протетика

Що е то протетика и как естетичната стоматология подобрява живота ни

Болката от един зъб може да е убийствена и малко хора си позволяват да не вземат спешни мерки при наличието й.

Как обаче да постъпим, ако зъбите са сравнително здрави, но техният вид не ни задоволява и пречи да осъществяваме пълноценно нашия живот?

Естетична корекция

Протетиката е част от стоматологията, която се занимава с подобряване на големи дефекти на зъбите. Природата не е надарила всеки с блестяща и равна усмивка. Тогава ние бихме могли да я направим такава.

Зъбното протезиране се извършва във висококвалифицирани лаборатории, които са в състояние да възстановят големи разрушения на коронката на зъба, да попълнят липсващи зъби или да изградят цялостни протези.

Облагодетелствани сме от бързите темпове, с които се развиват днешните технологии. Нивата, които са достигнали съвременните стоматологични кабинети, могат да ни осигурят това, което преди години беше напълно немислимо.

Визията на усмивката е първото нещо, което се забелязва и ако сме склонни да направим компромис с други наши несъвършенства, то тази опция за лицето не ни устройва. Независимо колко сериозни са пораженията, ако вземете нужните мерки за реконструиране и поправка, ще се наслаждавате цял живот на резултатите.

Друг голям плюс на денталната медицина в съвремието е, че няма нужда да се страхувате от болката. Модерните методи за обезболяване гарантират комфорт по време на манипулациите, дори и за най – страхливите.

Дайте мнение и Вие тук!

Предварително обмисляне

Когато смятате, че имате нужда от намеса по отношение на естетическия вид на зъбите си, не е нужно да се паникьосвате. За ваше спокойствие е препоръчително да си запишете час за консултация. Само след обстоен преглед висококвалифицираните зъболекари ще могат да ви дадат насоки и да обсъдите различните методи на действие според конкретния случай. Винаги нещата изглеждат по – страшни, отколкото са в действителност. Не прибързвайте и обмислете всички варианти. За всеки има подходящо решение. То обаче не може да бъде взето без мнението на специалиста.

Никога не е било по – лесно и достъпно да се възстанови естетичният вид и функционалност на зъбите. Протетиката може да ви е от полза, както за вродени, така и за придобити дефекти. Медицината е в състояние да подобри състоянието на конкретните проблемни зъби, но и да стабилизира останалите. Комплексните решения ще покрият всяко желание и изискване. Не се подлагайте на мъчението да страдате ден след ден заради недостатъци, които могат да се отстранят с лекота.

Красива и бяла усмивка – какво по – хубаво от това да посрещаме всеки нов ден с такава.

За Радост Ангелова

Радост Ангелова е редактор и репортер в множество национални и регионални вестници и електронни медии с над 30 години стаж в областта на здравеопазването, социалните политики и бизнеса.

Прочети още

Zub4

При гранулом на зъб – кои са правилните терапии

Гранулом и болка – защо ни се случва това (причини и симптоми). Какви изследвания се …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *