От къде да си купя бактериофаги в България.
Цена на бактериофагите - вируси,

Лечение с бактериофаги в България. Откъде да си купя? Цена на Ензимон и др.

От къде да си купя бактериофаги. На каква цена се продават? Лечение с бактериофаги в България? Какво представлява Ензимон комплекс (Enzymon complex) и как да се сдобием с него?

Нека да започнем от най-интересния въпрос за бактериофагите, който непрекъснато ни се задава:

От къде да си купя бактериофаги?

В момента продажбата на бактериофаги е незаконна и тези, които ги продават, рискуват да си отнесат солена глоба. Освен това незаконните продукти по правило се считат и за ненадеждни, защото те не са преминали през контрола на държавните инстанции, които да гарантират безопасността им. ОБАЧЕ! Можете да си купите качествени продукти с бактериофаги директно от САЩ, при това без особено оскъпяване. Ако проследите линка по-долу, ще разберете как може да стане това и на каква цена. Тези продукти са минали през американските контролни органи, които са в пъти по-строги от българските, и тяхната безопасност е гарантирана:

Бактериофаги. Цена, която се съобщава на лично

Във Фейсбук има също така група Enzymon Bulgaria с над 1400 членове, в която са се продавали бактериофаги. Там има много отзиви на хора, които са  ги ползвали и са останали доволни. Съобщават цената на лично и само ако имат количества и може да се направи поръчка. Последния път, когато погледнахме страницата, нямаха доставка и фаговият Ензимон комплекс беше изчерпан. Писахме им във Фейсбук и ето какво ни отговориха (вижте по-долу), включително и за цената, на която се предлагат капсулите към днешна дата. Тя постоянно се променя, но най-често е от 79 лева нагоре, като в нея не са включени разходите за доставка.

По форумите пишат, че тези вирусни комплекси са забранени в България, но самите бактериофаги се намират като компонент в по-големи смески и вършат същата работа. Как могат да забранят разпространението на един вирус, не ни е много ясно!? Ако можеха, нямаше да има епидемия от ковид, нали така?

Ако вие знаете и други места, където да се продават бактериофаги и на каква цена, не пропускайте да ги споделите с читателите в коментарите ТУК, в нашия форум с отзиви! Така ще бъдем полезни на хората, които искат да си ги купят!

Мислите, че няма алтернатива на антибиотиците и лекарствата? Има. И то каква! Това са вирусите – бактериофаги или просто фаги.

Те са безвредни за нас и убийствени за болестотворните бактерии.

Представете си извънземен кораб, който тича на гумени крака. Така изглеждат бактериофагите под микроскоп. Те се откриват навсякъде, където има бактерии.

Често именно благодарение на фагите ние оздравяваме самопроизволно. Бактериофагът (буквално – “унищожител на бактерии”) е вирус, който напада клетката на бактерията, прониква в нея и започва да се размножава там.

Бактерията се разрушава и от вътрешността й навън излиза потомството й.За 30 минути се раждат до 200 нови фаги. И така, докато бактерията загине.

Това явление е било открито преди почти сто години и от този момент учените, ръководейки се от народната мъдрост “Врагът на твоя враг е твой приятел”, създават препарати на основата на бактериофагите във вид на разтвори, свещички, таблетки и аерозоли.

НОВОТО Е ДОБРЕ ЗАБРАВЕНОТО СТАРО

от къде да си купя бактериофагиКакви ли не фагови препарати се произвеждат от фармацевтичната индустрия! Салмонелозни, дизентерийни, стафилококови, клебсилозни, стрептококови – и това съвсем не е пълният списък. Създадени са препарати-смеси едновременно за няколко възбудители. Лошото е само, че рядко ги използваме.

“Демир

Фаготерапията преживя сериозно забвение през 40-те години на миналия век, когато се появиха антибиотиците. И сега, когато “нахранихме” със суперлекарства милиони колонии бактерии и те изработиха устойчивост, стана ясно: необходими са принципно други средства. Преди седем години интересът на учените отново се върна към вирусите-бактериофаги.

Защото към тях бактериите не привикват! Освен това за разлика от антибиотиците те:

  • не предизвикват странични ефекти – алергични реакции, диарии, намаление на слуха, могат да се назначават дори на бременни;
  • кърмачки и деца на всякаква възраст;
  • съчетават се с различни лекарствени препарати;
  • оказват имуностимулиращо действие.

Но както всяко лекарство, фагопрепаратите също имат своите минуси. Прекалено чувствителни са вирусите-паразити. Всеки фаг предпочита само своята бактерия и унищожава само една жертва.

На стафилококите действа само стафилококовият фаг, срещу чревната пръчица – фагът на чревната пръчица. Колкото видове бактерии, толкова фаги. Ако не са “налице” нужните, вирусът-паразит “погладува” в организма 3 дни и…изчезва.

Купи бактериофаги на добра цена от 55-65 лева от ТУК!

Което не е толкова лошо: ако не помогне в лечението, за разлика от антибиотиците няма да навреди – бактериофагите не нарушават микрофлората на червата.

Именно избирателността на фагите ограничава приложението им. Безсмислено е да се избира фагопрепарат самостоятелно. Вероятността да купите подходящия е малка. При подбора на средството трябва да се направи тест за чувствителността на бактерията към бактериофага.лечение с бактериофаги в българия

В ПЕРСПЕКТИВА…

Много лекари се отнасят към бактериофагите пренебрежително. На една конференция опонентите буквално удавиха в критики докладчика, който описваше преимуществата на фагите. Те могат да бъдат разбрани: сложно е да се откажеш от обичайните си лекарства.

Пък и случаите, в които фаготерапията е била неефективна, не са малко.“НИЕ НЕ ИЗПОЛЗВАМЕ БАКТЕРИОФАГИ ПРИ БРОНХИТИ И ПНЕВМОНИИ”“ Използваме бактериофагите за лечение на дисбактериоза и чревни инфекции, но невинаги и не често”.

“Фаготерапията при отити дава добри резултати, но ние, както досега, предпочитаме антибиотиците”. Това са отговори на лекари от различни клиники, които попитахме за мнението им относно фаготерапията. Най-общо казано, има усещане за недоизученост.

Дайте мнение и Вие тук!

Съществува например теория, че определени фаги са способни да хващат гените на “лошите” бактерии и да им предават ”добри”. Затова лекарите сякаш не желаят да използват фагите, докато учените не са наясно с всичките им особености. Смущаваща също е продължителността на лечението, необходимостта от провеждането на повторни курсове. Защо толкова сложно, след като има антибиотици, недоумяват пациентите.

ВЪПРЕКИ ТОВА…

бактериофаги цена в БългарияБактериофагите могат да се нарекат лекарството на бъдещето, защото микробната флора от година на година става все по-агресивна и устойчива към антибиотиците. Още повече, има области, в които фаготерапията е особено ефективна.

Това е лечението на гнойни рани и хронични инфекциозно-възпалителни урологични заболявания: цистит, пиелонефрит, уретрит. През 1994 г. в изследване на руска урологична клиника взеха участие 46 човека с подобни проблеми.

При всички настъпило подобрение още на 2-рия – 4-тия ден от лечението, а ефективността надвишила 92 процента, което е сравнимо с антибиотиците. Но бактериофагите били подбирани индивидуално за всеки пациент. Фагите са особено полезни при лечението на възпалителни заболявания у новородени и съвсем малки деца (гастроентероколит и др.).

Още информация и източници на английски: Какво са бактериофагите; * Вредни ли са бактериофагите за хората? * Лечение с бактериофаги.

За тях това е многократно по-добър вариант в сравнение с антибиотиците. Висока “работоспособност” демонстрира стафилококовият бактериофаг – той разрушава повече от 90 процента от стафилококите при гнойно-възпалителни заболявания.

Вижте и ТОВА:

В каква опаковка е Enzymon и какво получавате? Enzymon е опакован в 10мл airless флакон където с всяко натискане на помпата се създава вакуум ефект, който извежда капка от продукта. Изпращат се 2 бр с всяка поръчка.

Как се приема Enzymon?

Препоръчва се комплексно третиране за общо прочистване от патогенни бактерии (при наличие на акне е необходимо и допълнително третиране), а именно:

  1. Капнете по 1-2 капки във всяко ухо. Изчакайте 15 секунди и изтръскайте
  2. Капнете по 1-2 капки във всяко око
  3. Легнете по гръб, главата назад и капнете във всяка ноздра по 2 капки, и изчакайте да стигнат до синусите (под челото), ако не усетите че са стигнали до синусите, капнете по още 2 капки във всяка ноздра
  4. В чаша вода капнете около 35 капки (1/3 от флакона), разбъркайте, отпийте и жабуркайте (в устата има бактерии), преглътнете, и останалото в чашата изпийте по същия начин
  5. Направете инхалация, ако не разполагате с инхалатор – набавете си! Капнете в чашката на инхалатора около 35 капки Enzymon (1/3 от флакона), долейте физиологичен разтвор и инхалирайте, като редувате 5 дълбоки вдишвания през устата, после 5 дълбоки вдишвания през носа и т.н.
  6. Непосредствено преди лягане за сън, в чаша с 50мл хладка вода изсипете остатъка от флакона (или 1/3 от флакон), разбъркайте, отпийте и жабуркайте (в устата има бактерии), преглътнете, и останалото в чашата изпийте по същият начин, и легнете да спите като, се завъртете няколко пъти на ляво, на дясно, по корем, по гръб
  7. За дамите, препоръчват в отделна малка чашка да капнат 5-15 капки Enzymon и с пръст, директно да третират стените и на влагалището.

Обикновено е достатъчен еднократен прием по инструкциите за комплексно третиране при смущения в чревната флора. В зависимост от локализацията на инфекцията е необходимо и допълнително:

  • При инфекции на пикочно-половите системи и възпаления на стомашната, и чревната лигавици се прилага допълнително третиране както е описано в т.6 още 2 пъти, в два последователни дни, един път дневно преди сън;
  • При инфекции на горни дихателни пътища се прилага т.3 и т.5 още два пъти, в два последователни дни, един път дневно;
  • При пародонтит/гингивит впръсвайте 3 капки под езика и облизвайте венците отвън и отвътре, правете го 1 път дневно, непосредственно преди лягане за сън, след устната хигиена, в продължение на 15 дни.

В една airless опаковка се съдържат около 100 капки. Флаконите съхранявайте в хладилник. Може да ползвате Enzymon при необходимост в срок до 2 години.

При наличие на акне е необходимо следното допълнително третиране:

  • Преди сън, напарете се под горещ душ за да се отворят порите, нанесете 1-2 капки от Enzymon върху проблемните участъци на кожата.
  • Изчакайте да поизсъхне малко. Не отмивайте!
  • Можете да нанесете нощния си крем и легнете да спите. Повтаряйте процедурата ежедневно в продължение на месец!

п.с. Може в крем, където има малко останало количество, да капнете 20-тина капки Enzymon, разбъркайте и го ползвайте преди нощния си крем, ако ви е по-удобно.

За добра чревна флора силно препоръчваме: 5 дни след приема на Enzymon – прием на пробиотик в капсули със забавено освобождаване (капсулата се разгражда в червата, а не в стомаха) в продължение на месец.

На всеки 6 месеца – повторете! За дамите – и вагинален пробиотик за добра вагинална флора. След приема на комплекса с бактериофаги се създава идеалната среда за колонизиране на пробиотични култури за подобряване на чревната и вагинална флора.

Поради рестрикциите в ЕС на флаконите няма етикет. Пратките се изпращат по Спиди с наложен платеж като хранителна добавка или козметика.

Още – в коментарите. Пишете ни и вие, ако сте ползвали бактериофаги и вижте още мнения ТУК! в нашия форум.

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Бронхопневмония - симптоми, лечение, антибиотици

Бронхопневмония – какво е успешното лечение

Симптоми. Двустранна бронхопневмония. От залежаване. Вирусна. Алергична. При деца. Лечение по официалния начин. Антибиотици и …

6 Мнения

  1. Иванов

    Разбрах всичко от наши и чужди источници. Е трябва ли да ходим в Москва, в Грузия, в Полша или другаде за да си доставим такъв препарат. Мен стафилококите ( ауреус) ме разсипаха, защото антибиотиците не ги премахват напълно и те рецидивират винаги.

    • Бактериофаги

      Да, може да се намерят и в България! Потърсете “комплекс с бактериофаги” в интернет

  2. Анна Начева

    може ли да се намери такъв препарат ( за стафилококус ауреус) в България?

  3. Недялка М

    Възможни реакции: След приема на Enzymon, в зависимост от количественното наличие на патогенни бактерии в чревната ви флора (в човешкото тяло има около 2-3 кг бактерии) е възможно след около 12ч да почувствате: къркорене в червата, болки в корема, позиви до тоалетна, болки в главата, мътна урина.

    Описаните реакции обикновенно са слаби и преминават в рамките на един-два дни. Колкото повече патогенни бактерии имате в червата (дисбактериоза), толкова повече симптомите са по-осезаеми. Възможно е при изразена, тежка дисбактериоза да има епизодични, кратки спазми в корема за период от няколко седмици след приема на Enzymon, но спазмите във времето отминават, особенно при приема на добър, богат на много видове лактобацили пробиотик.

  4. Горанова

    Важно: Препоръчваното комплексно третиране е важно за ефективността на Enzymon и е следствие на опита ни, и за вашето бактериално здраве – също, пишат в листовката! Според различните бактериални инфекции се налага допълнително третиране освен препоръките за комплексно третиране.

    Цена за 2х10мл airless флакона: 79.00 лв
    В цената не са включени куриерските разходи

    Бактериофагите в Ензимон са с произход Русия, а тези срещу Кампилобактер и Бактероидес са с произход Грузия

  5. Имайте предвид че, по статистически данни от производителите, шанса бактериофага да разпознае своята бактерия е 96-98%, тоест има 2-4% вероятност да не ги разпознае и да не се случи нищо, казват вносителите.

    Към настоящия момент в ЕС не е разрешена свободната продажба на продукти с бактериофаги върху хора, а само върху животни и храни (включително консумирани от хора). Към настоящия момент, лечение с бактериофаги в ЕС може да се прилага на пациенти съгласно декларацията от Хелзинки, приета през 1964 г., в центровете за фаготерапия, като такива има в Полша и Франция, а отскоро и в Белгия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *