цистит, семки от дюля, ползи
03 цистит, семки от дюля, ползи

Семки от дюля с магданоз за лечение на цистит

Към безценните ползи от семки от дюля спада и лечението на цистит в комбинация с магданоз

Есента е сезон за обостряне на хроничния цистит. Или сезон, в който научавате, че сте се сдобили с този здравословен проблем. От цистит страдат до 65% от жените.

Анатомията на женското тяло допуска слабият пол по-лесно да се разболее от цистит – мъчителното възпаление на пикочния мехур.

Симптомите са познати на милиони, безброй са и рецептите за лечението му. Разбира се – медикаменти има, но народната медицина също е богата на предложения. Ето няколко от тях, проверени и препоръчани от специализирания сайт web-zdrav.ru.

Лечение на цистит с магданоз. Магданозът съдържа биоактивни компоненти, които усилват диурезата и действат противовъзпалително на бъбречното легенче и пикочния мехур.

За лечение на цистит са ни необходими семена от магданоз – 1 чаена лъжичка сухи семена се заливат с 400 г вряла вода и се оставят да киснат два часа. Настойката се прецежда и от нея се пие по половин чаша 4 пъти на ден, 10-15 минути преди хранене.

Добре действа и прясно изцеден сок от зелен магданоз – цялото стебло с листата и корена. От този сок може да се пие по една супена лъжица три пъти на ден 15 минути преди хранене. Лечебният курс е 40 дни. По време на цикъл лечението се прекъсва.

Ако е необходимо да бъде продължено повече от 40 дни, първо се прави двуседмично прекъсване. Не забравяйте колко упорит проблем е вашият цистит – не спирайте лечението при първите признаци на подобрение!

Рецептите с магданоз срещу цистит имат много варианти. Така например настойката и сокът могат да се заменят със стрити на прах семена, които се добавят в храната. Достатъчно е да приемате по половин грам три пъти на ден.

Дайте мнение и Вие тук!

Срещу цистит чудесно действат и семената от дюля – сега е тъкмо времето, когато тези плодове са добре узрели. Осигурете си 4-5 здрави плода, извадете семената им и ги дъвчете сурови. Правете го два дни поред и ще почувствате облекчение.

цистит
При цистит се доверете на билките!

Да не забравяме и класическата червена боровинка – всеки продукт с червена боровинка помага срещу цистит и е освен това добро профилактично средство. Оказва се, че полза има не само от плодовете, но и от листата – те са подходящи за приготвяне на специална отвара. Ето как: на две чаени лъжички сухи листа наливаме чаша вода, варим 15 минути на слаб огън и оставяме да киснат два часа. Прецеждаме и пием по половин чаша 4 пъти на ден преди хранене. Лекува!

Лечение на кашлица с дюля

Демир бозан за безсъние

Също към ползите от ароматната дюля спада и лечението на кашлица с плодовете на овошката, плюс добавка на кромид лук. Подробности ТУК:

Кашлица – домашни лекове с дюли, локум и лук!

Още ползи от дюлята:

За Марта Савова

marta-savovaМарта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите.За контакт: martasavova@yandex.ru.За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

Прочети още

Neo2

Неоренал при камъни в бъбреците и подагра. Форте. Цена. Мнения

Медикаментът неоренал: видове, режим на прием, цена, мнения, резултати. Форте. Взема ли се при бъбречни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *