силни болки в рамото
При силни болки в рамото се консултирайте с опитен ортопед

Кой лекар е за болки в рамото или замръзнало рамо?

Силни болки в рамото могат да се появят не само при спортистите

От силни болки в рамото може да се оплаче всеки един човек, тъй като никой не е застрахован от травма или нараняване, която да доведе до неприятното усещане.

Причините за появата на силни болки в рамото са няколко, а в повечето случаи са и комплексни. Възпалените сухожилия или настъпила промяна в ставната капсула водят до т.нар. замръзнало рамо. Пациентите започват да изпитват сковаване и силни болки при опит и за най-лекото движение.

Подобна травма сполетява предимно спортистите, но общо-взето никой не е застрахован от силни болки в рамото, причинена от някаква микроконтузия.

Ако почувствате болки при движение на ръката, незабавно трябва да предприемете мерки, за да не усложните състоянието си. Не опитвайте да я обездвижвате чрез превръзка – това ще е грешка!

Дайте мнение и Вие тук!
силни болки в рамото
При силни болки в рамото се консултирайте с опитен ортопед

Една инжекция в околоставната торбичка ще намали острата болка и ще овладее обездвижването. Лечението ще трябва да бъде продължено чрез нестероидни противовъзпалителни препарати и под строгото наблюдение на лекуващия ви специалист. Не се страхувайте, че инжекциите могат да увредят ставите ви, това е мит и в него няма нищо вярно, особено ако сте се доверили на наистина опитен ортопед, който си разбира от професията.

С билкови препарати, които имат доказани противоболково и противовъзпалително действие, също е препоръчително да третирате известно време проблемното място след като привършите с основното лечение. Съществуват много препарати на природна основа, които ще ви помогнат за това, досадните силни болки в рамото да не станат хроничен проблем.

За Антон Василев

Прочети още

подуто коляно

Преумората води до подуто коляно

Aко имате подуто коляно, консултирайте се с травмотолог и си дайте почивка Подуто коляно може …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.