Диета с диня за отслабване. Детоксикация
бг мама мнения за Диета с диня и сирене, 15 кг резултат.

Точната диета с диня за отслабване

Отслабване с диня: С вкусния плод ще свалите 2 кг за 3 дни и ще се заредите с витамини и минерали

Динята е един от най-популярните начини за бързо и лесно сваляне на 2-3 кг.

Използва се често и за разтоварващи дни, защото активизира отделителната система и прочиства организма от токсини.

В 100 г от плода се съдържат само 30 кал., но в същото време получавате витамини (най-вече А и С), калий, калций, фосфор, магнезий, ликопен, бета каротин, холин и др. Диуретичните свойства на динята я правят изключително полезна при бъбречни проблеми и болести на отделителната система.

Фруктозата в нея не покачва нивото на инсулина, на което се дължи засищащото й свойство. Освен това тази захар подпомага усвояването на белтъчините и мазнините, подобрява и дейността на черния дроб.

Ако искате да си направите само разтоварващ ден с диня, просто разпределете 2,5 кг от плода в 5-6 порции и ги изяжте в продължение на деня.

Желателно е да не консумирате никакви други храни. Заради диуретичното действие е добре да си организирате такъв прочистващ ден през уикенда.

Тридневна диета с диня ще ви помогне да свалите 2 кг, да прочистите организма си от токсини, да регулирате перисталтиката и да активизирате метаболизма си.

Можете да добавите още два дни към програмата, като си съставите менюто на същия принцип.

1-и ден

Закуска: 200 г диня и 1 пълнозърнесто сухарче.

10 ч.: парче диня.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Обяд: порция печени пилешки гърди с гарнитура от 1 домат.

За десерт: 200 г диня.

16 ч.: парче диня.

Вечеря: нарежете диня в голяма чиния. Добавете 60 г сирене, нарязано на кубчета, и накъсайте листенца джоджен. Изяжте порцията с 1 филийка пълнозърнест хляб.

2-ри ден

Закуска: 200 г диня, полята с 1 ч.л. мед.

10 ч.: пълнозърнесто сухарче.

Обяд: изпечете на скара 120 г рибно филе, подправено с лимонов сок, сол и черен пипер. Гарнирайте го с 1 варен картоф.

За десерт: 200 г диня.

16 ч.: парче диня.

Вечеря: пригответе си са-лата от 200 г диня, 40 г кашкавал на кубчета и 1 с.л. кълнове. Подправете я с лимонов сок и малко канела.

3-и ден

Закуска: 200г диня и пълнозърнесто сухарче, намазано с извара.

Дайте мнение и Вие тук!

10 ч.: парче диня.

Обяд: направете си салата от 1 варен картоф, 3-4 черни маслини, 1 варено яйце и лук. Подправете я с лимонов сок, сол и черен пипер. За десерт изяжте 200 г диня.

16 ч.: парче диня.

Вечеря: изпечете на скара или задушете 80 г постно свинско филе. Гарнирайте го със зелена салата. За десерт: 200 г диня.

Ето и още:

6 храни, които не пречат на диетата

Ето кои са тези 6 храни, които можете да добавяте към всяка диета

Предлагаме ви списък от 6 храни, които можете да добавите в менюто си без значение каква диета спазвате!

1. Супа

– супата е и трябва да бъде незаменима част от основното хранене.

Освен това, може да се консумира и в случаите, когато човек е много гладен, като най-добре е изборът да падне върху пилешка, зеленчукова или конкретно доматена супа;

2. Натурален шоколад

– блокче натурален шоколад няма да се окаже толкова пагубно за фигурата ви.

Освен това, в него се съдържат и множество полезни вещества, сред които манган и флавоноиди. Да не забравяме и антиоксидантния ефект от него;

3. Кашкавал

– въпреки че преобладаващата част от диетите отричат кашкавала заради високото му съдържание на мазнини, той си остава много добър източник на белтъчини.

За да не вреди на фигурата ни, достатъчно е да го консумираме с парченце ябълка;

4. Говеждо месо

– незаменим източник на витамини и минерали, говеждото месо е и изключително бедно на мазнини;

5. Нар

– основен враг на свободните радикали в организма, нарът е и изключително приятен на вкус и беден на калории;

6. Физалис

– става дума за растение, което е близко до доматите, но е с много по-малки размери.

Цветът му е жълтозелен, а вкусът – леко кисел.

Непременно вижте и този по-подробен материал ТУК:

Диня: ползи и диета. Отслабване, калории, рецепти

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Праскови по време на бременност и пъпеш за нервите

Каква полза за организма може да се извлече от пресните плодове и зеленчуци

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *