зъбни импланти - 01 zabni-implanti-zaben-kamak_n

8 причини да кажем “Да!” на зъбните импланти

Зъбните импланти представляват титаниеви винтове, за които се закрепя коронката след хирургична намеса и при липса на зъб.

Така е и в случаите, когато зъбът е силно засегнат и за него не съществува реална възможност за лечение.

Съвременната имплантология представлява една от най-новите, иновативни и изиключително ценени области от денталната медицина. Тя предоставя възможност на стоматолога да върне усмивката и самочувствието на човек след, загуба на зъб.

Въпреки че денталните лекари прибягват все по-често до методите на имплатологията, редица пациенти категорично или поне с известна доза съмнение отказват подобен тип лечение. По всяка вероятност доводите им са свързани с неясноти относно процедурата, както и с предполаганите високи цени на зъбните импланти.

Днес обаче ние ще се постараем да Ви убедим в ползите на имплантологията. Не спирайте да четете, за да се уверите, че нейните методи, а и крайни резултати, са повече от убедителни и положителни както във визуален аспект, така и за по отношение на функционалност и подобряване на здравословното състояние на пациента. Представяме ви 8 основателни причини да кажете „ДА!“ на зъбните импланти.

1. В естетичен план зъбните импланти представляват най-близките до естествените зъби заместители. Ако искате холивудска усмивка или се притеснявате как ще изглеждате след поставяне на мост, много по-добрият вариант за вас е да се спрете именно на имплантологията. Според денталните специалисти този дял от стоматологията е достатъчно напреднал и ефикасен, за да задоволи и най-сериозните претенции на човек за „бяла и красива усмивка“.

2. Поставянето на зъбни импланти е изключително щадяща процедура. Въпреки че тя включва хирургическа интервенция, на практика имплантологията позволява на денталния специалист да запази изцяло съседните зъби. Обикновено, алтернативната процедура е поставяне на мост, при която съседните зъби се изпиляват. За поставянето на зъбни импланти подобна вредяща техника не е нужна.

3. Зъбните импланти са единствената опция за пациенти, които не желаят протези. А за тези, които вече са се сблъскали с неудобствата на протезите, имплантите са единствения шанс за връщане на усещането да имат здрави и стабилни зъби с които да се хранят нормално.

4. Между другото, самата процедура е изключително безболезнена и предизвиква минимален до нулев дискомфорт на пациента. Зъбни импланти звучи доста страшничко за много хора и една от причините те да категорично да ги откажат като вариант е страхът, че поставянето ще бъде трудно и болезнено. Да, за един стоматолог се изисква доста прецизна работа и професионализъм, за да постави правилно и безопасно зъбния имплант, но за самия пациент няма риск от силни болки по време на процедурата. Нещо повече – при терапията задължително се поставя местна упойка, а след нея няма никакви неприятни усещания.

Дайте мнение и Вие тук!

5. Сравнително достъпните цени на зъбни импланти е не по-малко сериозно основание да се замислим за такъв тип лечение. В действителност, цената на един имплант с корона е същата, като тази на хубав мост от три корони. Но самата инвестиция не просто оправдава сумата и средствата, а и в бъдеще се „възвръща“ най-вече защото зъбните импланти са по-трайни и в много случаи лекарите им дават минимум 20 години срок на годност. Ако се поддържа добра орална хигиена, зъбните импланти остават в устата до края на живота.zabni-implanti-zaben-02

6. Поставянето на зъбни импланти има доказан ефект по посока подобряване на говорните способности. Според българските стоматолози те дори могат да подпомогнат възстановяването на говора след дългогодишни изменения в следствие на липсващи зъби. Това позволява на стотици хора у нас, които в продължение на години са били с липсващи зъби, да се радват на спокоен и нормален живот.

“Фигурин

7. Нещо повече, според специалистите със зъбни импланти се подобрява и дъвкателната функция. С тази процедура вече не е нужно да се ограничавате в типа и консистенцията на приеманата храна. Нещо повече – възможността за нормално и здравословно хранене подобрява значително общото състояние на здравето, а освен това и предпазва от храносмилателни нарушения.

8. За финал ще споменем и още две допълнителни превантивни функции, които имат зъбните импланти. На първо място, с поставянето им се избягва преждевременното стареене, тъй като при липса на значително количество зъби, челюстта започва да губи своята стабилност и да измества позицията си, с което влияе и върху външния вид на лицето. Нещо повече, зъбните импланти успяват да съхранят останалото количество кост поради функционалното и ангажиране.

Повече комфорт по време на хранене, на общуване, а дори и докато се оглеждаме в огледалото! Ето това ни позволяват новите методи и ефикасни средства на модерната имплантология. Определено, зъбните импланти заслужено получават своето „ДА!“ по много параграфи и критерии. Но за да ви донесат всички тези ползи за здравето, качеството на живот и визията ви, е важно да се обърнете към истински и доказан специалист в областта. Препоръчваме ви Дентална Клиника Александър Вълев за поставяне на зъбни импланти. Там ще получите прекрасно индивидуално отношение и перфектно обслужване.

За Радост Ангелова

Радост Ангелова е редактор и репортер в множество национални и регионални вестници и електронни медии с над 30 години стаж в областта на здравеопазването, социалните политики и бизнеса.

Прочети още

лекарство за лош дъх, антибиотик

Хомеопатични лекарства за лош дъх. Антибиотик и др. хапчета

Кое е доброто хомеопатично лекарство за лош дъх? Кой антибиотик изписват? Видове хапчета и пробиотици. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *