Viralcid-Protect-01-infekcii
Viralcid Protect на Grewia

Ако искате да се предпазите от инфекции: Какво ни е дала природата и какво зависи единствено от нас?

Доскоро напредъкът на съвременната медицина не даваше повод за вълнение. Антибиотици, ваксини, ваксинации – изглеждаше сякаш всички инфекции са под човешкия контрол.

Но пандемията от COVID-19 показа, че инфекциозните заболявания не са престанали да бъдат заплаха. А напоследък интересът към имунитета се е увеличил толкова много, че основната цел на цялото човечество е да намери отговор на въпроса: „Как да засилим имунитета? Как да се предпазим от инфекции?

Какво трябва да знаем за имунитета?

В структурата на имунитета могат да се разграничат два вида: вроден и придобит.
Вроденият имунитет действа незабавно. Неговите „войници“ са фагоцити, интерферони и възпалителни медиатори. Веднага щом се забележи „врагът“, той бива „арестуван“ и унищожен.

Придобитият имунитет е по-сложен. Когато се открие „враг“, тялото формира така нареченият имунен отговор – тоест, създава специализирани клетки срещу този инфекциозен агент и едва след това го елиминира. Този тип имунитет позволява на организма да „запомни“ инфекцията и когато я „разпознае“ следващия път, да реагира много по-бързо. Така в „паметта“ на придобития имунитет е наличен цял списък с нашите „врагове“. И този списък е индивидуален за всеки отделен човек!

Има си специални органи, които са отговорни за производството на клетки, участващи в защитата на тялото. Това са тимусната жлеза (тимус) и костният мозък. В тях се случва узряването и селекцията на клетките. И стартирането на тези процеси се подпомага от лимфните възли, разположени в областта на големите стави (рамо, лакът, коляно, тазобедрена става) и в областта на шията. Те, свързани с лимфни съдове, служат като филтри за антигени, като ги забавят и активират защитните реакции.

Също така, имунитетът зависи от чревната микрофлора. Смята се, че там е съсредоточена 70% от имунната система. Задачата на тази зона е да разпознава опасните частици, влизащи през устната кухина и да ги неутрализира, а по-малко опасните да пропускат по-нататък, така че тялото да реагира на тях и да развие защитни клетки.

И така, вече стана съвсем ясно, че имунитетът е съвкупност от всички органи и клетки в тялото, които разпознават и унищожават чужди вещества. Представена от напълно различни клетки и органи, имунната система действа като единен защитен механизъм, като непрекъснато се укрепва и подобрява под въздействието на външни фактори.

Защо все пак тогава сме болни?

Ако имунната система е постоянно нащрек, защо определени бактерии или вируси причиняват заболяване у нас?
Защото живеем заобиколени от микроби и е невъзможно напълно да се изолираме от тях. Но това не е и необходимо! Защото има не само „лоши“, но и „добри“ бактерии. И в малки количества те са като безплатна ваксина – единствено повишават защитните ни сили, без да ни навреждат. Ето защо, стерилизирането на всичко около нас и постоянното пиене на антибиотици е напълно ненужно и дори вредно.

За да предотвратите инфекция, достатъчно е да поддържате имунната си система и да миете добре ръцете си. Не можем да влияем на действията на заразените хора, но можем да коригираме начина си на живот и да повишим нивото си на защита.

Сега, в условията на пандемия, когато сме принудени по-често да си стоим у дома, трябва задължително да помислим за превантивни мерки за имунната система.

“Фигурин

На фона на изолацията обичайният режим се нарушава, графикът на съня е нарушен, физическата активност е практически нула, а лошите ни навици – напук на всичко, само се засилват. Твърде много сладкиши, алкохол, излишна храна – всичко това в дългосрочен план се отразява негативно на имунната система и състоянието на организма като цяло.

Дайте мнение и Вие тук!

Хранителната добавка Viralcid Protect на Grewia

е чудесен начин да бъдем винаги здрави

Този продукт, съставен единствено от естествени, напълно безвредни съставки, е в състояние да засили имунитета ни и да ни поддържа здрави и тонизирани. Той се предлага под формата хранителна добавка от 30бр. таблетки в чиято 100% иновативна и ефективна формула, в състав от високо стандартизирани билкови екстракти и минерали, комбинирани в оптималната им доза, така че да донесат възможно най-голяма полза на организма и да активират защитните сили на имунната система във превенция и максимална защита при простудни възпаления, грип и остри вирусни инфекции /ОВИ/.

Viralcid-Protect-02-infekcii

Виралцид Протект е в състояние да защити тялото от проникването на всякакви външни патогени във вътрешността на клетката, като стимулира производството на “гама интерферон” и естествени защитни антитела, така ни спасява от бактериални и респираторни инфекции и усложнения.
Viralcid Protect повишава тонуса и ни кара да се чувстваме по-енергични, премахвайки следите от умора. Благодарение на уникалната му комбинация в състав от 6 билкови екстракта и минерали, допринася за повишаване както на вродения, така и придобития имунитет и нормалното им функциониране, което е сигурен начин тялото да остане здраво и жизнено, без опасност от инфекции.

Ако искате да бъдете здрави, без значение от сезона, непременно опитайте този лек от природата!

За Лекар.БГ

Прочети още

Какво не трябва да се яде след ваксина против тетанус?

Инжекция против тетанус до 72 часа и задължителна имунизация. Какво не трябва да се яде след ваксина?

Какво не трябва да се яде след ваксина против тетанус? Задължителна имунизация на децата. До …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.