розово хапче. Последици от Деанксит. Мнения.
Мнения: Какви последици от Деанксит се наблюдават?

Последици от Деанксит. Мнения. Листовка, преразказана достъпно

Мнения: Какви последици от Деанксит се наблюдават? Как действа половинка Деанксит? Може ли с кафе? Какво от неговата листовка е най-главното? Как се взема прочутото розово хапче и неговите заместители за нерви? Странични ефекти.

Денят ти започва с него – и светът е безкрайно добър и ведър. Така – ден след ден? Не може да е истина! Какво е деанксит – всеки може да научи от традиционната листовка.

Там е обяснено, че става дума за продукт с антиантидепресивно, анксиолитично (противотревожно) и активиращо действие.

Масово се шири заблудата, че това е лек антидепресант – вземаш го едва ли не като витамин С, след препоръка от приятел. Но дори витамин С не бива да се взема неограничено, какво остава за един антидепресант.

Не се заблуждавайте, че с деанксит е възможно самолечение, при това – за продължително време. Ако имате наистина потребност от подобен медикамент и искате да научите повече за изкушението деанксит, прочетете следващите редове – но после идете на лекар!

Кога се пие деанксит и какви са страничните му ефекти?

Ето още веднъж диагнозите, които най-често се повлияват от деанксит:

  • тревожност;
  • депресия;
  • психосоматични разстройства – с или без проявена апатия.

Защо не бива да предприемате лечение с деанксит без лекарска препоръка? Вместо да си помогнете – може да си навредите, особено ако имате алергия към някой от компонентите на този лекарствен препарат.

Той не е подходящ за потребители с тежки сърдечни проблеми – ритъмни нарушения или претърпели инфаркт на миокарда; не бива да се приема паралелно с друг антидепресант или ако потребността от “розово хапче” е следствие от злоупотреба с алкохол, опиати или барбитурати. Последното е пример за потискане на нервната система.

Още в статията: Деанксит: веселото хапче, което спасява от състояния на тревожност, нерви и депресия! Странични ефекти. Мнения и отзиви за известното успокоително. При безсъние. За нерви. При аритмия. При високо кръвно. При виене на свят. Вестибо. При главоболие. Опасности: При затлъстял черен дроб. При диабет. При бременност. Заместители антидепресанти. Ефедрин. Ксанакс. Ривотрил. Лексотан. Валидол. Атаракс. Деанксит и диазепам. И щитовидна жлеза. Жълт кантарион при депресивни състояния

Както се случва и с други медикаменти – деанксит може да помогне на съседка, приятелка или братовчед, но всъщност да не е вашето хапче. Затова най-правилно е да ви го препоръча специалист.

Мнения за Деанксит

Можете да прочетете мнения и да оставите своя отзив за Деанксит във форума ни с коментари по-долу или директно като кликнете ТУК!

Какви странични ефекти има при лечение с деанксит?

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Фармакологичната информация за деанксит съдържа забележката, че лекуващият може да препоръча този продукт и в други случаи – не само в изброените по-горе. Валидно всеки път е предупреждението, че хапчетата се вземат сутрин и на обяд или само сутрин, защото приемът вечер може да причини превъзбуда и да влоши качеството на съня.

деанксит
Продължителният прием на деанксит може да те направи зависим

Сред нежеланите странични ефекти са задълбочаване на депресивното състояние – вместо облекчаване, състояние на отпадналост, неконтролиран тремор, дълбока венозна тромбоза и тромбоемболия, умора, мисли за суицид, пресъхване на устата.

Сега разбирате ли, че нещата не са така безобидни и лесни и че деанксит не е нито плацебо, нито аспирин?!

Форумите могат да ви убедят в това. Не откриваме сега тъжната истина, че все повече българи имат нужда от подобен медикамент. “Начинаещи” с изкушението деанксит и дългогодишни потребители обменят информация, която всъщност е редно да коментират хора с необходимата компетентност. Всеки случай е индивидуален! Във форума могат да ви убедят, че деанксит сваля кръвното успешно: така се е случило в един конкретен епизод, при който преумората и служебните проблеми са довели до състояние на тревожност и хипертоничен пристъп. Нещата се оправили с…деанксит и диуретици. Но съответната комбинация – която едва ли е универсална – е препоръчана от лекар.

Друг потребител предупреждава обаче, че продължителният прием на деанксит може да ти реши един проблем и да ти създаде друг. Най-коментираните проблеми при продължителен прием с деанксит:

  • привикване и зависимост,
  • еректилна дисфункция.

Очевидно с деанксит се сваля не само кръвното! Човекът, който е вземал деанксит 6-7 години и се чувства непълноценен в секса, твърдо опитва да се откаже от хапчетата. И признава колко му е трудно. Затова лаишкият му съвет на пострадал е този продукт да се взема колкото може по-кратко време.

По-подробно ТУК: Какви странични ефекти има от Деанксит? До какво води рязкото му спиране? Дава ли зависимост?

И преди да продължим надолу, ето едно видео интервю с психотерапевт, дадено специално за Лекар.БГ:

И още един съвет от препатил: не вярвайте на твърденията, че деанксит може да се взема, без да се отказваш от малко алкохол. Първо – “малко” е доста разтегливо понятие. И второ – колкото и малко да е, в комбинация с деанксит заспиваш прав.

При безсъние

Деанксит при безсъние – има такива варианти. Трябва обаче да е ясно, че в случая не приемаме хапче за сън, а чрез успокояване на психиката се стремим към балансиране на нервните процеси и по-лесно заспиване, както и по-продължителен, здрав нощен сън. Напълно погрешно е деанксит да се пие вечер с надеждата, че това ще гарантира въпросната картина на съня – напротив, приемът на хапчето деанксит късно вечерта или дори в по-ранни следобедни часове може да причини възбуда и безсъние. На това неразбиране се държи и убеждението на някои потребители, че деанксит предизвиква безсъние.

За нерви

Правилно дозиран и приеман кратко време, деанксит може да допринесе за баланс на умерени депресивни състояния и епизоди, определяни от потребителя като “опънати нерви”. Преумората и психическото напрежение обаче изискват не просто и не само розовото хапче деанксит, а съществена промяна в мотивацията и възприемането на света, преоценка на собственото отношение към събития и хора. Образно казано, нашите “опънати нерви” имат нужда от деанксит само като от помощно средство, но не и като решаващ фактор.

При аритмия

Пациентската листовка за деанксит съдържа предупреждение медикаментът да не се приема от потребители, които имат преживян наскоро инфаркт или страдат от ритъмни сърдечни нарушения. Ускореното сърцебиене и аритмията са сред симптомите, които се проявяват при предозиране; сърдечно-съдовата система се натоварва допълнително при терапия с този медикамент и е възможно при предварително “зададени” болестни симптоми да се получи аритмия.

Дайте мнение и Вие тук!

При високо кръвно

Показанията за прилагане на деанксит не съдържат препоръка за приема му при високо кръвно. Наивно е да се мисли, че деанксит лекува хипертония (вижте по-горе). Като част от комплексна терапия обаче медикаментът може да допринесе за нормализиране на артериалното налягане, повишено в ситуации на стрес, преумора и тревоги (по коментари от форуми). Смъкването на кръвното налягане със сънливост са сред симптомите при превишена доза деанксит.

При виене на свят

Виене на свят, световъртеж – това са популярни названия на състояние, което може да има различни причини. Ако е свързано с психично разстройство, тревожност, умерена депресия, то би следвало да се повлияе от медикамент като деанксит.

Възможно е също виене на свят и нарушено равновесие да се получи при рязко спиране на медикамента след продължително лечение с деанксит. Всички тези проблеми се проявяват индивидуално и най-точното поведение е да бъдат обсъждани и решавани с лекуващия. Утешително е да общуваш във форума с хора, които имат сходен проблем, но лечението няма как да е универсално.

Вестибо

Ако оплакванията от световъртеж, или световъртеж с гадене и повръщане не са свързани с психичен проблем, състояния на тревожност или депресия, деанксит не е подходящият медикамент. В такива случаи симптомите могат да се повлияят от вестибо: този медикамент въздейства върху определени рецептори във вътрешното ухо и мозъка. В резултат на това се подобряват микроциркулацията и налягането на кръв и лимфа в зоната, където е разположен органът на равновесието. Резултатът е намален брой и интензивност на епизодите със световъртеж.

При главоболие

деанксит странични ефекти антидепресант
За да споделите своето мнение за деанксит, използвайте формата за коментари като кликнете върху изображението!

Деанксит не е универсално хапче против главоболие, но ако главоболието е част от симптоматиката на тревожно или депресивно състояние може да се повлияе положително от приема. Същевременно за деанксит се смята, че ако след продължителен прием се спре рязко, е възможно да се развие синдром на отнемането – като главоболието е една от проявите на състоянието.

Опасности: При затлъстял черен дроб

Страничните ефекти от терапия с деанксит могат да се окажат опасни, ако потребителят/пациентът има някакво хронично заболяване. Точно по тази причина пациентите с болен черен дроб трябва да са много внимателни, тъй като всяко лекарство натоварва клетките му допълнително. Това предупреждение важи с особена сила в случаите на стеатоза, т.е. затлъстял черен дроб. Пациентската листовка впрочем отбелязва, че има данни за развиване на хепатит при продължителен прием на деанксит.

При диабет

Не е желателно да вземате деанксит, ако имате диабет. Работа на лекаря е да прецени дали противодиабетната ви терапия може да се съвмести с деанксит. Възможно е в определени случаи това да стане след корекция на лечението за диабет.

При бременност

Не се препоръчва прием на деанксит по време на бременност, тъй като е възможно повлияване на плода или на кърмачето. Ако все пак е била наложителна подобна терапия, бъдещата майка трябва да бъде наблюдавана, както и новороденото през първите 4 седмици от живота му. Могат да се развият симптоми от рода на треперене, проблеми с дишането, затруднено хранене.

Все пак има ситуации, когато приемът на деанксит е наложителен при тези две потребителски групи. Лекуващият трябва да прецени дали в такива случаи очакваната полза от лечението превишава потенциалния риск от негативни странични ефекти.

Заместители антидепресанти

Чай от лавандула или лавандулово масло за ароматерапия – ето ви добър природен заместител на синтетичните антидепресанти. В немалко случаи е по-добре да се обърнем към народната медицина, вместо да посягаме към хапчетата, в това число деанксит. Природните продукти с антидепресивно действие не са панацея, но наистина има ситуации, когато редовното им приемане върши работа като част от комплексна терапия. Не забравяйте, че проблемите, заради които търсим деанксит, изискват промяна в начина на живот и отношението към света. С подобно действие са още жълтият кантарион, валериан, женшен.

Ефедрин

Основното приложение на ефедрин е повишаване на прекалено ниското кръвно налягане и забавен сърдечен ритъм, особено след прилагането на епидурална упойка. Ефедрин действа и като психостимулатор; според някои източници се използва като поддържащ продукт при планово спиране на антидепресанти. Разбира се – тук става дума за частен случай, реализиран под лекарски контрол. Принципно постоянното съчетание от деанксит и ефедрин означава да подаваме на организма обратни команди: деанкситът трябва да успокои и балансира, а ефедринът – да възбуди и активира.

Ксанакс

Ксанакс е продукт по-скоро за повлияване на тревожни състояния и панически разстройства, докато деанксит е за потиснатост и умерена депресия. Медикаментът се назначава от лекар, който определя дозировка, режим и продължителност на приема. Самолечението с ксанакс е опасно – особено за пациенти с бъбречни и чернодробни заболявания.

Ривотрил

Скандално нашумелият ривотрил, чието отсъствие от родния пазар на медикаменти изправи на нокти много хора, се препоръчва при епилепсия с припадъци – има доказана способност да ги предотвратява и овладява. Същият медикамент е препоръчван и за лечение на депресивни състояния и тревожност. Проблемът с него е, че редовният му прием създава зависимост; доста е трудно да го откажеш според признанията на потребители.

Лексотан

Това е популярен медикамент, прилаган при интензивна тревожност. Препоръката е да се прилага минималната ефективна доза за възможно най-кратък полезен срок. Принципно медикаментът е предназначен за краткотрайно лечение.
Лечението с лексотан не бива да продължава повече от 12 седмици.

Валидол

Валидол успокоява нервната система и предизвиква разширяване на кръвоносните съдове. С този си ефект е в състояние да подпомогне смъкването на високо кръвно налягане. Макар да е считан за лек и безобиден, този продукт може да повлияе негативно на хора с ниско кръвно налягане или захарен диабет.
Валидол се взема за успокоение; ако то не настъпи след около пет минути, със сигурност ви е необходим друг медикамент. Не е препоръчително да се вземат повече от четири валидола на ден.

Атаракс

Атаракс е медикамент от групата на психолептиците. Използва се при повтарящи се състояния на тревожност, неутрализира позивите за повръщане и подобрява качеството и продължителността на съня. В състояние е да редуцира мускулни напрежения при тревожни пациенти. Облекчава сърбежа при различни кожни дразнения и заболявания от рода на уртикарии, екземи и дерматит.

Деанксит и диазепам

Деанксит е антидепресант, а диазепам – транквилизатор. Медикаментите от двете групи понякога се препоръчват в съчетания, като транквилизаторът започва да действа бързо и подпомага антидепресанта, за когото е необходимо повече време за натрупване и проява на въздействието. Същевременно се коментира, че тези два конкретни медикаменти не бива да се приемат едновременно – съществува опасност от усложнения с летален изход.

Още нещо супер интересно ТУК : Да си говориш сам е полезно! Вижте защо и как се прави правилно!

Щитовидна жлеза

Симптомите на паническо разстройство от рода на невъзможност да се поеме въздух, сърцебиене, изпотяване и лесна умора, се повлияват положително при терапия с деанксит. Проблемът е, че подобни симптоми се проявяват и при хормонални проблеми с щитовидната жлеза – а там няма място за медикамент като деанксит. Приемът на този медикамент може само временно да тушира болестните признаци, но не и да въздейства за преодоляването им (zdrave.org).

Жълт кантарион при депресивни състояния

Множество изследвания са установили несъмнения лечебен ефект на жълтия кантарион. Билката е използвана още в древността при различни болестни проблеми: тя действа като природен антибиотик и противовирусно средство. Съставката й хиперицин балансира мозъчните импулси и психиката; това позволява да се овладяват депресивни състояния и прояви на тревожност, при това без синтетични медикаменти.
Чай от жълт кантарион – по една чаша сутрин и вечер, предотвратяват сезонните депресии и съдействат за позитивни нагласи към живота. Достатъчно е 2 супени лъжици суха билка да се сварят за 5 минути в 400 мл вода. След час чаят се прецежда и е готов за консумация. Пият се по 120 мл три пъти дневно след хранене.

За Марта Савова

marta-savovaМарта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите.За контакт: martasavova@yandex.ru.За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

Прочети още

V5

Валериана – всички приложения на лечебното растение

Валериана (дилянка) : що за билка е, как се приготвят чай и настойки с нея. …

24 Мнения

    • Лекар.БГ

      Какво не разбрахте от нашия материал за деанксит, Elif? Може ли по-конкретно да зададете въпрос?!

    • Има ли препоръчителен максимален срок на прием, с почивки ли, въобще продължителност.

      • Пия го за невровегетативна дистония, опитах да го спра и получавам паник атаки след месец. Последно невролога каза да го пия една година.. Честно казано това ме безпокой и мисля отново да го намалявам постепенно по-нататък…

        • Деанксит е най лекия при тревожни състояния и е ефикасен дори по едно сутрин.

  1. Какъв е минималният срок в който да се взима Деанксит? И съответно – максималният?

  2. А как трябва да стане спирането на Деанксит, ако е трябвало да се пие само 1 месец(какъвто е моят случай)? И евентуално освен главоболие, възможно ли е след спирането му възможно ли е да се появи високо кръвно налягане? Благодаря предварително за вниманието!

  3. иван иванов

    пречи ми в секса немога да стигна до ерекция помогнете

  4. иван иванов

    взимам го 1месец спирам и забравям за DEANXIT

  5. Пия деанксит при нервни кризи, които започнах да получавам от по-силни успокоителни, които спрях. И действа, но докога… А ми действа, дори и да не вярвах в това, но наистина докога? Дали ставаш зависим от него?

  6. Елена Иванова

    Аз лично пих деанксит и ми помогна до някаква степен ,но за малко открих един човек ,който ми помогна много да дойда на себеси да преодолея страха и психичното разтройство Ходжа Маарем ,колкото и невероятно да звучи вече съм добре и нямам нужда от никакви лекарства

  7. Валерия

    Здравейте, беше ми предписан деанксит от личния лекар. Сутрин и обед по една таблетка. Това, че успява да ме успокои е така, но сухотата в устата е ужасна. Усещам езика си огромен, непрекъснато пия вода. Спрях го и след това запонах да го взимам само сутрин. Понякога не пия деанксит по два, три дни, но след това започва апатия, тревога и пак взимам деанксит. Към това лекарство може ли човек да се пристрасти? Личния ми лекар не каза колко дълго трябва да го приемам. Просто каза, „взимай деанксит сутрин и обед и всичко ще е наред”.

  8. Poveche ot 3 g imam panik ataki i depresia otbqgval sam antidepresantite i se sam se obrashtal kam narodnata medicina no kazvam vi tova hapche dnes go piq za 1 pat ischisti mislite mi koito me pritesnqvaha dade mi ispokoenie na dushata i tqloto samo mie presahnala ustata i mie se spi no deistva naistina uspokoitelno mislq da go piq za sega pone 1 mesec iskam da popitam moga li da go sachetavam s atarax

  9. Иванова

    Здравейте!Моля ви да ми кажете ако настъпи еректилна дисфункция заради Деанксит при мъжа,след спиране на деанксит ерекцията ще ср възстанови ли?МОЛЯ ВИ ЗА БЪРЗ ОТГОВОР,СТРАШНО ВАЖНО Е!

  10. Красимира

    Здравейте! Какво безобидно може би на билкова основа, може да се съчетае с Клонарекс вечер за сън? Съпругът ми пие Клонарекс вече само вечер, но напоследък спи пълноценно по3-4часа.И това го изнервя. Може би билкови чайове?

  11. Здравейте, четох доста за деанксит и нищо хубаво от цялата работа. Преписан ми е от психиатър да го пия но всъщност се чудя дали изобщо да продължавам да го пия, вземам го вече 2-ри ден не мога да кажа дали има някакво действие нито положително, нито отрицателно. Предпочитам хомеопатия да пия но той категорично ми отказа и ми даде тия да ги пия, състоянието ми е умерена депресия общо казано . ще бъда благодарна ако някой ми даде съвет как да постъпя! Успех на всички 🍀

  12. Димитров

    Здравейте, аз също пия деанксит от два дни. Предписан ми е за месец засега, надявам се за този срок да не развия зависимост. Не усещам някакво особено действие, но днес си измерих кръвното и беше ниско, с малка разлика между горна и долна граница. И аз се чудя да продължавам ли да го пия. Лекарите казват, че трябват поне две седмици, за да се усети някакъв ефект от лечението.

  13. За момент се почуствах като във филм на Хичкок, всички ли сте избягали в Диспансер No’ 4 от Психиатрията? Така ли не прочетохте нещо допълнително, не помислихте ли? Разбира се, че ще вдигате кръвно, разбира се, че ще имате сърцебиене и смущения в либидото, сухота в устата, проблеми с какво ли не! Та това е антидепресант за бога! Не е чай с лимон.И да си знаете щом ви е изписан този “псевдо-антидепресант”(той даже нямал и категория, хайвана. По чудо разбрах, че единия му компонент е трициклечен..най стария вид из между тях, а другото е просто успокоително, казано по женски)значи няма да сте тежък случай. Пийте си билките, не си тварете черния дроб с прашинки! че с туЙ престрастяване..поехте тонове психотропни вещества..ми, не става точно така
    А към Автора на статията, моите уважения мадам, но мисля, че хиперболизирате малко. Има безумно страшни антидепресанти, от тези бих изпила опаковка да се позабавлявам..и в тези дози, с тези mg.. знаете ли изобщо на какви се делят и върху какво точно действат? Как работят? Интересно е, прочетете..аз лично бих опитала нещо което не препоръчвам на никой, защото е опсно за тези с билките. Наркомана няма да го усети. Просто мозък, биохимия. Аз бих изпила “Деанкситчето” в комбинация с втори антидепрсант, само че.. МАО-инхибитор, друг вид и ще е забавно, ще се отдели повече серотонин в мозъка, хормона на щастието, да, ще съм леко нервна и объркана от този , невротрансмитер, но пък моментно щастлива и не със смазано либидо. Леко сърцебиене, някои седатив, разумните количества правят доволни хора, защото са ИНФОРМИРАНИ! А тука направо се преоткри топлата вода! Дерзайте, Миряни

    • Простете натрапчивото мнение, не правете никога това вкъщи, извинете правописните грешки и винаги първо на лекар! На психолог, Вие тук не сте за психиатри..ако не помага, наздраве! Алкохола Ви гарантира депресия щом така я търсите

    • Сектантка ли си и ако не , то майка слингоносеща и антиваксърка ли си, или и трите?

  14. Гергана

    Пробвайте с капките на Бах, поне са хомеопатични.

    • Стоилова

      Пия Бриека 2х70 мг ,и Ремирта 15 мг вечер за сън.Безопасно ли е да се пие Деанксит по 1 хапче дневно с останалите две лекарства?

  15. Пиех го две години. Спрях го защото имах проблеми с ерекцията. Само, че никой не ми каза, че се спира под схема. Сега от 2 месеца от както не го пия имам стягане в главата, нестабилност, болки в очите, замъглен поглед, треперене в дясната ръка, болки в слепоочието. Четох, че още 4-5 месеца ще съм така, докато тялото ми се пренастрои обратно…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *