билки за отводняване при сърдечна недостатъчност
чай при сърдечна недостатъчност, мед

Чай при сърдечна недостатъчност и билки за отводняване

Нека да ви кажа за своите начини, по които се справих със сърдечна недостатъчност с помощта на чай от билки за отводняване.

Имах сърдечна недостатъчност от години и бях постоянно на хапчета. Те помагаха, но общо взето само задържаха положението да не се влошава. Но краката ми започнаха да се подуват, а също събирах и течности в областта на сърцето. Препоръчаха ми чая Демир бозан, който съдържа специални билки за отводняване при сърдечна недостатъчност и го пих два месеца и половина. Нещата започнаха да се оправят и три години от тогава не се е връщало старото лошо положение.

Мария Тодорова, Хасково

Горното писмо получихме като коментар от г-жа Тодорова във връзка със статиите ни за сърдечната недостатъчност, линкове към които ще ви дадем в този материал.

Мария Тодорова, Хасково, сърдечна недостатъчност
Мария Тодорова, Хасково

Ако сте в групата на клетниците със сърдечна недостатъчност, не увесвайте нос: поддържащият режим на живот и хранене ви дава добри шансове за дълги години. Достатъчно е да положите малко повече грижи за себе си!

Лятото позволява да се заредите с полезни вещества, чийто дефицит може да влоши здравето ви през останалата част от годината. Не забравяйте, че вашата диагноза сърдечна недостатъчност изисква да се движите, да изпълнявате редовно подходящ комплекс упражнения и да не допускате обезводняване на организма, съветват от webzdrav.ru.

Ето някои полезни съвети и

Рецепти за билки и храни при сърдечна недостатъчност.

Овесени ядки

На почит в менюто ви трябва да са овесените зърна и ядки. Залейте овесени зърна с вода в съотношение 1:10 и ги оставете да киснат едно денонощие. Прецедете; от тази настойка се пие по половин чаша 2-3 пъти на ден преди ядене.

Овесена каша

Друга овесена рецепта при сърдечна недостатъчност: 100 грама овесени ядки се заливат с литър студена вода; киснат 4 часа, след което се варят до сгъстяване. От овесената каша похапвайте по няколко лъжици при всяко хранене. Може да се консумира и самостоятелно.

Извара

Полезно е да похапвате по стотина грама извара на ден; при сърдечна недостатъчност активиране на кръвообращението постига дъвченето на парченце лимонова кора – както е известно, тя е богата на етерични масла и се възползваме от техните лечебни ефекти.

Сърдечна недостатъчност – симптоми и лечение

Чесън
Фигурин лесно отслабване диета 10 килограма

Добър резултат се постига при сърдечна недостатъчност с едно народно средство, което – убедете се сами – все пак не е за всеки! Скилидка чесън се нарязва на ситно и се посипва върху парченце черен хляб с малко сол. Тази „юнашка” хапка се изяжда сутрин на гладно. Ако имате достатъчно смелост – опитайте!

сърдечна недостатъчност
Подходящите храни и билки помагат при сърдечна недостатъчност
Орехи

Тибетската медицина препоръчва при сърдечна недостатъчност да се заложи на орехите. 30 грама ядки се смилат заедно с 2 грама стафиди и 20 грама настърган зрял кашкавал. Продуктите се объркват хубаво. Дозата е за един прием.

Дайте мнение и Вие тук!
Кайсии

Източните лечители припомнят, че за сърцето е много полезно да се ядат повече кайсии – не пропускайте момента, сега е сезонът им!

Мед

Хубаво е при сърдечна недостатъчност да обърнете внимание на меда. Яжте по една чаена лъжичка 2-3 пъти дневно с мляко, плодове или извара, но не и с горещ чай. Горещият чай с мед активира прекомерно работата на сърцето, а подобно натоварване при тази диагноза не е желателно.

Чай от шипки

При сърдечна недостатъчност е полезен шипковият студен чай, но не от пакетче. Залейте една супена лъжица сухи шипки с две чаши вряла вода и варете 10 минути. Оставете отварата да изстине, след което добавете супена лъжица мед. Пийте 2-3 пъти на ден по четвърт водна чаша на стайна температура.

Сърдечна недостатъчност: Всички начини на лечение!

Настойка от мента

И ментовата настойка е добра за хора със сърдечна недостатъчност. Прави се така: чаена лъжичка суха мента се запарва с чаша вряла вода. Кисне 20 минути, прецежда се и се изпива наведнъж половин час преди хранене.

Глог

Класическа билка при сърдечна недостатъчност е глогът. Направете си такава настойка: заливат се една супена лъжица сухи плодове с чаша вряла вода; държи се в термос два часа. От получената настойка се вземат по 1-2 супени лъжици 3-4 пъти дневно преди ядене.

Демир бозан

Без съмнение най-доброто средство за отводняване при сърдечна недостатъчност, което може да доведе до пълното решаване на всичките ви проблеми със сърцето е Демир бозан. В интернет ще намерите стотици отзиви на хора, които са си помогнали с него. Можете да прочетете някои от тях, а също и да си го поръчате от ТУК:

Снемане на високо кръвно налягане с чай „Демир бозан“

За Марта Савова

marta-savovaМарта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите.За контакт: martasavova@yandex.ru.За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

Прочети още

Isi2

Исхемична болест на сърцето: диагноза, лекарства, билки

Подробно за лечението на исхемична болест на сърцето (стенокардия, гръдна жаба, ангина пекторис) с лекарства …

Едно мнение

  1. Гергана Иванова

    Здравейте! Каква диета можете да ми препоръчате при застойна сърдечна недостатъчност, исхемична болест на сърцето, цианоза, придружени от захарен диабет тип 2, вече инсулинозависим. Спазвам диета, движа се умерено, пия топла вода с лимон, канела…. и си стоя 98 кг. Губя мазнини, които усещам по широчината на дрехите, но само толкова. Колко литра течности трябва да приемам на ден, след като приемам силни диуретици“ Благодаря предварително! Бъдете здрави и щастливи!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *