Британски учени прогнозират посоката на човешката еволюция

Човекът на бъдещето: Ето как ще изглежда след 1000 години!

Какъв ще бъде човекът на бъдещето? Медици и антрополози от Великобритания са направили прогноза.

Става дума за измененията, които ще настъпят в човешкия организъм през следващите хиляда години.

Човекът на бъдещето, описан според данни от научни изследвания на бази данни, ще бъде с по-малък мозък, описва topnews.ru.

Ще се смалят също устата и броят на зъбите, а в същото време ръцете и пръстите ще се удължат.

Различен ще е и средният ръст, по-висок от сегашния и в рамките на 183 – 213 сантиметра. Науката счита, че всички тези промени ще се обясняват с подобреното хранене и качеството на медицината.

Средният американец и в момента е с 2.54 см по-висок от предшествениците си в 60-те години на миналия век, твърди британският остеопат Гари Трейнър. Вероятно ще се скъси чревният тракт, тъй като човечеството ще се приучи да консумира по-малко захар и мазнини – така ще се защитава от натрупването на излишно тегло.

Френският стоматолог Филип Стемер е на мнение, че заради по-меката и предварително преработена храна част от зъбите ще станат излишни и постепенно ще закърнеят.

Мрачни краски вещае науката за мъжката половина на човечеството: плодовитостта й ще се редуцира. Паралелно с това обаче човекът, независимо от пола си, ще може да достига, хваща и взема от място по-лесно и по-удобно различни предмети, тъй като ръцете и пръстите чувствително ще се удължат.

Друга промяна е нарастването на броя нервни окончания, тъй като развитата техника ще изисква сложна координация на ръката и очите. Очите ще се уголемят, а в същото време устата ще се смалява.

Дайте мнение и Вие тук!

Човекът на бъдещето ще говори по-малко, а част от общуването ще става чрез мимики на лицето и с движения на очите.

Човекът няма в никакъв случай да оглупее, но мозъкът му ще стане по-малък по обем, защото част от днешните му операции ще бъдат прехвърлени на компютрите.

Фигурин лесно отслабване диета 10 килограма

Обикновено фантастите рисуват човеците от бъдещето с големи черепи, в които работи по-голям мозък.

Такава промяна не е мотивирана с нищо, а и по-големият обем не означава по-добра работа, смята Крис Стрингер от Музея на естествената история в Лондон.

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *