l-carnitine отслабване
Л Карнитин при диабет,

Л Карнитин при диабет, Хашимото (хипотиреоидизъм) и наднормено тегло

Въпрос от читател: Мога ли да приемам Л Карнитин при хипотиреоидит на щитовидната жлеза, диабет тип 2, омазнен черен дроб с леко увеличение. Плюс наднормено тегло. (А.Л.Ч)

Отговор: Първо, важно е да се отбележи, че добавките за отслабване, включително тези, съдържащи L-карнитин, не се регулират от Изпълнителната агенция по лекарствата (ИАЛ) по същия начин като лекарствата, отпускани с рецепта. Това означава, че безопасността и ефективността на тези продукти не винаги са добре установени и те могат да взаимодействат с лекарства, отпускани с рецепта, или да влошат определени здравословни състояния.

Л Карнитин и хипотиреоидизъм

По отношение на хипотиреоидизма и болестта на Хашимото е важно да работите със своя лекар, за да управлявате състоянието си. Добавянето на L-карнитин може да не е подходящо за всеки и може да взаимодейства с лекарства за щитовидната жлеза или да влоши симптомите на болестта на Хашимото. Вашият лекар може да ви помогне да определите дали добавките с L-карнитин са подходящи за вас и каква дозировка е безопасна и ефективна.

Що се отнася до спадането на вашите антитела на Хашимото от 789 на 50, това е положителен знак, че състоянието ви се подобрява. Въпреки това е важно да продължите да работите със своя лекар, за да управлявате здравето на щитовидната жлеза и да наблюдавате нивата на хормоните на тази жлеза.

Л Карнитин и диабет тип 2

При диабет тип 2 е важно да се управляват нивата на кръвната захар чрез комбинация от диета, упражнения и лекарства, ако е необходимо. Вашият лекар може да ви помогне да разработите план за управление на диабета и предотвратяване на усложнения.

Л Карнитин и наднормено тегло

И накрая, за хора с наднормено тегло с омазнен черен дроб и леко уголемяване на черния дроб, загубата на тегло и промените в начина на живот могат да помогнат за подобряване на здравето на черния дроб. Това може да включва диетични промени, повишена физическа активност и евентуално лекарства или други интервенции, както е препоръчано от вашия лекар.l-carnitine-hashimoto8

Дайте мнение и Вие тук!

В обобщение, важно е да работите със своя лекар, за да управлявате различните си здравословни състояния и да определите дали добавките за отслабване, включително тези, съдържащи L-карнитин, са подходящи за вас. Промените в начина на живот като диета и упражнения, също могат да бъдат полезни за подобряване на цялостното здраве и управление на здравословни състояния, свързани с теглото.

Погледнете и ТОВА:

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Fibra Hrana

Защо е важно в храната ни да има фибри

Действие, дневна доза, калории. Полезни или вредни: Гастрит, колит, дебело черво, хемороиди, газове. Разстройство или …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *