понеделник, 6 декември, 2021
електрическа четка за зъби - 01 elektricheska-chetka-za-zabi-01
електрическа четка за зъби - 03

Какво трябва да знаем за електрическите четки за зъби

Мислили ли сте как да направите процеса по почистването на зъбите по-приятен и по-качествен?

Оказва се, че всичко, което трябва да направите, е да си купите електрическа четка за зъби. Тези модели са подходящи както за възрастни, така и за деца.

Съществуват няколко вида електрически четки за зъби. Те се отличават един от друг по начина а почистване и скоростта на движение.

С обикновената (или така наречената ръчна) четка за зъби ние си мием зъбите около 3-5 минути. Поне такива са правилата, които зъболекарите налагат. Електрическите четки за зъби обаче ще ни помогнат да спестим малко от усилията и времето си. Как? Отговорът е прост – вибриращите им косъмчета премахват замърсяванията и плаката значително по-бързо.

Когато ползвате електрическа четка, косъмчетата й се движат напред-назад и нагоре-надолу и осигуряват цялостно и по-бързо почистване. Така може да отделяте няколко минути по-малко за процедурата – достатъчни са само 2 минути, за да блеснат зъбите ви от чистота.

Електрически четки за зъби – разновидности

Според метода на почистване и скоростта на движението, електрическите четки за зъби биват:

  • Механични
  • Звукови
  • Ултразвукови

Първият вариант – механичните, почистват зъбите по същия начин като и ръчните. Броят на движенията, които правят гарантират по-ефективен резултат от почистването.
Така наречените звукови модели по време на работа издават звук. Те работят с честота от 200-400 Hz и произвеждат между 24 000 и cheap tadalafil 48 000 движения в рамките на минута. Известни са със своя „висококачествен“ обхват и успешно премахват остатъците от храна и налепите по зъбите.

Ултразвуковите електрически четки за зъби премахват плаката, използвайки генерираните акустични вибрации. Те работят на 1.6 MHz. и на практика са безшумни. Произвеждат 192 млн. движения в минута, което ги превръща в най-ефективното и безвредно решение за човешкото здраве.

Дайте мнение и Вие тук!

електрическа четка за зъби - 04 elektricheska-chetka-za-zabi-02Освен тези видове четки, вече са на разположение и модели, които комбинират както ултразвукови, така и звукови технологии. В резултат на тази комбинация, четката е способна да почиства полепналата по зъбите храна и да разрушава плаката с помощта на вибрации.

Освен това, електрическите четки за зъби се делят на два вида и според вида на храната:

  1. Модели с автономни батерии – за захранването им се използват сменяеми батерии, които се подменят при износване (тези модели четки са по-достъпни).
  2. Модели с вградена батерия, която акумулира електричество, която се зарежда от основата за зареждане от 220 V мрежа, налична в комплекта cialis england (такива четки са по-удобни, но и по-скъпи).

Още полезна информация за четките може да прочетете в материала на колегите от Elis.bg.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Вижте и ТОВА:

Каква електрическа четка за зъби да си купя – Oral B, AEG и другите

За Лекар.БГ

Прочети още

зъбни импланти - 01 zabni-implanti-zaben-kamak_n

8 причини да кажем “Да!” на зъбните импланти

Зъбните импланти представляват титаниеви винтове, за които се закрепя коронката след хирургична намеса и при …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *