флебодия или детралекс, на Марешки или на Ремедиум?
Флебодия 600, цена и Аспирин

Флебодия или Детралекс при хемороиди и разширени вени? Цена, мнения.

Мнения за Флебодия 600, нейната употреба и цена. Кое да изберем за хемороиди: Флебодия или Детралекс? Взаимодействие с Аспирин.

Още в текста: Флебодия (phlebodia) на филмирани таблетки, ползи и вреди. Действие на диосмин. За разширени вени и болки във вените. Венозна недостатъчност и рани по краката. Заместители: плюсове и минуси. Троксевазин. Диосминол. Диокет. Цена на 600 mg. Мнения, отзиви и коментари. При бременност. Може ли с алкохол? Странични ефекти и противопоказания. Разрежда ли кръвта?

Флебодия (phlebodia) е васкулопротектор: медикамент за повишаване устойчивостта на малките кръвоносни съдове, за тонизиране на венозните стени (framar.bg). Прилага се при болка и тежест в краката, синдром на уморените крака, чупливост на капилярите, хемороиди.

Стандартната форма на прием са филмираните таблетки от 600 мг. Терапията с този продукт може да редуцира оплакванията от описаните здравословни проблеми, като е задължително тя да бъде подкрепена от промени в начина на живот и хранене. Необходимо е да се избягва продължителното стоене прав, излагането на силно слънце, натрупването на наднормени килограми. Редовните разходки пеш са плюс.

Ако приемът на флебодия не даде очакваното подобрение в рамките на 5-15 дни, обсъдете с лекуващия друг вид терапия.

Възможно е приемът на флебодия да провокира алергични реакции или да причини проблеми на стомашно-чревния тракт. При проявата на необичайни симптоми, които свързвате с флебодия, прекратете приема и се консултирайте за алтернатива.

Действие на диосмин

Диосмин е активната съставка на медикамента флебодия. Компонентът е ангиопротектор – т.е. съхранява еластичността и здравината на кръвоносните съдове. Съдейства за намаляване на венозния застой, подобрява микроциркулацията на кръв и лимфа в периферните зони (framar.bg). С помощта на диосмин се ограничава капилярната пропускливост и се намаляват епизодите с непредизвикани подкожни кръвоизливи в крайниците.

За жалост диосмин често причинява стомашен дискомфорт, болки, и гадене. Не са изключение и алергичните реакции, които провокира. Не се препоръчва за деца, бременни и кърмачки.

За разширени вени и болки във вените

флебодия
Познати са билкови мехлеми и тинктури – алтернатива на флебодия

Специалистите могат да ви обяснят защо темата разширени вени не е само за един козметичен проблем. Сините “възли” по краката не са комплимент за визията – но всъщност те са знак за по-сериозен здравословен проблем. Става дума за т.н. венозна недостатъчност (framar.bg). При нея говорим за слабост на мускулатурата на венозната стена; неспособност на кръвоносните съдове да упражнят основната си функция – транспортиране на венозната кръв, преодолявайки гравитацията, т.е. в посока отдолу нагоре.

Венозната недостатъчност означава нарушения в кръвообращението, застойна кръв, възпалителни процеси, кръвоизливи, тромби. В най-добрия случай – болка, умора и тежест в краката.

“Фигурин

Какъв е приносът на флебодия за неутрализирането на всичко описано? Приемът на флебодия укрепва венозните стени, тонизира мускулатурата им, съхранява еластичността и здравината на кръвоносните съдове. Подобрената кондиция на кръвоносните съдове не само премахва постоянната тежест и болки, но се отразява цялостно на здравето в положителен аспект.

Кой е най-добрият гел за разширени вени? Начини за лечение. Вариксинал, Детралекс, Доксиум или др.?

При хемороиди

Лечението на хемороиди е друго поле за приложение и въздействие на флебодия. Приема се в периодите на обостряне – т.е. когато пациентът страда от болки, кървене, възпаления. Действието на флебодия се изразява в “прибиране” на хемороидалното образувание, стягане на кръвоносния съд и неутрализиране на възпалението и болката.

Колко дни да се приема флебодия срещу хемороиди, трябва да прецени лекуващият. Стандартно при такава терапия се препоръчват 2-3 таблетки от медикамента дневно. Таблетките се поглъщат по време на хранене (framar.bg).

Венозна недостатъчност и рани по краката

Споменатата венозна недостатъчност е проблем, който трябва да се “управлява” още при ранните му признаци. Небрежното отношение и очакването нещата да се случат сами, т.е. венозната система да възстанови доброто си състояние без активна намеса, водят до неприятни резултати.

Венозната недостатъчност е част от общото състояние на кръвоносната система, която не изпълнява функциите си пълноценно. Често периферните зони на тялото – долните крайници, страдат от лошо кръвоснабдяване. Тъканите в тези зони не получават достатъчно кислород и лошото им хранене води до появата на рани, на кожни язви. Те зарастват трудно и изискват специално внимание и лечение. Лечението на самата рана е само една част от терапевтичната програма; то трябва да е придружено от паралелни грижи за тонуса на венозната система, капилярите и дренажа на лимфа в зоната на долните крайници. Приемът на флебодия съдейства успешно в тази посока. За описания проблем се препоръчва прием на една таблетка от медикамента половин час преди закуска (framar.bg).

Заместители: Детралекс – плюсове и минуси

флебодия
Флебодия или детралекс при разширени вени?

Детралекс е друг продукт с подобно на флебодия предназначение; и при него активна съставка е диосминът (framar.bg). Медикаментът е представен като венотоник и вазопротектор.

Малко по-различна е схемата му на прием: при венозна недостатъчност – две таблетки дневно, една на обяд и една вечер при хранене.

При хемороиди схемата е 4 дни по 6 таблетки дневно по време на хранене, следвани от три дни по четири таблетки. Медикаментът може да провокира неприятни странични ефекти – гадене и повръщане, диария, колит, освен това главоболие и замайване, обриви. Не са изключени бързо протичащи отоци, затрудняващи дишането.

Как се пие детралекс – срещу хемороиди и разширени вени

Дайте мнение и Вие тук!

Троксевазин

Троксевазин – още една алтернатива на флебодия. Този медикамент е в два варианта – капсули за перорален прием и гел за локално външно приложение.

Активен компонент в продукта е троксерутин – именно на него се дължи функцията за укрепване стените на кръвоносните съдове (framar.bg). Чрез троксевазин може да се постигне неутрализиране на симптоми като болка и тежест в краката, уморени крака, отоци и подуване, схващане, изтръпване. Медикаментът е полезен при варикозен дерматит и варикозни язви; прилага се комплексно с гел троксевазин за облекчаване на споменатите прояви на венозна недостатъчност и последици от развитието на диабет.

Диосминол

Диосминол е продукт от ново поколение – хранителна добавка, в която активният компонент диосмин е комбиниран с екстракт от конски кестен.

Диосминът традиционно присъства в продукти за поддържане на венозната система – подобрява циркулацията на кръвта, съхранява еластичността и здравината на венозните стени, подкрепя тонуса им. Интересното в диосминол е комбинирането с конски кестен – биоактивна съставка от растителен произход, която подобрява цялостно състоянието на кръвоносната система на долните крайници и блокира възпалителните процеси.

Още една особеност – продуктът е микронизиран, т.е. частиците му са свръх малки и се усвояват възможно най-бързо и пълноценно (framar.bg).

Диокет

флебодия
Проблемните хемороиди се “укротяват” с флебодия

Таблетките срещу разширени вени диокет всъщност са 600-милиграмови дози диосмин (framar.bg). Приложението им е идентично с това на вече описаните медикаменти. Класическо венотонично средство.

Цена на 600 mg

Флебодия може да се набави за около 25 лв – толкова струва стандартна опаковка от 30 таблетки по 600 мг.

Мнения, отзиви и коментари

  • Пациент от framar.bg: “ Здравейте! Имам един въпрос. Може ли да се комбинират Фледобия и Аспирин Протект при разширени вени? Изписаха ми една опаковка Флебодия, но забравих да питам лекаря си дали да продължа да пия 1 таблетка Аспирин Протект вечер, която ми беше изписано от същия лекар преди време. Мерси предварително!”
  • Niki21 от bg-mamma.com: “Момичета пила ли е някоя от вас ФЛЕБОДИЯ 600мг.? Аз съм в 36 г.с и след като прочетох упътването се чудя дали да я пия. Моля Ви за отговор.”
  • Didikeh от bg-mamma.com: “Майка ми го пиеше след операция от рак на гърдата,тъй като имаше оток на ръката.В последствие май се оказа ,че помага повече при оток на долни крайници.”
  • Sosmy от bg-mamma.com: “Мамчета днес ми изписаха Флебодия защото бебето е малко и доки ми каза че ми го изписва за подобряване на кръвообращението и доставката на хранителни вещества в плацентата не съм чела упътването защото го замотах някъде в колата, но не виждам смисъл да е опасно за бременни след като ми го дават специално за това.”
  • Снежи от medicine.bg: “Първо пих детралекс,а после си купих флебодия , защото е по-евтина……но се оказа, че флебодията изобщо не ми действа– пълно менте !!!! От детралекса на 2-3- ден имам подобрение !!! Супер еее !!!!”

При бременност

Лечението с флебодия по време на бременност е възможно, но това може да става само по лекарска препоръка и да бъде под контрол. Прилагането на флебодия в такива случаи е оправдано за лечение на хемороиди или за стимулиране на венозния тонус. Не е тайна, че при бременност поради физиологичните промени в организма често се появяват разширени вени и проблемът се запазва след раждането (framar.bg).

Може ли с алкохол?

Приемът на флебодия е само част от комплексното лечение на венозна недостатъчност или прояви, свързани с нея. То включва също здравословно хранене, свободно от алкохол, умерена физическа активност, избягване на продължително стоене прав, в седнало положение или излагане на силно слънце. Приемът на алкохол не е част от подобен начин на живот. Следователно трябва да се избягва, ако искаметерапията с флебодия да има резултат.

Странични ефекти и противопоказания

Приемът на флебодия е противопоказан при алергия към съставки на продукта. Не се използва при кърмене. Не е предназначен за лечение на деца.

Страничните ефекти от действието на флебодия най-често по същество са алергични реакции; ако интензивността им е нарастваща, терапията следва да се спре – подобни случаи са редки.

флебодия
С флебодия се лекуват разширени вени и хемороиди

Има информация за нъздействие на флебодия върху храносмилателния тракт – дискомфорт, болки в стомаха, гадене (framar.bg).

С аспирин

Специалисти на framar.bg коментират във форума на сайта по повод читателски въпрос: съвместими ли са флебодия и аспирин протект? Много често пациентите с венозна недостатъчност имат и други проблеми на сърдечно-съдовата система и са на постоянна терапия за тях. Обикновено лекуващият преценява как да се комбинират медикаментите и изработват индивидуална терапевтична схема. Флебодия и аспирин могат да се комбинират – не са посочени като проблемни по отношение на съвместимостта.

Разрежда ли кръвта?

Флебодия няма такъв ефект; ролята на продукта засяга тонуса на венозните стени и функциите на капилярите, както и противодействието срещу чупливост на стените на кръвоносните съдове (framar.bg).

Разширени вени: Български крем за варикоза, гел, лекарства и др. средства

За Марта Савова

marta-savovaМарта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите.За контакт: martasavova@yandex.ru.За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

Прочети още

фируса анална лечение симптоми операция билки 02

Анална фисура: Лечение с лекарства и билки. Центрове за операция

Разпознаване и лечение на ♎ анална фисура със змийска хурка, ♎ прополис, ♎ смрадлика. ♎ Лекарства, дефламол. ♎ Фисури, ♎ хемороиди …

2 Мнения

  1. Колко време може да продължи лечението с флебодия

  2. Личната ми изписа Цикатри и съм доволна ..гледам ,че и реклама му пускат по тв то

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *