денатуриран етилов спирт - 03

Денатуриран спирт за дезинфекция. Какво е и как да го изберем? Цена на едро

Какво отличава търсения денатуриран етилов спирт от обикновения? На каква цена на едро може да се купи? Какво приложение има и става ли за пиене? Каква цена дават в обявите?

В тази статия ще се опитаме да отговорим на горните въпроси.

По какво се отличава набиращият популярност денатуриран спирт от обикновения?

Само преди някакви си 200 години етиловият спирт се е използвал само за производството на алкохолни напитки. Но с течение на времето обществените отношения се променят, икономиката се развива скокообразно и това води до там, че старите, добре познати неща, започват да проявяват нови свойства, за които хората по-рано не са и подозирали. Големите успехи на учените химици са позволили да се намери и друго приложение на спирта, освен да се пие. Оказало се, че обикновеният етилов спирт е добра основа за лакове, бои, измиващи и почистващи средства. Също така може да представлява добавка към моторното гориво, която повишава неговото октаново число. Спиртът е навлязъл в парфюмерийното производство и във фармацевтичните средства. Така се е обособил т.нар. денатуриран етилов спирт.

В обявите може да се намери денатуриран етилов спирт с цена на едро от порядъка на 60-ина лева за 9 литра (без ДДС). Някъде обаче се продава и на цена от 5 лева за литър.денатуриран етилов спирт - 02

Състав на денатурирания спирт

Денатурираният спирт е разновидност на етиловия спирт, предназначена за използване с технически цели, а също и с цел дезинфекция. За разлика от обикновения винен спирт, денатурираният не се облага с толкова големи данъци, затова и цената му на пазара е много по-ниска. По тази причина в техническия спирт се въвеждат определени добавки в ролята им на денатуриращ елемент. Това може да бъде денатониум бензоат или битрекс, а също и други вещества. Тези елементи правят денатурирания спирт абсолютно непригоден за пиене, но за сметка на това е много добър за дезинфекция.

Денатуриран етилов алкохол за дезинфекция

Покрай епидемиите, които се разразиха напоследък, денатурираният етилов спирт стана все по-популярен и търсен за дезинфекция. Дори известният преподавател от Тракийския университет д-р Георги Желев го препоръча официално. Той предупреди хората да не се дезинфекцират със спирт за горене или с ракия-първак, а да се ориентират директно към въпросния денатуриран алкохол. За разлика от метиловия алкохол, този вид спирт може да се използва външно без опасност.

Дайте мнение и Вие тук!

Откъде може да се вземе?

Тук можете да поръчате качествен и напълно законен денатуриран: ==>> етилов спирт от завод с голяма история и изградено добро име. Става въпрос за “Химснаб-Химически продукти” ООД. Дори когато става дума за външната му употреба, пак трябва да се внимава, защото може да ви пробутат какво ли не. Не бива да се доверявате на спиртове, произведени в съмнителни бараки или в задния двор на къща, пред която пасат магарета, съветват специалистите. Доверие можете да имате само на предприятия, които са се доказали в бранша.

денатуриран етилов спирт - 01Те са и единствените, които могат да ви дадат наистина приемлива цена на едро срещу качество, което би ви удовлетворило, без да застраши здравето ви. Просто отправете запитване към тях и ще се изненадате от това, колко изгодни условия ще ви предложат! Освен това не е за пренебрегване и фактът, че може да се поръчат наистина големи количества!

За Виолета Станева

Прочети още

Зависимост от алкохол - zavisimost-ot-alkohol

По пътя към едно по-добро бъдеще без зависимости

Коварна и тежка болест е зависимостта. Справянето с нея изисква силна воля, търпение и отнема …

2 Мнения

  1. Етиловия спирт 70% концентрация е за предпочитане от този на 95% защото предизвика много бърза денатурация и коагулация на протеините по повърхността на ръката и микробните клетки, което възпрепятства проникването и действието му в дълбочина, примерно в кожните пори, което води до частичен, повърхностен незадоволителен ефект.

  2. Етанолът е основният действащ компонент на алкохолните напитки, проявявайки се като депресант – психоактивно вещество, потискащо централната нервна система на човека. Етиловият спирт също се използва като гориво, като разтворител, в спиртните термометри, като дезинфекциращо средство. При добавянето на етанол към вода се намалява температурата на замръзване на сместа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *