Мнения за Цетебе Тройна защита и Цетебе 500, цена.
Cetebe комплекс, с цинк и др. Може ли заедно с Авирон Рапид?

Цетебе Тройна защита и 500. Цена, колко време се пие. Мнения за Cetebe

Мнения за Цетебе Тройна защита и Цетебе 500, цена. Колко време се пие Цетебе и как? За деца. Cetebe комплекс, с цинк и др. Може ли заедно с Авирон Рапид?

Нека да започнем с това, откъде може да се купи онлайн Цетебе 500 и Цетебе Тройна защита. По-долу ще продължим с подробното описание на препаратите, с мнения за тях и указания: Колко време се пие, как се пие, на каква цена се купува и т.н. Напишете мнението си и вие!

Откъде да купим Цетебе?
Цетебе тройна защитаЦетебе 500, 60 таблетки
Цетебе тройна защита, 60 капсулиЦетебе 500, 60 таблетки
Виж ценаВиж цена

Със серията Цетебе фармацевтичната компания Stada преодолява физиологична особеност при усвояването на витамин С, която обезсмисля приемането на високи дози. Човешкото тяло взема количество, което му трябва за момента, а останалото изхвърля. Така колкото и много витамин да се пие, резултатът е равен на този от малката доза.

Stada използва технология, която превръща физиологичната особеност от недостатък в предимство. Това отличава Цетебе от множество други добавки с витамин С на пазара.

Съдържание на Cetebe®
ПродуктВитамин СВитамин ДЦинк
Cetebe® 500500 мгнене
Актив250 мгне5 мг
Тройна защита300 мг10 мкг10 мг

Мнения за Цетебе от БГ мама и др.

През 2007 – 2008 г БГ мама не откликва топло на Цетебе. Задават се въпроси: безопасен ли е за дете, позволен ли е бременни. Потребителите са предпазливи и дори подозрителни, нищо че се касае за витамин.

10 години по-късно Цетебе се споменава мимоходом като типичното наименование, което се изписва на бременни. Качествата му вече се приемат за даденост. Само мимоходом се споменава, че удълженото освобождаване е по-добро от обикновеното.

В чужди форуми по-често се обсъждат предимствата на удълженото освобождаване. В руските отзиви се твърди, че Цетебе е много по-силен от аскорбиновата к-на. Предпочита се при невирусни състояния и заболявания като старческа астения например.

В нашите форуми висока оценка получава рекламата на Цетебе, но препаратът влиза и в черния списък. В темата „Какво повече няма да купя“ витамините се критикуват заради участието на хидрогенирани мазнини и нишесте в състава.

ВАЖНО: Вижте още мнения за Цетебе и оставете и вие своя отзив ТУК, в нашия форум с коментари! За какво го пихте и колко време? Как го пихте? Доволни ли сте? Какво бихте препоръчали? Пишете и питайте! Нека да бъдем полезни!

Какво представлява Цетебе? Съдържание

Целта на продукта е да набави витамин С. Адресиран е към хора, на които им липсва достатъчно витамин или искат да се предпазят от болести.

Във всички видове Cetebe® витамин С е основната съставка, като количеството е 250, 300 и 500 мг. Чистият витамин е най-високо дозиран (500 мг). В комбинираните Цетебе-та той е по-малко за сметка да добавянето на витамин Д и/или цинк.

витамин С имунитет Цетебе 01
Малко известни ползи от витамин С

Действие на Цетебе Тройна защита

Демир бозан за безсъние

Тройна защита съчетава компоненти, които и отделно имат съществен ефект върху имунитета. Това са витамините С и Д + цинк. Производителят представя формулата като тристепенна защита.

Витамин С се освобождава постепенно по технологията „Time Pearl“. Организмът възприема 98.6% от дозата в капсулата. Тя се отделя на части, все едно приемаме малки дози през няколко часа. Пациентът не просто изпива, а усвоява 300 мг витамин. Другите две съставки в капсулата също са в качествена форма – витамин Д е в ефективната си форма D3, а цинк е като високоусвоимият цинков глюконат.

Витамин Д има имуномодулиращо действие и дефицитът му сваля противоинфекциозната бариера. Активните му метаболити регулират всички механизми на имунната защита. Витамин D не просто усилва имунитета, но и хармонизира всичките му звена, намалява изразеността на алергични и автоимунни реакции. Проблемът е, че се съдържа в съвсем малко храни, а ултравиолетът вече се отрича като достатъчен за изработването на адекватно количество.

Цинк ускорява съзряването на Т-лимфоцитите и подобрява функционирането на останалите естествени килъри. Той непосредствено пречи на вирусите да се прилепят към лигавиците на носа. При ниски нива от цинк се завишава заболеваемостта от пневмонии и горни дихателни инфекции. Според FDA, дневната потребност е 11 мг. В Цетебе има 10 мг.

Колко време се пие Цетебе?

Производителят не указва конкретен срок, но дава 6 случая, за които е показан тройния Цетебе. Три от тях са еднократни или краткотрайни ситуации – простуда, физическа преумора и студено време. Другите три са продължителни състояния – стрес, лошо хранене и перманентна липса на сън. Това показва, че Цетебе е допустим и за продължителен прием.

До този извод води и прегледа на дозировките в капсулата. Чрез Цетебе се набавят три пъти повече от нужния витамин С, два пъти „над“ витамин Д и дневната доза цинк.

Опаковките на трите вида Cetebe® също говорят за продължителен прием –  те съдържат 20 до 60 дневни дози.

Как се пие Цетебе? Прием

C_tzetebe-troina-zashtita-kapsh-60-300

Cetebe Active е комбинация от витамин С и цинк. Съставът повлиява имунитета, но се дава като тоник и енергизатор на физиката и психиката. Дозата вит. С е намалена на 250 мг, за да се получи оптимална концентрация за ежедневен прием.

Таблетката е смучаща, с аромат на малини. Оставя се да се стопи на езика. Дозата и при тази разновидност е 1 брой на ден.

Цена в аптеките към края на 05. 2023

Максимални цени в аптеките: Цетебе 500 – 12.64 лв за 30 бр., 21.42 лв за 60 бр; Цетебе Актив – 15.20 лв; Цетебе Тройна защита – 32.90 лв.

  • Cetebe в Ремедиум към момента е с 15% отстъпка. Разполагат само с две разновидности. Чистият витамин 500 е от 60 капсули на 16.23 лв, Тройната защита е 21.55 лв;
  • Cetebe при Марешки и Гален отбелязваме по-ниски цени. Например при Гален са под етикета „трайно ниска цена“. Цетебе 500 е 9.39 лв за 30 бр., 15.89 лв за 60 бр; Цетебе Актив – 9.89 лв; Цетебе Тройна защита – 20.05 лв;
  • В Софармаси цените на Цетебе се афишират като атрактивни. Цетебе 500 е 11.59 лв за 30 бр., 19.19 лв за 60 бр; Цетебе Актив – 11.49 лв; Цетебе Тройна защита – 25.39 лв.
Въпрос: Какво лекува лекарството Цетебе?

Цетебе не е лекарствен препарат, а добавка. Тя подкрепя естествените способности на тялото да функционира правилно и здравословно. Попълва дефицити от ключовите витамини С, Д и от цинк.

В какви случаи се използва Цетебе. Приложение

Твърдите капсули Cetebe® са предназначени за моменти на увеличени нужди от витамин С. Формулата осигурява подаване на малки дози в течение на 19 часа. Актив е за енергия и тонус. Тройната защита е за стресови и извънредни обстоятелства, каквито са простудите, лошото време, безсънието и др.

внитамин С имунитет Цетебе 02
Естествени източници на витамина

Трите варианта имат известна специализация, която произтича от състава им. Именно съставът прави един препарат по-адекватен от друг за конкретен случай, въпреки че и трите подават витамин С.

  • При грип или настинка, при епидемии най-адекватно е да се избере базовият модел Цетебе 500, защото той подава екстремна доза от 500 мг витамин. Високите дози, особено при пълното усвояване, са показани за бързо овладяване на инфекции чрез активиране на имунитета;
  • При физическо натоварване, против умора адекватният продукт са малиновите смучащи таблетки на Цетебе Актив. Те са разчетени за осигуряването на оптимална енергия и за тонизиране на физическо и на психическо ниво. Витамин С повлиява метаболизма на енергия, а цинкът – когнитивната функция;
  • При умствено натоварване, за по-добра концентрация отново адекватният продукт е малиновият Актив, който чрез цинка повлиява мозъка и метаболизма на веществата, нужни за неговото подхранване;
  • За коса и кожа – този ефект на Цетебе не се споменава в листовките, но самите компоненти ни водят и към него. Например цинкът регулира делението на клетките в космените фоликули и мастните жлези. Той е от най-важните микроелементи, които пряко повлияват косъма, ноктите и кожата. Витамин Д задължително се изписва при кожни патологии. Той защитава кожата отвътре. Липсата му води до изсушаване, хиперпигментация и загуба на еластичността. За такъв ефект трябва Тройна защита;
  • За нокти, кости и зъби отново препоръчваме Цетебе Тройна защита заради полезната концентрация от витамини Д, С и цинк;
  • Цетебе за деца. Как се дава? Официалният сайт cetebe.bg нищо не казва относно ползването на Цетебе от деца. Подразбира се, че е разрешен, но дозата би трябвало да се прецизира от лекар. В някои аптечни сайтове е записано, че Цетебе е предназначен за пациенти от 6 години нагоре. Дозата е базовата – 1 брой дневно, докато за възрастни е допустим и приема на 2 капсули;
  • За възрастни хора подхождат и трите вида Цетебе, зависи от ситуацията. Високодозовият профилактира инфекции. И трите вида са показани при старческа астения и за подкрепа на физическия тонус;
  • За пушачи. Дългогодишните потребители на тютюн страдат от витаминни дефицити, сухота на кожата и други изменения, които са пряко следствие от пристрастяването им. Приемът на Цетебе помага да се неутрализират част от негативните прояви и да се попълни липсата на нутриенти;
  • За диабетици. Австралийски лекари публикуваха научни заключения, че редовният прием на витамин С помага в борбата с диабет от втория тип. Витаминът пряко намалява нивото на глюкозата. Изследваните пациенти са отбелязали спад от 30% при прием на 2 Х 500 мг;
  • При недостатъчна слънчева светлина е полезен Цетебе Тройна защита, защото съдържа витамин Д. Продуктът има и неочевидна полза – подобрява психиката, която доказано страда в мрачните периоди от годината;
  • За имунитет са полезни Цетебе 500 и Тройна защита. Първият има приоритет в периоди на висока заболеваемост, когато се разпространяват повече вируси. Вторият е предпочитан за профилактика и плавно възстановяване на защитната система.
Цетебе Тройна защита или Цетебе 500?

C_tzetebe-tabl-500-mgh-60-300

Дайте мнение и Вие тук!

Цетебе 500 подава най-високата доза от вит. С – 500 мг. За сравнение в Тройна защита той е 300 мг, а в Актив – 250 мг. Но и другите препарати имат своите плюсове – наличието на цинк и/или витамин Д.

Чистият витамин се предпочита при протичащо заболяване, когато са нужни залпови дози Це. Може да се вземат 2 капсули, които осигуряват 1000 мг, разпределени в цялото денонощие.

Цетебе Актив с Витамин С и цинк, таблетки за смучене

C_tzetebe-aktiv-vittz-tzink-tabl-smuchene-s-vkus-mal-300

Количеството на витамина тук е 250 мг, подкрепен от половината дневна доза цинк. Това прави продукта удобен за продължително приемане. Показан е в период на повишена активност, при проблеми, напрегнатост и множество задачи. Той повишава тонуса, придава енергия и позволява на тялото да понесе повишени натоварвания с необичайна издръжливост.

Странични ефекти. Има ли вреди?

Въпреки че Цетебе е добавка, производителят е описал странични ефекти от приема му. Посочват се случаи на главоболие, гадене, замайване, диария, умора и стомашни болки.

Съществува потенциалната възможност от алергия към витамин С. Тогава пациентът изпитва алергичен отпор под формата на кожни обриви или дихателни затруднения.

Противопоказания

Бъбречно болни с оксалатни камъни не трябва да приемат Цетебе, останалите пациенти с такъв ти заболявания нека се посъветват преди приема. Препаратът не се употребява при таласемия и още някои определени видове анемия.

  • Предозиране и хипервитаминоза. Организмът на човека не е способен да се запасява с витамин С за дълъг срок. Затова при инфекции се предписват ударни дози до 1500 мг на ден. Над това ниво има риск от предозиране. Хипервитаминоза е трудно да възникне. Теоретично това се случва при продължителен прием без прекъсване;
  • Колко време може да се пие Витамин С? Дневната профилактична норма е от 40 мг до 120 мг според възрастта и състоянието. Високи дози се приемат в ограничен срок и при конкретни показания. Опаковките на Цетебе показват максимум от 2 месеца;
  • Може ли при бременност? Да, дори е показан при определени състояния. Дозировката и срока на прием се предписват от специалиста. Обикновено бременните се ограничават с 10-дневен прием на витамина.

Заместители, аналози и съчетания

Аналозите на Цетебе 500 са безчислени – всички препарати с този витамин са такива, а добавките с 500 мг са точни аналози, например Цитровит, добавките на Дансон, Уебър Натуралс, GNC.

Някои добавки са с удължено освобождаване като Цетебе. Такива са например Витамин С Лонг, Витамин С + шипки на USA laboratories, каплетите на Holland & Barrett, Ревитал.

Цетебе Актив също има аналози, например таблетките на Актавис, Никсен, Екофарм, Дойч, Holland & Barrett. Еффервесцентните на Дансон подават 1000 мг витамин С + 10 мг цинк. Съчетанието е доста популярно и има голям избор от дозировка, страна производител и цени.

Цетебе Тройна защита не е единствена на пазара. Тройното съчетание от витамини С и Д и цинк се предлага от Хербалаб, Фортекс, Биотика (на саше). Има допълнени препарати. Например Рамкофарм, Витамикс и Витаголд добавят селен; Гревия добавя витамин Е и екстрахирана боровинка.

Всички препарати с участието на витамин С са адресирани първо към защитните способности на тялото и после – за общо оздравяване, устойчивост и издръжливост.

Авирон рапид и Цетебе едновременно?

Авирон рапид е силен, ефективен и доказал се през ковид пандемията имунен препарат за повишаване на естествената съпротивителна способност срещу инфекции. В лечебните схеми се комбинира с цинк, витамин Д и витамин С.

Вижте и ТОВА: Мнения за Авирон рапид. Как се пие профилактично? Изопринозин по-добър ли е? Колко време може да се пие?

Други аналози и заместители

Цетебе има десетки аналози, но витамин С няма нито аналог, нито заместител. В химическите процеси на човешкото тяло той е незаменим. Неговата работа не може да се върши от друго съединение.

Фармацията ползва две понятия – витамин С и аскорбинова к-на. Едното е натурално вещество, извлича се от цитрусите, някои безкостилкови, зелени зеленчуци. Другото е неговия синтетичен аналог.

Някои организми произвеждат витамин С от глюкозата, но човека не може. Той си го набавя отвън (храна, добавки) и няма алтернатива на това.

Химическата формула на природния и синтетичния витамин имат пълно съответствие по свойства и биологичен ефект. Няма принципни различия и въздействието им върху човека е еднакво. Общото им свойство е, че не се натрупват на депо, а се изразходват в хода на метаболизма, а ненужното се извежда с урината.

Още по темата ТУК:

Имуностимулиращи лекарства за възрастни. Имуномикс или Биозин? Имуномодулатори.

видео: Реклама на Цетебе.

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

атеросклероза лечение симптоми

Атеросклероза: Какво е? Причини, симптоми и методи на лечение

Какво е атеросклероза ♠ Симптоми ♠ Сърце ♠ Горни и долни крайници ♠ Главен мозък ♠ Причини ♠ Фактори на риска ♠ Видове ♠ На …

3 Мнения

  1. Само вирусно болните имат нужда от огромни дози витамин С. Не знам какъв е смисълът от такива като цетебе и други с 500 и 1000 мг…

  2. Аз при ковида пих Авирон Рапид с Цинкорот и витамин Д на капсули, не бях чувала за Цетебе.

  3. Пих 20 дни липозомен витамин С от Швеция, който е органичен витамин. Не съм боледувала оттогава.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *