кашлица домашни лекове
Даваме ви три домашни лека против кашлица, които вършат работа от хилядолетия!

Кашлица – домашни лекове с дюли, локум и лук!

През зимния сезон едно от най-честите здравословни неразположения е кашлицата.

За лечението й съществуват множество медикаментозни продукти, но много често хората все още прибягват до познатите като „бабини лекове” средства.

Лек с дюли против кашлица.

За да се приготви, са необходими 2-3 средно големи дюли, които без да се белят и почистват от корите се нарязват на големи парчета. Още 2 глави кромид лук с обелките, десетина ореха, които са начукани, но не са почистени от черупките. Всички съставки се заливат с 2 литра вода и се оставят да врят, докато сместа наполовина се изпари. Добавя се захар на вкус и се пие по три пъти на ден по една кафена чашка.

Рецепта с лук против кашлица.

Този лек е подходящ за всякакъв вид кашлица. Приготвя се като една средно голяма глава кромид лук се почиства от люспите и с помощта на лъжичка се издълбава във формата на чашка. Така приготвена, лучената „чашка” се пълни със захар и се оставя да престои поне една нощ. На сутринта на дъното на „чашката” се е образувал около една лъжичка сироп, който се изпива веднага след събуждане на гладно.

Лек с индрише и локум против кашлица.

кашлица домашни лекове
Даваме ви три домашни лека против кашлица, които вършат работа от хилядолетия!

За приготвянето на този лек против кашлица са необходими шест листчета индрише, шест ореха, които се начукват, но черупките не се отделят, шест лукчета, кутия локум, три средно големи ябълки. Към тях се прибавя литър и половина вода и се оставя да ври на слаб огън, докато локумът и лукчетата се разтопят. След като сместа изстине, се прецежда и се изпива на равни дози за три дни.

Дайте мнение и Вие тук!

Непременно погледнете и ТОВА:

https://www.lekar.bg/2016/05/17/%D1%81%D1%83%D1%85%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D1%88%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B0/

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

рак на белия дроб - предразположени ли сме?

Рак на белия дроб: Основни симптоми, стадии, лечение и класификация (ПОДРОБНО)

Симптоми на рак на белия дроб и преживяемост. Откриване на петно. Стадии, последен стадий. Обичайна …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *