Щитовидната жлеза е причина за поява на кораловиден камък

Една статия за щитовидна жлеза и как тя влияе върху образуването на кораловиден камък. Въпрос на читател от коментарите на Лекар.БГ:

Имам кораловиден камък в бъбреците. Имам още коксартроза, силна слабост, безсъние, фосфатурия. Каква диета трябва да спазвам при фосфатурия?

При фосфатурия в диетата трябва да преобладават продукти, повишаващи киселинността на урината (месо, риба, яйца, каши, тестени изделия) и ограничена употреба на повечето зеленчуци, плодове и ягодоплодни, а така също млечни продукти.

Трябва да се ограничи употребата на подправките, консервираните, оцет и алкохолсъдържащите продукти. Те провокират атака на пиелонефрита, неизбежен спътник на камъните в бъбреците.

Но само една диета няма да помогне.

По повод на коксартрозата трябва да се посъветвате с ортопед, доколкото тя се явява основен показател за протезиране на тазобедрените стави. Изкуствените стави ще помогнат на пациентката да стане на крака, да ходи, активно да се движи, а в перспектива да премахне кораловидния камък от бъбреците.

Съветваме също да се консултирате с ендокринолог, защото причина за образуване на кораловидни камъни не рядко се явява заболяване на щитовидната жлеза, съпровождана с хиперпродукция на парахормона. Излишъкът му води до нарушения на фосфорно-калциевия обмен и пикочо-каменна болест. Съвременната медицина вече отдавна може да реши проблеми от този род.

Дайте мнение и Вие тук!

Погледнете и ТОВА:

https://www.lekar.bg/2011/04/28/%D1%89%D0%B8%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%BD%D0%B0-%D0%B6%D0%BB%D0%B5%D0%B7%D0%B0-%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D0%BF%D0%BB%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%B5/

За Маргарита Алексиева

Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Бразилски орех, ползи и рецепти за лечение

Бразилски орех. Състав и ползи при Хашимото, отслабване и още куп неща!

Как да ползваме бразилски орех за отслабване (диета). При акне. Против безсъние. За потентност. Състав …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *