хашимото
Болните с Хашимото са обречени на хормонозаместваща терапия

Болест на Хашимото: присъда ли е това?

Какво представлява автоимунен тиреоидит на Хашимото? Защо тази болест е кръстена на Хашимото и кой е той? По кои симптоми ще я познаем. Хранене и диета. Хашимото и бременност. Други заболявания на щитовидната жлеза. Хомеопатия. Какви изследвания се правят. Какво е “хашимото тат мат”. Алтернативно лечение. Кои са обичайните лекарства

Автоимунен тиреоидит на Хашимото е най-често срещаното възпаление на щитовидната жлеза. Счита се, че заболяването има автоимунен характер.

Изследването му все още не е достигнало до отговор на въпроса – коя е точната причина да боледуваме от тиреоидит на Хашимото.

Болестта засяга повече жени и често се развива “в комбинация” с други автоимунни заболявания.

Броят на хората с Хашимото непрекъснато се увеличава.

ВАЖНО! По-долу в коментарите има нещо много интересно!

Читател разказва как се е излекувал от хашимото, ползвайки указанията в един американски форум.

Той подробно описва какво се прави и какво е направил той самият.

Става дума за клизма с нистатин срещу кандида, която според този форум е основната причина за синдрома. Така че след като прегледате цялата информация, която даваме, не пропускайте да прочетете и коментарите ТУК. Как се прави самата клизма вижте ТУК: Клизма в домашни условия, как се прави? Ако имате въпроси или допълнителна информация по темата, питайте и споделяйте, за да съберем всичко по въпроса и да помогнем на хората!

ОСВЕН ТОВА: Създадохме и затворена група във Фейсбук, в която ще добавяме полезни статии и изпитани начини за лечение на хашимото. Можете да се включите в нея. Там ще намерите линк и към оригиналния форум, от който е почерпена тази информация. Групата е ТУК!

Защо тази болест е кръстена на Хашимото и кой е той?

Хакару Хашимото е японски медик, роден през 1881 година. Той не е единственият медик във фамилията, известна в района на родното му селце Мидау.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Завършва медицина и започва практика в клиника по неврохирургия, а по-късно заминава на специализация в Германия и Англия.

Д-р Хашимото пръв обръща внимание на заболяването на щитовидната жлеза, което днес носи неговото име. През 1912 година публикува изследванията си, направени след анализ на тъканни проби от болни жени.

Първата световна война прекъсва кариерата му на учен: д-р Хашимото се връща в Япония и започва практика в родния си край, отбелязват от bolime.net. Славата му на добър и вещ лекар и човек е така голяма, че пациенти идват специално при него от десетки километри.

хашимото лечение на симптомите на болестта с нистатин и по-точно с клизма
Това е само началото на един разказ за излекувана болест на Хашимото, който ще можете да прочетете по-долу в коментарите. Пишете ни и вие, ако имате някакви наблюдения!

Самият той също е постоянно в движение и пътува часове наред, за да посещава и лекува болни хора. Твърди се, че пациентите му са били повече от десет хиляди. През 1934 година умира от коремен тиф, с който се заразява при лечението на пациент.

Изследванията на японския лекар върху тази болест на щитовидната жлеза дълго време остават неоценени. Минават десетилетия, преди да получи признание от научния свят.

По кои симптоми ще разпознаем Хашимото

Болест на Хашимото е страдание, при което щитовидната жлеза не произвежда достатъчно хормони – както е при хипотироидизъм. Това засяга функционирането на целия организъм и най-напред се отразява на сърдечно-съдовата система и метаболизма.

В начална фаза Хашимото не се разпознава и проявите на болестта се свързват с преумора, стрес или други здравословни проблеми.

По принцип е прието, че това автоимунно заболяване се проявява по-вероятно при генетично предразположение и под въздействието на външни фактори – стрес, трайни нервно-психични напрежения, лъчения, лекарства, йод. Натрупването на симптоми впоследствие позволява да се сглоби една обща картина, която насочва към въпросната болест на Хашимото. Ето кои са те:

  • болки в мускулите и ставите, скованост;
  • необяснимо покачване на теглото;
  • постоянно усещане на умора и студ;
  • подпухнало лице с бледа кожа, изсъхване на кожата;
  • констипация;
  • дрезгав глас, дразнене в гърлото;
  • повишен холестерол;
  • тежки месечни цикли – при жените;
  • депресивни състояния;
  • проблеми с паметта;
  • щитовидната жлеза се подува и става видима.

Хранене и диета при болест на Хашимото

При диагностицирана болест на Хашимото се започва лечение с хормони и медикаменти, но паралелно с това е необходимо да се спазва подходяща диета (zdravencatalog.com).

Заболяването, за което става дума, на практика разрушава щитовидната жлеза и лишава организма от регулаторните й функции върху метаболизма. Така необяснимото трупане на килограми може да бъде разбрано; следователно – предотвратяването му е въпрос и на волево усилие.

Съобразяването на храненето с такива условия не винаги е приятно, но то е едно от условията за поддържане на здравето. При Хашимото е необходимо дневният прием на храна да бъде организиран в три “модула” с четиричасови паузи между тях.

По време на паузите не бива да се приемат никакви храни и дори напитки, само вода. Храненето се организира около продукти с достатъчно калории, така че по време на паузите да няма постоянно усещане на глад. Подходящите храни са месо, сладководна риба, яйца, сирене, кашкавал, пълномаслени млека, ядки, киноа, елда и амарант; допустими са 1-2 порции въглехидрати дневно – макарони, ориз, картофи, филия хляб. За препоръчване са растителните мазнини – зехтин, ленено масло. Задължителни са пресните плодове и зеленчуци, сурови, печени или сварени на пара. Не бива да се ядат океански риби, морски дарове и водорасли, храни с консерванти, изобщо храни, които могат да стимулират възпалителни процеси.

хашимото лечение симптоми диета
Японският лекар д-р Хакару Хашимото пръв изследва заболяването и неговите симптоми.

По съвет на лекаря болните с Хашимото могат да приемат хранителни добавки: добри за тях са комбинираните с желязо,магнезий, селен, цинк, В-витамини и витамин С, Д, Е, омега-3. Изборът на хранителна добавка не е стандартна процедура – необходима е преценка на индивидуалните потребности с помощта на специалист (revita.bg).

Хашимото и бременност

Жените с болестта на Хашимото, които искат да станат майки, по правило забременяват по-трудно от нормалното. Това е така заради нарушения хормонален баланс и неспособността на щитовидната жлеза да контролира функциите на организма като цяло и в частност – на репродуктивната система (bremennost.bg).

При проблеми със забременяването и диагностициране на насочващи симптоми е препоръчително да се провери вероятността от проблем с щитовидната жлеза. Ако това се потвърди е възможно да се проведе лечение, което ще осигури здравословното протичане на една бъдеща бременност.

Тялото на една бременна жена с болестта на Хашимото не е в състояние да достави всички хормони, необходими за развитието на бъдещото дете. Те могат да бъдат внасяни в организма още от четвъртата гестационна седмица, така че да компенсират стабилно дефицита.

Дайте мнение и Вие тук!

За жалост често се случва моментът на забременяването да остане неразпознат, така че съответните мерки не се вземат – в такива случаи бременната е в повишен риск от спонтанен аборт.

Жените с болестта на Хашимото всъщност са в състояние да родят напълно здрави деца. Известно е, че склонността към това заболяване се предава генетично, но не е задължително и децата от майка с Хашимото да го развият.

Жената с Хашимото във фертилна възраст трябва смело да се стреми към майчинството, ако това е нейното желание – разбира се, като не забравя необходимостта от постоянни грижи за специфичните потребности на тялото си.

Други заболявания на щитовидната жлеза

Болестта на Хашимото е една от възможностите при намалени функции на щитовидната жлеза, или хипотиреоидизъм. Намаляването на функциите е възможно също при облъчване, оперативно отстраняване, тумори.

Причинява външно умора, вялост, загуба или прекомерно увеличаване на теглото, отоци по лицето, поява на участъци със суха кожа, свръхчувствителност към студ.

При хипертиреоидизъм функциите на жлезата са прекомерни, отделяните хормони са в по-голямо от необходимото количество и това причинява сърдечни смущения, неспокойствие и раздразнителност, разстройство на съня, загуба на тегло въпреки вълчия глад, окапване на косата; тази болестна форма се среща пет пъти по-често при жените.

Струма (гуша) – уголемяване на щитовидната жлеза поради недостиг на йод; жлезата продължава да функционира, но създава проблеми при дишане или преглъщане (detoxcenter.eu).

Хомеопатия при болест на Хашимото

При болестта на Хашимото тъканта на щитовидната жлеза се заменя със съединителна – на практика това е самоунищожаване на този важен ендокринологичен център. Лечението с хомеопатични средства дава възможност този процес да се прекрати, а трансформираната тъкан да се редуцира (hapche.bg).

Специалистите по хомеопатия препоръчват в такива случаи да се вземат всеки ден по пет дражета Graphites 9 CH. Процесът се контролира чрез ехографско проследяване; на контрол подлежат и нивата на произвежданите от жлезата хормони.

Хомеопатичната терапия може да съдейства за общо укрепване на щитовидната жлеза – подходящият инструмент е Calcarea fluorica, съставка на комбинирания препарат Osteocynesine. Препоръчва се в дозировка 2х1 хапче на ден до нормализиране на функциите.

Какви изследвания се правят?

хашимото
Болните с Хашимото са обречени на хормонозаместваща терапия, като част от лечението. Други обаче се лекуват с клизма (вижте коментарите по-долу и споделяйте!)

При съмнения за дисфункция на щитовидната жлеза и по-конкретно за болест на Хашимото, обикновено се констатира най-напред увеличеният размер на щитовидната жлеза. Налице са субективните симптоми, описани по-горе, или част от тях.

Лошото е, че обикновено диагнозата се потвърждава при вече напреднало развитие на заболяването. Необходими са преглед при ендокринолог, ехографско изследване, изследване на хормоните, кръвни тестове.

Целта е да се изяснят нивата на хормоните, произвеждани от щитовидната жлеза, т.е. до каква степен е увредена тя. Тогава се преценява как да протече лечението (rozali.com).

Какво е “хашимото тат мат”?

МАТ и ТАТ са абревиатури от названията на две специфични изследвания, важни за овладяването на болестта на Хашимото. Изследването МАТ установява дали в кръвта има антитела срещу микрозомите – това са компоненти от клетките на щитовидната жлеза. Ако се открият такива антитела, значи е “включен” автоимунен процес и жлезата е в процес на увреждане.

Чрез ТАТ се установява наличие или отсъствие на тиреоглобулинови антитела – още едно доказателство за автоимунна атака срещу щитовидната жлеза. Високите стойности на ТАТ и МАТ са доказателство, че се развива болестта на Хашимото (monitor.bg).

Алтернативно лечение

Ако болестта на Хашимото е в ранна фаза, рестартът на имунната система може да провокира затихване на автоимунните процеси – така щитовидната жлеза може да бъде пощадена. Ето препоръката на известния фитотерапевт д-р Атанас Михайлов за рестартиране на имунната система с клеева тинктура и пчелно млечице:

  • От тинктурата се приемат дневно два пъти по 20-30 капки с вода.
  • Пчелното млечице се приготвя, като 10 г се разбъркват с 200 г пчелен мед. От тази смес всяка сутрин се хапва по една чаена лъжичка.

Билковите комбинации също могат да съдействат за рестартиране на имунната система и блокиране на автоимунните процеси.

Приготвя се следната билкова смес: “ …листа от маточина и корен валериана по 60 г, корен от блатен тъжник – 100 г, цвят от глог, стръкове комунига, исландски лишей, корен бял оман – по 40 г, шишарки хмел – 50 г, листа салвия – 30 г”.

След като се разбърка добре тази смес, от нея се вземат 2 супени лъжици; варят се 5 минути в половин литър вода, след това се запарват половин час и се прецеждат. Цялото количество се разделя на три равни части и се изпива за един ден, 30 минути преди хранене (zdraventer.com).

Кои са обичайните лекарства

Лечението при болест на Хашимото е индивидуално. Най-често при увредена щитовидна жлеза се предлага хормонозаместваща терапия с продукти от рода на левотироксин, съдържащи синтетичен хормонозаместител.

Този тип терапия предвижда прием на една таблетка всеки ден с прогноза това да бъде доживотна грижа (maskaran.com). Препоръчват се също хранителните добавки със съдържание на селен. Споменава се в определени моменти и за оперативно лечение, т.е. отстраняване на жлезни тъкани.

За доста хора с такава диагноза мисълта за доживотна хормонозаместителна терапия е непоносима. Коментира се в мрежите т.н. импулсна терапия, при която се въздейства върху жлезата за възстановяване на опознавателните сигнали – така, че да престане атакуването й като чуждо тяло и да се спре притокът на левкоцити (blitz.bg).

7 въпроса за Хашимото. Симптоми, надебеляване

За Марта Савова

marta-savovaМарта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите.За контакт: martasavova@yandex.ru.За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

Прочети още

предменструален синдром

За ПМС – предменструален синдром, сериозно

ПМС – предменструален синдром. Симптоми. Болки, сърцебиене и депресия. Лечение. ПМС или бременност? За ПМС …

63 Мнения

  1. Елица Ганева

    Ima li lek za Hashimoto ili terapiqta e dojivotna

  2. Ot 35 godini sum na hormonalna terapiia s L-tiroksin. Vsiaka prolet i esen izsledvam shtitovidnite hormoni i korigiram dozata spored pokazatelite. Sled operativna interventziia za premahvane na “studen vuzel”na ediniia lob i difuzno uvelichen drug, v momenta ot “lobovete” pochti nishto ne e ostanalo i do krai na jivota si shte vzemam preparata. Ne se trevoji, Elitza! Gultai si hapchetata i si jivei jivota!

  3. Iskra Doycheva

    Ламинин лекува тази болест. Имаме хора, излекувани от него. Това е хранителна добавка, която довежда тялото до баланс.Потърсете ме на GSM 088690809 Прочете за Ламинин в Интернет. Има информация.
    http://www.laminin.dir.bg/_wm/diary/?df=46&dflid=3

  4. Поля Момчилова

    нищо ново,няма лечение-хоромони доживот и това е….

  5. Albena Bareva

    Има лек за Хашимото ! Мама се оправи от тази болест в салоните на Нуга Бест !!! Имаше и проблеми с разширени вени, паднал свод на ходилото, но сега се чувства прекрасно !!! Трябва да сте постоянни в посещенията си и съм сигурна, че ще излекувате всеки проблем !!!

  6. Албена Барева

    Уважаеми,
    Няма място за отчаяние ! Майка ми беше болна от болест на Хашимото и пиеше Л-тироксин от доста време. Преди две години тя научи за салони, които предлагат уреди с турмалин, германий и още няколко елемента. Демонстрационни салони – магазини Нуга Бест се водят тъй като освен, че можеш да ги използваш срещу едно левче, можеш и да си закупиш въпросните уреди . Сега мама се чувства прекрасно и взима превантивно по някой път по половин хапче. Бъдете здрави !

  7. Жечка Михайлова

    Albena Bareva ·,смаяхте ме с твърдението си,че имено Нуга Бест са панацеята за Хашимото…

  8. Desislava Georgieva

    Аз ходих при един доктор който реже небцето и не съм пила никакви лекарства две години. Сега съм бременна в 8 м. И всички хормони са в норма.

  9. Zoia Mitzina

    Десислава, бихте ли дали адреса на лекаря който Ви е помогнал? Напишете повече подробности за това лечение…Ще съм Ви много благодарна ако осъществим някаква връзка.

  10. Desislava Georgieva

    Процедурата е около една минута правят се три разреза на небцето,през пет месеца цената е 120лв. той праави и екограф,даваи някакви билковилекарсва,който са за пречистване на организма (анти липиден чай,масло от игликаи т.н.),прави схема за 5 месеца.Аз първия път си ги купих, но след това не съм ги взимала.Мисля че може и без тях. Преди да отида при него ходих при един дядо в едно село до Стара Загора той извършва същата процедура за 20лв. ,но се ходи всеки месец. Аз съм от София и реших,че петте кюшета е по добър вариант за мен.Кажи ми къде ще ти е по удобно и ще пратя телефон и адрес.
    Майка ми е с бзедова болест и тя също ходи и вече не взима лекарстав от две години.

    • Десислава, изпрати ми и на мен телефон моля!

    • КОСА ФЪРЛЪС

      АЗ също ходих на тази терапия при двама чудесни доктори от София ,но не ми помогна мног. Иначе процедурата е малка и неболезнена . Може би не на всеки помага.

    • Моля,
      изпратете ми на личната поща или на тел. 0899/875763 смс със вашия телефон.
      Много ми е спешно чуването с Вас .
      гр.СТАРА ЗАГОРА

    • Десислава,искам да Ви помоля да ми изпратите името,адреса и телефона на лекаря,който Ви е помогнал в лечението на Хашимото / рязането на небцето/,тъй като се оказа ,че и аз имам същия проблем.
      Благодаря.

    • Бихте ли ми изпратили адреса на лекаря в София на имейл rmanoilova@abv.bg

    • Станко Фучеджиев

      Съпругата ми страда от Хашимото и не може да спи нормално. Моля да ми изпратите името и адреса на доктора който реже небцето. Благодаря ви предварително.

  11. В края на статията ни подканят да питаме и/или коментираме, но не виждам никой да отговаря. Моят въпрос е при 15 годишен прием на еутирокс 175мг , удачно ли ще бъде да се вземат лечебни гъби – шейтаке, майтаке, кордицепс, рейши, AHCC.
    Тъй като са и имуностимуланти, няма ли да засилят процеса на атакуване на жлезата от имунната система.

  12. Благодаря ти за отговора.Аз живея в Америка ,но смятам да си дойда през лятото .Ако имаш телефон с Viber можем да си по поговорим още сега .Ако ли не,ще намерим друг начин за контакт.Хиляди благодарности…

  13. Даниела

    http://www.pleven-bilki.com/products.php?catId=1&proId=21#p21

    Билковите смеси на Никола Алексиев помагат много при проблеми със щитовидната жлеза. Ирисовата му диагностика също е много точна.

  14. Здравей Десислава, надявам се че ще ми предложиш най- добрият начин за общуване , който не те затруднява . Прости ми ако съм ти досадила.Ако не можеш или нямаш време аз те разбирам…Бог да те благослови!

  15. И мен ме рязаха разни самозванци година и половина. Не се връзвайте на това с небцето,не помага.

  16. Анонимен приятел

    Здравейте на всички, които страдат от Хашимото години наред. Аз също бях от тях в продължение на 7 години, подчертавам бях. Тук съм, за да споделя своя опит как подобрих състоянието си до ниво на напълно здрав. Хормоните ми са в норма за 1 ви път от доста време насам, но не това е най-важното, важното е че нямам симптоми на синдрома и се чувствам отлично. Пълен съм с енергия, изчезнаха ми всички симптоми свързани с болестта на Хашимото.

    Преди да ви кажа как стигнах до подобрение, искам да ви кажа че за 7 години опитах всичко, включително и рязане на небцето. Преди години споделих че причината за това заболяване, според мен, е кандида албиканс. Тогава не бях сигурен, днес съм сигурен. Затова и повече жени имат този проблем. Кандидоза в дебелото и тънките черва.

    Как го излекувах?

    Може да ви прозвучи странно, но рецептата я взех от един американски здравен форум (curezone.com, раздел candida). Лечението е клизма с нистатин. Едно хапче се разтваря в чаша вода 200 грама и се прави задържаща клизма вечер преди лягане. Разтворът трябва да престои цялата нощ в червата до сутринта.

    Преди задържащата клизма се прави почистваща клизма с вода, за да се освободи дебелото черво от фекалиите. Това е. Правят се процедури, докато спрете да изкарвате кандида от червата. А тя излиза в огромни количества, повярвайте ми. Прави се през ден, за да дадете малко почивка на себе си и на червата. Първата седмица човек се чувства уморен от тази процедура, защото кандида, умирайки, пуска отровата си (формалдехид, ацедалдехид) в кръвта и буквално бях като болен от грип. След това е по-леко.

    След първата седмица бях като нов човек и така до ден-днешен. Не пия никакви хормони вече, телесната ми температура е 36.8-37 C. Преди това бях студен. 36.3.

    Мога вече да ям хляб, тестени изделия, без да се подувам с алергична реакция. Преди това имах непоносимост към глутен. Метаболизмът отново работи. Енергията ми е като на 20-годишен. Мозъкът ми работи отново ясно. Изчезнаха ми всички тревожни мисли още след 1-вата процедура!!! Крайниците ми са отново топли.

    Нистатин е лекарство което струва 5 лева за 20 хапчета и е специално за лечение на гъбична инфекция Кандида и дрожди на Кандида. Nistatin, приет през устата, не може да свърши работата. Влиза в кръвният поток, а кръвният поток няма контакт с дебелото черво и тънките черва. Има незначителен ефект, ако е приет през устата. Това е. Длъжен съм да споделя как се оправих, чувствам го като морален дълг към всички вас, които страдате.

    Пожелавам успех на всички, които се борят с това коварно заболяване. Вземете мерки, защото за кандѝдата бях чувал, че води до ракови заболявания, а прекурсорът на тези заболявания са автоимунните заболявания. Болестите имат много имена, но причинителите винаги са едни и същи. Паразити, микроби, гъбични инфекции.

    Чел съм и за други клизми: с чесън, с оцет, с MMC, с кафе, но съм пробвал единствено с кафе няколко пъти. Не усетих някаква разлика с кафе. Нистатинът направи чудото. Мога много да ви говоря на тази тема, но няма да ми стигне мястото и времето.

    Още веднъж, пожелавам ви успех.

    • Боряна Пешева

      Здравейте, аз също съм с Хашимото и много се интересувам от лечението с клизмата с нистатин, което сте правили и Ви е помогнало. Бихте ли ми написали по-подробно как точно се прави тази задържаща клизма в домашна обстановка? Моля да ми отговорите на имейл: boby_pesheva@abv.bg
      Благодаря Ви предварително!

    • Здравейте,
      Моля ви за помощ.Как се прави тази клизма в домашни условия,какви мг е нистатина и как да рaзбера,че чистя кандида и кога да спра…моля ви пишете ми на l.chonova@gmail.com

    • Здравейте и от мен.
      Страдам от Хипотироидизъм на Хашимото от много години, официално диагностициран през 2008г. С един голям възел в дясната половина и множество малки(като пчелна пита) в лявата половина. Поддържащата ми терапия е с еутирокс…вече 150.
      Няма да се жалвам от симптоматиката и трудностите, с които се сблъсквам, в борбата да подобря общото си състояние…. Моля, ако е възможно и не Ви затруднявам, да споделите опита си с мен на lazarova78@gmail.com
      Много ми се иска..ако не се излекувам, то поне да облекча общото си влошено състояние. Не се чувствам никак добре…с характерните симптоми, като няколко от тях доста силно изразени. Прочетох за въпросната клизма и бих искала да опитам…но не само клизмата, а проявявам интерес към това как, като цяло, са протекли нещата при Вас. Предварително Ви благодаря!

    • Ще ви бъда благодарна ако ми отговорите как ви се отрази като яло лечението с Нистатин. Нали заедно с кандидата той изтребва и полезната флора.

    • Много благодаря за споделения опит. Откриха ми Кандида много отдаван и наистина Нистатин орално не помага. Ще опитам с клизма,само ми кажете колко време приблизително ще го правя за да се подготвя психически !Моля пишете ми на kosad@yahoo.com

  17. Zdraveite na vsi4ki!Predi mesez mi postaviha diagnozata HASIMOTO i L- TEROKSIN do jivot.Tova estestveno mnogo me nataji,bukvalno me smaza,no sled tazi posledna statiy publikuvana se zaradvah 4e ima lek za tova.Mnogo bih iskala da probvam,no nemie ysno tova s klizmata kak to4no stava v domasna obstanovka i povreme na tova dali se poglasta hrana,kolko vreme se pravi prozedurata?Moly vi otgovorete mi na imeila pisana_88@abv.bg Mojebi zvu4i smesno,no za men ne e taka.Predvaritelno mnogo blagodary!

  18. Здравей Анонимен приятел , не ми става ясно как се прави тази задържаща клизма и колко време се прави и как се прави ? Моля да ми пишете на foundmiracle@abv.bg

  19. Здравейте Анонимен приятел, аз бих искала да опитам това лечение, но искам да знам как ще разпозная кандида, когато излиза от червата, за да знам кога да спра с лечението. Също така хапчетата нестатин от колко милиграма са? Моля да ми пишете на tanj65@abv.bg

  20. силвия

    здравей,Анонимен приятел!Отговори моля тук,за да не е нужно да пишеш на всеки поотделно.Така всеки ще го прочете.Благодаря.Имам въпрос..с какви изследвания откриха проблема с щитовидната жлеза?на мен вече 6 пъти ми изследват кръвта,но винаги е в норма,а имам почти всички признаци за понижена функция на жлезата.По какъв друг начин може да се открие,какви изследвания има ,освен чрез кръвта?

  21. Аз също бих искала да разбера тази процедура с нестатин. Хормоните ми са в нормата ,но МАТ е високо…А ТАТ също в нормата. Казаха ХАШИМОТО , но дадоха само 1 м.селен и нищо повече….Не знам какво да правя

  22. Бихте ли дали подробности за пречистването с нестатин? Аз имам хормони в нормата ,само МАТ е високо/ТАТ е в нормата/. Казаха Хашимото и дадоха селен за 1 месец…повече не съм правила изследвания…Къде е най-евтино да се направи такъв тест

  23. Моля и на мен пратете подробности за лечение с нистатин!

  24. Стайкова

    Здравейте ,искам да споделя и моите безпокойства . След преглед ми беше установено ,че имам тиреодит на Хашимото.TSH-2.669 и МАТ/antiTPO/578 а референтни са дадени 34 това е голяма разлика според мен а лекарката нищо не предписа.Трябвало да изчакаме година да видим как ще се развива болеста .При ехография е установено дифузна плътна палпира се 1-ва степен .А иначе си имам цялата симптоматика на заболяването ,като по учебник.Но в крайна сметка съм без терапия .Отворена съм за съвети от хора с подобни проблеми.

  25. Георгиева

    Моля за подробности относно лечението чрез клизма с нистатин.

  26. Лекар.БГ

    Тъй като нашият Анонимен приятел не дава подробности, се постарахме да изровим оригиналната публикация във форума, който цитира. Тя е на английски. Успяхме да намерим това тук:

    Подробности на български как се прави клизма в домашни условия + видео можете да видите ТУК: zdrave.org/5405/как-се-прави-клизма/

    В скоро време смятаме на Лекар.БГ да направим подробна статия за клизмите и специално да наблегнем върху клизмата с нистатин срещу кандида и хашимото. Ако някой от вас желае да помага (целта е да бъдем полезни на страдащите читатели), молим да се включи!

    Отделно от това готвим голяма публикация на сайта bgbilka.com за лечението на хашимото, провокирана от коментара на Лекар.БГ.

    Ще ви бъдем благодарни за всяка помощ, превод, отзиви и тъй нататък, за да дадем повече и по-точна информация по въпроса.

    Анонимността е гарантирана, ако желаете.

    Ако искате да се свържете помежду си и да обменяте опит, можете да се включите в затворената група във Фейсбук “Лечение на хашимото” ТУК: https://www.facebook.com/groups/1543832765944055/. В нея ще споделяме информацията, с която разполагаме, и която после да ползваме за дописването на този материал и правенето на нови текстове по темата.

    За нас е важно да разнищим въпроса и да помогнем на десетките хиляди хора, които се интересуват. Защото в интернет принципът е такъв: Ако един човек пита в коментар, значи още поне 10 000 искат да попитат, но не го правят по някакви техни съображения.

    Помагайте!

    Благодарим предварително!

    • Гергана Ковачева

      Здравейте редакция,
      Тъй като по-долу съм писала на Миглена за обмен на информация, но виждам, че публикацията й е от повече от преди година и половина, бихте ли могли да ми предоставите неин имейл или да я контактувате и ако има интерес да й предоставите мой?
      Предварително ви благодаря за указаното съдействие,
      С поздрав
      Гергана Ковачева

  27. Делчева

    Относно лечението на Хашимото с клизма ми се струва, че това е 1 голяма заблуда. Ако се разровите повече за информация ще разберете, че няма никаква връзка между кандидозата и щитовидната жлеза. Откъде идва обаче заблуждението. Ето 1 извадка:
    Чecтo cpeщaни cимптoми нa ĸaндидoзa ca xpoничнaтa yмopa, зaгyбa нa eнepгия, oбщo нepaзпoлoжeниe, нaмaлeнo либидo, ( липca нa ĸoнцeнтpaция, cтoмaшнo-чpeвни cимптoми, пoдyвaнe нa ĸopeмa и oбpaзyвaнe нa гaзoвe, диapия или зaпeĸ, инфeĸции нa пoлoвaтa и oтдeлитeлнaтa cиcтeмa).
    Същите симптоми извън скобите ги има и при Хашимото, което въвежда в заблуждение не само Анонимния, но и американския му “колега” от когото е “плагиатствал”. Ако Г-н Анонимния наистина има някакво подобрение в лечението на хашимотото, то се дължи само и единствено на това, че се е рязал. Аз имах доста тежко хашимото и прилагах импулсната терапия, но освен симптомите си следях и антителата – ТАТ, МАТ и те вървят надолу, което значи че Хашимотото си отива. Има какви ли не теории за лечението на иначе нелечимото хашимото – големи количества селен, прием на прополис, тиква на гушата. Клизмите за чистене на кандидозата сигурно имат много добър ефект, но не се подвеждайте. Всъщтност тези клизми ако не ви помогнат няма и да ви навредят, поне ще се отървете от паразитите.

    • Бихте ли дали адрес за импулсна терапия/ Анти телата ми са над 1300 при нормални хормони.

      • Деница

        Импулсната терапия се прилага от лекари, а не от животновъди. Роднините на този знахар обикалят форумите и го рекламират като някакво чудо. Истината е, че ефекта е нищожен затова ги вика всеки месец. Има такива които са ходили по 20-30 пъти и нямат никакво подобрение. Пари на вятъра за пътуване, губене на време и най-лошото, че като няма ефект болеста напредва. Истинска терапия провеждат д-р Николов и д-р Атанасов. Следят ехографски жлезата, симптоми, антитела. Ако искате да се свържете с тях това е сайта им –
        http://www.thyroid-bg.net Там има и координати за връзка.

        • елена желева

          за докторите не е вярно. те бяха при бай Тоньо. и той ги изгони.
          самозванци са. а аз се излекувах. и то при бай тоньо. не се подвеждайте самозванци с включени хранителни добавки. той научи и самата мен. така че не вярвайте на скъпите доктори.

  28. Здравейте,
    бихте ли могли да ми дадете координати и повече подробности за процедурата на рязане на небцето?
    Предварително благодаря!

    • Миглена

      Здравейте, аз правя процедурата с рязана на небцето при бай Тончо в Гълъбово и съм доволна. След като 7 години пих елтироксин и нещата започнаха да се влошават се принудих да посетя дядото. Година и половина ходих при него и хормоните ми вече са в норма като преди пиех елтироксин по 125. Антителата ми бяха винаги над 1 000 сега са паднали до около 700 (пред 6 месеца). Препоръчвам го на всеки, познавам хора, които вече са напълно излекувани. Който проявява интерес телефона на бай Тончо е 088 880 4972

      • Гергана Ковачева

        Здравей Миглена,
        Ще е ли удобно да ми дадеш телефон за контакт, аз също ходя при бай тоньо (вече 2 години), до преди няколко месеца бях добре ( както и антителата, tsh така и не влеЗе в норма) и този месец реших да приключа, защото вече не знам какво да започна. Имейлът ми е gtraykova2001@abv.bg, ще ти бъда благодарна да обменим опит, защото по това, което чета случая ми е идентичен с твоя.
        Поздрави

  29. Анонимен приятел,моля те да се вклучиш и да дадеш информация относно твоят начин на лечение с клизми.И все пак някой изобщо опита ли с клизмите.Нека даде отзиви…аз със сигурност ще го направя,но чакам принадлежностите от БГ.ще пиша след като опитам със сигурност

  30. Иван Михайлов Димитров

    Здравейте! Аз се казвам Иван Димитров и мога да споделя с всеки продуктите на фирмата на която съм бизнес партньор, с които в рамките на четири месеца въстанових (подчертавам въстанових) показателите на Тиреостимулиращ хормон (h TSH) от 8,160 ulU/ml на 1,86 mUl/l при референтни граници 0,34-5,5 на дъщеря ми, която е на 33 години и живеем в гр. Пловдив.

  31. Иван Михайлов Димитров

    Пропуснах да Ви напиша моя Е-mail: ivandimitrov056@abv.bg
    Иван Димитров

  32. мОЛЯ,ВИ дайте малко повече подробности за лечението с клизми с нистатин и колко мл. е нистатина! Очаквам подробности на имейл eva_dancheva@abv.bg ! Предварително Ви благодаря!

  33. Иван Иванов

    Здравейте,
    диагнозата ми е тироид на Хашимото като нивото на TSH е 129.3 – не, не е грешка и естествено високо ниво на антитела. Възможно ли е да е било провокирано от не лекувано възпаление на половата система ? Имам съмнение за това. Не съм си правил изследвания. Клизмата с нистатин само за стомашна -чревни инфекции ли е приложима или става също и за лекуване на половата система ?
    Благодаря предварително, ако някой има мнение по въпроса.

  34. Здравейте, и аз съм с Хипотиреодит на Хашимото! Заинтригува ме публикацията на “Анонимен”, ако някой е приложил клизма с Нистатин, моля да го сподели по–подробно!

  35. Анонимен

    Здравейте,бихте ли ми обяснили за клизмата с Нистатин ето и моя емайл Aneliq_74@abv.bg.Благодаря предварително…

  36. Здравейте,бихте ли ми обяснили за клизмата с Нистатин ето и моя емайл milenab@abv.bg.Благодаря предварително!

  37. Кръстина

    Здравейте,бихте ли ми изпратили повече информация за клизмата с Нистатин, това е моя емайл katanasova1971@abv.bg Благодаря предварително

  38. НЯКОЙ ЩЕ СПОДЕЛИ ЛИ ДАЛИ ИМА ЕФКТ ПРИ НЕГО КЛИЗМАТА С НИСТАТИН,ЗАЩОТО ЩЕ Я ПОЧВАМ СЕГА.

  39. Николай

    Аз бих ти направил клизма със “СТАТИН”.

  40. Петя Митева Атанасова

    Въпрос към Анонимен:

    Клизмите с Нистатин се правят през ден, а как да пия L тироксина?
    Лечението ми е с 100 гами всяка сутрин на гладно.
    Трябва ли да го намалявам постепенно?
    И на мен ми рязаха небцето.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *