Кога се пие Ресвератрол?
Цена на транс Ресвератрол, натурален и др.

Мнения: Най-добрият Ресвератрол. Кога се пие? Противопоказания

Кой е най-добрият Ресвератрол? Мнения от БГ Мама и кога се пие? Противопоказания, ползи и вреди. Цена и откъде да го купим?Транс Ресвератрол, натурален и др. Прием с Кверцетин.

Това са темите, които ще разгледаме подробно по-долу. Но нека да започнем с класацията за най-добър Ресвератрол и продължаваме нататък. Не пропускайте да оставите мнението си и вие. Това може да се отрази на подредбата в класацията. Кой Ресвератрол сте ползвали, от кой сте доволни и от кой – не? Пишете ни ТУК!

Продукт

Снимка

Плюсове и минуси

RATING

Купи:

  • 125 мг транс ресвератрол

  • извлек от корен

  • подкрепа за сърцето

  • 80 мг ресвератрол

  • От японска фалопия

  • Опаковка за 2 месеца

  • 100 мг транс ресвератрол

  • С никотинамид рибозид

  • Опаковка за 1 месец

  • 62.5 мг транс ресвератрол

  • С кверцетин

  • Опаковка за 1 месец

  • 250 мг транс ресвератрол

  • От корен

  • Опаковка за 2 месеца

  • 40 мг транс ресвератрол

  • С проантоцианидини

  • Опаковка за 3 месеца.

Ресвератрол е природен антиоксидант, полифенол. Синтезира се от някои растения като защитна реакция против паразити, бактерии и гъбички.

Веществото се съдържа в обвивката на гроздето, в червеното вино – ограничен брой растителни продукти. Той се изтегля от червени сортове и гроздови семки, за да се ползваме от способността му да забавя клетъчното стареене, да предпазва от болести на сърцето и от рак.

Характеристика на ресвератрол
ПоказателСвойства
Разтворимост във воданиска, < 0,05 мг / мл
Пикова концентрация30 – 90 мин. след перорален прием и втори пик след 6 часа
Метаболизъм при човекачерен дроб
Съединения в кръвтас липопротеини и албумин
Натрупване в тъканив епителните клетки на червата

Мнения за Ресвератрол от БГ Мама и др.

Ресвератрол се коментира в теми за регулиране на овулацията и забременяване и от жени в предменопауза. Една потребителка споделя за забременяване с близнаци след курс с добавки, сред които и ресвератрол. Друга има резултат от сферата на онкологията. Мамолог е изписал ресвератрол за калцифициране на кисти в гърдите и за около 2 години действително е постигнат такъв резултат.

Най-оживено се обсъждат качествата на различните добавки и кои сред тях си струва да се закупуват и пият. Изхожда се от твърдението, че истински качествен и чист ресвератрол се изнамира трудно сред стотиците продукти.

В темата за забременяване е възприето, че качествената добавка съдържа минимум 100 мг транс ресвератрол, няма допълнителни съставки, има чистота не под 98% и не е част от патентовани комбинации. Разглеждат се конкретни продукти – едни се одобряват, други се отхвърлят като некачествени.Ресвератрол, кверцетин мнения бг мама

В тема за спортни добавки се откроява проблемът с оптималните дози. Коментира се, че такива няма твърдо установени. Потребителите се съветват да се ограничи приемът между 50 и 500 мг на ден според обстоятелствата. Един от опитните участници коригира – нека дозата бъде 100 – 200 мг дневно, особено ако се комбинира с медикаменти.

ВАЖНО: Вижте още мнения за Ресвератрол и оставете и вие своя отзив ТУК, в нашия форум с коментари! За какво го пихте и кога? Какви ползи имахте? Имахте ли вреди? На каква цена го взехте и откъде? Кой е най-добрият Ресвератрол? Пишете ни!

Кой е най-добрият Ресвератрол, плюсове и минуси

Натуралният растителен екстракт се добива от тъмни безкостилкови пловоде и от грозде. По-ефективен за производителите вариант е да се използва ферментация – това ускорява производството и се добива по-концентриран и високо очистен ресвератрол. По фармакологична активност и двата вида са равнопоставени, твърдят експерти в публикувани ревюта.

В природата съединението се намира в две химически форми – цис- и транс- изомери. Биологически активен е само транс ресвератрол.

В състава на някои добавки с висока стойност присъстват допълнителни растителни компоненти и витамини. Смята се, че такива продукти са по-полезни от монопрепаратите, защото в комбинацията тези вещества оказват комплексно въздействие на организма. Някои потребители обаче (погледни мненията в БГ-мама) смятат, че добавките „разводняват“ продукта и го правят с по-ниска ефективност.

мнения за ресвератрол, полифеноли витаголд

Ресвератрол на Double Wood, 120 капс

Препаратът на американския производител съдържа ресвератрол от корен, като 50% от състава гарантирано е транс – изомерът. Всяка таблетка подава 125 мг транс ресвератрол. Опаковката е със 120 капсули за покриване на 2 месеца прием. Цената й е 67.48 лв.

Ресвератрол на Мак Витал от японска фалопия

Японската фалопия се ползва традиционно в източна медицина. Тя съдържа максималната концентрация на ресвератрол, съществуваща в природата. Освен него, подава ред ценни нутриенти като цинк, магнезий, флавоноиди, дъбилни и други вещества. 60 капсули струват 31.52 лв.

Ресвератрол с Никотинамид Рибозид
кога се пие транс-ресвератрол противопоказания
Life Extension има варианти с ресвератрол

Добавката на Life Extension® комбинира никотинамид рибозид за клетъчна енергия, Био-кверцетин и транс ресвератрол в патентована комбинация Niagen®. Транс ресвератролът е във високо  количество от 100 мг. 30 капсули струват струва 164.90 лв.

Ресвератрол Форте

В растителните капсули има патентована амалгама от френско грозде и фалопия, транс ресвератрол и екстракт с до 80% кверцетин рутинозид. Редуцира окисляването на мазнините, формирането на вредни радикали, потиска възпалявания и разрушаване на ставите. 60 капсули струват 37.32 лв.

Супер концентрат Ресвератрол

Resveratrol Rich® е създал продукт с мощен антиейдж ефект и здрава подкрепа на сърцето и съдовете. Всяка капсула подава значимото и рядко срещано количество транс ресвератрол от 250 мг. Това се дава и като достатъчна дневна доза. 60 капсули струват 73.81 лв.

Ресвератрол с гроздово семе

Webber naturals излиза на пазара с бюджетен продукт, който струва само 26.98 лв за 90 бройки. Ресвератрол е в оптималната транс форма, но в неголямо количество – 20% от вложения екстракт от корен фалопия. В състава са добавени проантоцианидини  от гроздово семе за кръвоносната с-ма.

Транс Ресвератрол

Doctor`s Best комбинира оптимално количество ресвератрол с 80 мг полифеноли и екстракт от фалопия. Продуктът е насочен към системата от съдове и клетките. 60 капсули струват  53.99 лв.

  • 100 мг транс ресвератрол
  • вегетариански капсули
  • Опаковка за 2 месеца.
Ресвератрол Натуралико
ресвератрол противопоказания, цена
Две добаввки на Натуралико без и с ресвератрол против стареене

Тази добавка съдържа максимално количество транс ресвератрол спрямо наличното на пазара. Той е комбиниран със 100 мг полифеноли. Такова съдържание, претеглено към цената, прави продуктът сред най-качествените и изгодни. 1 флакон съдържа 60 капсули, които струват 64 лв.

  • 200 мг транс ресвератрол
  • 100 мг полифеноли
  • Опаковка за 2 месеца.
Ресвератрол Солгар

Ресвератролът е извлечен от корен фалопия и грозде, изомерът не се съобщава. Подчертава се ефектът на добавката върху чернодробното здраве. Препоръчителното количество варира – стига 1 капсула, но се допускат и 2 дневно. Флакон с 60 капсули струва 102.20 лв.

  • 100 мг ресвератрол
  • От корен и грозде
  • Опаковка за 1 – 2 месеца
Ресвератрол екстракт 500 мг

Добавката на Wish Phamraceutical се нарежда в групата на изгодните продукти, като предоставя 120 капсули за сумата от 19.42 лв, при това количеството стига за рекордните 4 месеца. Ресвератрорът е 10%, без да се уточнява изомер. Към него са добавени инулин и левцин.прием на Ресвератрол, ползи и вреди

  • 50 мг ресвератрол
  • С инулин и левцин
  • Опаковка за 4 месеца
Ресвератрол Крем за лице M.Asam

Вино Голд е козметичен продукт за шията и деколтето. Адресиран е към всякаква по качество кожа, с цел предпазване от бръчки (стареене). Вложени са патентовани комплекси за повишаване на еластичността и устойчивостта на външни фактори. Активно спира отпускането. Тубичка от 100 мл струва 39.89 лв.

  • С ресвератрол и витамини
  • Против отпускане на кожата
  • Против бръчки
Мио-инозитол комплекс с Транс Ресвератрол

Комбинацията в тези капсули е отправена към женския хормонален баланс, за профилактика на поликистоза и за улесняване на зачеването. Myo-Inositol Complex подава две форми на инозитол, убиквинон, цинк, В6 и В9. Дневната нужда се покрива от 3 капсули. Флакон със 120 капсули струва 72.19 лв.

Дайте мнение и Вие тук!
  • 150 мг транс ресвератрол
  • С инозитол, цинк и витамини
  • Опаковка за 40 дни

На каква цена може да се купи?

Добавките с ресвератрол излизат от границите на всякакъв определен ценови диапазон. Има флакони за 20 лева и такива за 120 лв. Повечето продукти заемат средата – около 60 – 70 лв за опаковка.

Причината за тази разтегливост е различното качество на ресвератрола, вложен в съответните капсули и също така неговото количество. Друга причина е, че едни добавки подават само ресвератрол, а други го комбинират с до 4 – 5 полезни нутриенти.

Когато избираме продукт, разумно е да претеглим цената срещу количеството транс ресвератрол, вложени в единица. Проверяваме също така и количеството капсули в един флакон какво време на прием покриват. Това е нужно, защото предлаганите флакони са разчетени за времето от 1 до 4 месеца.

Какво е Ресвератрол?

Дължим този природен антиоксидант на японски лекар, на когото се удава да изведе ценен екстракт от корените на бяла чемерика. Оттогава постоянно се провеждат десетки експерименти за разкриване на все повече качества на веществото ресвератрол.ресвератрол мнения, най-добрият

През 2003 г. са публикувани официални данни за въздействието му върху продължителността на живота и подобряване на плодовитостта.

Научното название на ресвератрол е фитоалексин – транс 3,5,4 транс-трихидрокси-стилбен. В природата се синтезира от ограничен брой растения като тях на защита срещу ултравиолетовото излъчване и патогени.

Високо количество ресвератрол се извлича от червените сортове грозде и от червените вина, като най-плодотворни в тази насока са сортовете каберне совиньон, червено бордо, мерло и др.

От 100 г червено грозде „излизат“ 0,2 – 1,25 мг ресвератрол. Това обяснява защо добавките с ресвератрол са на висока цена.

В състава на ресвератрол се съдържат разни компоненти. В природата той има две изомерни форми. Гликозилирана – транс, и свободна – цис ресвератрол.

Полезна за човека е формата транс ресвератрол. Именно тя се влага в повечето добавки, но не във всички. Някои производители не отбелязват на етикета, че ресвератролът е именно транс, което навежда на мисълта, че не е такъв. За разлика от цис ресвератрол, транс – формата добре се разтваря и бързо се всмуква в храносмилателната с-ма. Периодът на разпад на гликозилирания фитоалексин е 9 часа, а на свободния – едва 10 минути.

За какво помага? Ползи

Веществото притежава богат набор от фармакологични свойства, водещите сред които са противовъзпалително, противотуморно, кардио- и невропротекторно, антиоксидантно, общоукрепващо, имуностимулиращо.

Тези качества са експериментално доказани върху животни, а някои от тях са установени и при хора. Недостатъчна информация и изследвания върху ресвератрол засега го задържат в сферата на добавките, а не се издига до лекарство.

  • Като антиоксидант, против стареене. В ниски дози ресвератрол действа като антиоксидант, а във високи дози – като прооксидант. В първия случай се противопоставя на окислителните процеси, а във втория случай поглъща прооксидантите (св. радикали). И двата процеса удължават живота на клетките и оттам – младостта на организма. При ниска концентрация ресвератрол усилва полиферацията на клетките, във високи концентрации индуцира загиването на изродените, вкл. ракови клетки. Ресвератрол инхибира и окислението на липидите;
  • При порок на сърцето, прескачане (аритмия), сърдечна недостатъчност. Ресвератрол увеличава изработката на азотен оксид, с което инхибира слепването на тромбоцитите и стимулира разширяването на съдовете. С този и други механизми съединението намалява риска за увреждания и патологии на сърцето и свързаната с него система от съдове. С висока успеваемост е приемът му при пациенти с риск за образуване на тромби и с варикоза;

противопоказания на Ресвератрол, ползи

  • В козметиката, за кожа, за лице. Ресвератрол подобрява състоянието на тъканите. Стимулира изработката на колаген и еластин. Той забавя стареенето на епитела и подобрява структурата на кожата при вътрешен прием и локално полагане чрез козметични кремове;
  • За очи. Установено е влияние на антиоксиданта върху кръвния поток през очите и микроциркулацията. Оказва пряко ангиопротекторно въздействие. 6-седмичен прием при хора в старческа възраст показва усилване на вазодилатацията на микросъдовете и увеличаване на кръвния поток през тях;
  • За отслабване. Попадайки в храносмилателния тракт, а след това в ч. дроб, фитоалексин се съединява с хетерополисахаридите и образува сулфатни вериги, които участват в метаболизма на веществата. Така той проявява хиполипидемична и противодиабетна активност (регулира кр. захар и холестерола);
  • Противовъзпалителен и противораков. Веществото защитава организма от патогенното влияние на обкръжаващата среда. Препоръчва се приемът му с цел предпазване и профилактика на рак (във високи дози – 10 до 40 μМ) Добавките с ресвератрол са подчертано необходими на потребители с ракови заболявания в семейната анамнеза. Добавките с ресвератрол също така са препоръчителни са онкологично болни, преминаващи през химио- и лъче терапии;
  • За жени и като фитоестроген. Веществото показва естрогеноподобни качества. Стимулира синтеза на прогестерон. В съчетание с витамин Д3 и Витамин Е показва статистически значимо снижение на основните прояви на менопаузалните разстройства;
  • За памет и поумняване. Действайки като невропротектор, ресвератрол предотвратява образуването на бета амилоид в мозъка, а това вещество намалява мозъчната функционално и при тежки изменения се стига до деменция и Алцхаймер;
  • В спорта веществото се употребява за нарастване на мускулната маса, подобряване на показателите, повишаване на силата и издръжливостта;
  • Други ползи. Недостигът на ресвератрол може да провокира развитието на хипертония, алергия, проблеми с ч. дроб и жлъчка, затлъстяване, кардиоваскуларни патологии, Алцхаймер, атеросклероза, ставни поражения, диабет втори тип и свързани с него зрителни изменения, онкология.
най-добрият ресвератрол, кога се пие
Още добавки с ресвератрол

В добавка ресвератрол потиска вирусните инфекции, подчертано блокира развитието на херпес и грип. Препаратите с концентриран извлек са необходими на живеещите в големи мегаполиси и работещи във вредни производства. Полезен е за подложените на чести случаи на стрес, преумора, прекомерни физически, емоционални и мозъчни натоварвания.

Кога се приема и как? Дозировка

Няма твърдо установени дневни дози ресвератрол. Приема се оптимално количество в диапазона от 100 до 200 мг за 24 ч., като за кратки периоди би могло да се повиши до 400 мг за 24 ч. Повечето производители на суплементи дават по-ниски дневни дози. Сред разгледаните от над продукти абсолютният максимум подава ресветатролът на Натуралико – 200 мг.

Наблюдавайте се за негативни явления. Предозирането се бележи от прояви като диария, стомашни болки, киселини, безсъние, влошаване на апетита. Ако забележите две или повече от тези белези, намалете дозата на приеманата добавка.

Основната форма на добавките с ресвератрол са капсули. Техният прием не е обвързан с храната – може преди, по време или след нея.

Приемът винаги е еднократен – дори да са препоръчани три капсули за деня, те се изпиват наведнъж. Препоръчва се добавката да се изпия сутринта, за да не влияе на нощния сън (има риск от превъзбуждане и безсъние. За спортистите оптималното време е 30 минути преди старта на тренировките.

Противопоказания за Ресвератрол

Няма проведени достатъчно задълбочени изследвания върху вредите от ресвератрол. Затова веществото се държи в групата на добавките и стандартно не се дава на уязвимите групи като бременни и кърмачки. Също така е противопоказан при индивидуална непоносимост, което също е стандартно изписване от страна на производителите. Затова несигурните пациенти се отпращат към лекуващите лекари, които да им дадат по-точни указания.мнения за ресвератрол, ползи и вреди

Странични ефекти

Досега са засичани единствено храносмилателни негативи от предозиране на ресвератрол. Производителите предупреждават за стандартния риск от алергичен отпор на индивидуалния организъм. Възможно е да се проявят алергични белези като обрив, зачервяване на кожата и сърбеж.

Още информация и източници на английски: Какви ползи има от приема на Ресвератрол? * Как се приема Ресвератрол? Дозировка; * Мнения за Ресвератрол и противопоказания.

Има ли вреди?

При дълго предозиране се нарушава киселинният баланс, възникват сривове в сърдечния ритъм, понякога се повишава кр. налягане. Има теоретичен риск от бъбречна недостатъчност. Най-опасното последствие от излишъка на ресвератрол е онкологията.

Вижте и ТОВА:

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Отслабването може да бъде един приятен и немъчителен процес, ако, разбира се, знаете какво да правите и какви храни да консумирате.

Топ 10 храни, които ще ви помогнат при отслабване

Отслабването може да бъде един приятен и немъчителен процес, ако, разбира се, знаете какво да …

4 Мнения

  1. Четох, че ресвератрол е най-доброто лекарство против старчески изменения на мозъка. Взех го за старите ми родители (над 85 години са!!), но засега не се вижда някакво подобрение. Може би трябва да се започне много по-рано, преди проявите на деменция.

  2. Вера Милева

    Пия вече два курса от ресвератрола на Булгарикус, горе долу е добра цена. По принцип много хващам грип и вируси, но от ресвератрола насам несъм.

  3. Значи внимавайте за милиграмите ресвератрол има в добавките. Аз се излъгах с Джеймисън, защото ги уважавам, но се оказа, че ресвератролът е само 3 мг.

  4. Нино Марев

    Хей, хора, просто исках да споделя, че ресвератролът, естествено съединение, което се съдържа в червеното вино, е изследван за потенциалните му ползи за здравето. Смята се, че то помага за предпазване от сърдечни заболявания, а някои проучвания дори предполагат, че може да има ефект против стареене! Но имайте предвид, че са необходими още изследвания, преди да можем да твърдим със сигурност. Умереността е от ключово значение. Наздраве!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *