годжи бери прием
Този подробен материал си струва да бъде споделен и запазен някъде.

Годжи бери. Ползи и вреди, как се консумира прясно. Прием на сушен плод, цена

Точните ползи от годжи бери. Цена и дискусия в коментарите. Прием, дозировка на прясно и сушено годжи. Как се яде (консумира)? Приложение за бързо отслабване. Вреди

Още в текста: Здравословно хранене с годжи бери. За сърце: При хипертония. При инфаркт. При аритмия. За черен дроб: При токсоплазмоза. При цироза. При хепатит. За метаболизъм: За щитовидна жлеза. При диабет. За панкреас. За бъбреци. При цистит. При пиелонефрит. При подагра. Вреда от предозиране.

На българския пазар вече се намират някои от т. нар. супер храни, които, ако използвате редовно във всекидневното си меню, ще усетите вълшебното им въздействие върху организма си.

Това е начин да държите болестите далеч от вас. Сега подробно ще ви представим една точно такава супер храна – ГОДЖИ БЕРИ.

Други популярни названия на това хималайско вълшебство са императорско плодче, лиций, китайска шипка, Desert Thorn, Wolfberry. Основното название произлиза от китайската дума gouqizi. От дълбока древност растението е ценено в китайската традиционна медицина. Легендата твърди, че столетниците от Хималаите се хранят именно с този плод.

Общото между годжи бери, домата и картофа е, че и трите са членове на едно семейство – картофови. Китайците, наред с монголците и тибетците отглеждат растението вече 5000 години. Причината – вкусният, червеникаво-оранжев алкален плод притежава не вероятна хранителна стойност и уникални лечебни свойства. Обикновено плодът се суши и придобива вид близък до този на стафида.

Здравословно хранене с годжи бери.

Годжи бери удължава продължителността на живота. Или поне в това вярват китайците. Легендата за живелия до 252-годишния си рожден ден Ли Цин Юен, за когото се твърди, че е консумирал годжи бери, прави този плод толкова популярен днес.

Защо добавяйки годжи бери към менюто си, ние вече се храним здравословно? Плодчето съдържа вещество (адаптоген), което има терапевтичен комбиниран ефект върху тялото. Супер храната има свойството да подхранва тялото, да повишава възможността на организма да се самолекува, осигурявайки му изключително богато разнообразие от хранителни вещества.

Дребничките плодчета ни дават 68% въглехидрати, 12% протеини, 10% мазнини и пак 10% фибри на всеки 100 грама консумиран продукт. Енергийната стойност на същото количество годжи бери е 360 Kcal.

Съдържание на годжи бери

Източник е и на така популярните напоследък омега-3 и 6 мастни киселини.

как се консумира прясно и сушено годжи бери
годжи бери, ползи от прясно годжи бери. Как се консумира, цена, ползи и вреди, уикипедия, как се яде

Полизахаридите в годжи бери подобряват имунната система и нейната дейност, намаляват нивото на pH в организма, редуцирайки по този начин опасността от поява на карцином на дебелото черво, също така регулират нивото на кръвната глюкоза. Плюсовете на полизахаридите продължават с антиоксидантните им свойства и ефекта антиейджинг.

“Фигурин

Бетакаротинът, който се съдържа в храните с подобен на годжи бери цвят (моркови, тиква, сьомга), подпомага синтеза на витамин A, важен за зрението, зъбите, костите и кожата. Със съдържанието си на витамин C, годжи бери би могло се сравнява с портокалите. Селенът пък притежава антиоксидантно въздействие. Незаменимият елемент, изграждащ хемоглобина – желязо – също присъства тук.

Дори се счита, че годжи бери се нарежда сред плодовете, съдържащи най-високо ниво на желязо.

Списъкът може да бъде продължен и с елементи като цинк, калций и калий.

Тази фитохимикална и микронутриентна наситеност в състава на годжи бери го превръща в добавка с изключителна хранителна стойност, която положително повлиява възпалителните и кардио-васкуларните заболявания, диабета, паметните дефицити, белодробните проблему, шумът в ушите, умората, някои ракови заболявания, преждевременното стареене, дегенеративните зрителни процеси, а не на последно място и либидото, действайки по този начин като натурален афродизиак.

Плодовете годжи бери притежават много приятен вкус, което им позволява да бъдат консумирани директно или да бъдат добавяни към напитки и храни. Препоръчва се на ден да се хапват не повече от десет грама, при това, разделени на два приема – един сутрин и вторият вечерта, за около 2-3 месеца.

Топ ползи от годжи бери

За регулиране на храносмилателната система и при гастрит плодчетата годжи бери се консумират директно.

годжи бери дълголетие
Обявяват годжи бери за тайната на дълголетието. И това в голяма степен е така, стига да не се предозира!

Когато целта ни е да понижим кръвното си налягане и нивата на кръвната си захар, трябва да залеем плодовете с вряла вода. Запарят ли се, консумират се заедно с водата, като нормалната доза е 10-20 грама на ден, които са разделени на 3 приема.

От годжи бери се прави и чай, който е препоръчителен за по-добро зрение, а съчетан с китайски лимонник, чаят е полезен за черния дроб – пречиства го и го предпазва от затлъстяване.

Консумацията на годжи бери е свързана с т.нар. “хормон на младостта”, понеже стимулира неговото отделяне. Стареенето се забавя, кожата се изглажда, а сънят се подобрява. Потентността подобряват спиртните извлеци на плода.

За бързо отслабване.

годжи бери за отслабване
В коментарите се появи мнение, че с годжи бери не се постига никакво отслабване. Как мислите вие?

Дребните червеникаво-оранжеви плодчета са хит в битката с наднорменото тегло. За годжи бери се твърди, че може да ускори метаболизма до 5 пъти, което изключително много допринася за редуцирането на значително количество мастни клетки в човешкия организъм.

Като резултат, без всякакви усилия имаме интензивно изгаряне на всички постъпващи мазнини с храната. Полезните микроелементи обаче се запазват.

Как бихме могли да отслабнем с годжи бери? Необходимото количество плодчета е от 20 до 50 гр. всеки ден. Това количество се приема в продължение на месец, най-добре два. Така се постига оптималното редуциране на теглото – 5-10 кг.

Удвояване и утрояване на дозата би довело до по-бързи резултати, но и до риск от здравни проблеми. Важно е теглото да намалява постепенно, в случай че не искаме да навредим на здравето си.

Затова се препоръчва максимална доза от 50 грама на ден, независимо колко тежите.

годжи бери отслабване фейсбук
Мнение, „откраднато“ от Фейсбук за отслабване с годжи бери. Тази дама наистина е свалила 30 кг., но с допълнителна физическа активност! (за пълен размер на скрийншота цъкни върху изображението).

Въпреки че написаното по-горе е вярно, ние се почувствахме разколебани в резултат от получения коментар от читател. Стела написа, че от годжи бери изобщо не се отслабва, а тази легенда се разпространява от вносителите. Също така тя хвърля кал и върху зеленото кафе, спирулината и тъй нататък.

мнения, отзиви, коментари, форум

Ние не сме съгласни с нейните твърдения, защото при всички случаи отслабването може да бъде подпомогнато от всякакви продукти, които подобряват обмяната на веществата, пречистват кръвта и организма и тъй нататък.

диана отслабване с годжи бери
И още един отзив, провокиран от дискусията, който привнасяме тук за баланс. Тази дама Диана Денева е отслабнала с девет килограма за 1 месец, приемайки годжи бери. Какво ще кажете?

Но искаме да попитаме читателите – познавате ли някой, който наистина е отслабнал с годжи бери? Молим, пишете ни по-долу във формата за коментари! Ако наистина се отслабва, нека го подкрепим с реални свидетелства. Ако не – също! В крайна сметка е важна не теорията, а реалното й приложение! Пишете ни!

Годжи бери за отслабване. Диета, мнения. С накисване и на чай

За сърце: При хипертония. При инфаркт. При аритмия.

Годжи бери спомага за поддържането на отлично кардиоваскуларно здраве. Супер храната притежава свойството да води битка със стеснението на доставящите кислорода и останалите хранителни вещества до клетките ни артерии. Способна е да противодейства на окисления холестерол – основният фактор, причиняващ сърдечни болести.

Холестеролът е особено опасен, когато бъде окислен от свободните радикали, а кръвните мазнини, които са окислени, се задържат за стените на артериите заедно с нанобактерии, образуващи калций. Така се появяват плаките.

годжи бери прием
Този подробен материал си струва да бъде споделен и запазен някъде.

Защитата на организма ни представлява ензим, супер антиоксидант, производството на който се засилва с консумацията на годжи бери. Омега-3-6 мастните киселини ни предпазват от аритмии и инфаркти. Още ТУК: За лечението на различните видове аритмия!

Годжи бери и високото кръвно налягане.

За всички горски плодове се знае, че носят само ползи при пациенти с хипертония, тъй като имат високи нива на полифеноли, борещи се със свободните радикали в човешкия организъм.

Споменатите фитонутриенти подобряват реакцията на имунната ни система. Затова се препоръчва редовната консумация на умерени количества от тях.

Дайте мнение и Вие тук!

Годжи бери не е толкова добре познато, колкото боровинките, малините и ягодите. Високото хранително и антиоксидантно съдържание в лиция (годжи бери) обаче означава, че може да лекува високото кръвно налягане. Проучват се ползите от полизахаридите, налични в изобилие в лиция, и тяхната способност да регулират кръвното налягане.

Традиционната китайска медицина използва не само плодовете на годжи бери за лекуване на хипертония. Например прави се чай и от листата на растението. Подходящата диета за хипертоници включва плодове и зеленчуци, богати на антиоксиданти и витамини и нискомаслени млечни продукти.

Специфичните съставки на годжи бери, които контролират кръвното налягане, са антиоксидантното съединение зеаксантин, полизахаридите, флавоноидите, витамините A, C и E, фосфор, желязо, цинк и калий. Въпреки че най-популярния начин на консумация на супер растението е яденето на плодовете му, се оказва, че корените му могат да бъдат от още по-голяма полза за хората, страдащи от хипертония.

Кореновите екстракти подпомагат разширяването на артериалните стени, което подобрява кръвния поток, откъдето следва и понижаване на кръвното.

За черен дроб: При токсоплазмоза. При цироза. При хепатит.

Годжи бери е изключително полезен за черния дроб. В състава му има вещество, наречено бета-ситостерол. То изгаря лошия холестерол, който е причината за затлъстяване. Антиоксидантите в плодчетата предпазват черния дроб от токсичните вещества и могат да извлекат всичко, затрудняващо работата му.

Това уникално растение се добавя в множество натурални здравни продукти, свързани с чернодробното здраве. Годжи бери действа антибактериално, противовирусно и стимулиращо имунитета. Предотвратява чернодробното мастно израждане, повлиява чудесно хроничния хепатит, хепатита, причинен от токсоплазмоза, цирозата и алкохолното натравяне.

За метаболизъм: За щитовидна жлеза. При диабет. За панкреас.

годжи бери панкреас
Годжи бери нормализира функциите на панкреасната жлеза

Съдържащият се в годжи бери витамин B2 е изключително важен, както за образуване на кръвните клетки, така и за метаболизма. Смята се, че прочиствайки организма и намалявайки телесното тегло, годжи бери влияе положително върху метаболизма.

Ендокринната система, включваща щитовидната жлеза, е много уязвима. Причината за това са окислителните процеси. Получават се увреждания, причинени от пестицидите, с които са третирани плодовете и зеленчуците, радиационния фон, химикалите в пластмасата.

В тези условия, добавките, които водят битка със свободните радикали, са по-значими от всякога. Годжи бери печели тази битка. Дребните плодчета са богати на антиоксиданти, помагащи намаляването на стреса, главен виновник за проблемната щитовидна жлеза и хипофункцията й.

Истински дар за диабетиците е годжи бери. Спомага за нормализирането на нивото на захарта в кръвта в самото начало на развитие на диабет у възрастните. В Китай от години плодовете на лиция са се използвали за лечение на ранния диабет. Установено е, че полизахаридите, съдържащи се в супер храната, са способни да балансират инсулина и кръвната захар.

Съдържанието на бетаин в годжи бери освен, че предотвратява чернодробното затлъстяване, предпазва и от съдово нараняване, понякога наблюдавано при диабетиците.

За да се понижи кръвната захар, плодовете на годжи бери се заливат с вряла вода и след като се запарят, се консумират заедно с водния екстракт. Дозата е десетина-двайсет грама дневно. Приемат се на три пъти.

Освен че редуцира нивата на глюкоза в кръвта, годжи бери нормализира и функционирането на панкреасната жлеза. Среща се и в състава на антидиабетни препарати като Антидиабетин +, приложим при всякакви форми на диабет и повишени нива на захар в кръвта.

Годжи бери за бъбреци.

годжи бери цистит
Годжи бери се използва в различни препарати срещу цистит, но върши работа и при директна употреба.

Годжи бери е от онези мощни антиоксидантни тоници, подхранващи бъбречната система и очиствайки организма от отпадъци. Подпомагайки бъбречната функция, годжи бери предотвратява стреса, на който биха били подложени бъбреците, понеже изсмуква токсичните отпадъци от организма, такива каквито са уреята, амонякът, лекарствата.

Антибактериалните свойства на лиция повишава устойчивостта на бъбреците към свободните радикали и токсините, които се трупат при нарушена бъбречна функция.

Годжи бери при цистит.

Годжи бери се препоръчва за подпомагаща терапия при цистит, най-вече при интерстициалния. Тази инфилтративна разновидност на цистита представлява бактериален възпалителен процес, при който е засегната цялата стена на мехура.

В по-напреднал стадий пикочният мехур би могъл да намали размерите си и дори да се сбръчка. Консумацията на годжи бери се спряга за натурална съпътстваща антибиотичното лечение терапия, наред с червената боровинка, магданоз, шипки и др. Плодчето подпомага бъбречната функция, очистването на отделителната система от бактерии и я филтрира от замърсители.

Годжи бери при пиелонефрит.

годжи бери пиелонефрит
При пиелонефрит годжи бери помага за възстановяването на бъбреците.

Нелекуваният цистит може да доведе до усложнения като пиелонефрит. Това е възпалително бъбречно заболяване, обхващащо бъбречното легенче и паренхима. Освен обичайната антибиотична терапия, паралелно може да се приемат препарати, съдържащи годжи бери в състава си. Един от тях е Антицистин +. Действието му е благоприятно в случаите на възпалени пикочни пътища, хроничен и остър цистит, нарушена функция на бъбреците, уретрит и пиелонефрит.

Годжи бери при подагра.

Напоследък се проучват възможностите на годжи бери при ефективното и дълготрайно подобрение на състоянието на хората, които страдат от подагра. Например сокът от годжи бери има мощни противовъзпалителни свойства, които биха могли да помогнат на пациентите, страдащи от артрит и подагра. Сокът би бил от полза и при тези, които страдат от фибромиалгия.

Вреди от годжи бери.

Приемани в умерени дози, плодчетата на годжи бери могат да донесат само позитивни резултати при всеки човек. Приемат ли се обаче в количества, по-високи от препоръчваните, могат да предизвикат някои нежелани реакции на организма. Внимание трябва да обърнат хората, страдащи от поленови алергии.

Пациентите с поленови алергии трябва или да направят консултация с лекар, или изобщо да отбягват тези плодове и приема им. Страничните ефекти тук биха могли да бъдат затормозено дишане, виене на свят, гадене и копривна треска. Алкалоидът атропин, който се съдържа в плода на годжи бери, може да доведе до замъглено виждане, повръщане, объркване и сухота в устата при предозиране с него.

По-сериозни нежелани реакции при прием на различни извлеци от годжи бери могат да се получат в резултат на взаимодействието на плодчето с определени медикаменти, най-вече тези, които се предписват при високо кръвно налягане. Опасността в този случай е възможността да се предизвика ненадейно спадане на артериалното налягане или казано по друг начин – хипотония.

Внимание: При медикаменти за диабет!

Взаимодействието на годжи бери с тези лекарства може да предизвика опасно спадане на нивото на кръвната глюкоза и да доведе до появата на симптоми като прилошаване и виене на свят. Освен с лекарства за хипертония и диабет, лицият може да взаимодейства и с антикоагуланта варфарин. Той е лекарство, предотвратяващо опасността от образуването на кръвни съсиреци. В случая приемането на годжи бери повишава риска от кървене.

Селенът е елемент с високо съдържание в плодовете на годжи бери. Независимо, че селенът в важен за човешкия организъм, високите му дози в редки случаи могат да доведат до вродени дефекти. Намаляването на фертилитета у жените, стомашно-чревните проблеми и увреждането на нервите също могат да бъдат причинени от предозирането със селен.

Цена на годжи бери.

годжи бери цена
Цената на годжи бери буди дискусии. Тя не е по силити на всеки.

Тази подтема за цената на годжи бери е провокирана от един коментар, който пристигна от наша читателка. Според нея 50 гр. от него струва 45 лева с ДДС. Наистина е възможно някъде да се предлага толкова скъпо под „знамето“ на етикети като „био“, „мио“ и прочие.

Но ние лично сме виждали във Фантастико насипно годжи бери да се продава за 25 лева за килограм. Вярно, не е през цялото време на годината и бързо свършва, но е факт и е видяно.

Освен това бърз преглед на рекламите в нета показва, че може да се намери и на 26 лева килото, като се твърди, че е от хималайски район в Китай. На друго място 250 грама струват под 12 лева. Пак е скъпо, но не е 45 лева за 50 грама. Така че при добро желание и упоритост не е невъзможно да го намерите за 25-30 лева килото.

годжи бери цена отзив
Моника купува годжи берито на цена от 5.60 за 100 грама.

Горното беше добавено на 4 май. Около седмица по-късно получихме нова обратна връзка от наша читателка.

Тя купува годжи берито за 5.60 на 100 грама от серията „Дълголетие“, но не харесва цената, защото знае, че във Фантастико се намира на по-добра. Тук възниква и въпросът за качеството все пак. Защото невинаги най-евтиното е най-добро и тази цена не може да се намалява до безкрайност.

Споделете и вие на какви цени го купувате и откъде го взимате. Върши ли ви работа? За какво го използвате и има ли ефект от него?

Какво е мнението ви за нашия текст. Поправете ни, ако грешим някъде. Помогнете ни да го направим заедно по-полезен и изчерпателен и в него да се намира всичко за годжи бери, което хората трябва да знаят.

Ако ли пък ви допада, споделете го в социалните мрежи, лайквайте и шервайте! Благодарим ви!

За Лекар.БГ

Радост Ангелова е редактор и репортер в множество национални и регионални вестници и електронни медии с над 30 години стаж в областта на здравеопазването, социалните политики и бизнеса.

Прочети още

Какви мнения съществуват за Аквасорс. Измама ли е?

Аквасорс, АФА водорасли и Зелена енергия. Мнения. За отслабване

Какви мнения съществуват за Аквасорс? Измама ли е? Мнения за Зелена енергия и АФА водорасли. …

194 Мнения

 1. Всичко е хубаво, но не всеки може да си позволи да харчи толкова пари. Само 50 грама струва 45 лева с ддс и то в намаление 50%. Твърдите, че всеки ден за бързи резултати трябва да се приеме количеството 50 грама максимум. Това означава, че аз само ще си мечтая за това.

  • Лекар.БГ

   Здравейте, Айше! Дописахме статията за годжи бери, благодарение на вашия коментар за цените, с които сте се сблъскали. За щастие истината е малко по-приемлива, макар че цените на годжи берито наистина са зверски. Проучихме въпроса и добавихме светлина в стотина думи по него. Пишете ни пак!

   • Мария Рашева

    Здравейте! Продавам прясно годжи бери – 1 кг е 25 лв.

    • Zdraveite Ami az porachah 150grama za 50lv ujas v nashiq Grad nikade ne go namiram moje li da mi pomognete s neshto po evtino

     • Може от магазин „евразия“ струва около 30лв за 1кг но не съм 100% сигулна

    • Марияна

     Как бих могла да си закупя от Вас годжи-бери? И дали бихте могли да ми кажете как да го използвам най-рационално?

    • желая да си закупя 1кг.

  • Гергана Трачева

   Аз си го купувам на 1,50лв за 50грама

  • 3lv 100 gr ot vseki magazin za zdrawoslovno hranene ili qdki v Sofiq!

  • Ваня Донева

   Годжи бери се продава във всеки магазин за ядки и цената изобщо не е толкова висока. Защо поръчвате от измислени сайтове?

  • В билковите магазини струва 30 лв.за 1 кг.

  • Струва много по – евтино. В Кауфланд е 9.99 лева, а не 50 лева. Изобщо не са опасни тези плодове. Проверете и ще се уверите.

  • Аше днес си купих 300 гр за 9лв в най обикновен плод зеленчук

  • ние произвеждаме Прясно Годжи Бери от Димитровград сме,вече 4 години предлагаме на пазара от нашето SUIT BERI,хората са доволни и имн помага за здравословните им проблеми,със сертификт е, а цената е 20 лв за килограм,тел 0896957667 Мария,изпращаме по ЕКОНТ

 2. Здравейте,
  аз моето Годжи Бери го купувам също на не особено добра цена.Серията се нарича „Дълголетие“ продава се по 100гр в опаковка за 5.60лв има го в аптеки и хранителни магазини.Но и аз съм чувала,че във Фантастико килограма е 25лв.

 3. Лекар.БГ

  Благодарим ви, Моника! Наистина годжи берито може да се намери на най-различни цени. Вече у нас има конкуренция между веригите и вносителите и това е добре, стига да поддържат едно и също хубаво качество.

 4. На женски пазар го има на 30 лв. за килограм

  • Лекар.БГ

   Благодарим ви, Сайде, за ценната информация! Честно казано, не знаехме, че годжи бери се продава и на Женския пазар, защото заобикаляме това място, но вече имаме сериозна причина да минаваме от там 🙂

 5. Здравейте, аз намерих Годжи Бери на приемлива цена и го пия на отвара, но не съм сигурна, че го употребявам правилно. Моля, бихте ли ми казали как точно се ползва, дали като отвара, дали и плодчетата ми се ядат и как по бързо се отслабва с него? А и по колко зрънца на ден да се ядът. Благодаря 🙂 Ще пиша за резултата. 🙂

 6. Az kupuvam 80gr. za 2.89lv.Na firma TRI-proizvejdat adki.

 7. Купувам Годжи Бери от „Старата фурна“, където се продават от много години ядки на ул“Граф Игнатиев“ №76 – 100гр за 3 лева. Имат и други магазини – на Солунска и в някои молове. Аз го взимам като го смесвам с овесени ядки и бадеми (нарязани), слагам по няколко лъжици от тази смес в кисело мляко, престоява 10-15 мин. и става много приятна закуска или обяд – диетична и полезна.
  Дозировката си я направете сами – до колкото аз знам Годжи Бери се взима по 25-30 гр на ден, т.е. 100 гр ги разпределям за 4 дни – падат се по 75 стотинки на ден.

 8. Маргарита Младенова

  Четох много за това мисля да опитам ако има резолтат ще пиша.Всащност и да няма пак ще пиша.

  • Нина Найденова

   резУлтат.

   • Нина Найденова

    „Всащност“ – В сЪщност.

    • По-скоро е ”ВСЪЩНОСТ”, а не в същност 😀

     • Абе хора, пишете, ама не посочвате града. А за годжи бери коментарът е излишен. Цял свят знае, че е абсолютен, несравним, незаменим еликсир, антиоксидант. Заблуждават се тези, които го подценяват.

 9. Павлина Димова

  Здравейте, днес е третия ден от както консумират плодовете Годжи Бери на цена 100 грама за 3 лева, което ще рече, че килограма му е 30 лв. Купувам го от борса, където се предлагат много продукти, най вече и този продукт и други сушени плодове.Мога да кажа, че Годжи Бери е много приятен на вкус и с удоволствие консумирам плодовете. С нетърпение ще следя дали ще намаля част от теглото си.

  • Даниела

   Здравейте Павлина, бихте ли споделили приемате ли още плодовете Годжи Бери и има ли ефект с теглото ви?

 10. Хора, спрете! Това са инсинуации и рекламна пропаганда на компаний, за да си продават продуктите, които внасят или търгуват с тях. Дори подхода и стила са смешни и наивни. Никой не е и няма да отслабне с тия плодчета. Работя в био магазин и вече ми е смешно какви качества „безценни“ се приписват на разни продукти, а ефект няма от нито един от тях. То не бяха зелено кафе, нони, мака, спирулина и какво ли не и хората се връщат и спаделат, че няма ефект. Вносители като ЗОЯ БГ, Балев и др.в този сектор правят пари и ежедневно вдигат цените на всичко екзотично.
  Смешно е просто! Спортувайте!

  • Лекар.БГ

   Благодарим ви, Стела, за това мнение по въпроса за отслабването с годжи бери. Дописахме частта, която засяга тази тема с призив към читателите да споделят с нас, ако има наистина отслабнали с тези плодчета. Въпреки че написаното от нас е истина, е добре да го подкрепим с факти и свидетелства, ако има такива. А ако няма, ще приемем и това, че няма! В крайна сметка българските условия може да са по-различни. А и ние лично, авторите на този сайт, когато ни се наложи да отслабваме, не го правим нито с годжи бери, нито със спорт, а с мазната диета или по-известна като НВВМД (ниско въглехидратна, високомазнинна диета), с която сваляме по 8 килограма на месец, при нужда.

   • За първи път виждам администратори на сайт да отговорят на коментатор. Браво, свалям Ви шапка /въпреки, че нямам/. Това показва, че има обратна връзка с читателите, а не просто някаква машина да ми приема коментара и си остава – глас в пустиня.

    • Лекар.БГ

     Правило №1 за нас е да отговаряме на коментарите, които са от нашата компетенция. Когато въпросът е прекалено труден, звъним по телефона или пишем на специалисти и питаме.

     Да не отговаряш на коментари означава, че не разбираш смисъла на публикуването в интернет. А той е в общуването и обмяната на полезна информация. За наш късмет повечето колеги не отговарят на коментари и се отнасят надменно към читателите. Толкова по-зле за колегите. А читателите знаят къде да си намерят информацията.

     • Деси Демирева

      Здравейте! Искам да споделя мнение относно отслабването с годжи бери или всякакви семена,ядки и т.н. Не знам кой и как очаква да отслабне, мързелувайки пред телевизора с 50 или 80 грама годжи бери!? Отслабването започва в момента,в който променим начина си на хранене,добавим към него полезни храни, премахнем баниците,чипсовете и най -важното – комбинираме всичко това със спорт! Нека не отричаме ползата от тези храни само,защото искаме да си лежим,да хапваме годжи бери и да слабеем! Без движение няма да стане.
      Опитайте – ефекта е поразителен!

    • Napalno vyarno e……..bravo

   • Здравейте,а може ли да разясните малко повече за този режим – ВМНВХ? Ще Ви бъда изключително благодарна!

   • Костичкова

    Здравейте, главно коментирам, за да благодаря на всички, които споделят опита си в интернет пространството, както и на хора, които се занимават със създаването на подобни статии и дискусии! Лекар.бг, БЛАГОДАРИМ за полезната информация!

   • А защо не си похапвате от това?

  • Да, съгласна съм с написаното, Стела. Не отричам, че е добре при възможност да се пробват различни „екзотични“ плодове. Не всеки има възможност да посети местата, за които са типични. Така, че добре е да има внос, макар и на завишени цени. За да опиташ ще вземеш грамове, не килограми. Винаги ще се намери начин да отделиш и от оскъдните си средства за да опиташ. Но нашата природа е толкова богата на плодове и билки – добре е да се лекуваш с това, което расте на твоята географска ширина.

 11. Аз съм от перник в двора от години расте това растение едва сега разбрах че се яде пие и че не е отровно пък и за капак струва доста за наще джобове аз тежа околко 112 кл. И ще пробвам това плотче като започне да зрее само не разбрах това 25 50 гр колко горе долу като бройки плот са

 12. НЕЛИЯ ИВАНОВА

  Ако това което пишете, че Годжи Бери помага за толкова много болести болниците щяха да са празни.Няма нищо вярно,че се отслабва.Ползвала съм го два месеца и 2 гр.не съм свалила. Всичко е заблуда! Без да се дават пари за такива рекламирани продукти може да се отслабне.Както е написала госпожата спортувайте и се хранете здравословно.

  • Г-жо Иванова, нямам навика да пиша, обикновено чета, но сега не се стърпях. Колко процента от тези хора които лежат в болниците са чували изобщо за Годжи Бери ? Сигурно 2 или 5. Е няма как да са празни тогава. А и те сигурно разсъждават като Вас „Такова животно нема “ Не е лошо човек да почете повече, да се информира и тогава да се изказва. Вие може да не сте свалили и грам, зависи какъв начин на живот водите и как се храните. И това не са „рекламни“ продукти а природни такива. Нещо което е създала природата, както и други подобни, а ние хората трябва да се информираме и да се научим да използваме. Това че сте пили един месец, не означава, че ще изчезнат всичките Ви проблеми. Поздрави

  • мария колева

   ах госпожо,отслабва се и то доста бързо,ако се храните много,каквото и да ядете за отслабване,няма да ви помогне.Аз го произвеждам и продуктът е със сертификат,така,че ям прясно и действа страхотно.Ако имате въпроси,обадете ми се,ще ви обясня,но не сухо китайско,а прясно,в прясното са витамините.0896957667 мария

   • Теньо Колев

    Да, поръчах от Мария годжи бери и настина беше прясно набрано и точно притеглено.Консумацията ми е от два дена така че за резултатите по късно ще спиделя

  • Нина Найденова

   Ако се интересуват повече хора от нетрадиционните методи за лечение на различните болести, не биха били толкова болните, лежащи в болниците! Не всички вярват в тези методи! Което, разбира се, е за тяхна сметка! Добре е да се съчетават и двата метода на лечение и да се правят редовни прегледи, изследвания, консултации с лекуващите лекари, но да се използват и билковите лекарствени средства, нетрадиционната медицина! Защото за лекарствените препарати, РЕЦЕПТИТЕ, ИЗПИСВАНИ ОТ НАШИТЕ ЛЕКАРИ, ПРОСТО СМЕ УЖАСНО БЕДНИ, ЗА ДА СИ ГИ ПОЗВОЛИМ! ОСВЕН ТОВА, ТРАДИЦИОННАТА МЕДИЦИНА, ФАРМАЦЕВТИЧНАТА ПРОМИШЛЕНОСТ НЯМА ЗА ЦЕЛ ДА НИ ЛЕКУВА, А ДА НИ ИЗСМУКВА ПАРИТЕ ДО КРАЯ НА ЖИВОТА НИ!

 13. Аз мисля,че може да се свалят килограми по всякакъв начин стига да имате воля!А специално за Годжи бери съм чувала само положителни неща!Аз също съм го ползвала и искам да ви кажа че свалих 5кг за две седмици но аз спортувах и се храних само със здравословна храна!Не ядях пържено и тесто,сладко ядях без ограничение,но това зависи от организма ви!Така че не си мислете че когато приемате Годжи бери а и в същият момент ядете чипс,,,,,тесто иии други вредни храни ще свалите! Късмет на всички! 🙂

  • Парашкева

   Xopa в момента го пия повярваите има ефект за 4 месеца съм свалила 30 килограма като съчетавам това плодче със разходки и игнорирах хляба и тестени газирани напитки и се получи

   • Лекар.БГ

    Със сигурност годжи бери е помогнало, но и без него, ако махнете въглехидратите като тестени, газирани, сладки, бисквити, чипсове, кракери, картофи, ориз и подобни, пак ще свалите доста! Добре е, че сте спрели поне част от въглехидратите!

   • КОСТАНЦА

    БРАВООО

 14. Нина Веселова

  И аз си купих годжи плод 150гр.за 50лв и се чуствам измамена заштото по горе видях една много по различна цена 100гр за 3 лв това значи че 1кг е 30лв и съм много разочарована как различни фирми лъжат така хората

  • Zdraveite,dnes si vzeh ot Lidl 90gr. Za 3,69lv i she zapochna da go piq kato chai.1sup. Lajica s polovin chasha brqshta voda,prestoqva 20min i se pie a plodchetata she izqm.Teja 78kg na 23g sum dosta visoka i trupam samo na korema i palaskite,ako ima rezultatshte pisha pak

 15. Аз си купих Годжи бери-сушен 100гр. за 2.90лв. от хранителен магазин. Всички останали лъжат за цената, особено сайтовете за закупуване по интернет. Затова спрете да купувате от аптеки и сайтове.Всички искат както е казал „Баш майсторът“: „…… едновременно и кола, и вила“

 16. Рени Учкунова

  В нашия град 100гр. струва 2,60лв.

 17. След като прочетох статията реших да ползвам годжи бери с цел да помогне за решаване на проблем със сърцето-аритмия и играещо кръвно налягане/ в интервала 106 до 150. Моля ако някой е ползвал този плод за подобни проблеми да сподели…а ако някой има и други предложения ще съм благодарна да сподели.благодаря

 18. Ще може ли някой да сподели как се приемат плодчетата за грамажа. Ок 30гр. на ден но наведнъж или разкъсано през деня. Приятелката ми изяде около 100гр. а и е за първи път като прочете че се отслабва откачи проблем ли е толкова количество за 1-ден и всеки ден? Благодаря предварително

 19. Здравейте,днес си купих годжито от магазин за билки и да ви кажа ,добре че от там го купих за 5лв.0.200гр.,иначе снощи от един сайт щях за 45 лв.0.100гр.,пълна измама,не поръчвайте от сайтове !!!

 20. Аз ги ползвам вече месец и половина и съм доволна има ефек с отслабването но понеже не спазвам диета и не спортувам съм отслабнала с няколко килограма хубавото е че се чувствам бодра и изпълнена с енергия. Приемам до 30г на ден сушени плодчета годжи бери.

 21. И аз като стадото реших да пробвам. Ако поотслабна няма да се сърдя, но прочетох някъде, че берито изчиства стреса и действа успокояващо. Главно заради това го пробвам. Иначе изчетох много различни начини за отслабване с годжи берито(как да се консумира) , повечето сайтове където четох звучат кухо и си личи как рекламират с пълна сила. Но си мисля, че я има и обратната страна – може да го рекламират напразно, може и да не е . За жалост се разбира само с опит. А и ако наистина плодовете годжи са такива, каквито ги описват, естествено е, че едни ще изкарват луди пари от рекламирането и дистрибуцията им, а други няма да искат популяризирането му, ясно е защо защо. Та да видим, предполагам че положителен резултат ще има все-някакъв 🙂

 22. Димитрова

  Две седмици, всяка сутрин половин час след първата чаша с чай хапвах 30 грама годжи бери резултат – качих около 2 кг. Не съм променяла хранителния си режим, а обратно, започнах да правя физически упражнения вкъщи около 20 мин. на ден.Преди това правих диетата с елда, успях да сваля за 3 дни 3 кг., след което започнах годжито и в момента съм си същите кг, както преди да започна с елдата.

 23. Станимир

  Здравейте,аз съм производител на Годжи бери.Първоначално започнах със няколко дръвчета за лична употреба, но сега съм си разширил насажденията.Ползите от Годжи бери са наистина много,но най-полезно е когато се консумира прясно.Тогава дневната доза е 20-30гр.максимум на ден,защото иначе може да има странични реакции.Най-добре е да се приема сутрин на гладно 30мин.преди закуска.Нямам наблюдения за отслабването но наистина те зарежда с енергия за деня за това не се препоръчва да се яде вечер, защото може да имате дълга безсънна нощ.Годжи бери не е хапче, което да изпиете и всичко да ви мине като със магическа пръчка,но ако постоянствате и приемате редовно тези 20-30гр.на ден със сигурност ще имате резултати.Ако някой се интересува от прясно годжи бери това е моят номер: 0889244717/Станимир.

 24. а аз на 2, 80 лв 100 гр

 25. Габриела

  Здравейте, изчетох доста материал за Годжи бери. С доста заболявания съм, така че реших да пробвам. Почнах с 30гр дневна доза, така че ще наблюдавам за резултат и ще ви пиша! Цената варира между 25-30лв, пък и всеки може да го отглежда, така че смятам че това не е проблем. Дай Боже да има някакъв ефект.

 26. Здравейте,
  сутрин на гладно си хапвам 30 гр. годжи бери с 50гр.кисело мляко и така цяла седмица .Реших да пробвам защото имам здравословни проблеми.
  На 44 год. и от две години съм в менопауза имам нарушение на хормоните и висок холестерол ,на едната ръка имам нещо изпъкнало като мастна тъкан, на всичкото отгоре съм и пушач.До тук с моите болежки.
  Все си мисля ,че всеки организъм е различен и при едни хора може би действат едни храни а при други хора нещо различно.На мнение съм ,че всеки трябва да
  вземе решение сам за себе си.
  Искам да ви споделя моя резултат от вземането на годжи бери с надеждата, че може би ще съм полезна и на други хора.
  След четвъртия ден от вземането на годжи бери ми дойде цикъла,пълна съм с енергия и вече нямам тези нощни изпотявания чувствам се прекрасно.Забелязвам ,че това на ръката ми е на половина по-малко на всичкото отгоре и
  обиколката на кръста ми е с два см. по-малка.Не съм се теглила видимо не виждам да съм отслабнала ,но това ми е последния проблем.
  От днес към млякото добавям и една лъжица чиа.Много се надявам ,че ще се почуствам още по-добре.Пожелавам на всички успех.

 27. Драгомир Иванов

  Годжи берито се отглежда изключително лесно. Достатъчно е да натопите резница от него във вода за 1-3 седмици и от нея ще покарат корени. Трябва да се държи на сенчесто място. Ако притежавате малко парче земя, спокойно може да го разсадите и след година ще имате малките плодчета. Става и в голяма саксия, но не забравяйте, че израства доста на високо. Необходима е и резитба за по-добро плододаване.

  Ако живеете в района на Плевен и искате да го отглеждате за лична употреба, може да ми се обадите или да дойдете на адрес – с. Крушовица ул. Мусала – 19, община Долни Дъбник. Мога да услужа с резници, безплатно. За съжаление в количества до 1,2 – не повече, все пак става въпрос за лична употреба.

 28. Пламена

  Моето годжи го купувам по 3 лева за 100 грама от обикновен хранителен магазин. Използвам го от миналата зима като от време на време си правя кратки почивки. По някога го хапвам но в повечето случаи го слагам в зеленият си чай. Относно отслабването по мои наблюдения има лек ефект но не толкова бърз и трябва постоянство. Лично аз бях 53 кг а след около 2 месеца паднах на 49 и 500 като си запазих новото тегло.

  Не мисля, че отслабващото му действие е нещо фрапиращо, но определено оказва уникален ефект върху кожата. Кожата си я виждам определено по млада и свежа.

  Годжито си приготвям като слагам 1 супена лъжица от плодчето в 1 литър чай. Това количество го пия през целия ден плюс 2 литра и половина вода дневно и по супена лъжица желатин преди лягане, както и по 30 минути упражнения сутрин и вечер – все пак не може да си лежим и да си хапваме каквото ни е на сърце и да искаме всичко да е ok, няма такива чудеса. Но ако полагаме поне елементарни грижи за себе си годжито определено ще помогне.

 29. хахаха, представям си как сваляте килограми без упражнения… Когато човек мине на диета и прави диети като вашата, единственото което може да направи е да свали мускулната си маса. Тоест тялото гори приоритетно мускули. И да, ще свалите тези 8 кила и цялата сланина ще си остане по вас, защото сваляйки мускулната маса, ставате меки като плужеци…

  Другата ОГРОМНА ГРЕШКА е, че когато един човек сваля по 8 кила на месец освен да „стчупи“ метаболизма си, от което да страда години наред, едва ли ще направи нещо полезно…

  Максималното здравословно сваляне на килограми без йо-йо ефект е 1 кг на седмица… Сега отговорихте ли на въпроса си, защо тежите по 50-60 кг, а въпреки това сте сланинести и подпухнали..

  Естествено хората с хубави тела знаят как храната, диетата и упражненията се отразяват на телата им и те нямат нужда да вярват че нещо извън тях ще ги спаси от самите тях…

  Поне като претендирате и се правите на разбирачи хванете поразпитайте, отидете на спортен диетолог, питайте за мнението му, а не се излагайте (както имаше един стар лаф) като кифладжия с банички…

 30. не вярвайте на реклами и не си давайте парите

 31. Вземал съм годжи бери в продължение на почти година по съвсем други причини. Няма да отслабнете от тях със сигурност. Или ако отслабнете причината ще е друга. Вероятно заради веществата в тях ще имате определени ползи, но едва ли ще бъдат толкова видими 🙂
  Разковничето е балансиран хранителен режим и упражнения. Още по-добре , ако може да си го позволите – читав инструктор, който да ви даде начални насоки и обърне внимание. В този ред на мисли съм абсолютно съгласен с Тони on 09.08.2015 и мария on 10.08.2015. Успех!

 32. От 4 години отглеждам Годжи Бери нито съм отслабнала нито съм оздравяла.Аз съм диабетичка и хипертоничка.Осем месеца в годината има плодове.Всеки ден си бера по една шепа. Помогна ми за запек.

 33. Здравейте,
  Намерих годжи бери на цена от 3лв за 100гр. на пазара в Младост 1. Препоръчвам!

 34. Искам да попитам задължително ли трябва да е сушени, тъй като аз имам току що набрани от храста в двора.?

  • Лекар.БГ

   Не е задължително, никак даже, Руми! Пресните плодове на годжи бери са винаги за предпочитане!

 35. Малвина

  Здравейте! Хареса ми идеята за консумация на Годжи бери и последващите здравословни подобрения. Искам да попитам дали може и доколко при наличието на Множествена склероза?

 36. надежда

  Купувам годжи бери на цена от около 3 лева за 100 гр. Наистина се отслабва, аз от 62-63 кг станах 57-58 тоест около 5 кг за 2 месеца. Естествено трябва да се спазва и някакъв режим, аз не спирам да го консумирам, чувствам се енергична , дори външния ми вид се подобри нямам сенки под очите кожата изглежда супер.

 37. Не знам какви спекулации се извършват, но аз купих от магазин за ядки пакетче от 100 грама на цена от 3,25 лв! Това е във Варна.

 38. Edna opakovka dostatachna li e za dobri rezultati ?

 39. Здравейте! Преди година и половина ми правиха операция, вследствие на която качих доста килограми. Но да съм жива и здрава си казвам :). Много ми е трудно със свалянето на килограмите. В началото на лятото четох за ползите от годжи бери…и реших да пробвам .. Всяка седмица си взимам от женския пазар 300 г и консумирам по 2 шепички от тях вместо закуска … Ами свалих 4 кг … но има и периоди , в които не го консумирам…Но не качвам килограмите….Харесва ми това малко плодче :)… а и тонизира. 🙂

 40. miglena simeonova

  az go priemam pod formata na 4ai zaedno s rezan djinjifil 30min.predi hranene,no dozata e po malka/priemam sintrom

 41. Анжела Петрова

  Здравейте!
  Преди около година и половина реших да променя начина си на хранене. Изключих изцяло месото, млечните продукти и изделията от бяло брашно. За сметка на това, включих в ежедневното си меню / наред със зеленчуците, плодовете и бобовите култури, пълнозърнестите храни/ годжи бери, чиа семена, червени боровинки, овесени ядки и пчелен прашец. Годжи бери накисвам всяка сутрин в чаша вряла вода за половин час, след което добавям омекналите семенца към овесените ядки, а водата изпивам като чай /много често смесвам със зелен чай/ с половин чаена лъжичка мед. Целта на решението ми за тази промяна не беше свързана с отслабване, а със стремеж към здравословно хранене. За този период от време направих 2 пъти профилактични изследвания за различните показатели от пълна кръвна картина, както и холестерол, бъбречна функция, желязо, магнезий, калций, витамини от групата В, селен, витамин Д, фолиева киселина, щитовидна функция. Резултатът : всички показатели са в норма, независимо от това, че цели групи от храни вече не присъстват в менюто ми. Регулира се дейността на щитовидната жлеза / имам лека хипофункция / и стойностите на ТСХ са изключително добри. Изчезнаха честите стомашни раздразнения, които имах преди, както и периодичните болки в мускулите и ставите. Свалих 5 кг без никакви усилия / в рамките на първите няколко месеца/ и поддържам постоянно тегло от 51-52 кг вече повече от година. Не следя за количеството, а за качеството на това, което приемам. Не броя вече калории, за да контролирам килограмите. Не мога да твърдя, че това е резултат единствено и изцяло на годжи бери, но вярвам, че тези вкусни семенца, богати на толкова ценни съставки и приемани ежедневно и в съчетание с други супер храни, както и с балансирано здравословно хранене, са ефективен начин да бъдем здрави и да не се нуждаем от мултивитамините от аптеките, които са чиста химия.

  • Лекар.БГ

   Страхотен коментар, благодарим ви! Той дава отговор на множество съмнения и неясноти, които бяха поставени тук. Дай, Боже, повече такива текстове!

   • Здравейте мой братовчед отслабна с 10 кг за 1 месец след като използва годжи бери. Аз също мисля да го започна тъй като натрупах доста килограми по време на бременността си и вече 5 месец се боря да сваля 25 кг

   • Здравей те. Аз си закупих годжи бери на расад и вече го отглеждам 3 седмици. Казват, че до 3 месеца можеш да започнеш да береш. Обаче никъде не пише може ли само да се опрашва или трябва да са поне две. Другото което непрочетох тук е плодчетата само сушени ли се приемат или може и направо откъснати от разтението. Благодаря.

 42. Az qm ot plodchetata vsqka sutrin i vecher obshto 40 gr .. pochnah da gi hapvam ot 1 sed sled 2 -3 sedmici shte vi pisha dali ima nqkakuv efekt ot tqh 🙂 az gi vzimam ot bio- magazin 15 lv. 500 gr.

  • Лекар.БГ

   Благодарим ви, Ирина! Ще ви бъдем благодарни, ако споделите с нас какъв е бил ефектът от приема на годжи бери! За щастие отзивите, че действа, стават все повече. Дано и вашият да е такъв! Успех!

 43. Здравейте. Искам да попитам чая от годжи бери вреден ли е при кърмене, като се има предвид че сме на 1 г. и 4 м. Дали минава в кърмата и дали ще навреди на малкия ако пия по 1-2 чаши чай на ден.

  • Лекар.БГ

   Няма проблем. Спокойно можете да си пиете чая с годжи бери всеки ден и няма да навредите на детето при кърмене.

 44. daniela vasileva

  az puk nesvalih I gram neznam drygite kak svaliha

  • Лекар.БГ

   Може би прекалявате с въглехидратите? Дребните зрънца на годжи бери биха били безсилни, ако в диетата ви преобладават въглехидрати.

 45. Благодаря ви за информацията. А за отслабване трябва ли годжи бери като се пие като чай да се слага и китайски лимоник или може и без него.

  • Лекар.БГ

   Не, китайският лимонник е за пречистване на черния дроб и за предпазване от неговото затлъстяване. За отслабване с годжи бери изобщо не е задължителен.

 46. Благодаря ви

 47. minalata godina prodavah godji beri 200 gr. paketche za 2.20

 48. Галя Илинова

  Здравейте ,аз си го купих за 2.70 -100гр. от хранителен магазин в гр.Сопот, обл.Пловвив

 49. Моето Годжи Бери го купувам по 3 лева за 100 грама в опаковка. В Ямбол по магазините така върви.

 50. Здравейте, преди месец си поръчах тези плодчета по интернет от сайта на официалния вносител на годжи бери за България, платих 30 лв. за 1 кг. и още 8 лева за доставката. Започнах да ги ям направо така сушени ,разделях ги по 10 стафидки сутрин преди храна и още 10 вечер преди вечеря.След първата седмица ми се появиха малко стомашни неразположения (диария) и след още седмица две спрях да ги ям.Сега реших пак да се пробвам ,започнах да си правя чай от плодчетата ,но не знам след като е готов да ги ям ли и тях или да ги хвърлям .Ако не ги изяждам дали ще се намали предполагаемия ефект?

 51. Здравейте! Ям плодчетата вече месец.Чувствам лекота в стомаха, както от всеки плод. Промяна в теглото не се наблюдава. Според мен отслабването е просто евтина реклама. Жалко, че в сайтовете предлагащи годжи бери с цел отслабване не може да се добави коментар/поне аз не успях/.

  • Лекар.БГ

   Здравейте, Алекса! Да, сайтовете, които го продават, не са оставили възможност за коментари. Но за сметка на това нашият сайт Лекар.БГ излиза на първо място при търсене на „годжи бери“ в Гугъл и думите ви ще достигнат до хората, които се интересуват от отслабване с тези плодчета. Но все пак да не забравяме, че има доста хора, които наистина са успели да отслабнат с годжи бери, включително и такива, които пишат тук, в коментарите!

 52. павлина

  Аз сащо пия годжи бери но не усещам никакав ефект вече 3седмица а насякаде сам чела че се оцлабва и спомага за смакване на много килограми май наистина хората лажат за това .Само немога да разбера защо го правят по този начин само да заблождават с лажи наистина само за пари го правят а и снимки на жени слагат все едно е истина срамота .

 53. Здравейте! от 1 година всяка сутрин на гладно пия топла вода със сока на половин лимон 1 супена лъжица мед и около 20..30 зрънца на годжи бери запарени в топлата вода .Аз съм диабетик не съм отслабнала но кръвната ми захар се нормализира.След като изпивам този чай след 30 мин. закусвам .Това го правя всяка сутрин редовно . За отслабване не съм забелязала да ми подейства.Пия го от една година.

 54. Zdraveyte! 🙂
  Az si kupuvam po 100g ot Super marketa v grada ni. Te sa susheni plod4eta v paket4e. Konsumiram gi po 50, 60 plodcheta sutrin kato gi dyvcha i posle pregly6tam s pomoshtta na voda, zashtoto na vkus ne sa mi osobeno priqtni. Priemam gi ve4e ot 1 mesec i polovina g.d (v nachaloto malko razpokysano, no sega vsqka sutrin) i svalih 2kg za sega. Bqh 50kg, sega sym 48kg. Konsumiram gi zashtoto sa zdravoslovni, no i chetoh, 4e pomagali i za svalqne na mazninite po korem4eto, a az imam nijda to4no ot tova. 🙂

 55. юнак гюро

  Яжте пресни боровинки, малини, ягоди, домати, чушки и прочие свежи продукти не по-малко полезни от тия изгъзици докарани от майната си и затова сушени, консервирани или третирани с химикали за да не се скапят пътувайки месеци до тук и струващи луди пари.

 56. Поръчах си от разсадник и си засадих годжи бери и сега градината ми е пълна с издънки.Хората в много населени места го използват за жив плет.Но тогава не ражда много плодчета или са твърде дребни.Подарявам издънки и, след подходяща резитба,ще си берете собствени плодчета,но не гарантирам,че са толкова вълшебни.

  • Милена Поева

   Ако все още имате издънки и ги подарявате бих се възползвала.

  • Светлана Павлова

   Мина, моля те изпрати ми няколко резника от годжи бери, или издънки. Много искам да го завъдя.Аз също имам много заболявания и 9 операции .Не зная как да посоча адреса си Доставката е платя аз.

  • мария колева

   дадоха ли ви сертификат,яе се консумират или са само за украса в парковете,защото така ги предлагате.

 57. Биляна

  Здравейте! Бих искала да попитам дали годжи бери мо е да се добавя към смути за дете на 1 годинка и по колко зрънца? Благодаря!

 58. Глупаво е човек, който тежи 48-50 кг. да очаква да свали още, то няма и от къде. Критерии за отслабване може да е човек, който е с наднормено тегло, при него ще има маса за сваляне, но не пренебрегвайте и съветите за спорт, защото тогава наистина ще станете разпльосната маса от кожа и мазнинки.

 59. ТАТЯНА ТОНОВА

  КАЗВАМ СЕ ТАТЯНА ТОНОВА И РЕДОВНО СИ КУПУВАМ ГОДЖИ БЕРИ . ВЕЧЕ ГО ИЗПОЛЗВАМ ПОЧТИ 2 ГОДИНИ И СЪМ МНОГО ДОВОЛНА ОТ ТЕЗИ ПЛОДЧЕТА . НАЙСТИНА СА МНОГО ДОБРИ И МНОГО ПОЛЗИ ИМАТ ТЕ ЗА ОРГАНИЗМА . ДА КАЗВА КОЙ КАКВОТО ИСКА ЗА ТОЗИ ПЛОД АЗ НЕ ВЯРВАМ НА ДУМИТЕ А НА ТОВА КОЕТО АЗ ИЗПОЛЗВАМ . БЯХ 86 КГ И СЕГА СЪМ 70 , ВЯРНО Е ЧЕ НЕ СЕ ТЪПЧА СЪС ХРАНА КАТО ТОРБА ВНИМАВАМ СЪС ХРАНАТА НО САМО ЕДИН ПЪТ НА ДЕН ИЗПОЛЗВАМ ГОДЖИ БЕРИ ОКОЛО 30 ГР И ВИНАГИ ГЛЕДАМ ДА НЕ ПРЕВИШАВАМ НОРМАТА ЗА ДЕНЯ И СЪМ МНОГО ДОВОЛНА !

 60. Силвия Славова

  Ползвам годжи бери около половин година. Заливам около една шепа (малка колкото да мога да затвора ръка) с чаша вряла вода о добавям мъничко мед. Пия го всяка суртин. Просто исках да махна сутрешното кафе и прочетох някъде, че е полезно и богато на витамин С. Не съм отслабнала, но пък се чувствам чудесно (мого по-добре от времето когато започвах деня с кафе) Не съм спряла кафето, просто го пия по-късно през деня. Купувам годжи берито насипно от местния плод и зеленчук срещу 3 лв. за 100 гр., които ми стигат за около седмица.

 61. Мария Рашева

  Здравейте! Продавам годжи бери. Цена по уговорка.

 62. Здравейте,искам да ви питам дали това годжи бери е нашата калиница защото ми се струва че са еднакви

 63. Виолета Стфанова

  Здравейте!
  Не отричам нищо, но и не приемам всичко. Преди всичко останало аз държа на здравето си, а не на килограмите. Ще споделя опита си, за да помогна на някои от вас, ако си отворят очите за истината.
  От близо 2 години живея в Германия (с кратки прекъсвания). Ето какво установих…
  1. В Германия се храня като германците; закуска 6,30-7,30, обяд 12,30-13,30 ч. и вечеря 18,30-19,30ч.
  2. През деня ям много плодове и сладкарски изделия /най-много шоколад/
  3. …ОТСЛАБВАМ, а съм на 55 год. и метаболизма ми е много по-бавен от този на 20-40 годишните.
  Извода ми е, че тук ядем “боклуци“ и храната ни не е качествена. Няма нищо общо с количеството изядена храна.Освен това – движение му е и майката, и бащата.
  Едва след като се съобразите с всичко това, яжте “Годжи бери“ за здраве. Нищо не е АБСОЛЮТНО полезно или вредно. Всичко идва от режима на хранене, качеството на храните, движението и правилното дозиране на всичко останало.
  Успех на всички!!!

 64. Лозанова

  Не знам дали плодчетата годжи бери са толкова лековити колкото се казва в статията, но в две неща съм сигурна влияе чудесно на перисталтиката на червата горещо го препоръчвам сутрин и вечер по 10 гр предварително накиснати във вода и твърдо от него не се отслабва.

 65. Димитринка Георгиева

  Здравейте!Продавам прясно годжи бери 20 лв.килограма тел.0988 930114

 66. Моя близка отслабна 7кг за 1 месец. Единственото, което промени в храненето си е че добави по 50броя плодчета годжи бери на ден

 67. ZDRAVEYTE NA VSICHKI !
  Dano bida polezna sis slednata informaciya –
  v grad PLEVEN, v magazin za bilki, chayove, kafeta…., Godji Beri e na cena 36 leva za 1 kg- v nasipnost. Magazinit se namira blizo do ploshtada s golemiya fontan, po- tochno v blizost do MOL/ prizemniyat etaj e BILLA- moje bi i v BILLA da ima v magazin za takiva napitki. plodove….. / i magazin Fantziya- za gotovi hrani, Kuklen TEATIR.Vseki sluchaen minuvach moje da vi pomogne, ne razbrah ulicata.
  Oshte ne sim polzvala tozi plod, imam strah ot alergiya i alergichen shok, ot opasni, trevojni stranichni sistoyaniya, tiy kato 3 piti sim izpadala v alergichen shok, s pilna zaguba na siznanie- ot medikamenti- upoyki,hrana , antibiotik OSPAMOKS. V alergologiyata ima pravilo, ot kakvoto i da sme postradali- medikamenti ili hrani, tryabva cyal jivot da bidem predpazlivi da ne vkarame v sebesi alergeni. Primer-alergichen shok ot medikamenti, a zagubih siznanie pri konsumaciya na shokoladov sladkish, konfityur ot yagodi, konfityura beshe na promociya….Zatova i vie bidete predpazlivi i molya tezi, koito eventualno ne sa se pochuvstvali dobre s tozi plod ili sa izjiveli alergiya, da napishat podrobno…. Celta na otzivi i komentarii nali e da si pomagame vzaimno.Zeleniyat chay ne znaya kolko e polezen, no ima edin uj s vkus i aromat na limon- s kartinka – timna klonka vse edno ot metla, nyama cvyat i dobir vkus, ta daje i gorchi, kapnah presen limonov sok, oshte poveche gorchi. Da se chudi chovek dali da vyarva na kartinki, reklami, poyasneniya za sidirjanie, svoystva, poleznost…. Az napravih svoite izvodi i may takiva produkti yama da polzvam. Nay- veche chay lipa, kato sim vijdala kak po ulicite se pilnyat chuvali s lipa, bokluci, praholyak….. Bidete vnimatelni i vie. Jelaya zdrave, poleznost i vnimanie pri izbor i konsumaciya !!!

 68. Здравейте, изчетох по голямата част от написаното до тук, но не видях информация за това, дали е благоприятно да се използва от кърмачки! Детето ми вече е на две години и отбиването все още е мираж по едни или други причини!!!

 69. И аз искам да попитам дали е полезно и за бременни жени?

 70. галина ганева

  Аз започнах да ям годжи бери през април месец ,но сьс него вземах и ленено семе и пиех зелен чай такаче не разбрах от кьде започнах да свалям.Пьрво спрях годже берито,после лениното семе накрая и зеления чай .Сега установих че най добре ми двйства годже берито.През април бях 97кг а в момента теглото ми е 82_83кг.И продьлжавам да ям от него надявам се да стана 65_70кл.За мен има ефект ,чувствам се по енергична ,по спокойна

 71. Наталия Йорданова

  Аз отслабнах 47 килограма за 8 месеца със зелен чай. спрях хляба, сладките и се разхождам повече, ям повече салата и пия много чай с подсладител

  • Виктория

   Браво Наталия ти си герой ,а аз 15 килограма не мога да сваля толкова съм непостоянна.

 72. Една моя приятелка за един месец свали 10 кг, а аз пък качих 3 и двете го ядем, може би е индивидуално

 73. Да споделя и аз, че за 10 дена качих 2 кг с годжи бери и го спрях. Горе са питали дали може да се използва при кърмене и аз кърмя и от lekar.bg ми казаха че може да консумирам годжи бери без проблем 🙂

 74. katerina mal4eva

  pora4ah go toku 6to imam problem s kg dano da mi pomogne pi6ete ako nqkoi e otslabnal az sam 100kg i kakvo li ne probvah no nqma osoben efect dali 6te mi pomogne

 75. Виктория

  Здравейте и от мен , много прочетох за този плод годжи бери и искам да го пробвам преди 11 месеца родих вторият си син и сега имам да свалям около 15 килограма. Пробвах с диети но нещо бързо се отказвам , затова и аз искам да опитам с тези плодове макар че съм скептична по принцип не вярвам в чудодейни храни и лесни начини за отслабване, но не ми остава нищо друго освен да опитам дано да стане нещо.

 76. Огнян Василев

  Здравейте,
  От доста години с занимавам с чигун (казват му за простота „китайска йога“). Лицият („годжи бери“) е фактически задължителен елемент в древните традициони рецепти за дълъг и щастлив живот. Помага и за отслабване, проверено е,вкл. по личен опит. Но трябва диета и активен двигателен режим (дори известния Кашпировски дава прекрасна рецепта относно тайната на отслабването:“Трябва по-малко да плюскате“). За добра цена – купувайте онлайн,има го по куп сайтове, 30-40 лв. за килограм. Хубав ден и всичко най-добро!

 77. ася жиянска

  Здравейте!Вече един месец си хапвам годжи-бери.Харесва ми,хапвам го направо ,на няколко пъти през деня.Понеже правя и друга диета едновременно с друга диета-малко съм поотслабнала.Истината е,че трябва да се намали храната.А що се отнася за цената-купувам го на едро-23 лв кг.

 78. Четох доста коментари относно Годжи Бери и най-често срещания от всички беше, че помага при отслабване. Лично аз съм човек, който обича да си похапва, а и имам проблеми с костите, които пък не ми позволяват да спортувам. Лекарите казват да не се натоварвам. А наистина искам да сваля поне 10 килограма. От доста време исках да опитам тези плодчета и да видя какъв ще е резултата. Започнах от днес. Скоро ще ви пиша, за да кажа дали има ефект. Поздрави. х

 79. полина милева

  аз също закупих 150 гр опаковка годжи бери на цена 45лв и 5лв за доставката от сайт в интернет явно че се намира и по-ефтино наистина подтиска желанието за ядене от вчера го пия дано има ефект за отслабване с тази цел беше рекламата

 80. Здравейте, искам да попитам дали мога да консумирам годжи бери ако кърмя.

 81. Христо Георгиев Гитев

  За Годжи Бери мога да ви кажа че от давна си расте в България и дори на скоро покрая на село Чешнегирово го срещнах в див вид и когато питах съседите за него ми казаха ,че този храст си е там от както се помнят.Иначе аз също имам на двора си .Проблема е че ако не го поддържаш с кастрене може да превземе цялото дворно пространство.Не е нужно да го купувате -всяка година пуска много издънки от които се пресажда.

 82. Аз си бера моите плодчета от дръвчето,което си доставих от разсадник в Петрич.Какво ми беше удивлението,когато видях,че същото това храстче го използват за жив плет ,но тогава то не ражда качествени плодове,защото е нужна специфична резитба.Така че,садите си фиданка,гледате си я,берете си плодове и живеете до 100 години.

 83. Явно много хора не са наясно ,че природните продукти и билките са най-добрите за лечение и поддържане на организма . Естествено , че официалната медицина няма интерес хората да се лекуват с природни продукти . Най -често официалната медицина лекува симптомите , а не причината за дадено заболяване . Ако има болка -пие се нещо обезболяващо , което да премахне болката. Но това е само симптом. Ако в колата ви свети лампичката за маслото и вместо да сипете масло ,просто я премахнете ,за да не свети какво ще се получи ? Ще блокира двигателя ….. ! Същото става в организма , когато се лекуват симптомите . А много често става точно така . Премахва се лампичката ,вместо да се сипе масло . Почти няма лекарства без много странични ефекти . Лекуват едно , увреждат друго , но какво от това ? За много хора в тази сфера – колкото повече ХРОНИЧНО БОЛНИ пациенти , употребяващи ежедневно лекарства , толкова по-добре. За съжаление в световен мащаб : “ Спасението на давещите се е в ръцете на самите давещи се. “ Човек трябва да е достатъчно умен да отдели плявата от зърното .

 84. здравейте чета коментари и съм супер възмутена и от тези тук и бг мама и т.н. как очаквате да отслабнете като нямате никакво движение нормално е да не ви помага като само лежите и набивате нормално е да има и някакво движение лично аз все още не съм изпробвала годжи бери но от всичко което изчетох (доста негативни коментари от озлобени мързеливи лелки който очакват чудо без да се напрегнат) мисля да го пробвам

 85. Аз съм висок 1.83 м и тежа 68 кг, жена ми 1.78 м и 59 кг. От половин година ежедневно ядем годжи бери. Резултатът е, че аз качих 3 кг, жена ми не мръдна нито с грам. Водим много динамичен и незастоял живот, храним се рационално, правим много секс. През таз половин година не сме си променяли стереотипа на живот. Ако туй, което ни обещават рекламите беше вярно, сега да съм станал 30 кг, а жена ми 20. Явно не е достатъчно само да набиваш годжи бери и да чакаш сланините да ти се топят като сняг.

  • мария колева

   проблема ви е ,че ядете сухо Годжи а не прясно,в сухото липсва маслото от плода,а в прясното е това което търсите.0896957667 колева

 86. Силвия Тодорова

  Здравейте,
  Имам въпрос – от няколко дни запарвам годжи бери, но ми прави впечатление, че от препоръчаното количество получавам сърцебиене и тежест в гърдите. Намалих дозата, но принципно съм доста разколебана дали да продължа, макар че ефект определено има. Какво бихте ме посъветвали?

 87. А някой може ли да каже каква е разликата с българската версия на това растение – Калиница? Растението изглежда по същия начин!
  И как да бъдем сигурни, че това което се продава по 30 лв – Годжи бери, не е калиница която си расте в България?

 88. Надка Петрова

  Редовно си купувам Годжи бери.Има го почти навсякъде,където се продават ядки.Килограм насипно струва до 30лв.Не само,че се чувствам добре,когато го консумирам,но ми допада и на вкус!Смесвам40гр. с кис.мляко и след30 мин.е готово за ядене!

  • мария колева

   консумират се само три вида Годжи Бери,тези които се ядат не растат по дворове и паркове

 89. Кремена

  Здравейте, аз си поръчвам Годжи плодове от Паула Фруутс ЕООД – Враца, те са официален вносител и могат да ви издадат сертификат за произход, тяхното годжи е от Китай. Купувала съм от много места, но когато опитах тяхното, само от тях купувам. Поръчва се по интернет и цената за килограм е 30 лв., сега имат промоция 1 кг. Годжи +1 кг. Чия за 40 лв. Аз си го хапвам, защото имам гастрит и като ме заболи изяждам 30 плодчета и забравям за болката. Онлайн магазинът се казва goji-berry.bg

 90. Цецка Борисова

  Аз пих на чай годжи-бери и плодчетата ядох два месеца ,но няма никакъв резултат за отслабване, нито пък повлия на високото ми кръвно налягане.Само рекламата му е голяма.Може да има антиоксидантно действие,но пък да отслабват с толкова килограма си е измислица.

 91. Здравейте! Искам да попитам дали има странични ефекти. Днеска за първи път опитах този плод, около 10 плодчета, и след няколко часа получих обриви, може ли да съм алергична към този плод?

  • Лекар.БГ

   Да, разбира се! Годжи бери има странични ефекти и противопоказания и е напълно възможно да имате алергия към него.

   Подробности ТУК:

  • мария колева

   кой знае кой китаец го е мачкал,не може да получите обрив от плода,освен ако не е бил пръскан на корен

 92. А какъв вкус има годжи бери ?

 93. мария колева

  Здравейте,чудя ви се защо ядете сухото китайско Годжи Бери,вие ядете кората на плода,а в маслото му е силата,в прясното.Тогава ефектът е друг,тогава консумирате истинското Годжи в което са витамините,нито ще го киснете нито ще го варите,само го измивате и ядете, но по 30-50 гр. на ден.След половин час е ефектът.Не се яде Годжи което расте по парковете,консумират се само 3 вида и най доброто е SYIT BERI.Убива веднага апетита,изчиства организма.Отделно,че поемате куп витамини.Пиша ви всичко това, защото сме производители за Южна България и съм добре запозната.Имаме сертификат за насажденията,така, че без проблем може да си поръчате,нашето Годжи се продаваше цяло лято онлайн от друга фирма която го купуваше от нас, но на двойна и тройна цена,така,че ако искате прясно обадете се-0896957667

  • Янко Янков

   Здравейте,
   Подържам твърденията на Мария Колева.
   Моля, когато коментирате даден продукт, в случая растителен, правете разлика между десетките подвидовете и модифицираните такива, за нашите условия /Балкани, Средна Европа/ подвидове.
   Когато коментирате цената – аналогично: кой подвид, прясно или сушено.
   Моля някой да постне разликите в изследвания на съдържанията на микроелементи и хим.в-ва, в прясно и изсушено състояние, за да си направи всеки изводи както общо за дневна дозировка, така и за конкретни специфични случаи на употреба.
   Благодаря предварително!

 94. marusia velinova

  az si kupix edin kilogra godji beri i edin kilogram chia za 40 leva

 95. marusia velinova

  az si kupix edin kg.godji beri i edin kg.chia za 40 lv.

 96. карамфилка христова

  Аз съм възрастен човек, болен от диабет повече от 25 години. Благодаря на лекарите, които се грижат за моята болест.
  Сами знаете, че „диабета не боли, а тихо руши“. За всичките тези години вътрешните ми органи се “ уморяват“.
  С една дума – и метаболизма ми се изчерпа и аз самата се уморих! Показатели като TSH, GGT, Глюкоза, Холестерол ииииии
  Покачиха нивата си много!
  Потърсих допълнителна помощ от билките, в частност Годжи Бери. И други!
  С Годжито успях да смъкна 5 кг. След около три месеца си направих изследвания. Помислих че е станала грешка. Нови изследвания в друга лаборатория! От добро по-добро!
  През зимата пия само сутрин на гладно по чаша запарено Годжи! Запазих кг си!.
  Всички трябва да знаем, че само Годжито няма да промени кой знае какво! ТРЯБВА И НИЕ ДА ВЗЕМЕМ УЧАСТИЕ! НЕ СТОИМ ГЛАДНИ, НО ПРАВИМ ДИЕТА. НИКАКВИ ПЪРЖЕНИ ХРАНИ. БЯЛА ХРАНА – НЕ! ТЛЪСТИНИ – НЕ!! ПОВЕЧЕ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ! /Варени, печени, задушени или сурови. Според вкусовите ви предпочитания или здравословни проблеми/.
  ПОРЦИИТЕ ДА СА НОРМАЛНИ.
  Не можем да се тъпчем и си полежаваме повечко и да искаме промяна.
  Всичко зависи от нас и помоща на Годжи Бери!

 97. Александар

  Моето годжи бери го поръчвам от Ebay като цената му е 26-27лв за килограм и винаги чета етикета да е сушено на слънце а не по излуствен път.

 98. СНЕЖАНКА ЖЕЛЯЗКОВА

  ВЪПРОСА МИ Е НЯКОЙ,КОЙТО ГО ПРИЕМАЛ ДА Е ПОЛУЧАВАЛ ПРИ ПЪРВИЯ ПРИЕМ СИЛНИ СТОМАШНИ КОЛИКИ И РАЗСТРОЙСТВО?

 99. radkatodorova

  килограм на едро в складовете на КАЗАНЛЪК е 25 лева и в БУРГАС склад на ъгъла на САН-СТЕФАНО И ЕРНСТ ТЕЛМАН така наречения склад на съдията е също 25 лева за килограм

 100. ели йорданоа

  Здравей те искам да кажа че от тези плодчета губя апетит въпреки че пия лекарства и от тях апетита ми се покачва .Но срешнах проблеми с дозировката значи 20 сухи плодчета са 5г а пишат че 45плодчета са дневната доза не знам как да ги приемам на бройка ли или на грамаж.Моля за помощ за дозировката.

  • мария колева

   50 гр. на ден, разпределете ги на 3 пъти през деня, но не и вечер,обадете ми се 0896957667 Мария

 101. Адриана Димова

  Здравейте,
  Старателно изчетох всички коментари и съм малко объркана.
  Бих искала да започна да си хапвам и аз от вкусните плодчета, за които говорите, но не успях да разбера все пак, дали Годжи бери-то, което се внася от Китай, чрез сайтове за продажба он-лайн е това, което помага за прочистване на организма, или българската „калиника“, която е масово разпространена(оказва се).
  Предварително благодаря за отговорите!

  • Консумират се 3 вида Годжи,тази за която питате не се яде,те се ползват за украса по парковете,яжте Suit Beri то е за консумация и то прясно.

 102. Иванка Кокарова

  Използвала съм годжи бери и съм доволна от приложението му.Срещала съм предложения за различни цени ,но всеки решава.Може да се купи и на изгодна цена и търсенето на такава е по -разумно от настроението ,че е качеството се гарантира само от високи цени. Това е цел на търговеца.Нашата цел може да бъде търсене на изгодна цена ,а който наистина търси намира това ,което е по джоба и разума разбира се.Така че категорично ,според мен,цената не е причина за отказ.А що се отнася за полезното действие на годжи бери,то е безспорно,но всеки решава доколко за него може да бъде полезно.Миналото лято го използвах непрекъснато под формата на чай или в сухо състояние в препоръчителна та доза по 3 супени лъжици дневно.Имах отличен отслабващ резултат,но стриктно следях храненето,пиене на голямо количество вода/2 л.дневно/ и много движение.Ако някой си мисли ,че годжи бери може да удържи на противния ефект от сладкишите и пикантни те храни много се лъже.Така че годжи бери е полезна и ефективна хранителна добавка Ако знаем как да я прилагаме,няма нужда от поръженческо настроение , изразено с репликите „не мога да си го позволя „или „никакъв ефект нямаше“.

 103. Викторея

  В магазина в който работя (в Пловдив) килограма ни е 28.90 демек 100гр са около 2.80-90лв. Аз лично си купувам постоянно ?

 104. За пореден път се убеждавам , че колкото е по-беден народа толкова повече го дерат. За да не пълня гушите на хилядите прекупвачи по веригата , аз си пазарувам директно от зеленчуковата борса. Така например там годжито е 7лв. за опаковка 400гр. , кашуто е 16лв. за кг. и т.н.

  • мария колева

   при нас Годжи Бери в прясно състояние е 20лв. ние сме производители за южна България,изпращаме по куриер за цяла България,вече започнахме брането за тази година. Тел 0896957667 Мария

 105. Миглена Славова

  Здравейте! Пише Ви Славова от София. Никъде не можах да прочета за влиянието на годжи бери върху жлъчката. Използвах плодчетата няколко дни и започнах да чувствам симптомите при възпаление на жлъчмия мехур /вече съм ги преживяла и не греша/ и започнах да повръщам. Моля пишете ми на имейла по-подробно как влияе годжи бери на проблемна жлъчка идали е опасно да продължа да го ползвам. Благодаря предварително.

 106. Димитър

  Колкото и да е добър ефекта, не избирайте за доставчик “ Паула Фруутс“ ЕООД гр. Враца. Това некоретни дребни хитреци!

  • мария колева

   Здравейте, ако желаете прясно Годжи, обадете се, ние сме производители на Годжи Бери за южна България,започна и тазгодишното бране,предлагаме прясно,което е много по ефикасно от китайското сушено, при което няма такъв ефект защото липсва маслото в плода . тел0896957667 Мария

 107. Преди години си засадих 4 храста в градината,бера го на есен, не наведнъж,а в продължение на два-три месеца,почти до Нова година,тъй като го ядем пресен.Това,което пада по земята го поизсушаваме и си правим чай.Не отричам,но и не мога да потвърдя чудодейните качества ,които му се приписват.

 108. С ниско кръвно който е по-добре да не хапва повече от 10 тина зрънца.
  Иначе до час изключително пада кръвното ….

 109. Кремена

  От години приемам годжи бери всяка сутрин на гладно. Заливам го с хладка вода, разхождам кучето за 40-45 мин., и го хапвам като се върна. Купувам от Кауфланд – 300г. – 10 лева. Не се отслабва, но мисля, че дава енергия, което не е малко. Убедена съм в ползата за здравето.

 110. Тинка Кръстева

  Здравейте! Искам да попитам чая от годжи бери дали вреди на кърмата,като се има в предвид ,че детенцето ми е на 2год. и чая го пия през целия ден преди хранене? Благодаря ви предварително и хубав ден! 🙂

 111. Валери Владимиров

  Здравейте!Начетох се на какво ли не тук.Лошото е, че българинът първо плюе и залива с кал, след това чете.Ето и моя опит с Годжи Бери.В къщи сме диабетици с майка ми, на инсулин сме.Откакто консумираме Годжи Бери, намалихме дозата на инсулина с около 30%, а като тегло-с около 3кг. на месец надолу.Аз съм със стара бронхиална астма, която включва и поленова алергия и трябва да ви кажа, че няма обострена алергична реакция от плодчетата на Годжи Бери. Стандартната доза за максимално добър ефект е запарка от 1 равна супена лъжица, залята с 300мл. вряла вода.След изстиване отварата се изпива, плодчетата се изяждат и след час може вече да се закусва. Иначе казано, на човек му трябват 200-220гр. на месец, което е 6-7лв.-напълно поносима сума.Що се отнася до хранителния режим, ние си имаме леко ограничен такъв заради диабета, но това не пречи също да се използва и от здрави хора.От всеки ендокринолог можете да вземете хранителната пирамида и там ще видите храните с широка, както и със силно ограничена консумация.Казано по-ясно примерна порция за обяд включва 150мл. някаква супа, за основно ястие 150гр.печено пилешко, 2-3 лъжици картофена салата и 200-300гр. домати, краставици или както решите да го направите. Плюс половин филийка хляб, не повече.За десерт-средно голяма ябълка или друг плод.С други думи, от всичко по малко! Ако можете да минете на две храненета, ще е добре, ако не, останете си на три, но в по-малко количество.И разбира се достатъчно движение!С моята астма не мога да бягам с километри, но мога да ги извървя, което никак не е малко.Последно хранене най-късно 20.00ч. Ако ви пригладнее след това-някакъв плод.Това е! Надявам се да съм бил полезен.Успех на всички! 🙂

 112. мария колева

  Здравейте на всички наши клиенти,искам да ви кажа, че започваме брането на прясно Годжи Бери,за тази година,който желае да си поръча ,да ми се обади на т.0896957667,изпращаме до цяла България. Преди доста време бях ви писала защо да консумирате прясното а не сушеното, ами защото в сушеното липсва най важното -маслото което съдържа,какво предпочитате -прясна или сушена череша,просто ви давам пример.Тази година цената е шокиращо ниска, така решихме за да спре спекулацията и предлагането на китайското сушено,там ефектът не е същия , а цената висока.

 113. Годжи бери е с вкус на ягода. Купувам го от години дори и в чужбина. Килограма му излиза в най добрия случай 30 лева, а в най лошия слуй за килограм – 50 лева. Казвам килограм, а не 100 грама. Както всичко така и годжи бери в България е много скъпо.
  полезен е но внимавайте с дозата и го комбинирауте с чия и кисело мляко даноне. След като омекне в млякато прибавете лъжица орежи и лъжица мед. След употреба пийте много вода и 4-5 часа няма да почувствате глад. Годжи бери в комбинация с зърна от чия, 200 гр, кисело мляко орехи и мед е прекрасна закуска.

 114. Румяна Петрова

  Здравейте.Някой да сподели ефекта при диабет тип 2.Благодаря

 115. от две години си купуваме прясно годжи от едни производители в района на Бургас. Много по добро е – на вкус от сушеното и освен това след 2-3 месеца консумация кръвните ми показатели бяха несравнимо по-добри. Не знам дали е от Годжи-то но не го отдавам на друго понеже не сме си променили начина на живот. Мисля, че това им беше сайта на тези, които си го отглеждат. http://www.vetrogon.bg

 116. Веща по въпроса

  Според мен до голяма степен всичко за годжи берито е преувеличено.Преди 20 дена отрязах и изкорених двете годжи берита от градината си.Защо ли ? Предната година имаха много плод – почти до края на септември закусвах с прясно годжи ,ябълка , цейлонска канела / смилам си пръчките/ бял трън , джинджифил с мед , паста от куркума / приготвям я от корените на билката / , алое арборесценс и рожков на прах в квасено от мен кисело мляко. След това продължих със сухо годжи. И…… ноември пиптах бронхопневмония , която лекувах месец и нещо. Вече съм на черни боровинки ,сини боровинки, касис/ до 15 зърна на ден/ защото има много вит.К 1 и арония -всичко в черен цвят , защото имат най-много атниоксиданти.

 117. Станимир

  Здравейте,
  Всичко, което помага и не вреди може да се ползва.
  Същественото обаче е защо въобще се появяват болестите?

  Преди години попаднах на откритията на д-р Хамер, нар. Германска нова медицина (има безплатен сборник в Замунда на български език). Според моя личен опит като пациент, това знание е достоверно!
  Трайно избавление от болестите може да има, само ако се въздейства върху причините!

 118. Вилияна Ангелова

  Може ли да се ползва,ако имаш левкемия.Начален стадий.

 119. миглена димитрова

  Приятели,можете да си купите 1 кг за 23 лева с поръчка от Паула Фруутс по Еконт

 120. Невена Христова

  Здравейте! Ползвам редовно, всяка сутрин на гладно по 20-30-тина зърна годжи бери повече от 6 месеца…имам диабет тип 2, високо кръвно, проблем с щитовидната жлеза, гастродуоденит, леко наднормено тегло и т.н..и към момента не съм отслабнала от него дори с 1 кг., /, а са ми необходими не-повече от 3 кг./ и си продължавам лекарстватва, без никаква промяна….
  Аз също мисля, че доста се преувеличава с рекламата на тези продукти, тъй като продължително ползвах и малиновите кетони, и зеленото кафе, а от тях дори напълнях…
  Надявам се да публикувате мнението ми!

 121. Ива Атанасова

  Здравейте.
  Ние сме производители на годжи бери. Продаваме пресен плод – 25 лв. за килограм. Изпращаме по Еконт или Спиди.
  Телефон за поръчка: 0885 013531

 122. Изпатил

  Не само че не отслабнах,ами и си докарах жесток гастрит с прехваленото ви годжи бери,само не ми обяснявайте как трябвало еди си какво…!!!И прясно опитах,и сушени на чай,един месец беше,сега съм с обострен гастрит и се чудя какво да правя!Нито грам свалени,накрая ми стана и лошо от чая,всичко е РЕКЛАМА ЗА ДА ПЪЛНИМ ГУШИТЕ НА ТЪРГОВЦИТЕ!

 123. параскева крумова

  Когато за първи път видях годжи бери и как действа реших да опитам за сваляне на кг. Започнах около 2 месеци сутри и вечер преди хранене 30 минути да вземам по една шъпичка около 15 гр. и свалих около 1 кг. Това ме накара да вярвам че деиства и така продължих да го приемам само сутрин близо 1г. и половина, свалих 15 кг и задържам това положение ,като отвреме навреме за 1 -2 месеца попия годжи бери ,после извесно време не и така редувам като винаги когато пия , пия само сутрин 20 гр. ! Аз съм доволна защото съм опитала какво ли не без ефект ,а годжи бери на мен ми деиства и съм доволна ! На по висока цена от 30 лв . не съм го намирала …зависи от разфасовката ,когато е по 100гр. излиза поскъпичко но не чак толкос ! Благодаря ! Извинете ме за грешките !!!

 124. Kupuvam go v Barcelona za 1.30 euro za 100 grama.Unikalen efekt.4.5 kilograma svalih za 14 dena.

 125. Николай Янакиев

  Искам да кажа първо за цената, някои ще кажат , че не е толкова важно но то Е важно, както за тези ,които печелят от него, така и за тези, които го купуват. В много супермаркети във Франция една кутийка от 120гр Годжи Бери струва около 2 евро и половина. Франция е скъпчийска страна. Смятайте и съдете. Разбира се и тук има , както в България специализирани магазини, където ви обясняват сладкодумно защо цената при тях е много по висока. Второ не бива да се абсолютизира нито отрича положителния ефект на Годжи Бери, няма да изреждам , хората преди мен добре са се постарали. Но не може да се събуждаш сутрин с кафе иначе не може да влезеш в колата за един час , където оставаш с чувството, че си се движил, а ти си седял на дупето си под висок стрес да прекараш седнал още различно , но много време, връщане в къщи супермаркет и телевизия и да очакваш от горкото Годжи Бери да те оправи. Няма как.Благодаря.

 126. Камелия

  На Женския пазар годжи бери има за 20лв/кг.

 127. Здравейте,
  От веригата павилиони Mr ALMOND купих 100 гр. годжи бери за 2,40 лв.
  Ще пробвам рецептата с 1 с.л плод ,залят с 1/2 чаша вряла вода. Можем ли да потвърдим, че трябва да се повтаря три пъти на ден- за кръвна захар и сваляне на килограми, при мен са необходими 5 кг.
  Моля, дайте коментар?!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *