Начало > Лекарства > Троксевазин и болестите, при които помага

Троксевазин и болестите, при които помага

Действие при хемороиди. Гел за мазане troxevasin и капсули (таблетки) – кога? Цена. При разширени вени. За разреждане на кръвта. Троксевазин нео. Мнения. Контузия, натъртване, хематом. При разтегнато сухожилие. При изкълчен глезен или навехнат крак. При подуване на краката. Против пъпки. За възстановяване след секцио и епизотомия. При мастно топче. Против торбички под очите. При купероза. При мастопатия

Троксевазин е медикамент с активна съставка троксерутин. Предлага се в две форми – перорална и за локално външно приложение. Основната му функция е да укрепва здравината и еластичността на кръвоносните съдове – преди всичко капилярната мрежа.

троксевазин
Троксевазин е едно от успешните решения при разширени вени и хемороиди

С помощта на троксевазин се преодоляват неприятни и болезнени състояния, свързани с хронична венозна недостатъчност – тежест, “мравучкане”, синдром “уморени крака”, варикозен дерматит (framar.bg). Особено важна роля играе троксевазин при овладяването на мъчителната симптоматика от хемороиди. При хронични състояния е възможно нещата да се подобрят чрез прием на троксеназин – капсули от 300 мг; дневната доза и продължителността на приема се определят от лекар.

Макар в пациентските листовки да не е посочено прилагането на троксевазин гел за хемороиди, това се практикува. Все пак да не забравяме, че всеки случай е конкретен и консултацията със специалист е необходима; при използването на продукта за локално външно приложение специално е подчертано, че гелът не се използва върху лигавици и открити рани. Можем да приемем, че в определени случаи това е допустимо при някои прояви на външни хемороиди.

Гел за мазане troxevasin и капсули (таблетки) – кога?

Комбинираният прием на двете форми се препоръчва при упорити и усложнени случаи, хронични състояния на обща венозна недостатъчност и проблеми с разширени вени. Целта е да се постигне общо укрепване на капилярите и вените чрез приема на капсули, както и обезболяване и локално мобилизиране на проблемните вени и тъканите около тях (framar.bg).

Цена

Цената на троксевазин е около 8 лв за 40-грамова тубичка гел. Капсулите са по 12-13 лв за 50 бройки по 300 мг (framar.bg).

При разширени вени

При остра симптоматика, свързана с венозна недостатъчност – болка, оток, се препоръчва интензивна терапия с по една капсула троксевазин 2-3 пъти дневно за около две седмици. Капсулите се приемат с вода по време на хранене.

Поддържащата терапия при разширени вени е два пъти дневно по една капсула. Продължителността на приема се консултира с лекар (framar.bg).

Много често се налага самостоятелно прилагане на формата за локална външна употреба – троксевазин гел. Проблемните участъци с разширени вени се намазват внимателно два пъти дневно. Терапията може да се съчетае с носене на специални еластични чорапи за разширени вени. Съчетаването на двете форми, външно и вътрешен прием, е оправдано при усложнени състояния. Използването на троксевазин гел облекчава болката и отока, но трябва да е само част от лечението – необходимо е съчетаване с подходящ хранителен режим и физическа активност.

За разреждане на кръвта

троксевазин
Без троксевазин и комплексна терапия нещата се усложняват все повече

Венозната недостатъчност, разширените вени, проблемите с периферните кръвоносни съдове често са подценявани, но могат да причинят животозастрашаващи състояния. Хроничната венозна недостатъчност, която се контролира и чрез подходящото прилагане на троксевазин, нерядко върви в паралел с процеси на сгъстяване на кръвта и риск от образуване на тромби, на венозни възпаления и пр.

В подобни случаи специалистите препоръчват консултации със специалист за адекватна терапевтична програма, а като личен ангажимент – прием на достатъчно течности и обработка на повърхностните проблемни вени с подходящ гел или крем от рода на троксевазин (blitz.bg). Комбинираната терапия по лекарска препоръка е точният вариант за избягване на усложнения, включително свързани с променен вискозитет на кръвта.

Троксевазин нео

Демир бозан за безсъние

Троксевазин нео е комбиниран продукт – гел за локално приложение, в който ангиопротективното действие на троксерутина е съчетано с това на хепарина. Хепариновият компонент действа като антикоагулант и противовъзпалително средство, оптимизира кръвотока и съдейства за регенерация на засегнатите от деструктивни промени тъкани в съседство на проблемните вени (medi.ru). Прилага се при венозна недостатъчност, флебити, варикоза, повърхностни травми и навяхване. Не е подходящ за лица под 18-годишна възраст. Прилага се външно два пъти дневно – сутрин и вечер, за срок от 2-3 седмици.

Мнения

Ето как коментират потребители качествата на въпросния троксевазин:

  • Фурията от rozali.com: “…миналата година ми се случи нещо такова краката ми бяха станали безформени и мазах Репарил гел и Троксевазин.помогна ми и за около 2-3 дни спаднаха отоците, по принцип сутрин и вечер са ми подути но докторите казаха ,че ми няма нищо.”
  • _zarra_ от bg-mamma.com: “Според мен абсолютно никакъв ефект няма от Lioton-а. Рекламата му е голяма само. Аз използвам Troxevasin гел, много по-евтин и ефективен е поне за мен. И таблетки има със същото име. Аз имам една разширена вена зад дясното коляно и на 2 пъти ми се възпалява. Мажа с мазилото 3 дни, колкото пъти се сетя през деня, и ми минава. Най-интересното е, че когато бях бременна, нямах никакъв проблем. Двете възпаления бяха преди и след това.”
  • Nezistratieva от bg-mamma.com: “Аз съм заредена до горе с Троксивазин. Един познат, работещ в Балканфарма ми изпрати преди да родя три туби от него, ама аз само два пъти до сега съм се мазала. А хапчетата по-ефективни ли са?”
  • Sia от bg-mamma.com: “Преди години получих такова разширение на вените на десния крак и тогава мазах с Троксевазин в комбинация със същите хапчета. Да ви кажа няма почти никакъв ефект, а освен това мазилото оцветява в жълто, което е доста неприятно.”
  • Maxi от abvforum.bg: “Тъкмо се канех да отворя нова тема във връзка с болни вени и попаднах на тази тук. Аз също имам проблем с тях, но засега нямам нужда от хирург защото са само болезнени и малко ги облекчава ТРОКСЕВАЗИН гел, с който ги мажа вечер. Някой ако знае нещо от народната медицина може да го сподели тук. Кремът на Мария Требен с невен и свинска мас ако някой го е ползвал моля да сподели резултатите, защото наистина е много лесен за приготвяне.”

Контузия, натъртване, хематом

Травмите от удар, контузия обикновено оставят трайни синини: това са масирани подкожни кръвоизливи, които се преодоляват доста продължително. Третирането на контузеното място с троксевазин ограничава кръвозагубата и съдейства за възстановяване на наранените и прекъснати кръвоносни съдове. Важно е непосредствено след събитието, което причинява нараняването, колкото може по-скоро върху травмираното място да се постави лед – това ограничава излива на кръв. Скоро след това трябва да започне и третирането с троксевазин (bolezni.in.ua).

Дайте мнение и Вие тук!

При разтегнато сухожилие

Разтягането на сухожилие често се коментира като спортна травма, но всъщност то може да се случи на всеки от нас при внезапно голямо натоварване на мускулните връзки. Разпознава се по рязката, силна болка, а скоро след това засегнатото място започва да отича. И тук най-важната стъпка в лечението е поставянето на студено, по възможност на лед върху разтежението. Сухожилията се възстановяват много бавно и доста време трябва да се пазят от резки и големи натоварвания. Стандартно след охлаждането се препоръчва около седмица почивка с обезболяващи, след което започват леки раздвижвания. Троксевазин е един от медикаментите за локално външно приложение, с чиято помощ се подобрява кръвообращението в травмираната тъкан. Не бива да се забравя, че то е значително по-слабо в сравнение с мускулите и влошаването му при разтежения влошава състоянието на засегнатото сухожилие (ezine.bg).

При изкълчен глезен или навехнат крак

Невнимателно движение или подхлъзване, падане – това най-често са причините за изкълчване или навяхване на крайник. Обикновено са засегнати глезенът и китката; по същество става дума за силово въздействие върху ставна връзка, която се оказва неспособна да изпълнява функциите си и се получават различни размествания. Те са свързани с прекъсване на кръвоносни съдове, възникване на условия за вътрешно възпаление, нараняване на ставната капсула, промяна в лимфния ток и т.н. Както и при други травми, най-важното в случая е охлаждането на травмираното място, оставянето му в покой и обезболяването. Прилагането на троксевазин постига основния лечебен ефект на продукта – подпомагане регенерацията на тъканите, възстановяване на нормалната кондиция на кръвоносните съдове и кръвоснабдяването на визираните зони от тялото.

При подуване на краката

Подуването на краката, болките и усещането на умора най-често са причинени от венозна недостатъчност. Проблемната циркулация на кръвта във вените създава застойни състояния с условия за възпалителни процеси и образуване на тромби. Прилагането на троксевазин – таблетки и маз, “разкарва” задържаните течности, оптимизира движението на кръв и лимфа и неутрализира усещането за тежест, болка и умора (zdrave.bg).

Против пъпки

Зоните с разширени вени развиват и други проблеми; кожата става чувствителна и губи еластичността си, нерядко там се появяват обриви – особено през лятото. Най-зле стоят нещата, ако тези пъпки са с бели връхчета, тогава можем да допуснем упоритата и опасна инфекция от стафилококи. Третирането с троксевазин отчасти решава този проблем, като прави епидермалните клетки по-устойчиви, а заедно със стените на кръвоносните съдове – самата кожа възвръща еластичността си и кжният проблем се преодолява по-лесно.

За възстановяване след секцио и епизотомия

Ражданията с хирургична намеса – секцио, епизотомия, са свързани със специфична кръвозагуба и нарушаване целостта на редица кръвоносни съдове. Тъканите в зоната на интервенцията са болезнени и с оток; необходимо е време за оздравителните процеси, както и спазване на стриктна хигиена и прилагане на специални медикаменти.

Приемът на троксевазин капсули и заедно с това – използване на продукта за локално външно приложение, съдейства за по-бързо преодоляване на отока и възсановяване на нормалната циркулация на кръв и лимфа в засегнатите зони. Използването на троксевазин маз може да предотврати опасна инфекция и образуване на неприятен белег (estestveno.com).

При мастно топче

Мастните топчета или т.н. липоми са истинска напаст, която връхлита най-често хората на възраст над 30 и около 60 години. Това са туморчета – доброкачествени образувания, обикновено под кожата и с големина на грахово зърно. Могат да достигнат до три сантиметра. В някои случаи наскоро образувани липоми могат да се повлияят от апликациите с троксевазин и да се редуцират. Счита се, че липомите не се трансформират в злокачествени образувания, но наблюдението над “поведението” им не бива да отпада.

Против торбички под очите

Независимо каква е причината за появата им, неприятните торбички под очите по принцип са задържана течност в зона с рехава подкожна мастна тъкан. Има доста изпитани начини за премахването им (lekar.bg). В повечето случаи е ефикасен трикът с две кръгчета краставица или използвани торбички чай от лайка. При по-упорити състояния е необходим и по-сериозен подход, а троксевазин може да е подходящото средство за това. Внимателното намазване активира оттичането на задържаните течности и освобождаването на околоочната зона от отока.

При купероза

Получавайте първи ЛЕКАР.БГ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК:

Знаем, че купероза е неприятно състояние на кожата на лицето, при което множество повърхностни кръвоносни съдове се разширяват и образуват червени или виолетови петна (kozmatikata.com). Причина за тях могат да са хормонални смущения, вятър, температурни колебания, някои храни. Характерното зачервяване на петна се случва поради слабост на капилярните стени; с годините те губят еластичността си и престават да се връщат в нормално състояние – т.е. петната стават постоянна характеристика на едно лице.

Третирането с троксевазин, особено в по-ранни етапи на проблемното състояние, укрепва стените на капилярите и предотвратява появата на купероза. Това обаче не е достатъчно – при кожа на лицето от такъв тип е необходимо да се полагат специфични грижи, например противопоказано е измиването със сапун, използването на груби ексфолианти, избягване на някои храни, използване на защитни кремове и т.н.

При мастопатия

Използването на медикаменти, подобряващи кръвообращението, е част от медикаментозната терапия при мастопатия (overhealth.ru). Троксевазин е един от предпочитаните за целта продукти. Активираната циркулация на кръвта в тъканите на млечната жлеза е едно от условията за обратно развитие на получените уплътнения.

За Марта Савова

Прочети още

Зъбни импланти, цени ЕО дент

Зъбни импланти. Мнения, форум и цени в Пловдив, Бургас и др.

За и против т.нар. базални импланти. Цени на зъбни импланти (имплантанти) – поставяне. Къде цените …

2
Оставете коментар

Моля, Влизане за да коментирате
1 Коментари по темата
1 Отговори към коментари
0 Последователи
 
Коментари с най-много реакции
Най-горещите коментари за темата
2 Автори на коментари
  Абонирайте се  
най-нови най-стари с най-много гласове
Уведомение за
Таня

След прием на 2 капсули Троксевазин краката ми станаха тежки,вдигнах температура,но на следващия ден пак пих 2 капсули,и се повтори,и сега се чудя да продължавам ли да пия или не е от тях.