болки в сърдечната област през нощта

Болки в сърдечната област през нощта и болестта сърдечна невроза

За болестта сърдечна невроза е много характерно, че симптомите се появяват нощем. Тогава настъпва силната възбуда на нерва, който управлява ритъма на сърдечната дейност.

Причините са в дисбаланс на нервните дразнения, които ускоряват и забавят сърдечните свивания. Настъпва както след остър и тежък стрес, така и при слаб, но продължителен стрес, който насища организма с адреналин.

Не бива пулсът да се учестява много ида стига 180-200.

Има лекарства, които могат да забавят честотата му и да отстранят болката. Те трябва да се вземат вечер преди лягане, за да предотвратяват пристъпа през нощта. При подходящо лечение сърдечната невроза отзвучава за месец-два. Но при настъпил пристъп затворете очи и започнете леко да натискате с палци очните си ябълки в продължение на 10 – 15 секунди. Направете го 3 пъти в 1 минута.

Можете да поставите палците на двете си ръце върху сънните артерии на шията. Започнете леко да масажирате артериите на местата, където чувствате биенето на пулса. Не натискайте много. Масажът трябва да трае 20 секунди. По сънните артерии има нерви, които ръководят честотата на пулса.

Седнете удобно в кресло или полулегнали в кревата. Отпуснете се.

Започнете мислено да разслабвате мускулите на пръстите на краката, после – на прасците и бедрата. Продължете нагоре по тялото, към сърдечната област и шията. Този автогенен тренинг повлиява добре честотата на пулса.

Дайте мнение и Вие тук!

Също има и много добри билки. Вижте ТУК: Демир бозан помага при сърдечна невроза!

Вижте и ТОВА:

https://www.lekar.bg/2007/07/21/%D0%BF%D1%80%D0%B8-%D1%81%D1%8A%D1%80%D0%B4%D0%B5%D1%87%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%B7%D0%B0-2/

За Маргарита Алексиева

Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

билколечение при сърдечна невроза

При сърдечна невроза – 4 рецепти с билки за сърце

Рецептите на Ванга

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

АБОНИРАЙ СЕ БЕЗПЛАТНО!

Получавай на мейла си новите публикации на Лекар.БГ

Публикуваме рядко, не пропускайте!АБОНИРАЙ СЕ!