протетика

Що е то протетика и как естетичната стоматология подобрява живота ни

Болката от един зъб може да е убийствена и малко хора си позволяват да не вземат спешни мерки при наличието й.

Как обаче да постъпим, ако зъбите са сравнително здрави, но техният вид не ни задоволява и пречи да осъществяваме пълноценно нашия живот?

Естетична корекция

Протетиката е част от стоматологията, която се занимава с подобряване на големи дефекти на зъбите. Природата не е надарила всеки с блестяща и равна усмивка. Тогава ние бихме могли да я направим такава.

Зъбното протезиране се извършва във висококвалифицирани лаборатории, които са в състояние да възстановят големи разрушения на коронката на зъба, да попълнят липсващи зъби или да изградят цялостни протези.

Облагодетелствани сме от бързите темпове, с които се развиват днешните технологии. Нивата, които са достигнали съвременните стоматологични кабинети, могат да ни осигурят това, което преди години беше напълно немислимо.

Визията на усмивката е първото нещо, което се забелязва и ако сме склонни да направим компромис с други наши несъвършенства, то тази опция за лицето не ни устройва. Независимо колко сериозни са пораженията, ако вземете нужните мерки за реконструиране и поправка, ще се наслаждавате цял живот на резултатите.

Друг голям плюс на денталната медицина в съвремието е, че няма нужда да се страхувате от болката. Модерните методи за обезболяване гарантират комфорт по време на манипулациите, дори и за най – страхливите.

Дайте мнение и Вие тук!

Предварително обмисляне

Когато смятате, че имате нужда от намеса по отношение на естетическия вид на зъбите си, не е нужно да се паникьосвате. За ваше спокойствие е препоръчително да си запишете час за консултация. Само след обстоен преглед висококвалифицираните зъболекари ще могат да ви дадат насоки и да обсъдите различните методи на действие според конкретния случай. Винаги нещата изглеждат по – страшни, отколкото са в действителност. Не прибързвайте и обмислете всички варианти. За всеки има подходящо решение. То обаче не може да бъде взето без мнението на специалиста.

Никога не е било по – лесно и достъпно да се възстанови естетичният вид и функционалност на зъбите. Протетиката може да ви е от полза, както за вродени, така и за придобити дефекти. Медицината е в състояние да подобри състоянието на конкретните проблемни зъби, но и да стабилизира останалите. Комплексните решения ще покрият всяко желание и изискване. Не се подлагайте на мъчението да страдате ден след ден заради недостатъци, които могат да се отстранят с лекота.

Красива и бяла усмивка – какво по – хубаво от това да посрещаме всеки нов ден с такава.

За Лекар.БГ

Радост Ангелова е редактор и репортер в множество национални и регионални вестници и електронни медии с над 30 години стаж в областта на здравеопазването, социалните политики и бизнеса.

Прочети още

02 зъбни протези, трябва ли да се спи с тях?

Свикване със зъбни протези. Трябва ли да се спи с тях? Проблеми и болки

Възможни проблеми при свикване със зъбни протези. Трябва ли да се спи с тях? Какво …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

АБОНИРАЙ СЕ БЕЗПЛАТНО!

Получавай на мейла си новите публикации на Лекар.БГ

Публикуваме рядко, не пропускайте!  АБОНИРАЙ СЕ!
  АБОНИРАЙ СЕ БЕЗПЛАТНО!

  Получавай на мейла си новите публикации на Лекар.БГ

  Публикуваме рядко, не пропускайте!   АБОНИРАЙ СЕ!
   АБОНИРАЙ СЕ БЕЗПЛАТНО!

   Получавай на мейла си новите публикации на Лекар.БГ

   Публикуваме рядко, не пропускайте!    АБОНИРАЙ СЕ!
    АБОНИРАЙ СЕ БЕЗПЛАТНО!

    Получавай на мейла си новите публикации на Лекар.БГ

    Публикуваме рядко, не пропускайте!     АБОНИРАЙ СЕ!
     АБОНИРАЙ СЕ БЕЗПЛАТНО!

     Получавай на мейла си новите публикации на Лекар.БГ

     Публикуваме рядко, не пропускайте!      АБОНИРАЙ СЕ!
      АБОНИРАЙ СЕ БЕЗПЛАТНО!

      Получавай на мейла си новите публикации на Лекар.БГ

      Публикуваме рядко, не пропускайте!       АБОНИРАЙ СЕ!