Витилиго: Бели петна по кожата – срив на имунитета

Витилиго или болестта на белите петна, завзема все по-големи територии. Хората, които имат такива петна, най-напред се мъчат да ги лекуват сами.

Опитват всички рецепти – кой каквото им каже, но полза няма. От това заболяване обикновено страдат хората, които работят в химическите заводи и цехове. Връзката между витилигото и химичните изпарения вече е официално доказана.

Появата на бели петна по кожата определено е от срив в имунната система, при който се нарушава преходът на аминокиселината – L-тирозин в пигмента меланин, който придава тен на кожата. Защо в зоната на белите петна тирозинът не се превръща в меланин, никой не знае, и да се възстанови този процес е много трудно.

ПОЯВЯВА СЕ И ПРИ 20-ГОДИШНИ МОМЧЕТА И МОМИЧЕТА

Ако при човек, навършил 40 години, се появят 5ели петна, в никакъв случай не трябва да прави опити да се лекува сам! Че бива да се предприема нищо без консултация с дерматолог. Защото е напълно възможно белите петна да не са витилиго, а приличаща на него дерматоза.

Демир бозан за безсъние

КОЗМЕТИКАТА Е БЕЗСИЛНА

За съжаление единственият препарат (кубинско производство), който може да спре развитието на витилигото, е много скъп. Обикновените хора не могат да си позволят такива разходи.

Става въпрос за особен вид лосион, който се нанася върху белите петна и предизвиква фотосенсибилизация. Тоест, прави тези участъци от кожата много по-чувствителни към облъчването с ултравиолетови лъчи. Под контрол на лекаря пациентът лежи под специални лампи, за да добие тен, и заедно с това изчезват белите петна на витилигото.

Грамотните хора разбират, че при лечението на витилиго козметичните методи няма да помогнат. Ако все пак успеят по такъв начин да изчистят едното петно, другото ще остане. Затова лечението трябва да се провежда комплексно.

Оставете мнения, отзиви и коментари в нашия форум по-долу!

Получавайте първи ЛЕКАР.БГ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК:

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Витилиго: Бели петна по кожата – срив на имунитета

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *