Болки в сърдечната област през нощта и болестта сърдечна невроза

За болестта сърдечна невроза е много характерно, че симптомите се появяват нощем. Тогава настъпва силната възбуда на нерва, който управлява ритъма на сърдечната дейност.

Причините са в дисбаланс на нервните дразнения, които ускоряват и забавят сърдечните свивания. Настъпва както след остър и тежък стрес, така и при слаб, но продължителен стрес, който насища организма с адреналин.

Не бива пулсът да се учестява много ида стига 180-200.

Има лекарства, които могат да забавят честотата му и да отстранят болката. Те трябва да се вземат вечер преди лягане, за да предотвратяват пристъпа през нощта. При подходящо лечение сърдечната невроза отзвучава за месец-два. Но при настъпил пристъп затворете очи и започнете леко да натискате с палци очните си ябълки в продължение на 10 – 15 секунди. Направете го 3 пъти в 1 минута.

Можете да поставите палците на двете си ръце върху сънните артерии на шията. Започнете леко да масажирате артериите на местата, където чувствате биенето на пулса. Не натискайте много. Масажът трябва да трае 20 секунди. По сънните артерии има нерви, които ръководят честотата на пулса.

Седнете удобно в кресло или полулегнали в кревата. Отпуснете се.

Започнете мислено да разслабвате мускулите на пръстите на краката, после – на прасците и бедрата. Продължете нагоре по тялото, към сърдечната област и шията. Този автогенен тренинг повлиява добре честотата на пулса.

Също има и много добри билки. Вижте ТУК: Демир бозан помага при сърдечна невроза!

Вижте и ТОВА:

При сърдечна невроза – 4 рецепти с билки за сърце

Оставете мнения, отзиви и коментари в нашия форум по-долу и вижте още по темата:

Получавайте първи ЛЕКАР.БГ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК:
Болки в сърдечната област през нощта и болестта сърдечна невроза
5 (100%) 1 vote

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *