сириус Д мнения, цена, оригинал, измама 02
Лекува ли наистина Сириус Д множествена склероза? А разширени вени? Кой е неговият истински производител? Защо пишат, че е измама? Коя е добрата цена, на която може да се вземе Sirius D?

Хранителна добавка Сириус Д. Мнения, форум. Измама ли е?

Измама ли е прочутият Сириус Д? Мнения и форум за хранителната добавка. В търсене на оригиналния Сириус Д. Помага ли при множествена склероза, Хашимото и др. болести? Мнения и отзиви от форума, плюсове и минуси, цена.

Сириус Д е източник на протеини, изобретение на българския биохимик проф. Димитър Димитров. То се базира на глобално виждане за болестите като нарушаване на целостта на тъканите вследствие на външни атаки: инфекции, увреждания, облъчвания, химически агенти и много други. Продуктът е проектиран да регенерира увредените тъкани и по този способ – да изцерява съответните патологични прояви.

Въпреки че не е лекарство, а хранителна добавка, той е замислен като панацея: един продукт за множество болести.

Вижте мнения и оставете и вие своя отзив за Сириус Д ТУК в нашия форум или директно в края на този материал, където се намира формата за коментари!

Идеята на автора: след като всички патологии имат единна причина (увреждане на тъканите), то и върху нея е възможно да се въздейства с единен продукт (Сириус Д). По-долу ще се спрем подробно на принципа на действие.

Съдържание:

Каква е същината на Сириус Д и как се приема?

Хранителната добавка е прахообразна смес, пакетирана в бурканче с бруто тегло 0.134 кг и нето 0.1 кг. Тя се отмерва със супени лъжици и се разтваря в предпочитана храна като кисело мляко, плодов сок, зеленчуков/ месен бульон, дори и във вода. Има унифицирани дневни дози, посочени на етикета, и индивидуални – според конкретното страдание. Индивидуалната доза се определя от лекар/ фармацевт, а такава услуга предлагат и представителите на производителя.

Хранителна добавка Сириус Д
Хранителната добавка Сириус Д е прахообразна и се разтваря в течност

Общовалидното правило е, че количеството за деня се дели на два приема и че терапията с продукта се извършва без прекъсване, защото работи на принципа на натрупването – тоест постепенно увеличаване на концентрацията. Авторът на разработката посочва, че като изцяло натурален продукт, Сириус Д няма определен срок за приложение, на практика той може да се добавя вечно, защото тялото винаги ще има нужда от аминокиселини. Максималният срок за употреба е неограничен, но минималният е фиксиран на 3 месеца заради принципа на натрупване, за който споменахме.

сириус Д мнения, множествена склероза, цена, оригинал, измама 01
Сириус Д е супер популярна марка!
Добавката се ползва в два режима:
  • лечебен – по време на активно заболяване;
  • поддържащ – след придобиване на положителни резултати.

Сириус Д не е вълшебно хапче и въздействието му настъпва постепенно, в различни периоди от време. Най-задълбочените увреждания и напреднали стадии на патологиите изискват до половин година употреба, преди да се изявят реални ефекти от терапията.

Авторът на разработката проф. Димитров казва в едно свое изявление, че работи по усъвършенстването на продукта над 15 години. Резултат от последните рационализации е диференцирането на четири модификации със специфична насоченост – Класик, Лайт, Спорт и Интенз. Те са опаковани в идентични по вид бурканчета с вместимост 134 г. Ако се сравни съдържанието на основните вещества в четирите вида, то ще направи впечатление, че са еднакви: по 75 г белтъчини на 100 г готов продукт, 8 г въглехидрати, 10 г мазнини, 8 г наситени мастни киселини. Разликата е във формулата (която не се публикува), защото има диференцирана конкретика в предназначението, както и съществена разлика в цената.

Класик
Хранителна добавка Сириус Д

Основното му действие е като стимулатор на имунната система. Този вид е предназначен за начална стъпка в ползването на Сириус Д-продуктите, при липсата на показания за интензивна терапия, за профилактика, поддържане на тялото в добра кондиция, за енергия, подкрепа на кръвообращението и храносмилателните функции. Като по-слаб в активността си, Класик става и за поддържаща терапия след приемането на някой от по-интензивните модификации.

Цена на 1 брой – 36 лв/ 20 €

ЛайтХранителна добавка Сириус Д
“Фигурин

Класик и Лайт си приличат по това, че са предназначени за начална терапия, при липса на показания за интензивна терапия, за поддържащи и профилактични курсове. И Лайт въздейства добре на кръвната с-ма, тонуса и енергията. Разликата между Класик и Лайт е там, че Лайт е модифициран за потребители с чувствит. стомах и за деца.

Цена на 1 брой – 42 лв/ 23 €

Спорт

Хранителна добавка Сириус ДМодификацията е предназначена за интензивна терапия и необходимост от осн. субстанция в голямо количество. Като предходните два варианта Класик и Лайт, и този работи като стимулатор на имунитета, активизатор на кръвообращението, перисталтиката, енергията и тонуса. За разлика от леките варианти, този действа целенасочено за бърза рехабилитация на организма. Препоръчва се за клиенти, извършващи тежка и продължителна физическа работа, подложени на натоварвания, спортисти. Подходящ за хора без храносмилателни проблеми и чувствителност.

Спорт се прилага интензивно в период от 30 до 100 дни. По-късно се заменя с някоя от по-леките модификации на продукта, най-добре с Класик.

Цена на 1 брой – 48 лв/ 26 €

Интенз
Хранителна добавка Сириус Д

Прилича на варианта Спорт по това, че е предназначен за интензивна терапия с акцент върху общото възстановяване на тялото, енергизиране и „вдигане на крака“. Разликата е, че Интенз е за хора с храносмилателни проблеми, чувствителен стомах, както и за деца. Продуктът се изписва при изтощение, отслабване, загуба на сили след инциденти, заболявания, травми, операции.

Интенз се прилага интензивно в период от 30 до 100 дни. По-късно се заменя с някоя от по-леките модификации на продукта, най-добре с Лайт.

Цена на 1 брой – 60 лв/ 32 €

Още в статията: ♠ Какво представлява и как се приема ♠ Видове ♠ Съдържание и съставки ♠ Диетичен ли е ♠ Как действа ♠ Случаят Бербатов ♠ Петя Йорданова ♠ Защо се говори за измама ♠ Създател ♠ Какво лекува ♠ При разширени вени ♠ За отслабване ♠ При запек ♠ При миома ♠ При остеопороза и коксартроза ♠ При фибромиалгия ♠ При рак ♠ За бъбреци ♠ При диабет ♠ За деца ♠ С алкохол ♠ Дозиране ♠ Как да се закупи ♠ Ментета? ♠ Контакти за поръчка ♠ Сириус Д от “Свой Избор” ♠ От Иван Ненчев ♠ От Георгиев ♠ За създателя

Диференцирането на четири различни версии на продукта има за цел:
  1. да улесни приемането от деца и възрастни с всякакъв здравен статус и чувствителност. Класик и Спорт са за хора без оплаквания, а Лайт и Интенз – за потребители с чувствителен стомах;
  2. да разграничи нуждите от интензивна и неинтензивна терапия. Класик и Лайт са за неинтензивни курсове, а Спорт и Интенз – за интензивни, с ограничен период на употреба до 90 дни;
  3. да даде възможност за по-ниска цена при неинтензивно приемане. Продуктите с по-ниско съдържание на осн.субстанция са 36-42 лв.

Така се диференцират две терапевтични линии за лица с чувствителност и деца и за общия случай, както по концентрация на основните вещества, така и по цена.

Съдържание и съставки на Сириус Д

Авторът на разработката проф. Димитров казва, че новосъздадената гама е по подобрена, по-ефективна и рафинирана формула. Но каква е тя? Това е информация, до която искат да достигнат множество хора – по добросъвестни и с не толкова благородни подбуди. Клиентите на добавката искат да знаят какво точно пият, а пък опити за пускане на подобни продукти говорят, че има интерес към копиране. Формулата на Сириус Д обаче остава тайна. За да гарантира оригиналността, професорът се принуждава да направи собствен сайт, на който да дава разяснения и да посочва регламентираните разпространители. В началото, преди години, не са давани почти никакви разяснения по състава, докато днес вече има официална информация за съдържанието (но не и за съставките).

Съдържанието е протеини и други вещества, които не се намират в обичайната храна. В различните варианти те са съчетани с канела или като втори вариант куркума и/или ванилия. Белтъчините са от животински произход, разтварят се във вода, натурални, линейни модифицирани. Това са изолирани аминокиселини, възможно най-чисти, които възстановяват нефункциониращата увредена тъкан, където и да се намира, в който и орган да е тя. Според обясненията, тези аминокиселини са потребни за синтеза на белтъчини. Така те подпомагат тялото самостоятелно и за кратко време да си набави протеините, които са му потребни. Съставките се отличават с това, че бързо се усвояват, с което всички процеси протичат много бързо и тялото се самовъзстановява. Затова Сириус Д е показан при силно изтощение, след прекарани тежки болести, след оперативни намеси, при травми и контузии.

Проф. Димитров отбелязва, че именно бързо усвоимите съставки различават неговия продукт от други добавки на протеинова основа. Повечето от тях – а според него дори всичките, са с неразтворими протеини или мономерни аминокиселини. Те се разграждат трудно и бавно и като такива се оказват идентични с протеините от храната. От добавъчните продукти се изисква да имат изключителни свойства, каквито трудно се контролират, когато източникът на потребните вещества е храната – да се разграждат бързо и да съдържа цялата нужна палитра аминокиселини.

Какво няма в Сириус Д:
Хранителна добавка Сириус Д
Етикетът на хранителната добавка Сириус Д
  1. консерванти;
  2. хормони;
  3. ГМО;
  4. лактоза;
  5. глутеин;
  6. оцветители.

Добавката е подходяща по време на медикаментозно лечение, защото няма взаимодействие с лекарствените препарати и свободно се комбинира с всички, твърди професорът. Единственото относително противопоказание е чувствителен стомах, а за да се реагира на такива случаи, са създадени двете модификации Лайт и Интенз.

В официалния сайт се отбелязва, че щом се установи алергична реакция към някоя от съставките на Сириус Д, е необходима консултация с медицинско лице. Единствената трудност да се изпълни препоръката е фактът, че съставките в действителност не са конкретно посочени и освен предоставената по-горе информация, потребителят не разполага с други данни.

Диетичен продукт ли е Сириус Д?

Не. Той е един вид допълнителен хранителен продукт, който обогатява ежедневното меню като източник на аминокиселини. Сириус Д няма качествата да замести основните хранения и не може да бъде пълноценен единствен източник на хранителни вещества.

Как действа?

Действието на Сириус Д се базира върху идеята, че човешкото тяло е съставено основно от вода и съединителна тъкан. Такава тъкан изгражда голяма част от мозъка, органите, кръвоносните и нервните пътища, хрущяли, кости, връзки и други. Казват, че 80% от всичко в човека, което не е вода, е съединителна тъкан. Когато възникне болестно състояние, то на практика е някакъв вид увреждане на дадена част от тялото – следователно на съединителна тъкан. Тогава един продукт, който има способността да възстановява съединителна тъкан, реално действа срещу самите заболявания. Такава е идеята и тя е приложена практически в продукта Сириус Д, насочен именно към регенерирането на съединителните тъкани в тялото.

Такава е идеологията, на чиято база е измислен Сириус Д. А каква е реалността? Лекува ли в действителност и какви са отзивите на потребителите. Обръщаме се към многобройните форуми в интернет.

Мнения и отзиви от форумите

В търсене на максимално откровени мнения избягваме сайтовете на дистрибуторите и консултантите на професора и преглеждаме общотематични форуми. В Тялото.бг попадаме на историята на потребител с никнейм Райнова – жена след 40-те. На 42 години тя прекарва тежка инфекция, която се усложнява със сепсис. Теглото й е 45 кг. Остава на легло с редица съпътстващи патологии като дискова херния, сърдечна недостатъчност, пиелонефрит, гастрит. Решава – макар и с огромно недоверие, да пробва добавката на проф. Димитров. Пие я 9 месеца без пропуск дори и от ден. Първите три месеца няма подобрение, но след като те изтичат, започва да усеща първите ефекти – болките в кръста и колита изчезват, става от леглото и намира енергия за ежедневните дейности, намаляват пристъпите на виене на свят и сърцебиене. След още три месеца тя вече е възстановила теглото си до 60 кг. Усеща прилив на сили и дори се затичва. Не чувства умора при натоварване. На контролните прегледи се потвърждава подобряването.

Хранителна добавка Сириус Д
Два запазени знака маркират всяка опаковка на Сириус Д

Друга потребителка с ник нейм VVS разказва, че е лекувала поликистоза в гърдите и тромбофлебит. Пет месеца е вземала лечебни дози, докато кистите са изчезнали, а изпъкналите вени са се прибрали. Жената споделя, че продължава да взима по една лъжица профилактично. А първите ефекти са дошли след един месец.

И двете мнения са от 2015 година. Връщайки се по-назад до 2013 година попадаме на Лъки 16 – младо момиче, прекарало естетична операция. Тя разказва, че и по-рано е имала подобни интервенции, но сега с помощта на Сириус Д е избегнала тежките периоди на възстановяване и се е оправила по-бързо и лесно. Като допълнит. ефект споделя, че се чувства тонизирана и енергизирана.

Ален – мъж, е разочарован от опита си със Сириус Д. Не съм недоверчив, казва той, но уви, нито едно от страданията ми не се оправиха. Той купил три опаковки и пил в течение на два месеца – редовно, от добавката, но не регистрирал никакви промени. На фона на множеството положителни отзиви Ален търси съвет как да продължи. Жена с ник нейм Меченце му отговаря, че според описанието той е взимал много малки дози, които са по-подходящи за поддържаща терапия, отколкото за лечение. Самата тя разказва, че има чувствителен резултат след едномесечна употреба. Започнала е да се чувства жизнена, подвижна, зрението й се е усилило, нервната система се е успокоила.

Иво 77 – волейболист, е пил Сириус Д заради травма в рамото. И тя е минала, чука на дърво, но засега няма проблеми.

В Тялото.бг няма отрицателни отзиви от реални ползватели, но редица потребители проявяват недоверие, най-вече заради суперлативите, с които се представя добавката. Радослав Радев например отбелязва, че Сириус Д излиза едва ли не панацея, което е прекалено оптимистично, за да е вярно.

Във форума на Бгмама има по-малко отзиви за лечебното въздействие на добавката, а по-скоро се е коментирало кой продукт е оригиналният и каква е нормалната му цена. Там споделя жена с никнейм До-ре-ми, чието семейство много се е колебало дали да се довери на Сириус Д, но след личен разговор с проф. Димитров са се решили. Добавката помогна много, казва До-ре-ми и допълва, че покрай близките й има наблюдения върху два различни случая. Единият е на сестра й – с рядко имунно забол., което „съсипва“ кръвоносн. съдове. Имаше огромно подобрение на показателите, лекарите бяха изумени от напредъка. Осигури на сестра ми по-нормален живот, но не се случи чудо, казва потребителката. А вторият случай е бил болки в ръцете, без установена причина, лекувани по всякакви начини – лекарства, физиотерапия, масажи, но без успех. Болките са спрели от първото бурканче Сириус Д.

Хранителна добавка Сириус Д
Оригиналното бурканче със Сириус Д се разпознава по бандерол и баркод, на него е отбелязан и адресът на производителя

Албена Бебева също има преки впечатления от два случая на терапия със Сириус Д. Съпругът й го е пил осем месеца заради чернодроб. проблеми и е имал видими резултати. Но повече ползи е извлякла свекърва й, която е била по-последователна. Тя вземала добавката постоянно за дискова херния и от схванат от болки човек се превърнала в такъв, който се движи нормално. Плюс че се справила с наднормените си килограми и видимо се подмладила.

МС общество Бг. Отзивите не са така оптимистични в обществото на страдащите от множествена склероза. Във форума преобладават споделяния за неспецифични ползи от добавката. Пациенти с никнейм popo_roro, grozde66, suni kiparetca и други казват, че ако имат промени, то са само в общо енергизиране и по-добро себеусещане. Има и потребители, отказали се, защото е неприятно на вкус.

Случаят Димитър Бербатов

Сред известните ползватели на Сириус Д се откроява името на Димитър Бербатов. Според оскъдни на брой публикации с идентично съдържание футболната звезда е имала проблеми със ставните връзки на колената си през 2010 година и буквално се е „отървала“ от хирургична намеса чрез приемане на добавката. Но в коментари по темата пък се опонира, че Бербатов никога не е ползвал Сириус Д и че това е просто спекулация от страна на варненска фирма, която се опитва да продава подобие на изобретението на професор Димитров. 5-6 години по-късно трудно се открива връзка към истинския източник на информацията, но със сигурност няма нито едно лично изявление на Бербатов относно добавката.

Случаят Петя Йорданова

Този случай е обратният – документирана терапия, свидетелства в редица публикации и интервюта. Петя Йорданова е лекар от структурата на ВВС, ако се съди по данните в медиите, и като специалист дава професионално мнение върху продукта. Тя същевременно е и пациент – страда от множествена склероза. Така нейният случай се превръща в може би най-ефективната реклама на продукта. Пред в. Доктор д-р Йорданова споделя как е започнала да пие Сириус Д и как е получила светкавично подобрение на шестия ден. Тя оценява ефекта с чудо, защото като медицинско лице не би могла да се опре на обективни факти за толкова скоростен прогрес. Но факт, че още в началните дни младата жена се разделя със световъртежите и болки, кризите и моментите на загуба на равновесие.

Плюсове и минуси

При липсата на обективни данни за съставките на хранит. добавка, е затруднително да се изведат сигурни заключения за нейните положителни и отрицателни страни. Можем да стъпим на мненията на клиенти, зарадвани с чудесни резултати, публикувани в независими от производители и разпространители форуми, както и на оплакванията от високата цена. Така по косвен път ще обобщим:

Плюс на Сириус Д са натуралните съставки и липсата на химически „подобрители“ и наличието на варианти за деца и за чувствителни пациенти.

Към минусите ще причислим сравнително затруднения достъп до добавката (тя се разпространява от определени и не много на брой дистрибутори), високата цена (по оценка на потребители), съчетана с необходимостта от дългосрочно приемане на продукта. Най-големият проблем идва от опитите за копиране на Сириус Д и произтичащите от това въпросителни дали стоката при даден търговец е оригиналната или менте.

Защо се говори за измама?

Думата „измама“ се поставя в едно изречение с името на добавката Сириус Д именно по повод появата на информация и коментари за менте-продукти или за произведени от друга фирма подобни продукти, представяни за оригиналния.

Хранителна добавка Сириус Д
Дистрибуторите на Сириус Д са сертифицирани

„Нерегламентираният“ разпространител регистрира сайтове за интернет-търговия с името Сириус Д и различни разширения, така че хората вече не успяват да разберат кой е истински и кой – фалшив. Когато няколко години по-късно проф. Димитров прави официален сайт на своето изобретение, в специален раздел той изброява засечените от него търговци, които продават Сириус Д, но никога не са купували количества от него. „Какво продават, само те си знаят“, казва близък до професора в един форумен коментар. Към днешна дата в сайта на професора са изброени 14 сайтове и фирми, търгували с добавката, без да са я доставяли от него, като само два от тях към момента са активни и само на единия все още се открива продуктът в режим на наличност и предлагане.

За да се избегнат повече недоразумения, професорът публикува и пълен списък на дистрибуторите, с които той е сключил договор за разпространение, посочени са пълни данни за тези фирми с адреси и телефони, за да бъде всичко максимално „на светло“. Проф. Димитров подчертава, че единствено закупеното от тези търговци е гарантирано оригиналният Сириус Д.

Така или иначе, в резултат от няколкогодишни вълнения на тази тема, форумите са пълни с въпроси на клиенти, които търсят лична връзка с професора, негови телефони и контакти, за да бъдат сигурни, че си доставят оригиналния Сириус Д. Цели теми са посветени на сравняване на сайтове и коментари за конкретни доставчици. Елемент е и голямата разлика в цените на различните търговци, което допълнително изостря напрежението в тази посока. В резултат остава впечатлението за несигурност при покупката на продукт, който поначало е скъп, а пък ако се прилага според показанията – много месеци наред, става наистина изключително скъп.

Създател и притежател на патента: Димитър Димитров

Хранителна добавка Сириус Д
Проф. Димитър Димитров, създател на Сириус Д

Като противовес на гореописаните обстоятелства, създаващи усещане за измама или за търговия с шарлатански продукт, авторът на изобретението – биохимикът Димитър Димитров, професор, стои открито в пространството. Множество клиенти свидетелстват, че са намерили телефона на професора, че са се срещали с него и са получили индивидуална консултация. Всички, провели лична среща с проф. Димитров, се изказват максимално положително за добавката и проявяват пълно убеждение, че тя работи. Запознанството им с изобретателя им дава гаранцията за достоверност и почтеност, чийто дефицит произхожда от множеството опити за подмяна и фалшифициране на продукта. В последно време връзката вече е абсолютно улеснена, след като е създаден официален сайт (явно професорът дълги години „се е дърпал“ да го стори), на който са публикувани имейли за директен контакт с автора, както и имейли и телефони за връзка с фирмата-производител.

Какво лекува?

Въпросът е неправилно зададен, защото Сириус Д не е лекарство и това се подчертава дебело във всички оригинални изявления на автора и производителя. Продуктът е регистриран като допълнителна храна, съчетаваща се добре с дълъг списък здравословни проблеми. Той се афишира още като добавка за тежки обстоятелства, каквито са операции, изтощение, травми, физически натоварвания, състезания за спортистите, обездвижване при работещите на бюро, износване при тежък физ. труд.

Отделно, продуктът е насочен и към здрави клиенти, които целят подобряване на своите функционални показатели. Това го прави и профилактично средство.

На трето място Сириус Д се разглежда като универсален. Той се пие без зависимост от пол, възраст, състояние (за разлика от ред медикаменти е показан за бременни и кърмачки).

Действие на Сириус Д при конкретни заболявания
За лечение на МС

Множествената склероза е патологично изменение на централната нерв. с-ма. Изразява се в дегенерирането на пътищата за предаване на нервни импулси в мозъка и гръбнака. Разпада се част от миелиновата обвивка на нервите и организмът “закърпва“ местата със съединителна тъкан, която няма същите качества и следователно не успява да върши достатъчно добре работата на миелина. Наличието на съединителна тъкан обаче насочва към Сириус Д, който въздейства именно на този вид тъкан. Като внася цялата палитра от потребните на тялото 20 аминокиселини, той активизира възстановителните му функции. Освен че дава помощ за регенериране на тъканите, на добавката се възлага и синтезиране на нови нервни клетки, в случай че активното вещество се е натрупало в достатъчно количество. Сириус Д има и предпазваща функция. Тя задейства антиоксидантите, за да защити уязвимите нервни клетки от своб.радикали.

Така се действа комплексно – не само спрямо поразени тъкани, но и по отношение на процесите, които усложняват състоянието.

Подробно разказваме за множествената склероза и публикуваме отзиви на пациенти с МС ТУК: Множествена склероза и форум на МС общество. Симптоми, водолечение на Рудолф Бройс. Цена на фампира и др.

При разширени вени
Хранителна добавка Сириус Д
Новото лого на Сириус Д

Сириус Д е средство за регенериране на съединителна тъкан. Затова има заболявания, при които то се явява логично и очевидно средство. Нарушената миелинова обвивка на нервите се „закърпва“ със съединителна тъкан. Вените пък са изградени от три слоя, в два от които участва съединителна тъкан и само най-вътрешният е от еднослоен епител. Когато функционалността на стените, а следователно и на съединителната тъкан, от която са съставени, се наруши, се получават разширени вени. Това е загуба на еластичност, отпускане и разтягане. Под налягането на застоялата кръв те се разтягат и разширяват.

Сириус Д идва като логично средство и при разширени вени за възстановяване на стените на кръв.съдове. В показанията за използването му изрично се споменават тромбофлемит и варикоза. За тази патология има и доста положителни отзиви от ползватели, които конкретно посочват, че разширените вени са се събрали и прибрали под повърхността на кожата. По-горе цитирахме един подобен случай.

Дайте мнение и Вие тук!
За отслабване

Сириус Д е насочен към заздравяване на имунитета и активизиране на обмена на веществата в тялото. По този начин добавката носи и ефекта на изхвърлянето на излишните килограми. Във всички модификации е добавена и канела, която е сред най-прочутите природни средства за нормализиране и дори активизиране на метаболизма. Затова в някои изказвания от потребители на Сириус Д се свидетелства за получен ефект на отслабване. Интересното е, че във всички случаи, на които ние попаднахме, вталяването не е било цел, а второ, допълнително действие с много ясно изразен ефект. Смята се, че със Сириус Д изхвърлянето на излишните кила става бавно и здравословно, без да се топят мускули и да се чувства умора, слабост и изтощение.

Сириус Д е чудесна алтернатива срещу прекомерно трупане на килограми по време на бременността, защото продуктът е показан и за този период от живота на жените. Повечето подобни средства имат елемент на детоксикация, което е противопоказано за бъдещите майки. Когато тялото се чисти от токсини, то те се „изкарват“ от дълбочина и влизат в кръвния поток, откъдето ще бъдат изхвърлени от организма. Но докато те са в кръвта, циркулират из тялото и минават през плацентата в детето. Същото важи и за кърмачките, защото токсините не намират пречки да се вмъкнат и в кърмата.

Още нещо, даже по-полезно ТУК: Чай за отслабване “Фигурин”, действа без диети!

Изчезване на запека

В дебелото черво също има съединителна тъкан. Тя образува неговия най-горен слой, докато средният е комбинация с мускулатура. Затова Сириус Д се дава като добро средство за редица заболявания на „отходния“ канал на тялото. Запекът пък често се получава като самостоятелен симптом и като комбиниран при ред патологии. Трудната дефекация е проява и на залежаването при тежки заболявания. Всичко това дава възможност на храната да действа в разни направления – от раздразване на червото до хронични прояви на затруднена или намалена дефекация.

При лечение на миомаХранителна добавка Сириус Д

Миомата е тумор върху гладката мускулатура на матката. Те се появяват поединично или повече на брой и нарастват с времето. Причината за формирането й не е изяснена докрай, но се отнася към секрецията на естроген – женски полов хормон. Разновидността фибромиома е образувание с включена влакнеста съед.тъкан. На практика е преплитане на съединителна и мускулна тъкан. Сириус Д е показан за всякакви прораствания на съединителна тъкан, както и на следствията от такова разрастване като кисти, ендометриоза, фиброкистоза в гърдите. Според сайта “Свой Избор”, чрез който също се продава хранителната добавка, редица негови клиенти споделят положителен напредък до пълно премахване на подобни образувания. Пациенти, проследени лабораторно, показват, че храната разгражда кисти, мастни натрупвания и миоми.

Как действа при остеопороза и коксартроза?

Сириус Д е показан при всички патологични изменения и дегенер. процеси на опорно-двиг. апарат. Този род заболявания са първото показание за храната. Причината е, че костната тъкан е най-сложният по строеж вид съединителна тъкан. Тоест това е изграждащата тъкан на всички кости, хрущяли и ставни връзки. Оттам храната подпомага и разнообразните патологии по тези части от тялото – остеопороза, коксартроза, гонартроза, остеохондроза, болест на Бехтерен, дискова херния и прочее. На конкретен въпрос в тази насока от сайта “Свой Избор” отговарят, че имат опит с пациенти с тежки гонартрози и коксартрози, на базата на който считат, че Сириус Д съществено облекчава болките и в много случаи предотвратява замяна на стави с изкуствени механизми. Регенерира увредени тъкани – и меки, и костни.

Същността на дадени заболявания обаче предполагат дълъг период на приемане на добавката, а крайното изцеряване зависи и от индивидуалните показатели при конкретния клиент. Във всички случаи продуктът щ е въздейства върху дегенеративно изменени тъкани. Повече за остеопорозата и лечението й разказваме тук: Остеопороза: Симптоми и лечение с лекарства, билки, упражнения

При фибромиалгия

Фибромиалгията е близка до артрита и втора по честота след остеоартрита. Диференцира се тежките болки в мускули и стави, включително слабост, умора, липса на сили. Изисква лечение, защото води до социална изолация и депресивни състояния. И защото болките са навсякъде по тялото, по-често в симетрично разположени зони. Няма специфична терапия, опитват се медикаменти, физиотерапия, гимнастика, алтернативната медицина не се е доказала категорично в тази област. Затова ни привлече внимание кратък диалог в блога на кинезитерапевта Георги Илчев, който освен Боуен терапия обогатява практиката си с продукта Сириус Д. Запитан действа ли добавката за фибромиалгия и при какви дози, той отговаря, че има опит с клиенти с такава патология и то с добър изход. Прилагал е комбинация от Боуен и Сириус Д. Дозата на добавката зависи от личното тегло на клиента и от силата на оплакванията. Като минимално количество кой посочва 4 лъжици супен формат всеки ден.

При рак

Има определен брой патологии, които Сириус Д не повлиява и ракът е едно от тях, наред с възпалителните и вирусните заболявания. Продуктът не е в състояние да спре развитието на раковите клетки, става ясно от сайта “Свой Избор”, където са зададени няколко подобни конкретни въпроси. Но добавката е в състояние да бъде от полза в посока възстановяване на пораженията, които са били нанесени от онкологичните изменения като регенерира увредените органи и тъкани. По-голямата полза е при провеждани лъче- и химиотерапии. Сред официалните показания за препарата са възстановяване след подобни въздействия, които са най-тежки за понасяне от раковоболните.

При заболели бъбреци
Хранителна добавка Сириус Д
Сириус Д се смесва с мляко, сок, бульон или вода

В показанията за приложение на Сириус Д е посочено кратко: бъбреци, недостатъчност, камъни. Потърсихме по-конкретна информация чрез форумите, в които пациенти търсят лечение за този род патологии. Цитираме няколко отговора на Мартина Иванова, в които посочва, че има доста случаи на клиенти с разни степени на увреждания, които са успели да се възстановят и да въведат креатинин в нормите, включително такива на хемодиализа. Потребителката Антонова пита действа ли храната при бъбречно- съдова хипертония с един атрофирал бъбрек. За нея отговорът е, че храната ще помогне, защото е имало подобни случаи на задълбочени проблеми, които са постигнали огромно подобрение. Друг потребител пита за бъбречна недостатъчност с над 200 креатинин. По този въпрос Иванова прави консултация с проф. Димитров, чийто отговор е, че действието на Сириус Д зависи от причината за увреждането на бъбрека.

Възстановителният процес би бил труден, ако заболяването е антоимунно и постоянно се възпроизвежда причината за дегенериране на тъканите. При всички други причини възстановяването е гарантирано. Друг потребител пита за пиелонефрит, достигнал до хемодиализа и двустранна нефросклероза . На този клиент се препоръчва лична консултация с професора, но принципният отговор е, че продуктът е помагал при състояние в етап на диализа – не напълно, но с разни степени на успеваемост.

При хашимото

Синдром на хашимото е автоимунно патологично изменение на щитовидн.жлеза. Присъства в списъка на заболяванията, срещу които Сириус Д действа активно. То е посочено наред с други автоимунни изменения като синдром на Сьонгрен, множествена склероза, ревматоиден полиартрит, лупус.

При диабет

Сириус Д ликвидира последствията от диабета, ако се съчетава с подходящия хранителен режим. Патологията е в списъка на заболяванията, за които храната помага, заедно с някои негови последствия като декубитални рани и диабетна ретинопатия.

Други патологии, за които Сириус Д е показан:
  1. Възстановяване след инфаркт и инсулт;
  2. Травми, включително спортни, обездвижване, муск. атрофия, парализа;
  3. Хипертония, болести на сърце и кръв.с-ма, аритмия, сърд. недостатъчност;
  4. Хемороиди;
  5. Болести на очите – глаукома, дегенерация на макула, ретина, перде;
  6. ДЦП;
  7. Стомашни и чревни патологии, промени по лигавиците;
  8. Предпазване от радиация на телефони, компютри, телевизори;
  9. Простата и болести на отделит. с-ма;
  10. Чернодробни изменения, цироза§
  11. Рани, включително трудно зарастващи;
  12. Несполуки в забременяване, възстановяване след аборт, секцио;
  13. Козметични ефекти при белези, целулит, подобряване на кожа, противопоставяне на стареенето и други.
За деца

Продуктът е показан за деца. Нещо повече – разработени са две модификации, специално насочени към най-малките ползватели. Това са двата „леки“ продукта Лайт и Интенз за начално и поддържащо, и за активно третиране на проблема. На бебета се дава след навършване на два месеца от раждането.

Децата консумират намалена доза от продукта. Ако тяхното тегло е под 20 кг, максималното дневно количество се определя на 10 г. Това съответства на 2 супени лъжици.

Странични ефекти, противопоказания

Странични ефекти и опасност от предозиране няма, според посоченото на официалния сайт. Няма и противопоказания с две изключения:

  • свръхчувствителност към животински протеини и противопоказания за приемане на протеини;
  • бебета до 2-месечна възраст.
Сириус Д и алкохол

Приемането на алкохол по време на терапия със Сириус Д не се разглежда като противопоказание. Липсата на ограничение идва от факта, че добавката не е лекарство, а храна, която внася в организма потребните й аминокиселини. Така няма връзка между нея и храните и напитките, с които се съчетава. До голяма степен позволява на пациента да води нормален начин на живот, като спазва единствено ограниченията, които се налагат от неговото основно заболяване.

Дозиране на Сириус Д

Режимите на приемане на Сириус Д са два: интензивен и поддържащ. Дневните дози и за двата са еднакви, разликата произтича от това, че при интензивен се вземат модификациите със засилено съдържание на основната съставка, а при поддържащия – тези с намалено съдържание.

Дозирането става спрямо телесното тегло в граници от 10 до 40 г на ден. При тегло до 40 кг дневното количество е 10-15 г, за наднормено тегло над 100 сг – от 25 до 40 г според конкретните параметри. Хората със сравнително стандартно тегло от 40 до 100 кг вземат от 20 до 25 г на ден, което съответства на 4-5 лъжици супен размер на ден. Това означава, че в общия случай пациент без отклонения от теглото взема добавката двукратно на ден по 2 с.л, всяка от които поема по 5 г от прахообразната храна (за по-точно определяне на дозата виж схемата).

Интензивният режим продължава от 30 до 90 дни според конкретните проблеми, след което се заменя с поддържащ, който продължава неограничено или по решение на потребителя.

Кое е оригинал, специфика на опаковкатаХранителна добавка Сириус Д

Новата опаковка на Сириус Д има пет отличителни знака (виж снимката):

  • два запазени знака – лого и наименование;
  • баркод;
  • адрес на производителя в гр. Севлиево;
  • бандерол в черен цвят и изписано наименованието на латиница.
Кой произвежда Сириус Д?

При споменаване на продукта се цитират две имена с малка разлика – Сириус Д и Сириус 2Д. Някои потребители предполагат, че това е отликата между оригинала и фалшификата, но всъщност Сириус Д е името на продукта, а Сириус 2Д ЕООД е името на фирмата-производител. Производствените мощности са разположени в Севлиево и адресът е посочен на опаковките.

Как да се закупи Сириус Д?

Заради по-ранни опити за копиране на продукта и нерегламентираната му продажба на завишени или занижени цени, днес авторът има официален сайт, на който са посочени начините за закупуване – онлайн и в търговски обект. За да се гарантира, че е закупен именно оригиналният продукт, съветът е:

  • да се сверят защитните знаци и атрибути на опаковката;
  • да се купува от аптеките-дистрибутори и от спец.магазини, а не от общи сайтове с разни артикули. Авторът посочва, че не доставя храната си на обекти, които търгуват с всичко;
  • да се купува от сертифицирани дистрибутори, всички те притежават знак със съответен номер и са изброени на официалния сайт;
  • сайтовете за директно покупка от производителя са www.siriusd.biz и втори – www.siriusdbg.com, плюс едно представителство в София.

Към днешна дата (октомври 2016 година) право да продават Сириус Д имат 4 вериги и единични аптеки с имена РЕМЕДИУМ, ЛЕДА, ПОЛИ и ЦАЦИФАРМ. Изключителен търг.представител е „Д 3 ИНВЕСТМЪНТ“ ЕООД и има още 7 сертифицирани дистрибутори за България, двама за чужбина и трима с лиценз на консултанти: Костадин Топчиев, Георги Илчев и Елена Делчева.

Ментета?

Всичко, което излиза от описаните параметри за вид на опаковката и за дистрибуция, е фалшификат или опит за нерегламентирано производство. Ментетата е трудно да бъдат назовани поради закриване на повечето подобни сайтове, след като дейността им бъде идентифицирана.

Контакти за поръчка

Сириус Д се поръчва вече директно и от производителя чрез сайта на проф. Димитров в секция онлайн магазин (http://siriusd.biz/онлайн-магазин/).

Известни сайтове

Мартина Иванова и “Свой Избор”
Хранителна добавка Сириус Д
Мартина Иванова, която чрез сайта си “Свой избор” е сред най-известните дистрибутори на Сириус Д

Тя е един от дългогодишните дистрибутори на храната Сириус Д. Известността й се дължи в някаква степен на сайта за емоционална и духовна свобода с интересни публикации в областта на езотериката и духовността, а от друга страна – че е давала години наред подробни отговори на запитвания на хора с различни страдания, които са търсили информация дали продуктът би им помогнал. Не без значение е фактът, че отговорите не са били единствено положителни. В редица случаи Мартина Иванова открито е заявявала, че Сириус Д не е в състояние да помогне.

Тема във форума на бг майките хвърля сянка върху репутацията й, след като потребителки заявяват, че в сайта „Свой Избор“ цената на Сириус Д е много по-висока, отколкото на други места. Сочи се, че дори след отстъпка и по време на промоция, продуктите оттам са по-скъпи. Справка в момента на писане на статията показа, че обявените на „Свой Избор“ цени са същите като в сайта на проф. Димитров. Разликата е, че Мартина Иванова е предвидила подаръци за по-големи поръчки. При закупуването на 8 бурканчета бонусът е пакет зеолит, а за 20 бурканчета бонусът е консултация и предоставянето на индив. хранителен режим – услуга, която се оценява на 90 лв.

Сириус Д от Иван Ненчев

Името му е в забранителния черен списък, както бихме могли да наречен нерегламентираните търговци. Той присъства там със сайта www.siriusd.bg, който вече не работи, и с два телефона.

Сириус Д от Георгиев

Георги Георгиев и сайтът www.siriusd.weebly.com също са в списъка на лицата, които не са упълномощени да разпространяват Сириус Д. Този сайт единствен от всички в списъка е активен, но в него не присъства хранителн. добавка на проф. Димитров.

За създателя на Сириус Д

Дим. Димитров е роден в Габровско през 1935 г. Завършва „Технология на химичните влакна“ в Ленинград, а в Москва защитава дисертация и е научен сътрудник по същата специалност. В София работи в различни научни институти, докато през 1995 година създава своя фирма за продукти в областта на медицината, сред които и Сириус Д. От тази година (2016) пуска нова гама добавки със същата марка. Удостоен с редица международни и наши отличия, с над 250 свидетелства за авторство и още толкова научни публикации. Собственик на 15 патента.

За Радост Ангелова

Радост Ангелова е редактор и репортер в множество национални и регионални вестници и електронни медии с над 30 години стаж в областта на здравеопазването, социалните политики и бизнеса.

Прочети още

нивалин гел янсен силаг - 02

Мнения за Нивалин. За какво се използва на ампули и таблетки? За мазане

Колко дълго може да се пие Нивалин? За какво се използва? Мнения за Нивалин на …

9 Мнения

  1. Irina Hristova

    Sestra mi strada ot fibromatoza, pomaga li, kak da go zakupia. Pozdrav

  2. Магдалена

    Четири лъжици на ден?! Колко броя трябва да взема, за да ми ститнат за 3 месеца? Казвате, че се пие минимум 3 месеца!

  3. Павлинка

    колко опаковки ще стигнат да 3 месеца

  4. Има ли някой излекувал се със Сириус Д. Аз го пия вече повече от година и резултат няма. Имам проблем със едната сърдечна клапа. Ако има някой излекувал се, моля пишете ми e-mail’: peti1717@abv.bg

  5. Иван Ненчев се занимавал с тая добавка от доста години. И е бил са РЕГЛАМЕНТИРАН!!! търговец!!!

  6. Пих го почти една година. Цените на Мартина са по 60 лв бурканчето и сами може да си представите какви суми дадох за този уж препарат. Никакъв ефект за нищо.
    Не знам защо Сириус действа само на жени в менопауза, които “са много доволни” след приема му. Така че не може да се разбере, дали когато топлите вълни от климактуриума спрат те се чувстват излекувани и уж са много добре. Или на разцентровани и невротични бг мами, които и те не знаят как се чустват в момента, че камо ли след като го приемат.
    А личните срещи с този професор са само плацебо ефект от “авторитет”. Никъде не прочетох по каква точно технология се извличат аминокиселините от пилешките хрущяли. А да не говорим, че някои бурканчета като ги отвориш и миришат на мърша. Слагат куркума и канела за да замаскират лошия дъх.

  7. Как се приемат аминокисилини,и специалист в тази област

  8. Димитър Димитров

    Пълен боклук направен от смлени свински уши и опашки, а дъртака който го предлага не е никакъв професор а бившо ченге! Този измамник е за съд! Взех го за майка ми и след два дни като започна да повръща не можах да я оправя. Тичаме на лекар и лекаря като чу че съм и давал Сириус Д лошо му стана. Каза че това повръщане се дължи на свинските опашки и е получила але гия, а дадох над 600 лв за този боклук! За капак като звъннах на така наречения измисления професор ми се накара и ме наруга като викаше и псуваше със съскане!
    Вие си правете изводите!

  9. Здравейте с улцерозен колит съм може ли продукта да ми помогне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *