канела, паркинсон лечение на Алцхаймер
Какво още не знаем за успешното лечение с канела?

Лекуваме Паркинсон и Алцхаймер с канела

Учени от САЩ откриха, че обикновената канела има уникални свойства. Те я правят суперпродукт за профилактика на дегенеративни нарушения на мозъка. Според специалисти познатата канела е най-безопасното средство срещу измененията в главния мозък, характерни за Паркинсоновата болест.

Невролози от медицинския център при университета “Раш” са установили, че ароматната канела е в състояние да влияе върху сложни мозъчни процеси. Според medikforum.ru тя забавя клетъчни, биомеханични и анатомични нарушения в главния мозък, типични за болестта на Паркинсон.

Непосредственото въздействие на добавки с канела върху подобрената работа на нервните пътища в мозъка е било демонстрирано чрез опити с плъхове. Изследванията на болни гризачи показват нагледно как приемът на канела в орална форма води до нормализация на нервните импулси и до подобряване на моториката.

Действието на изследваната канела учените си обясняват с това, че при попадането й в организма – в резултат на метаболизма – се образува веществото натриев бензоат. Прониквайки в мозъка, то е в състояние да стопира рушенето на защитните протеини Parkin и DJ-1. По този начин стигаме до заключението, че лечението с канела е най-безопасният метод в забавянето на прогреса на болестта на Паркинсон.

Любопитното е, че за лечение с канела са мислили и други научни екипи. Група от Калифорния например по-рано е доказала благотворното въздействие на въпросната канела върху функциите на главния мозък.

Установено е, че някои компоненти на изследваната канела имат връзка с профилактиката на тежко заболяване от рода на Алцхаймер. Някои компоненти на нашата канела – епикатехинът и канеленият алдехид, забавят и предотвратяват натрупването в мозъка на вредния тау-протеин, който именно е свързан с развитието на болестта на Алцхаймер.

канела
Какво още не знаем за успешното лечение с канела?

Тези любопитни и обнадеждаващи анонси от света на науката без съмнение са повод за оптимизъм.

Дайте мнение и Вие тук!

Възможно ли е наистина с канела да се спасяваме от състоянията, до които с възрастта водят болестите на Паркинсон и Алцхаймер? Откритията все още не са потвърдени чрез изпитания с хора.

Вижте и ТОВА:

https://www.lekar.bg/2016/04/04/%D0%B0%D0%BB%D1%86%D1%85%D0%B0%D0%B9%D0%BC%D0%B5%D1%80-2/

За Марта Савова

marta-savovaМарта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите.За контакт: martasavova@yandex.ru.За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

Прочети още

хрема

Моментално спиране на хрема. Пресичане на хрема при дете

Как се прави моментално спиране на хрема? Как да спрем хремата за 5 минути? Лесни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *