Lekar Kakpoddarzhate Zdraveto Si V Gripnite Sezoni
Как правилно да приемаме витамин С и Д, за да се предпазим от заболяване.

Витамини С и Д срещу грип в студения сезон

Как правилно да приемаме витамин С и Д, за да се предпазим от заболяване. Грипните сезони са най-неприятното нещо по време на хубавите ваканции във всяко семейство.

Колко по-добре би било да се насладите на хубава почивка, игра навън или добра разходка, отколкото да се занимавате с лекари, лекарства и стоене у дома. Затова в днешната статия ще ви дадем няколко идеи, как може да подобрите имунната си система и да поддържате здравето си в грипен период.

Вземайте необходимите витамини

Витамините са най-лесният начин за поддържате на по-силна имунна система. Тук е добре да си направите изследвания, който да ви покажат всички липси, които имате. Ако пък нямате, може да вземате базови витамини, които да спомагат имунната ви система. Лесно изберете витамините си в АПТЕКИ 36.6 Пловдив, където получавате и професионална консултация.

Едни от най-важните витамини през зимния период са витамин C и витамин D. Витамин C ще се погрижи за цялостното спомагане на имунната ви система. Той се съдържа в много храни, което го прави много ценен витамин и първият, за който се сещаме, когато усетим начални симптоми на грип.

Колкото до витамин D, той е важен особено през студеното, облачно време, когато слънцето е много оскъдно. Важно е да бъде приеман от всички, защото в световен мащаб има недостиг на този витамин в организма на хората. Не пропускайте и всеки момент, който може да прекарате навън и да събирате слънчеви лъчи. Освен, че слънцето ще повлияе на освояването на витамина ще ви даде и нова доза добро настроение.

Възползвайте се и от комплексните витамини, които са идеален вариант за хората, които нямат много време сутрин. За правилния избор на комплексни варианти може да се консултирате в аптеката или да попитате личния си лекар. Така ще сте сигурни, че приемате правилното количество, колко пъти на ден трябва да си осигурявате от тези витамини и се поинтересувайте от периода на спирането им.

Витамини, чрез храна

Необходимите витамини може да набавяте и чрез разнообразното хранене, това е най-важното, което може да направите, когато усетите първи симптоми или просто искате да се предпазите от грип. Опитвайте се да се храните максимално разнообразно, богатият прием на плодове и зеленчуци ще ви помогне да се сдобиете с много от витамините, които може да купите и в аптека. Ако нямате възможност да хапвате повече плодове и зеленчуци, започнете да си правите фрешове и ги носете с вас дори на работното място.

Разнообразното хранене включва всички елементи на храната, които трябва да присъстват умерено във всяко меню. Това са необходимите протеини, въглехидрати, мазнини, фибри, минерали, соли и т.н. Ако не можете да сте сигурни, че приемате всичко необходимо има много приложения, които могат да следят за вас целия ви дневен прием от храна и да го калкулират. По този начин ще сте сигурни, че живеете един по-пълноценен и ефективен живот.

Дайте мнение и Вие тук!

Отделете специално време на здравето си и се заемете с намирането на специалните витамини, които да ви помогнат в борбата с гриповете. Относно храната се опитвайте да пазарувате от малките магазини и близките пазари, където ще намерите собствена продукция. Опитвайте се да правите по-разнообразна храна на семейството си и пробвайте различни рецепти.

Вижте и ТОВА:

Вигантол (Витамин Д). По колко капки за възрастни се вземат?

Фигурин лесно отслабване диета 10 килограма

И едно видео от Маги Пашова, специалист по холистично хранене:

За Радост Ангелова

Радост Ангелова е редактор и репортер в множество национални и регионални вестници и електронни медии с над 30 години стаж в областта на здравеопазването, социалните политики и бизнеса.

Прочети още

витамин С за коса кожа бременни марсианци 01

Витамин С: За коса, при бременни и още 25+ приложения

♠ Роля на Vitamin C ♠ Разлика между витамин С и аскорбинова к-на ♠ За контрол …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *