витамини за очи
кои са хубавите витамини за очи + линк към материал за Витамин А.

Витамини спасяват очите. Как да изберем хубавите?

От какви витамини за очи се нуждаят хората с отслабено зрение и заболявания на очите? Кой трябва да приема витамини за очите?

• Всички, които страдат от късогледство и далекогледство, хората, които-наближават или вече са прекрачили 40-годишна възраст. Именно през този период настъпват възрастовите изменения на кръвоносните съдове на целия организъм, в това число и на очите.

• Хората с варикозно разширение на вените. Предразположеността към образуването на тромби е извънредно опасна за ретината на очите.

• Пациентите с глаукома и катаракта. Витамините са способни да възпрепятстват развитието на тези заболявания в ранните стадии.

• Хората със захарен диабет, който неминуемо поразява органите на зрението.

Вижте и ТОВА: Витамин А за очи и 100+ други неща!

Всички капки за очи с витамини се прилагат само по предписание на лекуващия специалист-офталмолог. Витаминните капки се поставят по специална схема и не трябва да се използват постоянно.

Всички те стимулират обмяната на веществата и забавят (някои дори предотвратяват) растежа на всяка катаракта: старческа, диабетична, травматична.

Дайте мнение и Вие тук!

Някои случаи е най-добре да се използват капки за очи, чиито зрителни функции са отслабнали при вечерно осветление – начало на процеса, водещ до кокоша слепота.

Пролетното и лятното цъфтене на растенията създават много проблеми и тревоги на хората с алергии. На тях се препоръчва да използват капки за очи.

Какви обаче трябва да бъдат тези, които са най-подходящи, трябва да прецени специалист.

За Маргарита Алексиева

Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Витамин 03 vitamin-d-k2-01

3 причини да започнеш да приемаш витамин Д3+К2

В голяма част от Европейските страни дефицитът на витамин D е около 42%. В цял …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *