Препоръчайте най-добър нефролог в София.
ТОП 20+ за детски нефролог: Д-р Цанова, Ганева, Проф. д-р Емил Паскалев.

Нефролог. Мнения и списък ТОП 20+ за София, Варна, Бургас, Пловдив и др. Цена

Препоръчайте най-добър нефролог в София. Мнения за детски нефролог Бургас, Пловдив, Варна, Стара Загора, Плевен и др. ТОП 20+ за детски нефролог: Д-р Цанова, Ганева, Проф. д-р Емил Паскалев. Какво лекува и как? Цена на преглед и лечение

Нефролог е лекар, специализиран в диагностиката, лечението и профилактиката на бъбречни патологии. Той е по-тесен специалист от уролога. Уролозите лекуват цялата отделителна система, а нефролозите – само бъбреците.

Нефрологичните заболявания се развиват бавно, без изразена симптоматика. В определен момент те рязко прогресират и водят до ред тежки усложнения.

Своевременното обръщане към нефролог помага да се установи болестта в ранен стадий и да не се допусне тя да се развие.

С какви симптоми да се отнесем към нефролог
СимптомПояснение
Болкав кръста – едностранна и двустранна; при уриниране
Нарушено уриниранеанурия (прекратяване), олигурия (оредяване), полиурия (учестяване)
Вид на уринатаизменение на цвета и мириса
Примеси в уринатакръв и белтък
Отичанеподпухване на краката и лицето
Температураповишаване без видима причина (напр. без признаци на простуда)

Нефрологът ползва лабораторни методи за оценка на функциите на бъбреците и в търсене на признаци за възпаление в пикочната с-ма.

Добър нефролог в София

Отделения по нефрология имат почти всички столични болници. Обикновено те са структурно звено от клиниката по вътрешни болести. Наложено е мнението, че най-опитните специалисти практикуват в болничните заведения, а не в доболничната помощ. Те са достъпни за нехоспитализирани пациенти.

Няколко имена на болници и лекари се препоръчват във форумите винаги, когато се запита за нефролог. Това са специалисти, които са се справяли с трудни случаи или са намирали диагнозата, след като пациентът е бил при други лекари.

Клиника по нефрология ИСУЛ

Нефролозите от УМБАЛ Царица Йоана са най-хвалените в интернет, особено техният ръководител д-р Васил Василев. Описани са случаи, в които д-р Василев е предоставил адекватна помощ на отчаяни от неуспешно лечение пациенти. Връзка с началника на клиниката чрез тел. 029432485.

nefrolog-01
Нефрологът се занимава само с бъбреци

В екипа на д-р Василев има 10 нефролози, някои от които му съперничат по добри отзиви от болни. Това са проф. д-р Боряна Делийска, доц. Вал. Лазаров и д-р Венцислав Шурлиев.

Доц. Лазаров вече не е част от екипа на УМБАЛ Царица Йоана, където е започнал работа през далечната 1986 г. Справка в Супердок ни показва, че той е достъпен за прегледи в ДКЦ Софиямед на бул. Джав. Неру № 23 в Люлин 7, номерът за връзка е 024650003.

“Фигурин

Контакти с нефролозите от УМБАЛ е възможна чрез телефон 029432293. Клиниката се намира на адрес в Сф ул. „Бяло море” №8.

  • Цени в ИСУЛ: според актуалния ценоразпис престоят в единична стая без баня струва 60 лв на ден. Ехографско изследване без урина е 30 лв, с остатъчна урина – 40 лв. Вземане на биопсия е 200 лв, обработката й – 120 лв, разчитането – още 120 лв. Един сеанс плазмафереза е оценен на 250 лв.
Проф. д-р Емил Паскалев, контакти, мнения

В Александровска болница има нефрологична клиника, която обединява три направления – лечение, трансплантиране и диализа. Началник на това тройно обединение е проф. д-р Емил Паскалев.

ВАЖНО: Вижте още мнения и дайте и вие своята препоръка за най-добър нефролог във вашия град ТУК! в нашия форум с отзиви и коментари! От кого сте доволни? От кото не сте доволни? Пишете ни!

Проф. Паскалев е нефрологът с най-висок рейтинг у нас. Ако се съди по отзивите в интернет, не съществува по-често препоръчван специалист и нефролог, който да се ползва с по-голямо доверие. Отзивите са от типа: Поклон! Уникален и невероятен специалист! Прекланям му се! (теми от bg-mamma.com).

nefrolog-03
Част от работата на нефролога е да прави ехографско изследване

Спрямо професора има и оплаквания. Те са единствено от рязкото му отношение и че не обяснява достатъчно подробно (тема в kaldata.com).

Професорът се открива на телефона на клиниката 9230693 или 9230253 с кода за Сф 02, а може да му се пише на ел. адрес emilpaskalev@abv.bg.

Александровска болница

Трите нефрологични направления в Александровска болница имат свои началници. Нефрологичното отделение се завежда от д-р Борелли Златков, тел. за връзка 029230420, трансплантациите се ръководят от д-р Луиза Христова (029230624), диализата – от д-р Жан Филипов (029230692).

Проф. Борис Богов, УМБАЛ „Александровска“

Проф. Богов е нефролог с отлична репутация и много търсен за трудни случаи. До 2021 г. той е част от терапевтичния екип на нефролозите в Александровска, когато бива повишен в изпълняващ дир. на болницата.

Следват проблеми с неговото ръководство, професорът е отстранен, има решение да бъде върнат в нефрологичното отделение като редови лекар. За малко следите му се губят. Към момента той е посочен като началник на учебния сектор в Клиниката по нефрология на Александровска. За връзка с него адрес ул. “Георги Софийски” № 1, телефон 029230263 или електронен адрес bbogov@yahoo.com.

Според справочника Credoweb, проф. Богов осъществява частни приеми.

Клиника по нефрология – УМБАЛ Свети Иван Рилски

Под ръководството на проф. Атанас Кондурджиев в „Иван Рилски“ функционира едно от най-авторитетните нефрологични отделения в страната.

Самият професор е забележителен, защото съчетава специализации по кардиология и нефрология, заедно с такава във вътрешните болести. Известен е с опита си върху кардио-реналния синдром – недостатъчност на сърцето и бъбреците едновременно. Задълбочен опит има в терапията на бъбречни усложнения, получени като следствие на диабет. В допълнение професорът е специалист по абдоминална и ехо кардиография.

При нужда от такъв специалист, връзката с професорът е на място в клиниката (бул. „Акад. Гешов“ 15) или към приемния кабинет 028519089.

Самата клиника също се ползва с отлично име. Още при създаването си тя е с широк профил, а днес се обръща внимание на връзката между хроничните проблеми на бъбреците и възникващия поради тях сърдечен риск.

Според ревюто, клиниката се отличава с комплексна оценка на състоянието на постъпващия пациент, както и с модерната си апаратура. Тук се проследяват диабетици, които са основна група сред бъбречно-болните.

Сред лекуващите специалисти са лекарите Диян Генов, Анна Костадинова, Цветелина Вутова, Нели Колева-Стойчева, Мария Христова и още петима специалисти и специализанти.

nefrolog-041
По-добрата диагностика се осъществява с доплер

Още столични специалисти по нефрология накратко:

  1. Д-р Мартин Лубих, УМБАЛ СофияМед. Той практикува нефрология от 30 години, като 20 от тях е прекарал в Александровска болница. От 5 години приема в ДКЦ “Софиямед”, като разпределя времето си между Блок 1 на “Г.М.Димитров” №16 и сградата в Люлин на бул. „Дж. Неру“ №23. Час се запазва чрез сайта https://www.hospitalsofiamed.bg/, където са публикувано и точното приемно време;
  2. МЦ „Свети Пантелеймон“. В центъра практикуват шестима уролози и един нефролог – това е д-р Елена Маринова. Запазването на час за нея става чрез 028155340 или 070017012. През приложението СуперДок има възможност да се запази час за д-р Маринова за кабинета й в МЦ Св. Троица в Сф и ДКЦ I – Перник. Д-р Маринова практикува от 25 г. като невролог, специалист е по бъбречна недостатъчност и образувания в бъбреците. Не лекува деца.
Нефролог в София по НЗОК?

Въпросът резонно се поставя и често го срещаме във форумите. Причината е, че повечето специалисти не работят с Касата. За пример, от 27 нефролози в приложението СуперДок, едва петима преглеждат „по Каса“.

Това са д-р Даниела Петрова в ДКЦ 3 (0886391534), д-р Мартин Лубих в ДКЦ Софиямед (0895555444), д-р Диана Василева в МЦ Медкрос (0882112083), доц. Валентин Лазаров в ДКЦ Софиямед (024650003) и д-р Румяна Гачилова в МДЦ Орион (0895515039).

Платен прием в София

Деветима нефролози с СуперДок са обявили цените за платен прием.

  • Д-р Мариян Стефанов приема в Б-ца Здравето и МЦ Дет. здраве първи преглед срещу 50 лв и по 40 лв следващите (0888906811).
  • Д-р Надя Велкова приема в МШ 161 срещу 60 лв  първоначален преглед и 30 лв за вторичните (0887970505).
  • Проф. Боряна Делийска приема в МДЦ ИСУЛ и МЦ Медкрос срещу 100 лв начален преглед и 50 лв за ехография (029432207).
  • Д-р Триас Мавроматис приема в ДКЦ Неоклиник на цена от 120 лв и 60 лв ехография (070010744).
  • Доц. Милена Влахова е в Градска Кардиология, като цените са първично 90 лв и последващи прегледи – 60 лв, ехография 70 лв.

При останалите специалисти ехографията струва 40 – 50 лв.

  1. Нефролог в Токуда. Д-р Лъчезар Лозанов е началник на клиниката, която обединява направлениято по нефрология и ендокринология в Аджибадем Сити Кл. Токуда. Водещите нефролози под негово ръководство са Д-р Анушка Рапонджиева, д-р Станислава Илиева, Д-р Венц. Шурлиев, Д-р Цв. Първанова, Д-р Диляна Николова. Часове за тях се запазват в сайта на болницата https://acibademcityclinic.bg/tokuda/medicinski-deinosti/detaili/pod-stranica/nefrologiya/ekip, като при избора на конкретно име се отваря и специална форма за заявяването на час;
  2. Дежурен нефролог в София. През уикенда работи неотложно звено в Болница Вита, която разполага и с урологично отделение. Преглеждат се пациенти от 8:00 до 19:00 часа в двете бази на адреси в столицата ул. „Драговица“ №9 и ул. „Ф. Кутев“ №10. При нужда е възможна хоспитализация в извънработно време чрез Неотложното звено на Токуда (024034112). По спешност реагира УМБАЛ Лозенец (029607540) и др. болници.
  3. Добър нефролог във ВМА. Екипът на проф. д-р Райна Робева е посипан с похвали и благодарности на страницата им във Фейсбук: „най-добрата болница“, „страхотен екип“, „прекрасни професионалисти“ са сред най-често ползваните изрази. Специално се благодари на д-р Стефан Василев, който е почитан и заради способностите, и заради отношението му. Клиниката има насоченост към резистентната хипертония при бъбречно-болни. Радва се на модерна апаратура и инструментариум за биопсия. За връзка с тях са тел. 029225173 и 029225800.

Сред нефролозите има допълнителна специализация – те се делят на лекуващи възрастни пациенти и такива за деца. Много често ще срещнем във визитките пояснението, че даден специалист не работи с деца, а при други е изписано още в заглавие: детски нефролог.

Дайте мнение и Вие тук!

Защо е това деление? Детският нефролог е педиатър, който впоследствие е допълнително специализирал нефрология. Ще разгледаме някои имена от тази специална група.

Детски нефролог в СуперДок

В приложението за запазване на часове са регистрирани седмина специалисти, които съчетават педиатрия с нефрология. Всички те работят с НЗОК и само един не е обявил цената за преглед.

  • Д-р Стефка Янкова преглежда в МЦ Малчовците (0882741745);
  • Д-р Кремена Димитрова надхвърля 20 г. кл. опит с малки пациенти и остри заболявания при тях. Преглежда в кабинет на ул. Славовица 24, бл. 124 и в МДЦ Превентика (0888731061). Прегледите струват 60 – 40 лв.
  • Д-р Михаил Желязков е с над 30 г  опит. Преглежда в МЦ по Детски болести (029521814/101) на цени 80 – 40 лв.
  • Доц. Полина Шумналиева преглежда в МЦ Детско здраве и ДКЦ Неоклиник (0888223062) на цени 80 – 40 лв;
  • Д-р Татяна Цанова, детски невролог, София е с над 25 г. практикува педиатрия и нефрология при деца, членува в съответните асоциации. Приема в кабинет на ул. „Велизар Велков“ №4А (0877995660), като цените й са в диапазона 70 – 50  лв;
  • Детски нефролог в Токуда е д-р Боряна Узунова, член на педиатричния екип. Часове се запазват през сайта на болницата, а прегледите са на бул. „Н. Вапцаров“  №51Б
  • Детски нефролог в СофияМед. Това отново е д-р Татяна Цанова, която преглежда и на това място.

ВАЖНО: Дайте и вие своя отзив за най-добър нефролог в своя град ТУК! в нашия форум с коментари! При кого сте били? Доволни ли сте? Какви са неговите координати?

Сред най-търсените детски нефролози е доц. Анелия Буева, която е била и нац. Консултант. За жалост тя е починала през 2021 г.

Видео: Анелия Буева за бъбречните инфекции при децата.

Нефролог във Варна

Деветима нефролози са регистрирани в приложението СуперДок. Сред тях са д-р Татяна Колена в МЦ Св. Анна (052821661), д-р Илиана Теодорова в ДКЦ Военна болница (0887580067), Д-р Росица Миткова в ДКЦ 5 (052651525). И още специалисти и клиники по-подробно.

  1. Проф. Светла Стайкова, нефролог, Варна. Специалист с над 30 г. опит, работи с възрастни пациенти. Прилага психонефрология и подготовя болни за трансплантация на бъбреци. Преглежда в МЦ Клиника Нова (070017340). Работи с много от частните застрахователи, но не по НЗОК. Цените й са: 110 лв първи преглед и 90 лв за вторичен, като и двата вида включват ехограф;
  2. Д-р Драгомир Драгнев, Варна. Специалист с над 30 г. опит, работи с възрастни пациенти. Работи с НЗОК. Преглежда в частен кабинет на ул. „Македония“ №86 (0889918457). Цените му са: 30 лв за първоначален преглед с ехография и 10 лв за последващите;
  3. Клиника НОВА, Варна. Там преглежда д-р Бисерка Петкова (070017340). МЦ е на ул. Вяра №7. Д-р Петкова работи при следните цени: заедно с ехография първичният преглед е 90 лв, вторичният – 80 лв, а само изследването е 40 лв.
  4. Д-р Хриска Пантева от Сити Клиник, Варна се отличава с квалификацията си за провиждане на доплерова ехография. От 8 г. работи в поделението на Аджибадем в морския град. Приема на ул. “Брегалница” №1 (0892 202080);
  5. Д-р Севдалина Минкова, Варна има над 24 г. опит в диагностициране и терапия на остри и хронифицирали патологии на бъбреците. Наблюдава бременни с подобни заболявания, оценява бъбреците при диабет и наблюдава диспансерно. Предоставя онлайн консултации чрез Healee MD. Работи само с възрастни. Преглежда на две места – МЦ Медикал Лайф (0877700724) на ул. „В. Петлешков“ №3, и в ДКЦ 1 Света Клементина (052603802) на бул. „Съборни“ №40 в кабинет 211. Преглежда по НЗОК. Не е обявила цените на преглед при частно посещение.
  • Бъбречен център Варна. Специализирано заведение за бъбречни патологии. Намира се на ул. „Братя Шкорпил“ 6 (052600002). Създаден е от проф. Валентин Икономов, с него работи д-р Ивелина Николова. Те се занимават с всички видове заболявания и техни усложнения. Провеждат се хемодиализа, вкл. перитонеална, ехография, доплер и ерофлоуметрия. Изготвят се индивидуални планове за лечение и консултиране по документи;
  • Клиника по нефрология в УМБАЛ „Света Марина“. Голям екип под ръководството на проф. Стайкова. Практикуват 12 нефролози и още трима за диализно лечение. Сред имената са д-р Желязков, д-р Бенкова, д-р Колева, д-р Александър Петров и д-р Петър Петров. Телефон за часове 052302851 и тел. за спешни случаи 052302853;
  • Д-р Яна Димиева, Варна. Открива се и под фамилия Динева. Опитът й е над 15 г. Работи с хемодиализни пациенти, проследява трансплантирани такива. Не лекува деца. Преглежда в
    МЦ Санита в ж.к. Младост 163 (0884571820). Първичният преглед с ехограф е 80 лв, без него – 50 лв, само ехограф – 40 лв, последващ преглед – 30 лв;
  • Доц. Димитър Русинов, детски нефролог. Той е единственият регистриран специалист с две специалности в лекарството приложение СуперДок. Преглежда в два МЦ в Сф и в ДКЦ 5 във Варна на ул. „Сава“ №5. Първият преглед е 90 лв;
  • Д-р Снежана Ганева, детски нефролог, Варна. Преглежда в МЦ „За детето“ (0898484044), който е на ул. „Мир“ № 33;
  • Проф. Димитричка Близнакова, детски нефролог е от екипа на Майчин дом. От 13 г. практикува детска нефрология. Не работи с НЗОК.

Във форумите се търсят и хвалят проф. Ненов, доц. Сапунджиев, д-р Тонка Василева, д-р Драгомир Драгнев, д-р Свилен Андонов, д-р Светла Стайкова. Като лечебни заведения най-често се споменава ДКЦ Чайка.

ВАЖНО: Гласувайте и вие, като оставите мнение за най-добър нефролог в своя град ТУК! в специалния ни форум с отзиви и препоръки! Кой специалист бихте препоръчали?

Нефролог в Бургас

  • Проф. Евгений Възелов е специалист с над 40 г. опит в хронифициралата недостатъчност на бъбреците. Лекува с лекарства, диета и диализа – само възрастни болни. Преглежда в ДКЦ Ел Масри в к-с Лазур бл. 158 (056844737). Работи с НЗОК, при платен прием цените са 80 – 40 лв;
  • Д-р Светла Стамова, нефролог в Бургас. Тя е специалист с добро име. След 20 г в отделението по диализа в местната УМБАЛ и болница в Ямбол, Стамова сега практикува в частния център Нефролайф. Квалифицирана е за интравенозен достъп, централна катетаризация и такава през периферни вени, спешна диализа. Лекува метаболитни разстройства, съчетава опит в нефрологията и вътр. медицина. Преглежда на ул. „Транспортна“ (056555588);
nefrolog-02
Детските нефролози са и педиатри едновременно
  • Д-р Николета Балабанова е специалист по вътр. болести и нефрология, работи с възрастни. Занимава се с бъбречни проблеми, породени от диабет, подагра и високо кръвно. Преглежда в собствен кабинет на ул. „Цар Симеон“ 82 (0887013580). Преглежда по НЗОК, не е обявила цените си за частния прием;
  • Д-р Петя Купенова е специалист на Нефроцентър Бургас с повече от 25 г. опит в ехографията и терапията на първични и усложнени бъбречни състояния при диабет, затлъстяване, високо кръвно и др. ситуации. Проследява хронични пациенти, подготвя за диализа, предоставя диети. Приема на бул. Янко Комитов №7 (0899846911). С ехографията заедно първичното преглеждане е 60 лв, само изследването и вторичните прегледи са по 30 лв;
  • Д-р Златина Миринчева има частен кабинет на ул. „Св.Св. Кирил и Методи“ №39 (0888206549). Има собствена страница, в която са дадени подробности за дейността й. Записва часове само в диапазона от 11 до 13 ч. всеки ден. Работи с НЗОК. Стойността на прегледите на частни начала не са обявени;
  • Д-р Пани Блецова преглежда в ДКЦ 1 (каб. 414), като час се записва на 0897309791;
  • Отделение по нефрология УМБАЛ Бургас се менажира от д-р Златина Миринчева. В екипа са нефролозите д-р Петър Петров, д-р Николета Кондева, д-р Дияна Албелтажи и специализанти. Телефонът на отделението е 056894981. В медицинския център към болницата има нефрологичен к-т с тел. 056894735;
  • МБАЛ и МЦ „Д-р Маджуров“ няма отделение, нито специалисти по нефрология, ако се съди по сайта на здравните заведения. Има отделение по образна диагностика.

Нефролог Стара Загора

Д-р Румен Желязков е специалист с над 30 г. опит в диагностицирането и терапиите на патологии на бъбреците. Работи само с възрастни. Преглежда в МЦ Сано на бул. П. Евтимий №154 (42629233). Часове се записват само на 30-о число или първият раб. ден след тази дата за целия предстоящ месец. Затова често се изписва, че „няма часове“. Работи с някои от застрахователите. Частният прием е 65 лв първично и 45 лв вторично заедно с ехографията;

  • Д-р Веселин Христозов, нефролог в Стара Загора. Практикува в МЦ Орфей на едноименната улица №4. За контакт е тел. 0889568000;
  • Д-р Донка Иванова, нефролог, Стара Загора преглежда по НЗОК в МЦ 1 на ул. Цар Шишман № 41, като тел. е 042622092. Приемът й е в три дни – понеделник следобед, вторник и четвъртък сутрин;
  • Д-р Стоянка Вапцарова, нефролог Стара Загора. Тя приема в собствен кабинет на ул. И. Мирчев №2, за записване 0878 920248. Провежда ехография и назначава лечение. Преглежда осигурени от НЗОК;
  • Детски нефролог в Стара Загора. С подчертана известност е доц. д-р Емилия Костадинова. Тя е гл. асистент в местната УМБАЛ. Според визитката, е единствен детски нефролог в района. Наблюдава бебета, провежда ехографски прегледи, диагностицира нефропатии при най-малките, вкл. новородени. Преглежда на ул. Ген. Столетов №2. Тя е единственият детски нефролог, който се открива в интернет за района на Стара Загора.

Нефролог в Пловдив

Най-препоръчваните лекари от Пловдив са д-р Димитър Николов от МЦ Хипократ Н, доц. Емил Кумчев, д-р Екатерина Манджукова-Желева и проф. Димитър Димитраков от Пълмед.

Нефролог в Пълмед

От 4 години към екипа на Пълмед се присъедини един от най-почитаните и опитни нефролози – проф. Димитър Димитраков. Той има огромен клиничен опит и ред специализации в чужбина. Часове се записват в ДКЦ Пълмед на 032607349.

В Центъра преглежда д-р Владимир Панайотов (възрастни пациенти), който подготвя за хемодиализно лечение и бъбречна трансплантация (той преглежда и в МБАЛ Уро Медикс). Работи с НЗОК и някои от застрахователните д-ва. ДЦК Пълмед е до ХЕИ.

Нефролог в “Свети Георги”

Университетската болница има отделение с 29 легла. Възглавява се от д-р Димитър Николов, в екипа са д-р Дора Чаталбашева, д-р Виолета Желева, д-р Тодор Каназирски, д-р Николай Димов, д-р Валери Цеков, д-р Бони Шаров.

В ДКЦ преглежда д-р Здравка Цветкова (бул. В. Априлов 15А), която работи с деца и преглежда по НЗОК. Тел. 0889810248.

Нефролог в “Тракия”

Д-р Ина Филипова преглежда по НЗОК и деца в МЦ Медикус на ул. Съединение 19 (0879910883). Първичният преглед е 40 лв, а вторичният – 25 лв.

Д-р Ангелина Шулева практикува в МЦ Тракия в бл. 143 Д (0877507599). Тя е с на 23 г. опит. Провежда всякакви изследвания и диагностични процедури. Не работи с деца.

nefrolog-05
Диализата на бъбр.-болните също е в отговорностите на нефролога
Нефролог в „Каспела“

В нефрологичната клиника работят утвърдени имена от практиката и преподавателската дейност. Оглавява се от доц. Емил Кумчев.

Д-р Иванка Йотовска е специалист по вътр. болести и нефролог с над 30 г. опит. Извършва извънболнични прегледи, но не на деца. Цената на частен първоначален преглед е 50 лв, последващ – 40 лв.

Доц. Едуард Тилкиян също провежда амбулаторни прегледи на възрастни пациенти. Цената на начален преглед е 70 лв, на последващ – 50 лв.

Търсен специалист е д-р Даниела Прокопова. Провежда съвременни процедури, доплерова ехография. Не работи с деца. Цените са 50 лв за първичен, 40 лв за последващ преглед. Клиниката е на ул. София №64 (032645997).

Нефролог в „Хипократ“

В центъра работи известният д-р Димитър Николов (0898603788), заедно с колегите си от база 1 д-р Таня Костадинова (0898432046), д-р Чавдар Миланов (0889539317).

В база 2 преглежда специализантът д-р Георги Николов, като сред дейностите му е и издаване на протоколи за ТЕЛК. Не работи с малки пациенти. База 2 е на ул. Драгота №6 (032312112).

Частен кабинет на нефролог в Пловдив
  • Д-р Ева Шишманова преглежда на бул. Хр. Ботев №126, тел. 0889275072;
  • Д-р Антоанета Неделева преглежда на ул. П. Стоев № 125, тел.0886710101;
  • Д-р Николай Гечев е детски нефролог, работи с НЗОК, преглежда на ул. „Кавала“ №20, тел: 0897857066;
  • Д-р Пламен Мартев преглежда в МЦ Евромед на бул. 6-ти септ. №112. Цените са 40 лв за първоначален и 25 лв за последващ преглед (0899996914);
  • Д-р Свилен Симеонов преглежда в МЦ Кючук Париж на ул. Георги Кондолов №43А. Работи с НЗОК и частни застрахователи (0896887738);
  • Д-р Славка Манолова преглежда в МЦ 1 на бул. В. Априлов № 20. Първичният преглед е 40 лв. Работи с НЗОК (0878112088);
  • Д-р Костадинка Игнатова има над 45 г. стаж с възрастни пациенти. Специалист по усложненията. Преглежда в МЦ Фи Хелт на бул. България №4 (0882310666);
  • Д-р Гергана Гинова преглежда в МБАЛ Уро Медикс на ул. „Колхида“ (0887108106). Цената на първоначален е 40 лв, на втори – 20 лв.

Нефролог в Плевен

  • УМБАЛ, Клиника по нефрология и диализа. Завежда се от проф. д-р Васил Тодоров. В клиниката практикуват още известни имена, а именно д-р Бисер Борисов, д-р Мил. Стоименова, д-р Бис. Димитрова, д-р Е. Шимбов, д-р Бор. Игнатов, д-р Калина Алексиева и др. Болницата “Д-р Г. Странски” има почти 50 г. опит в лечението на нефрологични патологии.  За запитвания тел. 064886100;
  • Д-р Бисер Борисов, нефролог в Плевен. Освен в университетската болница, този специалист преглежда и в МЦ Екзакта Медика. Той приема само със записване на адрес ул. Т. Каблешков №35. Приемното му време е в четв. от 14 до 16 часа. Не приема по НЗОК;
  • Доктор Цветелина Ефтимова, нефролог в Плевен. Този специалист често бива търсен под името д-р Цветелина Евтимова. Става въпрос за един и същи лекар, който приема в ДКЦ 3 в комплекс Сторгозия. За запитвания 064678740.

Видео: д-р Ефтимова / Евтимова виждаме в следния репортаж.

  • Д-р Милена Янкова, нефролог в Плевен. Фамилията й е Стоименова. Практикува в УМБАЛ и ДКЦ – Плевен;
  • Нефролог в Авис Медика. Преди време тук е практикувала д-р Бисерка Димитрова, но според актуалния график на лекарите в заведението не се разполага с нефролог и няма такова направление (нито урологично);
  • Нефрология в Свети Панталеймон. Многопр. болница има специализирано отделение със 17 легла. Завежда се от д-р Иванка Нинова. Под нейно ръководство работят д-р Йоанна Лилянова и двама специализанти. Регистратурата е на 064692020;
  • Нефролог в Окръжна болница. Бившата Окр. болница сега е университетска, има се предвид „Д-р Г. Странски“.

Плевенските нефролози не ползват интернет-базираните приложения за менажиране на часовете, поради което трябва да се звъни в отделните заведения.

ВАЖНО: Оставете и вие мнение и вижте какво препоръчват другите като най-добър нефролог в града си ТУК! в специалния ни форум с отзиви и препоръки! Кого бихте препоръчали? А кого не? Пишете ни! Това е супер полезно за читателите!

Нефролози в по-малките градове

  • В Перник д-р Ел. Маринова е специалист с над 25 г. опит. Диагностицира недостатъчност, камъни и инфекции при възрастни болни. Преглежда в ДКЦ 1 на ул. Рига;
  • В Сливен практикува д-р Мария Николова, която преглежда в ДКЦ 1 и в МБАЛ Селимински, където е разкрито отделение по нефрология. И двете места на бул. Хр. Ботев, на номера 1 и 2А. Още имена от Сливен са д-р Георги Костов (ул. Ст. Караджа №2), д-р Иван Вълчанов (ул. Хаджи Димитър” № 39 Б2, д-р Русанка Данева (ул. Петър Бакалов № 1, каб.28), д-р Павлина Кондакова (Хр. Ботев №2А);
  • В Монтана има болница с диализно отделение (Сирма Войвода №4). Специалистите там са д-р Михаил Горанов и д-р Красимир Петков (096305150);
  • Във Видин. Д-р Валери Илиев преглежда на ул. Търговска № 2 (0888 765454). Д-р Снежана Йоханова приема на ул. Бдин №1-А (0885569509);
  • В Хасково се разполага с отделение в местната болница (МБАЛ Хасково, бул. Съединение №49, 038606700), МЦ Хасково на същия адрес (038606762). В Центъра работи д-р Мария Ангелова с над 20 г опит.

Още информация и източници на английски: Как да изберем добър нефролог? * Какви болести лекува лекарят нефролог? * Как протича един преглед при нефролог?

  • Във Враца. При нужда се обръщаме към МБАЛ Хр. Ботев, в което има отделение по нефрология и отделно – за диализа. Началник е д-р Валени Симеонов. За връзка 0884999546;
  • В Добрич практикува д-р Меглена Ганева (ул. Хан Аспарух №10). В ДКЦ 1 преглежда д-р Боряна Спасова, която не работи с НЗОК (ул. Д. Петков №3);
  • В Шумен. Д-р Хартюн Аведисян приема в частен к-т на ул. Отец Паисий №20 (889435608). В ДКЦ – Шумен работи Д-р Мариана Узунова (каб. 328);
  • В Асеновград известен специалист е д-р Мирослава Милчева, която приема в частен кабинет на ул. „З. Зограф“ №2. Тя има 10 г. стаж по нефрология, а преди това е била хематолог в МБАЛ Асеновград. Сега е управител на Диализен център Дъчмед в Пловдив;
  • В Разград д-р Евгений Стаменов приема в местната болница на ул. Коста Петров (0889509432). В МБАЛ има отделение по диализа, ръководено от нефролога д-р Пламен Станев. Там практикува д-р Антим Антимов;
  • В Благоевград работят д-р Таня Янева (ул. Славянска №60, каб. 227). Тя е началник на хемодиализата в този град.

Видео:

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Ползи от аспержи.

Аспержи, бели, зелени и др. – топ рецепти за готвене+ползи за лечение

Консумацията на бял хляб рязко е намалена през последните 20 години

4 Мнения

  1. габи кръстева

    имам често пишкане болка в кръста в дясно и утива към кръка на долу болката температура 37,8 37,9 38,0 градуса и ставам цяла нощ да пишкам и ми е студено и ми се повръща

  2. Димитър

    Моите проблемни бъбреци си намериха майстора във Военна болница и препоръчвам сериозно, независимо на кой лекар ще се попадне, няма значение, всички са абсолютни професионалисти. ДЕйстват и по спешност това е телефонът им 02-92-25-835

  3. Веселин Иванов

    Във Варна има урологичен център, мисля е редно да се спомене и там работи №1 за мен от уролозите д-р Тошо Ганев. Ако става въпрос за онкология , това е човекът, едно време това му беше телефона 0887762888.

  4. Звезделина

    Искам да похваля и да подчертая името на Веселин Милков, който е много опитен, от много години работи, вече е на възраст, но още преглежда в Люлин, мисля някакъв частен център Ориндж.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *