Viralcid Protect 01 Infekcii
Viralcid Protect на Grewia

Ако искате да се предпазите от инфекции: Какво ни е дала природата и какво зависи единствено от нас?

Доскоро напредъкът на съвременната медицина не даваше повод за вълнение. Антибиотици, ваксини, ваксинации – изглеждаше сякаш всички инфекции са под човешкия контрол.

Но пандемията от COVID-19 показа, че инфекциозните заболявания не са престанали да бъдат заплаха. А напоследък интересът към имунитета се е увеличил толкова много, че основната цел на цялото човечество е да намери отговор на въпроса: „Как да засилим имунитета? Как да се предпазим от инфекции?

Какво трябва да знаем за имунитета?

В структурата на имунитета могат да се разграничат два вида: вроден и придобит.
Вроденият имунитет действа незабавно. Неговите „войници“ са фагоцити, интерферони и възпалителни медиатори. Веднага щом се забележи „врагът“, той бива „арестуван“ и унищожен.

Придобитият имунитет е по-сложен. Когато се открие „враг“, тялото формира така нареченият имунен отговор – тоест, създава специализирани клетки срещу този инфекциозен агент и едва след това го елиминира. Този тип имунитет позволява на организма да „запомни“ инфекцията и когато я „разпознае“ следващия път, да реагира много по-бързо. Така в „паметта“ на придобития имунитет е наличен цял списък с нашите „врагове“. И този списък е индивидуален за всеки отделен човек!

Има си специални органи, които са отговорни за производството на клетки, участващи в защитата на тялото. Това са тимусната жлеза (тимус) и костният мозък. В тях се случва узряването и селекцията на клетките. И стартирането на тези процеси се подпомага от лимфните възли, разположени в областта на големите стави (рамо, лакът, коляно, тазобедрена става) и в областта на шията. Те, свързани с лимфни съдове, служат като филтри за антигени, като ги забавят и активират защитните реакции.

Също така, имунитетът зависи от чревната микрофлора. Смята се, че там е съсредоточена 70% от имунната система. Задачата на тази зона е да разпознава опасните частици, влизащи през устната кухина и да ги неутрализира, а по-малко опасните да пропускат по-нататък, така че тялото да реагира на тях и да развие защитни клетки.

И така, вече стана съвсем ясно, че имунитетът е съвкупност от всички органи и клетки в тялото, които разпознават и унищожават чужди вещества. Представена от напълно различни клетки и органи, имунната система действа като единен защитен механизъм, като непрекъснато се укрепва и подобрява под въздействието на външни фактори.

Защо все пак тогава сме болни?

Ако имунната система е постоянно нащрек, защо определени бактерии или вируси причиняват заболяване у нас?
Защото живеем заобиколени от микроби и е невъзможно напълно да се изолираме от тях. Но това не е и необходимо! Защото има не само „лоши“, но и „добри“ бактерии. И в малки количества те са като безплатна ваксина – единствено повишават защитните ни сили, без да ни навреждат. Ето защо, стерилизирането на всичко около нас и постоянното пиене на антибиотици е напълно ненужно и дори вредно.

За да предотвратите инфекция, достатъчно е да поддържате имунната си система и да миете добре ръцете си. Не можем да влияем на действията на заразените хора, но можем да коригираме начина си на живот и да повишим нивото си на защита.

Сега, в условията на пандемия, когато сме принудени по-често да си стоим у дома, трябва задължително да помислим за превантивни мерки за имунната система.

Фигурин лесно отслабване диета 10 килограма

На фона на изолацията обичайният режим се нарушава, графикът на съня е нарушен, физическата активност е практически нула, а лошите ни навици – напук на всичко, само се засилват. Твърде много сладкиши, алкохол, излишна храна – всичко това в дългосрочен план се отразява негативно на имунната система и състоянието на организма като цяло.

Дайте мнение и Вие тук!

Хранителната добавка Viralcid Protect на Grewia

е чудесен начин да бъдем винаги здрави

Този продукт, съставен единствено от естествени, напълно безвредни съставки, е в състояние да засили имунитета ни и да ни поддържа здрави и тонизирани. Той се предлага под формата хранителна добавка от 30бр. таблетки в чиято 100% иновативна и ефективна формула, в състав от високо стандартизирани билкови екстракти и минерали, комбинирани в оптималната им доза, така че да донесат възможно най-голяма полза на организма и да активират защитните сили на имунната система във превенция и максимална защита при простудни възпаления, грип и остри вирусни инфекции /ОВИ/.

Viralcid-Protect-02-infekcii

Виралцид Протект е в състояние да защити тялото от проникването на всякакви външни патогени във вътрешността на клетката, като стимулира производството на “гама интерферон” и естествени защитни антитела, така ни спасява от бактериални и респираторни инфекции и усложнения.
Viralcid Protect повишава тонуса и ни кара да се чувстваме по-енергични, премахвайки следите от умора. Благодарение на уникалната му комбинация в състав от 6 билкови екстракта и минерали, допринася за повишаване както на вродения, така и придобития имунитет и нормалното им функциониране, което е сигурен начин тялото да остане здраво и жизнено, без опасност от инфекции.

Ако искате да бъдете здрави, без значение от сезона, непременно опитайте този лек от природата!

За Радост Ангелова

Радост Ангелова е редактор и репортер в множество национални и регионални вестници и електронни медии с над 30 години стаж в областта на здравеопазването, социалните политики и бизнеса.

Прочети още

рубеола симптоми лечение бременни деца бебета изследвания 02

Рубеола при бременни, бебета и възрастни. Симптоми и лечение

♠ Какво е рубеола ☞ Подробни симптоми ☞ Лечение ☞ Диагностициране, кръвни изследвания ☞ Ваксини, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *