евтини матраци мнения
качествени матраци Парадайс, мнения

Ползи за здравето от спане на хубав матрак. Къде се произвеждат матраци Парадайс и къде са най-евтини

Качеството на съня зависи от средата, начина на живот, емоционалното настроение, спалното бельо.

Ако навиците, поведението и здравословното състояние на тялото са трудни за промяна, тогава всеки може да си купи качествени матраци за всички легла в дома си и съответните възглавници. Правилната позиция по време на почивка помага за отпускане на мускулите и наспиването, след събуждане няма скованост в задната част на главата и раменете. Здравият сън възстановява тялото, намалява стреса, повишава имунитета, помага за поддържане на добро здраве и красота.

Влиянието на матрака върху съня: фантастика и доказани факти

За да увеличат продажбите, рекламодателите често приписват лечебни свойства на матраците, препоръчват ги като лек за безсъние, сколиоза и междупрешленни хернии. Верни ли са тези твърдения?

Правилният сън означава да помогнете на гръбначния стълб

Рекламата наложи мита, че ортопедичен матрак лекува остеохондроза, гръбначни изкривявания. Не, изцеление в собствената постеля не се случва! Продуктите с ортопедичен ефект намаляват натиска върху гръбначните дискове, предотвратяват обостряне и облекчават хода на заболяванията. Проучвания за влиянието на матрака върху съня и здравето показват, че поради различните зони на твърдост прешлените, раменете и шията са във физиологична позиция.

Докато почивате на правилно подбран матрак:
  • намалява дискомфорта при неестествена позиция на тялото, която човек заема поради болка;
  • намалява се болката при патологии на опорно-двигателния апарат;
  • прищипванията (дископатиите) се отстраняват;
  • шията не се уморява;
  • подобрява се качеството на съня при болки в гърба;
  • кръвообращението не се нарушава, вътрешните органи не се притискат.

Добър матрак – здрав сън

Служители на Калифорнийския институт по сомнология, които са изследвали ефекта на матрака върху съня, установили, че удобната позиция на тялото улеснява заспиването, насърчава приятните сънища и благосъстоянието след събуждане. Спящият се върти по-рядко и не толкова често променя позицията си, не губи дълбочината на съня. Изследваните са спали на матраци, пълни с латекс, екопяна, полиуретанова пяна, кокос в различни комбинации, независими пружини и са записали усещанията си.

Тези, които обичат да спят в свита поза, които се събуждат с главоболие и слабост, са оценили продуктите с пружинен блок. На повърхност с високо ниво на анатомичност се формира навикът да се спи по гръб и настрани. В тази позиция съдовете не се притискат, мозъкът получава необходимото количество кислород, няма натиск върху гърба и шията.

Хората с голямо тегло избират твърди и средно твърди матраци с дебелина 20 см или повече с комбинация от меки пълнежи и кокосови влакна, модели с пружини от 550 пружини на квадратен метър. Те не създават ефект на хамак, не удавят таза и гърдите. Човек се преобръща по-малко, спи по-добре, събужда се без болки в тялото.

Активните хора, спортистите отбелязали, че твърдите матраци, направени от PPU, халкон , кокос, ленено платно. Хората с пасивен начин на живот, болни стави и спящи настрани предпочитат пълнители със средна мекота – струто, латекс, соева пяна.

Ортопедичният матрак и възглавницата няма да ви отърват от болестите, но ще помогнат за отпускане на умореното тяло, за предотвратяване на деформация на гръбначния стълб, намаляване на натиска върху вътрешните органи и снижаване на риска от болка. Липсата на дискомфорт допринася за здрав сън, събуждане без слабост и без умора.

Често ли ви се случва да будувате вечер, а сутрин да се събуждате уморени и със схванато тяло? Голяма част от хората, които имат такива оплаквания, дори не са се замисляли за решение и продължават така с години. Това значително увеличава риска от много сърдечни заболявания, а също така неврози и болести свързани с обмяната на вещества.

Демир бозан за безсъние

Замисляли ли сте се, че причината за всичките ви проблеми, свързани с безсънието и схващанията, може да са в неудобното легло, на което спите? Да, точно така, матракът, на който спите, може да е прекалено твърд и да спира кръвообращението като по този начин кара крайниците ви да изтръпват. Или пък да е прекалено мек…

С добри матраци няма безсъние
Добрите матраци помагат срещу безсъние.

А също така неудобният матрак може да не поддържа в правилна позиция гръбначния стълб и заради това сутрин да се събуждате с ужасни болки и схващания по врата и гърба.

Дайте мнение и Вие тук!

Ако вече сте се убедили, че правилното решение за вас е един нов матрак, тогава, преди да тръгнете към борсите за качествени матраци, по-добре да се осведомите за това, кои марки произвеждат качествени матраци на ниска цена. Марката матраци Парадайс е извоювала доброто си име на пазара и вече повече от десет години е сред водещите производители на матраци и топ матраци в България.

Къде се произвеждат матраци Парадайс

къде се произвеждат матраци парадайс
Български качествени матраци се произвеждат в Бухово, в столицата, с марката “Парадайс”.

Производството на матраци Парадайс е ситуирано в Бухово, област Софийска и цехът им се намира на ул. “Мина” №104 в квартала. Фирмата не спира да се развива и да инвестира в нови производствени мощности и съвременни технологии. “Некрато” ООД е сертифицирана по стандарти ISO 9001 и ISO 14001, превърнали се в международен еталон за управление на качеството.

Матраци Парадайс предлагат голямо разнообразие от евтини матраци, които биха задоволили всякакви вкусове. Също така, ако се нуждаете от насока за това какъв матрак да изберете, не се колебайте да се обърнете към техните специалисти. Ще получите както добро обслужване, така и компетентно мнение по вашите въпроси.

Мнения за матраци “Парадайс”

Мненията на хората по форумите като “Бг Мама” и другите са различни, но най-вече се предпочитат вариантите на “Класик” и “Екстра” от еднолицевите, защото са по-евтини. Но когато човек иска да се поглези и периодично да си обръща матрака, избира двулицевите “Перла Комфорт” и “Смарт”. Според някои те са по-твърди, ако ги сравним с “Блян Стандарт” или “Нани Аляска”. Като цяло се предпочита българското производство, защото винаги можеш да отидеш в завода и да ошамариш производителите, ако нещо не си доволен. Докато вносните, откъдето и да се внасят, всъщност се внасят от Китай.

Вижте още мнения за матраци “Парадайс” и оставете и вие своя отзив ТУК в нашия форум с коментари!

Ако все още се чудите на какъв вид матрак да се спрете, за да бъде почивката ви пълноценна, а сънят здравословен, определено трябва да обърнете внимание на ортопедичните матраци ТЕД с мемори пяна и пружинна система.

Те са специално създадени, за да поддържат тялото в правилна позиция по време на сън и за да разпределят тежестта равномерно. Не се съмнявайте, че след покупката на нов матрак, голяма част от настоящите ви проблеми със съня, схващанията и болките ще се прекратят.

Вижте и ТОВА: Правилните начини за лечение на упорито безсъние. Кой домашен лек помага срещу старческо безсъние? Народна медицина за тотално безсъние. Изпитани рецепти.

За Радост Ангелова

Радост Ангелова е редактор и репортер в множество национални и регионални вестници и електронни медии с над 30 години стаж в областта на здравеопазването, социалните политики и бизнеса.

Прочети още

Противопоказания на Мелатонин Релакс Форте.

Мнения за Мелатонин Релакс Форте, Амброз, Плюс и др. Противопоказания

Противопоказания на Мелатонин Релакс Форте. Мнения за Мелатонин Релакс Плюс. Странични ефекти от мелатонин 3 …

2 Мнения

  1. Петрослав

    В класацията на БГ мама за матраците последния път като я гледах, матраците “Парадайс” бяха на трето място след Магнифлекс и Тед. Но напоследък нещо сайтът се е скапал и класацията не работи. Това е анкета, която се е прецакала. Целият сайт е много бъгав и търсачката не работи добре. Но мисълта ми беше, че “Paradise” може да са се качили и по-нагоре в резултатите. Не знам, няма как да проверя. Кажете и вие какво е мнението ви за тях? В БГ мама не открих лоши мнения, а това е направо чудо!

  2. Вълчева А.

    “Парадайс” правят най-хубавите еднолицеви матраци. Но за да сте сигурни, че ще са ви удобни, отидете на място. Така ще можете да го изпробвате и да видите дали е за вас. Това е солидна покупка. Аз ходя в “Джийск” и там лягам на всеки един, за да се знае. Не ми се хвърлят пари на вятъра.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *