Мнения за Клонарекс и Ривотрил, противопоказания
Мнения за Клонарекс и Ривотрил, също и Ксанакс

Клонарекс или Ривотрил? Мнения, спиране и употреба

Как действа клоназепам / клонарекс. Главното в неговата листовка. Мнения, коментари и отзиви на хората. Кога е опасен (противопоказания). С алкохол. С други лекарства. Клонарекс или ксанакс? Или Ривотрил?

Как действа клонарекс? Активна съставка на този медикамент е клоназепамът. Това е вещество от групата на бензодиазепините – има успокояващ и балансиращ ефект.

Основното му значение е да осигури контрол върху епилептичните припадъци у пациенти с това заболяване; ако припадъците все пак се случват, те преминават в по-лека форма и са по-редки (framar.bg). В тази си функция Клонарекс е новият заместител на Ривотрил – медикаментът, около който имаше доста скандали и който бе спрян от внос и употреба, без веднага на пациентите да е осигурен аналогичен продукт.

Клонарекс и Ривотрил са лекарства с една и съща активна съставка – клоназепам. Специалистите уверяват, че на практика би следвало да се очаква идентично въздействие. Все пак не бива да забравяме, че много потребители с години използваха Ривотрил, докато Клонарекс е по-новият за аптечния ни пазар генерик. Вижте базовите характеристики на двата продукта в сравнителен план:

ДействиеПоказанияПротивопоказанияСтранични ефекти
Ривотрил. Противоепилептично средство, производно на бензодиазепин; противогърчово, централно миорелаксиращо, седативноу сънотворно, анксиолитично действиеРивотрил. При епилепсия, инфантилни спазми, сомнамбулизъм, панически разстройства, алкохолен абстинентен делириум, мускулен хипертонус, безсъние при поражения на главния мозъкРивотрил. Дихателна недостатъчност, ХОБС, закритоъгълна глаукома, алкохолна интоксикация, остри отравяния с наркотични вещества, тежка депресия, кърмене, алергия към клоназепамРивотрил. Гадене и повръщане, пресъхване на устата, диария или запек, чернодробни смущения, тахикардия, световъртеж, схващания, в някои случаи учестени припадъци
Клонарекс. Противоепилептично средство – разрежда острите състояния, намалява интензивността на припадъцитеКлонарекс. При епилептични припадъци от различен тип;  припадъци от различно естество като изходна или допълнителна терапия; повишен мускулен тонус,епилептичен статусКлонарекс. Алергия към бензодиазепини, закритоъгълна глаукома, миастения, дихателна недостатъчност, бъбречна и чернодробна недостатъчност, кърмене, възраст под 18 години при панически разстройства.

Ограничена употреба при бременност

Световъртеж, зрителни затруднения, вялост и сънливост, забавени реакции, кошмари, суицидни мисли и опити, тремор, мускулна слабост; сърцебиене, анемия, отклонения в базовите кръвни показатели; анорексия, гадене, гастрит, хепатомегалия

 

Клонарекс трябва да се приема строго под лекарски контрол, тъй като самодейното му прилагане крие рискове за здравето. Той е от продуктите, които развиват зависимост. Освен това е неподходящ за пациенти с белодробни страдания, заболявания на черния дроб, миастения гравис, за пациенти с алкохолна зависимост.

Видове клонарекс, приложение, цена

Клонарекс може да се намери в аптечната мрежа в две разновидности: на таблетки и на капки. Дневните дози и формата се определят от лекуващия; лекарството се продава със зелена рецепта.

Клонарекс на таблетки

Таблетките клонарекс са в два варианта: по 0.5 и по 2 мг. Лечението с този медикамент започва с ниски дози, които се увеличават плавно в рамките на две до четири седмици, до достигане на индивидуалната оптимална доза. Количеството за деня се приема, разделено на три равни части. В случаите, когато делението по равно не е възможно, най-голямата единична доза се взема вечер преди лягане. Възможно е лекарят да препоръча прием на цялата дневна доза наведнъж и това се прави вечер.

  • Прием по пациентски групи: деца над 12 години и възрастни: начална доза от един мг максимум, при постепенно нарастване се достига обикновено до 4-8 мг дневно; максимално допустима доза – 20 мг;
  • Деца под 12 години: кърмачета до 12 месеца – начална до 0.25 мг, максимална 1 мг; 1 до 5 години – начална до 0.25 мг, максимална 3 мг; 5 до 12 години – начална до 0.5 мг, максимална до 6 мг.

Цената на опаковка от 30 таблетки по 0.5 мг е около 8 лв; 30 таблетки по 2 мг струват приблизително 13 лв.

Клонарекс на капки

Тази форма се предпочита при бебета и малки деца, както и при възрастни пациенти, които имат проблем с поглъщането на цели таблетки. Дневните дози на активната съставка са идентични с тези на таблетъчната форма; в рамките на 3-4 седмици се постига оптималната поддържаща доза за конкретния пациент.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

За бебета до едногодишна възраст тази доза обикновено е 5-10 капки дневно; за деца на 1 до 5 години – 15 до 30 капки; от 5 до 12 години – 30 до 60 капки; над 12 години и възрастни – 40 до 80 капки. Капките се разпределят за 3-4 приема; поглъщат се с вода, плодов сок или чай.

Цената на флаконче от 10 мл е около 12 лв.

Главното в неговата листовка

Внимателният прочит на листовката за клонарекс съдържа предупреждението да се внимава с приема, ако пациентът е имал мисли или опити за самоубийство. Специално наблюдение от лекар е необходимо и в случаите, когато се касае за потребител на възраст над 65 години с отслабена имунна система и психически нестабилен.

Клонарекс се приема по специални индивидуално съставени схеми, като се започва от минимални ефективни дози. В рамките на 2-4 седмици се установява подходящата доза за конкретен пациент и се регистрира лечебният ефект от медикамента. Поддържащото лечение, както при всички медикаменти за дългосрочна терапия, трябва да е с точно определена постоянна доза. При промяна в здравословния статус лекуващият прави корекции.

Прекратяването на лечението също става по схема и под наблюдение, при плавно намаляване на приеманите дози (framar.bg).

Примерна схема за спиране на Клонарекс

Продължителният прием на Клонарекс, особено ако е в по-високи дози, създава привикване. Рязкото му спиране би предизвикало симптоматиката на отнемане, което е нежелателно за пациенти с третираните болестни проблеми и по принцип. Ето защо още при назначаването на лекарството лекуващите предупреждават да не се прекратява самоволно приемът на медикамента. Това може да стане само под лекарски контрол и по схема с постепенно намаляване на приеманата доза.

  • Най-често лекуващият препоръчва прием на намалена с около 20% от обичайната доза за 7-10 дни, след което същата формула за още десетина дни и трети модул с още по-слаба доза. Пациенти споделят във форумите, че процесът не е лишен от проблеми, но в повечето случаи е успешен. За много хора алтернативата след такава терапия са билките, а билковият чай Демир бозан е добър избор за целта.
клонарекс или ривотрил? мнения, Примерна схема за спиране
Клонарекс е един от вариантите при епилепсия

Лечението с клонарекс изисква особено внимание в случаите, когато е необходимо да се приемат транквилизатори, сънотворни обезболяващи – лекуващият съставя персонална лечебна схема, като изключва или заменя някои медикаменти, или определя задължителни интервали между приема им.

При епилепсия

Първото предназначение на клонарекс е при терапиите срещу епилепсия: според фармакологичната характеристика – всички клинични форми на епилепсия и гърчове (infopharma-bg.eu). Благодарение на този медикамент се предотвратяват тежки припадъци или гърчове, или нежеланите епизоди протичат по-леко и без последици за пациента.

При безсъние

клонарекс
Медикаментът клонарекс се взема и при безсъние, но за кратко

Активната съставка на клонарекс – клоназепам, като представител на бензодиазепините освен антиконвулсивното си действие постига също и успокояващо/седативен ефект, както и хипнотичен (framar.bg). Последните характеристики позволяват да се прилага при продължителни разстройства на съня / безсъние. Все пак в подобни случаи приемът не бива да е продължителен. Прилага се само при необходимост, за кратко време.

Демир бозан ми е „патерица“!

Демир бозан ми е „патерица“!, Клонарекс
Соня Николова

Соня Николова от Варна: „Преди време преживях автомобилна катарстрофа; имах мозъчно сътресение и ми останаха проблеми с главоболие и безсъние. Лекувам се, резултатите са променливи. През повечето време съм добре, следвам програма с клонарекс. По съвет на мой познат – фитотерапевт, започнах да пия Демир бозан. Отначало нямаше никакви промени, но след месец и половина усетих цялостно подобрение. Знам, че не мога да се излекувам окончателно, но с тази комбинация понасям всичко по-лесно. Сънят ми се подобри, по-рядко имам главоболие и световъртеж.“

Можете да видите мнения за “Демир бозан” и да го поръчате за 43 лева ТУК =====> Поръчай Демир бозан ТУК!

Още мнения ТУК!

При главоболие

Клонарекс може да се прилага при комплексна симптоматика с главоболие, чиято първопричина е психично или нервно разстройство. Главоболието като водещ симптом при други болестни състояния не налага прилагането на клонарекс.

Същевременно е известно, че главоболието е един от нежеланите странични ефекти в началния етап на дългосрочно лечение с клонарекс (framar.bg).

При косопад

Лекува ли се косопад с клонарекс? Ако някой го прави, вероятно това е някаква малко популярна методика. По-скоро е добре да се знае, че продължителното лечение с клонарекс може да провокира някои негативни промени в състоянието на кожата и косата – включително косопад (aptekadara.com).

При депресия

Медикаментът клонарекс е популярен преди всичко като лекарството, което замени спрения ривотрил; употребата му се свързва с терапиите при епилепсия, включително за деца (framar.bg). В същото време трябва да се отбележи, че с клонарекс се лекуват дългосрочно различен тип депресии. Прилагането му в тези случаи изисква точно диагностициране и изработване на индивидуален лечебен план. При грешки в лечението е възможно самото лекарство да провокира депресивни състояния.

Лечението на нервни и психични разстройства е една от характеристиките на клонарекс; в този случай е в сила предупреждението за отказ от самолечение, самоволно коригиране на дозировки и рязко спиране на приема заради опасност от провокиране на негативни ефекти за здравето.

Дайте мнение и Вие тук!

Изборът на медикамент е индивидуален

Изборът на медикамент е индивидуален клонарекс
Николай Велков

Николай Велков от Пловдив: „Имам родственик с епилепсия и от доста време съм наясно, че всеки от двата медикамента – ривотрил и клонарекс, действа индивидуално. Така че не е правилно да се отрича изцяло по-новия за нас клонарекс. В нашия случай принудителния преход към този медикамент не беше без проблеми, но чичо ми свикна с него. При това преходът донякъде беше улеснен благодарение на билковия чай Демир бозан. Казаха ни, че не бива да се приемат и билки в този момент, но рискувахме и рискът си струваше. Всъщност Демир бозан има изключително меко действие, билките са с балансиран ефект и няма смущаващи симптоми.“

Можете да видите мнения за “Демир бозан” и да го поръчате за 43 лева ТУК =====> Поръчай Демир бозан ТУК!

При страхова невроза и паническо разстройство. За нерви

Счита се, че клонарекс/клоназепам е подходящ медикамент за профилактика на панически атаки и прояви на страхова невроза, ако те се случват редовно (lecheniedepressii.ru). Като представител на бензодиазепините това лекарство е подходящо и за краткосрочно лечение, тъй като сравнително бързо при добра терапевтична програма може да балансира нервната система и психиката, и да овладее пристъпи на паническа атака. Мнения на потребители сочат обаче, че клонарекс може да замени равностойно стария ривотрил при епилепсия, но при депресии и панически разстройства често е с негативен ефект.

Мнения, коментари и отзиви на хората

  • Този клонарекс е ужасен.Пия го от 3м.отначало беше добре,но постепенно нещата се влошиха.Дайте ми съвет,от опит на някой с паническо разстройство,с какво мога да го сменя – Дани (framar.bg)

Здравейте на всички тук! Ривотрил и Клонарекс са едни и същи, без никаква промяна. Моя приятелка пиеше Ривотрил от една година, а сега е вече на Клонарекс, мога да кажа, че лекарството няма никаква промяна, при нея също,или накратко казано тя се чувства перфектно! Успех на всички! – Eli (framar.bg)

  • От 2006 година си пих ривотрил за паническо разстроиство . Отлична поносимост и страхотен ефект !!! Докато го нямашв 4 месеца бях на диазепам . Не бях много добре но се живееше ! От тоя Клонарекс направо се скапах!!! Постоянно ми е лошо от него !!! Нещо не е наред с това лекарство !!! Повече вреди отколкото помага !!! Направо за 1 месец се влоших 20 пъти поне!!! Тези дни минах на диазепам и съм много по добре !!! До здравния министър – какво ни натресе бе ? Заради 2 куфарчета с пари се бъзикаш с здравето на около 100 000 Българи !!!!!!!! – Julian Lazarov (framar.bg)
  • Синът ми пие ривотрил от 0,5 мг. От няколко дена вече му давам клонарекс. Поведението му се промени, сякаш спирам ривотрила. Притеснена съм. Налага се да ходим при психиатъра… Някой друг забелязва ли разлика в действието на клонарекс? – E. (framar.bg)
  • След почти месечна употреба вече мога да споделя впечатления, въпреки че активната съставка е една и съща и при ривотрила и при клонарекса то страничните ефекти и действието на двете лекарства са меко казано различни! Аз приемах при необходимост 1/2 таблетка от 0.5 мг ривотрил, а сега дори след приема на клонарекс паник атаките стават по силни, защо ли???? Уж производителя беше индийска фирма, след това се появи произведен от някаква кипърска офшорка защо??? И не на последно място защо никъде по света не се продава такова лекарство???? Моля Ви framar питайте някой компетентен, какви са отговорите на моите въпроси! Мисля, че тук най- малкият въпрос е цената! – Деси (framar.bg)

Източници: Приложение на Клонарекс и действие; Дозировка на Клонарекс, странични ефекти, употреба; В какви случаи и как се ползва Клонарекс?

Кога е опасен (противопоказания)

Медикаментът клонарекс е опасен при алергия към някоя от съставките му. Необходимо е особено внимание за свръхчувствителност и в случаите, когато се налага лечение и с друго лекарство от групата на диазепините (framar.bg).

Клонарекс е противопоказен също при заболявания на черния дроб и белите дробове/дихателната система, при миастения гравис, при епизоди на сънна апнея и алкохолна зависимост. Не е подходящ за пациенти в кома и нарко зависими.

С алкохол

клонарекс и алкохол
С Клонарекс + алкохол може да стане страшно!

Съчетаването на клонарекс и алкохол е недопустимо, тъй като алкохолът усилва клиничното въздействие на медикамента: възможно е да се получи силен седативен ефект с негативни последици за дихателната и сърдечно-съдовата система (затруднено функциониране, респираторна и сърдечна депресия) – framar.bg.

С други лекарства

Паралелният прием на клонарекс с други лекарства изисква специално внимание и изготвяне на индивидуална схема за терапия (inopharma-bg.eu). В някои случаи се налага отказ или замяна на продукти, или планиране на няколко часови паузи между приема им. Така се избягва взаимното въздействие, при което е възможно да се усили или отслаби ефектът от тях, или да се проявят негативни странични ефекти.

Карам на Ривотрил и билки!

Мая ПетроваМая Петрова от Хасково: „Нямам медицинско образование и не мога да преценя кой от двата медикамента е по-добър. Има доста спорове по тая тема, ще кажа как се справям аз. Макар и рядко, случват ми се припадъци; има си признаци, по които разбирам че приближава нещо такова. Когато минах на клонарекс, тези признаци някак се замъглиха и се е случвало да се почувствам много зле на улицата, нямах „изпреварващо“ време. Така че се върнах на ривотрила, набавям си го от Турция. И допълнително пия от билковия чай Демир бозан: това – на своя глава, но не мисля, че сгреших. Действа ми успокояващо, по-малко се страхувам да оставам сама и спя добре.“

Можете да видите мнения за “Демир бозан” и да го поръчате за 43 лева ТУК =====> Поръчай Демир бозан ТУК!

Специално внимание във фармакологичната характеристика се обръща на съчетаването с антиконвулсанти, обезболяващи, сънотворни, някои аналгетици и мускулни релаксанти. Практика е при подобни лечебни програми да се съчетават няколко медикамента; спецификата на клонарекс налага висока прецизност при определянето на дозировки и продължителност на приема.

Клонарекс или ксанакс?

Клонарекс е от групата на бензодиазепините, както всъщност и ксанакс. Дали да вземете едното или другото лекарство – зависи от характера на заболяването. Клонарекс по условие е предназначен за терапии при епилепсия. Използва се и при депресивни състояния, но според голяма част от потребителските мнения дава доста странични ефекти.

Основното предназначение на ксанакс е ориентирано към депресии, състояния на тревожност и панически разстройства (framar.bg).

Ксанакс. Мнения и действие. Странични ефекти. Може ли с алкохол?

Клонарекс като наркотик. Има ли зависимост?

Продължителният прием на клонарекс води до зависимост от типа на наркотичната. Точно по тази причина лечението с клонарекс трябва да бъде под лекарски контрол и само лекуващият да определя дози и продължителност на приема (framar.bg).

Как се спира? Спирането на лечение с клонарекс трябва да бъде контролирано от лекар, а не самодейно, както вече коментирахме. Рязкото прекратяване на терапията провокира ефект на отнемането; ето защо е необходимо това да става чрез постепенно намаляване по схема на приеманите количества – вижте по-горе.

Добър заместител на ривотрил ли е?

Тук отговорът едва ли може да е еднозначен. Редовните потребители на ривотрил коментират доста критично в различни форуми медикамента клонарекс, предложен като заместител на вече изведения от употреба у нас медикамент. Това, че клонарекс е доста по-скъп, е най-малката отрицателна разлика с ривотрил. За много пациенти с депресии и панически разстройства клонарекс не е решение, тъй като след приема му паническите атаки и депресивни епизоди зачестяват. Дали това е въпрос на преход и нещата ще се нормализират, времето трябва да покаже.

Макар специалистите да уверяват, че ривотрил и клонарекс е почти едно и също заради общата активна съставка, разликите са доста съществени. Ривотрил е продукт на престижна фирма, докато клонарекс е генерик и се произвежда според изявления в Индия, а може би в Кипър, знае ли се. Като генерик коментираният клонарекс няма претенциите за чистота на активния компонент, което означава, че трябва да очакваме по-честа проява на негативни странични ефекти. Историята с отказа на здравната система от лечението с ривотрил създаде много проблеми на десетки хиляди болни хора.

Ривотрил и заместители. Мнения, странични ефекти. За вредата от Ривотрила

Пишете ни и вие в нашия форум за опита, който имате с Клонарекс или Ривотрил – ТУК! Мислите ли, че билките могат да бъдат пълна алтернатива на медикаментозното лечение и какво наистина се случва, ако при тежки диагнози като коментираните разчитаме само на народната медицина? Споделете!

За Марта Савова

marta-savovaМарта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите.За контакт: martasavova@yandex.ru.За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

Прочети още

фламексин

Фламексин: Гел и болкоуспокояващи прахчета (саше). Още един убиец на болката

За какво се използва (приложение и действие). На таблетки. На болкоуспокояващи прахчета. Фламексин и/или аулин. …

27 Мнения

  1. Има ли смисъл да говорим още от началото се знаеше какво става-карат ROSHE да свалят под 2,50 лекарство, за което плащат данъци, внос и т.н
    В Кипър никой лекар не преписва Клонарекс имат си къде по добри заместители.
    Това е като Тайландския и Индийският Ривотрил 2$ на блистери.Крадат рецептата, измислят си име, не влагат една стотинка за изследвания и накрая ти го набиват със Здравната каса.

    Единствено помага за епилипсия за друго забравете.Един ден нямах от къде да намеря Ривотрил, взех клонарекс едно по едно изпих 10 броя и седя и се чудя аспирин ли изпих или какво-никакъв ефект.Още от самото начало повечето хора бяха наясно какво се прави и то точно с такива лекарства.

    “Държава” кво да правиш……

    • pepa dimimitrova

      i pri men se slu4i su6oto neznam sega ot dva dena pia diazepam no ne e kato rivotrila

    • pepa dimimitrova

      Pri men se slu4i su6oto neznam sega ot dva dena pia diazepam no ne e kato rivotrila.Kakvo da pi6a o6e tova e istinata.3 godini go pija.A kolko e skup.S polovinka izkarvah cjal den .Zatova li horata se 4udjat ot koja durjava da si vzemat ili na 4erno ot njakude.

  2. Антония Тончева

    Никога не съм пила ривотрил, но пък за втори път включват КЛОНАРЕКС в лечението ми. Имам тревожно разтройство със симртоми на ОКР,на социална фобия и на генерализирано тревожно разтеойство. Постоянна тревожност и постоянен страх и куп ужасни представи. Клонарекс ми действо супер добре без да се оплаквам от странични ефекти. Леко ми ставаше лошо,когато пушех и пиех клонарекс и антидепресант, но пък спрях цигарите и не ми става въобще лошо. :)))))) и ми е добре от таблетка и половина на ден (от 0,5 клонарекс)

  3. Явор Ангелов

    Моля ви се от все сърце, да ми препоръчате невролог склонен да изписва ривотрил. Защото жена ми мисли за самоубийство. Клонарекса не и върши същата работа. На когото му е предписвано наскоро Клонарекс или Ривотрил нека ми пише на paketvictory@abv.bg и да ми даде координати на невролога. Ще направите добро на непознат. Благодаря ви!!!

    • Марияна

      Извинявам се, но от това което прочетох, но стигам до извода, че жена ви няма нужда от невролог, а от добър психиатър. Не е толкова страшно, психиатрите лекуват разстройства от този род. Успех!!

    • Атидже феузи

      По добре е дае закарате на психиятар той е по добър лекар от невролог предпочитамвиго много е добър др джупанов0877123548

  4. Аз лично не виждам разлика между Ривотрил и клонарекс.От 6 г.го пия и така и не ми се промени състоянието.Лошото е,че се пристрастих.Пусти му лекари,като не знаят какво ти има иииии айде Ривотрил.искам да го спра,ама не могат да ми измислят заместител.Някой ако го е спрял,МОЛЯ да ми каже как го е направил.

    • Спирал съм го, много е трудно.Всичко трае около месец,си като в мъгла нищо не ти се прави и е пълен отврат.

  5. Пиех ривотрил, сега пия клонарекс не намирам никаква разлика.Доволна съм.

  6. Пиех повече от 10 години Ривотрил. Сутрин и вечер по 0,5 мг. Спрях го миналата година изцяло, но за период от година. Но няколко месеца след това почнах да вдигам кръвно на емоционална основа и сега пия само вечер по 0,5 мг. От клонарекса обаче. Аз не намирам разлика кое е по-дбро. Пак е клоназепам. Не забравяйте, че хората с панически атаки и болести на нервната система периодично могат да възвръщат симптомите си. Повече медитация и спокойствие. Успех на всички:)

  7. Елена Варадинова

    Изписаха ми Клонарекс Ципралекс.Но от изчетеното за тях и страничните ефекти ме е страх да ги пия.Не знам какво да правя.Много съм объркана

  8. Ривотрил и клонарекс действат еднакво.Защо обаче трябва да се плаща 4 -5 пъти повече.Някой добре печели от нещастието на дечицата!?!? Това може да се случи само в държава като нашата,където грижата за човека е всъщност грижа за ограбването му!!!

  9. Атанас

    Здравейте, аз го пия от трети март 2017 година, и искам да го спра. , бихте ли ми помогнали? Благодаря.

  10. Тихомир

    Здравей те на 30 съм имах дълга връзка 11 години и се разделихме преживях го много тежко изписаха ми за 2 месеца клонарекс пих го наистина вкарва те в друг свят притапява чуства емоции не ти пука за нищо беше ми супер айляк но ме беше страх да не се престрастя и го спрях като намалих дозата на четварт само сутрен и в продалжение на още един месец го сипирах вече 20 дена от както съм го спрял но ми липсва тва малко хапченце но си мисля че така е по добре

  11. Атанас

    Аз като се опитам да спра тази четвартинка, и почвам да вдигам кръвно. , не знам как да се разделя с това пусто хапче! започнеш ли го веднъш, няма спиране… ;(

  12. имам депресия и сега когато ходя малко повечко се уморявам, все едно ме задушава нещо. не знам как да го опиша. А съм само на 27. може ли да ме посъветва някой какво да направя защото съм в чужбина
    Аз също пия клонарекс. лекаря ми го изписа, като ми казах, че чувствам страх и не мога д седя удома сама. изписа ми четвъртинка, и каза да го пия 3 месеца. аз пих два месеца и го спрях. не знам какво да направя за да ми мине. мен ме е страх да съм сама и постоянно мисля, че съм болна че ще умря такива неща.

  13. ot dalgo vreme piya klonareks.ot nacalo pieh rivotril. no ne se cuvstvam dobre po zle stava.iskam da go spra.mnogo molya da mi kajete kak da spra da go priemam

  14. Атидже феузи

    Как мога десе справа с невроза и как да спра клонарекс

  15. Ирина Маркова

    Лечението с такива медикаменти не е проста работа; обсъждаме ние тук какво ли не, но забравяме, че сме потърсили лекарството, защото имаме проблеми. Да, тежки лекарства са и клонарекс, и ривотрил, който може без тях – хич да не започва. А който има наистина нужда, да си намери читав лекар и да го слуша!

  16. Велка Тинкова

    Вие сериозно ли си мислите, че с билки се лекуват такива сериозни заболявания? Колкото и да е добър Демир бозан, само с това не става, не си играйте със здравето си!

  17. Велка Тинкова

    Вие сериозно ли си мислите, че с билки се лекуват такива сериозни заболявания? Колкото и да е добър Демир бозан, само с това не става, не си играйте със здравето си!

  18. Стояна

    Билките са от Бога, така че понякога и само с тях може да се излекува човек. Но не винаги! А Демир бозан наистина е добра комбинация. Ако не лекува изцяло, поне облекчава.

  19. Вълчо вълчев

    Може ли клонарекс да се взема с боров прашец?

    • Вълчо вълчев

      Може ли клонарекс да се взема с л теанин и боров прашец? Защо моя имейл адрес не се публикува? Къде греша?

      • Лекар.БГ

        Имейл адресът не се публикува, за да не се притеснявате, че ще получавате спам на него. А коментарът ви се публикува.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *