Щитовидната жлеза е причина за поява на кораловиден камък

Една статия за щитовидна жлеза и как тя влияе върху образуването на кораловиден камък. Въпрос на читател от коментарите на Лекар.БГ:

Имам кораловиден камък в бъбреците. Имам още коксартроза, силна слабост, безсъние, фосфатурия. Каква диета трябва да спазвам при фосфатурия?

При фосфатурия в диетата трябва да преобладават продукти, повишаващи киселинността на урината (месо, риба, яйца, каши, тестени изделия) и ограничена употреба на повечето зеленчуци, плодове и ягодоплодни, а така също млечни продукти.

Трябва да се ограничи употребата на подправките, консервираните, оцет и алкохолсъдържащите продукти. Те провокират атака на пиелонефрита, неизбежен спътник на камъните в бъбреците.

Но само една диета няма да помогне.

По повод на коксартрозата трябва да се посъветвате с ортопед, доколкото тя се явява основен показател за протезиране на тазобедрените стави. Изкуствените стави ще помогнат на пациентката да стане на крака, да ходи, активно да се движи, а в перспектива да премахне кораловидния камък от бъбреците.

Съветваме също да се консултирате с ендокринолог, защото причина за образуване на кораловидни камъни не рядко се явява заболяване на щитовидната жлеза, съпровождана с хиперпродукция на парахормона. Излишъкът му води до нарушения на фосфорно-калциевия обмен и пикочо-каменна болест. Съвременната медицина вече отдавна може да реши проблеми от този род.

Дайте мнение и Вие тук!

Погледнете и ТОВА:

https://www.lekar.bg/2011/04/28/%D1%89%D0%B8%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%BD%D0%B0-%D0%B6%D0%BB%D0%B5%D0%B7%D0%B0-%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D0%BF%D0%BB%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%B5/

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Изопринозин на сироп или таблетки. Схема. Има ли вреда?

Изопринозин на сироп или таблетки. Схема. Има ли вреда?

По каква схема се дава Изопринозин сироп? Прием за деца. Дозировка на таблетки. Каква вреда …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.