лечение на дерматит с билки

Лечение на дерматит – 3 прости начина да се справите!

В тази статия ви предлагаме три изпробвани и лесни рецепти с билки против дерматит. С глухарче, с катран и с брезова кора. Опитайте и ще се изненадате от действието!

Ако сте имали лошия късмет да се сдобиете по някаква причина с дерматит, вие знаете за какви мъчителни симптоми става дума. Няма да е честно ако кажете, че за него няма лечение: има не едно. Не един са медикаментите за лечение на дерматит!

Вие опитвате един, втори, трети медикамент за лечение на дерматит – а проблемът не отминава. Пробвайте сега няколко рецепти от практиката на руските народни лечители, събрани от web-zdrav.ru!

Изберете онази, чието приготвяне ще ви затрудни най-малко. И помнете, че всяко лечение на дерматит изисква търпение и постоянство. Освен това дерматитът може да е знак, че тялото ви има и друг здравословен проблем – консултирайте се с лекар какви изследвания да си направите. Помислете си и дали една ограничителна диета няма да ви разкрие по-дълбока причина за вашия проблем.

А сега – и рецептите за лечение на дерматит.

Лечение на дерматит с отвара от глухарче и репей.

Две супени лъжици стрити сухи корени от глухарче и репей (1:1) се заливат с 400 г хладка преварена вода и се оставят в покрит съд за цяла нощ. На сутринта настойката се вари бавно на водна баня 20 минути и след като изстине се прецежда.

Пием по половин чаша три пъти на ден 15 минути преди хранене. Едновременно с това си приготвяме и мазилка за проблемните места. За нашето комплексно лечение на дерматит е нужно да смесим хубаво по две супени лъжици стрити на прах сухи корени от репей и глухарче и да ги разбъркаме с четири лъжици акациев или липов мед и една лъжица животинска мазнина.

Оригиналът на рецептата е с козя мас. Приготвената по този начин мазилка се сипва в сухо бурканче и се нагрява 10 минути на водна баня, без да се оставя да кипне. После се оставя да отлежи на стайна температура три денонощия и се прибира в хладилник. Използва се всеки ден по два пъти, като малки количества се намазват внимателно върху кожата, без притискане.

Прах от брезова кора и лимонов сок за лечение на дерматит.

лечение на дерматит
Сух корен от репей помага при лечение на дерматит

Използва се най-горната част от кората на бяла бреза, която се изсушава и смила на прах. Към една супена лъжица от този прах прибавяме две супени лъжици лимонов сок. Разбъркваме добре и с памучни тампони навлажняваме със сместа раздразнените места.

Помага със сигурност при обриви под мишниците и слабините, като за една седмица се овладяват сърбежът и неприятната миризма, а постепенно се успокояват и раздразнените кожни участъци.

Дайте мнение и Вие тук!

Атопичен дерматит (невродермит): как да се лекуваме

Лечение на дерматит с мазилка от катран.

лечение на дерматит
Всяко лечение на дерматит изисква постоянство и търпение
Демир бозан за безсъние

Купете си една тубичка обикновен крем за бръснене без парабени, изстискайте я в порцеланов или стъклен съд и добавете една чаена лъжичка катран. Разбъркайте добре и нагрейте на водна баня до около 60 градуса. Приберете сетне мазилката в бурканче и я дръжте в хладилник.

Мажете два пъти на ден поразените кожни участъци. Катранената мазилка е древно средство, проверено от поколенията – помага при лечение на дерматит, псориазис и екземи, причинени от различни инфекции.

Вижте и ТОВА:

Фусидин. За какво се използва и как точно? Мнения за крем, маз и таблетки

За Марта Савова

marta-savovaМарта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите.За контакт: martasavova@yandex.ru.За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

Прочети още

Високи или завишени левкоцити. Норма

Левкоцити: Високи (завишени) и норма. В урината и влагалищния секрет

В урината. В кръвта. Във влагалищния секрет. Референтни стойности и норма. Повишени (високи) и ниски …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *