парене при уриниране
Билки против парене при уриниране

От парене при уриниране – спасение с билки!

С неприятното парене при уриниране се сблъскваме още при първото есенно застудяване. С кои билки може да се спасим?

Причината най-често е баналният цистит; една лека простуда “удря” податливата отделителна система и набързо ни спохожда възпалителен процес.

Парене при уриниране е симптом за това, че в тялото протича възпалителен процес и че непременно трябва да се погрижим за овладяване на инфектираните зони. Възможно е това да стане с добрите медикаменти, които вече са в изобилие – както и с традиционните методи на народната медицина и билки. Но за да сме точни в действията си, първо е добре да идем на лекар и разберем какъв точно е проблемът. Защото парене при уриниране може да означава както цистит или уретрит, така също да е знак за хламидийна инфекция, венерическо заболяване, тумор в малкия таз, камъни, запушване на уретер, генитален херпес и т.н.

Най-често парене при уриниране има при простудни заболявания или инфекции от вирусен и бактериален характер. Консултирайте се с лекар дали медикаментите, които ви препоръчва, са съвместими с традиционните билки за лечение на подобни здравословни проблеми. Доказано е, че комбинирането на двата типа лечение дава най-сигурен резултат.

Ето и някои проверени билкови рецепти против парене при уриниране, препоръчани от web-zdrav.ru:
* От парене при уриниране заради уретрит ще почувствате облекчение със запарка от листа на касис. Три супени лъжици сухи листа от касис се заливат с две чаши вряла вода и се оставят да се запарят за 15-20 минути. Запарката се прецежда и се изпива на глътки в рамките на един ден. Добре действа и силният липов чай, който се приема вечер преди лягане. Две супени лъжици липа се варят 10 минути в две чаши вода. Чаят се оставя да изстине, прецежда се и се изпива на 2-3 дози в края на деня.

Дайте мнение и Вие тук!
парене при уриниране
Лекувайте неприятното парене при уриниране, за да не стане хроничен проблем!

* Обикновеният пирей (житняк), често считан за напълно безполезно или дори вредно растение плевел, също помага за парене при уриниране. Прави се настойка от сушени корени на пирей: 4 чаени лъжички стрита суха маса се заливат с чаша гореща вода и се оставят да киснат 12 часа. След прецеждане растителната маса се залива повторно с чаша гореща вода и след 10 минути се прецежда. Двете дози се смесват; от течността се пие по половин чаша 4 пъти на ден.

* За парене при уриниране се препоръчват и настойки и запарки от полски хвощ, хвойна и гръмотрън. Хвощ и корен от гръмотрън се смесват 1:1, по около 70 грама, добавят се 30 грама плодчета от хвойна. Сместа се разбърква хубаво на сухо; две супени лъжици от нея се кипват в половин литър вода. Кисне до изстиване, след което се прецежда и се пие на гладно – по 100-120 грама, 3 пъти на ден половин час преди хранене.

* Разбира се, да не забравяме и класическия спасител от парене при уриниране: червената боровинка!

За Марта Савова

marta-savovaМарта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите.За контакт: martasavova@yandex.ru.За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

Прочети още

Neo2

Неоренал при камъни в бъбреците и подагра. Форте. Цена. Мнения

Медикаментът неоренал: видове, режим на прием, цена, мнения, резултати. Форте. Взема ли се при бъбречни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *