болка в ябълката на таза
болки в таза и левия крак, бедрата

Поява на болки в таза и крака, лечение. Защо боли ябълката на таза?

Aко ви застигнат болки в таза, решението на проблема ще дойде от невролог или физиотерапевт

Мнозина описват появилите се болки в таза като една от най-досадните болки. Счита се, че за да бъде човек здрав и без подобни контузии, най-важно е да има правилна стойка и тялото да се намира в правилната позиция. Но това не е достатъчно.

Болки в таза сполетяват доста по-често жените, тъй като тазовият дискомфорт може да бъде провокиран от проблеми с менструацията. Симптомите могат да говорят и за съвсем различни заболявания като апандисит, тазова възпалителна болест, бременност, хипертрофия на простатата, остеопороза… Не са единични случаите и в които болките са породени от аборт.

Какво трябва да предприемем, за да избегнем усложнение на ситуацията?

В много от ситуациите е необходима консултация с невролог или ортопед, които ще установят къде е коренът на проблема. Възможно е да се стигне и просто до посещение при физиотерапевт, който ще ви подложи на режим от упражнения, с които да премахнете неприятните усещания.

Пригответе се за следните процедури:

– Ехография на тазовите кости
– Клиничен преглед
– Рентгенография на тазовите кости
– Компютърна томография
– Магнитен резонанс
– Радионуклидно сканиране на кости

Дайте мнение и Вие тук!
Болки в таза
Болки в таза – преодолейте ги!

Болки в таза се проявяват по-често и с напредването на възрастта. Стига се до доста по-продължително лечение, а трайната инвалидизация започва да дебне с все по-голяма настървеност.

Счупването на таза пък проблем, който е изключително тежък и усложненията му може да са фатални. Статистиката сочи, че около 20% от хората със счупен таз умират в последващите години.

Вижте непременно и ТОВА:

Тазобедрена става. Анатомия, болести и лечение

За Радост Ангелова

Радост Ангелова е редактор и репортер в множество национални и регионални вестници и електронни медии с над 30 години стаж в областта на здравеопазването, социалните политики и бизнеса.

Прочети още

Кой домашен лек за тендовагинит е най-добър?

Най-доброто лекарство за тендовагинит. Лечение, мазила и ортези

Кой домашен лек за тендовагинит е най-добър? Стандартното лечение на щракащ пръст с мазила и …

2 Мнения

  1. Здравейте, имам болки при ставане и започване да ходя, при качване на тротоара! Болката е най горе в ставите и една болка в ляв крак в свирката на глезена

    • Здравейте, имам болка в ставите, като ставам да се движа е голяма! После поминава, но като се качвам на тротоара също! Пих дона прахчета, но не се оправи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *