Парене при уриниране. Домашно лечение. Лекарства
На какво се дължи при мъже. Лекарства. Цистит или леко парене. Болка и щипане в уретрата.

Парене при уриниране. Домашно лечение. Лекарства

Как се осъществява домашно лечение на парене при уриниране. На какво се дължи при мъже. Лекарства. Цистит или леко парене. Болка и щипане в уретрата.

Парене при уриниране е несъмнено симптом за възпаление на пикочния мехур. Това е една от най-често срещаните уроинфекции. Различни бактерии я предизвикват, но най-позната и основна е Ешерихия коли, която при попадане в уринарния тракт може да предизвика дори и цистит.

Сред причинителите на проблема спадат настинка, лоша лична хигиена, недостатъчно приемане на течности, запек, сексуални проблеми… Понякога е трудно да се установи конкретно какво точно е възбудило вредния микроорганизъм.

Появата на парене при уриниране при жените е сериозен признак за цистит. Ако в добавка на това ви мъчи и чувство на неизпразнен пикочен мехур, уринирате трудно и в дребни количества, консултацията ви с уролог е спешна.

Забравете за самолечението! В подобен случай урината ви трябва да бъде изследвана и само така ще се открие причината за инфекцията и нужните стъпки за лекуването й.

Фитопрепратаи като Уринал Акут ще ви помогнат за справяне с първата фаза на проблема, след което обаче се налага и лечение с антиобиотик. Твърде вероятно е лекарят да ви постави и профилактично лечение, с което да отпаднат всички съмнения за превръщането на проблема в хроничен.

Веднъж минали през това, трябва да си изградите навик за прием на повече течности през деня, тъй като този е най-сигурният начин за ежедневното изхвърляне на вредните микроорганизми. Циститът може да ви атакува по всяко време на годината – през зимата заради тънко облекло, а през лятото, поради честото излагане на климатик и пиенето на студени напитки. Така че проблемът не е сезонен – почувствате ли парене при уриниране, веднага вземете мерки.

Парене при уриниране при жените.

Циститът е основна причина за парене при уриниране при жените. Този симптом обаче може да е свързан и с други заболявания, в повечето случаи от групата на предаваните по полов път. Парене при уриниране например е възможно при бактериален вагинит, като заедно с посочения симптом се наблюдава увеличена вагинална секреция, секретът е белезникав и с неприятен цвят (puls.bg).

Още в текста: Парене при уриниране при жените, при мъжете и при децата. Домашно лечение при мъже и жени. Често уриниране – лечение. Лекарства Уринал акут – при дискомфорт след уриниране и цистит. Трудно уриниране.

Гениталният херпес също може да се проявява чрез парене при уриниране, но и със силна болка. Тази неприятна, мъчителна зараза причинява грозни обриви с малки, воднисти мехурчета, сърбеж и увеличаване на лимфните възли в слабините, температура и отпадналост.

Парене при уриниране има и при заразяване с гонорея (трипер). При жените това е съпроводено с обилно жълто-зелено вагинално течение.

“Фигурин

Микоплазмоза е още едно заболяване, сред чиито симптоми има парене при уриниране. Тази инфекция, причинявана от т.н. микоплазми, може да засегне тежко женските полови органи, включително матката, и да причини сериозни възпалителни процеси.

Към въпросните заболявания с парене при уриниране се отнасят също трихомоноза и инфекциите с хламидии.

Парене при уриниране при мъжете.

Генитален херпес, гонорея, микоплазмоза, трихомоноза са инфекции, които засягат еднакво двата пола, така че причиняваното от тях парене при уриниране се проявява и при мъжете (puls.bg). Специфични диагнози, отново свързани с парне при уриниране, са камъни в простатната жлеза, простатит – остър или хроничен, рак на пикочния мехур и на простатата.

Ако циститът – възпалението на пикочния мехур – е по-често срещан здравословен проблем при жените, то 2/3 от случаите на уретрит се падат на мъжете. Става дума за възпаление на уретрата – канала, по който се изнася урината от тялото. Паренето при уриниране е класически симптом на това състояние.

Парене при уриниране при децата.

парене при уриниране, домашно лечение
Причината за парене при уриниране не е само една

Някои видове инфекции са присъщи и на детската възраст, например бактериалните инфекции, причиняващи цистит или уретрит.

Деликатното в случая е, че когато става дума за съвсем малки деца, те не могат да идентифицират признак като парене при уриниране и просто се скъсват от плач, започват да се стискат и искат да отложат уринирането инстинктивно, за да си спестят парене и болка.

Статистиката е категорична, че такъв тип инфекции през първата година от живота са по-присъщи на момчетата, след което са доста изявени и при момичетата.

Дайте мнение и Вие тук!

В някои случаи има анатомични аномалии и отклонения, които създават благоприятни условия за задържане на урина и стимулират инфекции, респективно парене при уриниране.

Изключително тревожни данни има за децата в училищна възраст, които не посещават тоалетна по различни субективни или обективни причини дълги часове.

Задържането на урина създава среда, която насърчава развитието на патогенни микроорганизми, а оттук – на инфекции с проявено парене при уриниране.

Малките деца трябва внимателно да бъдат наблюдавани, ако са неспокойни, плачат, урината им е променена като цвят, миризма и количество. Големите пък следва да бъдат убеждавани, че редовното посещение на WC няма да им отнеме от свободните минути в междучасията и че се касае за здравето им (kenguru.bg).

Уринал или Цистирен при цистит, нефрит или ешерихия коли. Прием и мнения

Често уриниране – при жени, мъже, деца. Лечение.

Потребността от често уриниране може да превърне живота на един човек в кошмар. Доста хора чувстват неудобство да споделят подобен проблем, който всъщност е решим. Така например при жените честото уриниране е състояние, свързано с т.н. свръхактивен пикочен мехур.

Проблемът е, че рецепторите в стената на мехура изпращат погрешни сигнали и следват неточни команди: мехурът не е пълен и готов за опразване, но сигналът алармира точно за това и това означава веднага да се търси тоалетна. Нещо по-лошо, ако малко се забавите мускулът, който възпира изтичането на урината, се отпуска и вие губите контрол над мехура си. За хората, които имат подобни притеснения трябва да е ясно, че такова състояние може да се лекува медикаментозно (urology.bg).

Честото уриниране при мъжете освен със свръхактивен пикочен мехур може да се обясни и с уголемяването на простатата (хиперплазия). При хиперплазия на простата честото уриниране нощем измъчва и изтощава; всъщност няма причина да понасяте героично подобен тормоз, защото има начини за лечение. Потърсете добър уролог и ще научите за какво става дума!

Честото уриниране при деца може да е причинено от инфекции в отделителната система, но може да е и признак за диабет. При децата роля играят и психогенни фактори: често уриниране или напикаване може да има поради стрес, заради проблеми със съученици или учител в училище (deteto.bg).

Уринал акут – при дискомфорт при уриниране и цистит.

парене при уриниране, домашно лечение и лекарства
Парене при уриниране може да е симптом за цистит

Уринал акут е балансиран продукт с биоактивна съставка от червени боровинки. Негов основен фактор са проантоцианидините, чрез които се препятства задържането на бактерии в пикочния мехур, тяхното размножаване и колонизиране. Продуктът има укрепващ ефект върху имунната система. С негова помощ се овладяват неприятните симптоми на цистит и възпаление на уретрата.

Трудно уриниране

То е един от тревожните признаци на простатит при мъжете; урината се изтласква с усилие, понякога на капки, наблюдава се прекъсване на струята, която е слаба; съпроводено нерядко с парене и болка.

По принцип и при двата пола, както и при деца, трудното уриниране е знак за уроинфекция и трябва да се действа бързо и компетентно. Недоизлекуваните упорити уроинфекции често стават хронични и се превръщат в траен проблем за много хора.

Вижте и ТОВА:

Често уриниране – защо и кога това е опасно?

За Радост Ангелова

Радост Ангелова е редактор и репортер в множество национални и регионални вестници и електронни медии с над 30 години стаж в областта на здравеопазването, социалните политики и бизнеса.

Прочети още

4esto

Често уриниране – защо и кога това е опасно?

Кога се говори за често уриниране – при възрастни и при деца. Допълнителни болестни симптоми: …

4 Мнения

  1. При първи симптоми – дискомфорт, парене и болки при уриниране взимам Уринал АКут. В някои случаи дори не се налага лечение с антибиотик, ако инфекцията не е много силна.

  2. На мен доктора ми го изписа, тъй като много често лятото от водата в морето или басейн получавах цистит. Даже в момента пия профилактично Уринал и ако случайно се появят симптоми започвам да пия Уринал Акут.

  3. БИЛКА МЕЧО ГРОЗДЕ ОТ АПТЕКАТА ЗА 1 ЛЕВ. ПРАВИ СЕ ЗАПАРКА 1 С.Л. В 1 ЛИТЪР ВОДА. ПИЕ СЕ НА ГЛЪТКИ ПРЕЗ ЦЕЛИЯ ДЕН. ДАВАЛА СЪМ И НА ДЕЦАТА ПО-СЛАБА НАСТОЙКА. МНОГО ЕФЕКТИВНО. ДРУГАТА БИЛКА, КОЯТО УВАЖАВАМ Е БЕЛИЯ РАВНЕЦ, ЗА БЯЛО ТЕЧЕНИЕ. ИЛИ ПО-ТОЧНО ПРИ ПРОСТУДА НА ЯЙЧНИЦИТЕ С БЯЛО ТЕЧЕНИЕ. ПЕРФЕКТНА. ДЕЙСТВА ЗА 2-3 ДНИ.БЕЗ ЛЕКАРСТВА

    • Лекар.БГ

      Това с мечото грозде против парене при уриниране звучи най-добре! И от другаде сме чували, че помага. Ще се радваме, ако споделите още от опита си!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *