лечение на алкохолизъм
Билките помагат и при лечение на алкохолизъм

Билково лечение на алкохолизъм

Народната медицина ползва различни билкови смеси за лечение на алкохолизъм. Има и проверени “техники”, чието прилагане в повечето случаи отказва заклетия пияч от чашката. Как става това?

Ето една проверена рецепта на web-zdrav.ru за лечение на алкохолизъм, за която са ви нужни мащерка, пелин и жълт кантарион.

ВАЖНО: Вижте още ТУК: Как руснаците лекуват алкохолизъм с билки, когато го лекуват!

Вземат се 4 части мащерка и по една – пелин и жълт кантарион. Кантарионът може да се замени с ангелика (пищялка). Билките се смесват хубаво и се наситняват. За приготвяне на настойка се взема една супена лъжица от сместа, залива се с чаша вряла вода и се оставя да постои два часа.

От прецедената настойка се пие по 1-2 супени лъжици 3-4 пъти дневно преди хранене.

Това трябва да се прави в продължение на 2-3 месеца. Ефектът обаче започва да се усеща още в края на първия месец. Много е важно лечението да не се прекъсва при първите признаци на подобрение.

„Проверен метод за лечение на алкохолизъм е използването на лют червен пипер. Супена лъжица от него се сипва в бутилка с половин литър 60-градусов спирт. Оставя се да престои 14 дни, след което течността е готова за употреба. От нея се капват по 1-2 капки във всеки литър алкохол, който “пациентът” изпива.

Дайте мнение и Вие тук!

Народната медицина практикува лечение на алкохолизъм с кисели ябълки. Екстравагантно е! Препоръчва се всеки ден алкохоликът да изяжда 3-4 ябълки, които предварително са били обработени: във всяка от тях се втикват по 5-6 пирона.

Преди консумация пироните се изваждат и с тях се подготвя плодовата партида за следващия ден. Диетата с кисели ябълки трябва да се спазва 6 седмици.

лечение на алкохолизъм
Билките помагат и при лечение на алкохолизъм

За лечение на алкохолизъм вършат работа и корени от киселец. 30 грама сушени корени се залива с 1.2 литра вода. Варят се на слаб огън един час, след което половин час отварата изстива, преди да се прецеди. От нея се пият по 50 грама два пъти дневно.

Казват също, че руските лечители церят алкохолизъм с дим от брезови дърва. Сухите дърва се посипват обилно със захар и се разпалват; след това огънят се гаси и лекуваният сяда до него, за да диша от дима.

Фигурин лесно отслабване диета 10 килограма

Твърди се, че един сеанс е достатъчен, за да почувстваш отвращение от алкохола за цял живот. Дали е истина? Кой знае – тези хора имат богат опит, може би има полза от подобно лечение на алкохолизъм.

За Марта Савова

Марта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите.За контакт: [email protected]За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

Прочети още

рак на стомаха лечение с билки

Рак на стомаха – лечение с билки и основни признаци

Против рак на стомаха има лечение с билки въз основата на змийско мляко, което е …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

АБОНИРАЙ СЕ БЕЗПЛАТНО!

Получавай на мейла си новите публикации на Лекар.БГ

Публикуваме рядко, не пропускайте!АБОНИРАЙ СЕ!