Топ 3 на методите за обезкосмяване!

Ще разгледаме трите основни методи за обезкосмяване. Прилагат ги предимно жените, макар напоследък да стават все по-популярни и сред мъжете.

Въпреки че лятото вече е зад гърба ни, а предстоящата зима обещава да покрие естественото ни окосмяване под няколко пласта дрехи, за собствен комфорт, а и за удоволствие на половинката, добре е да премахнем излишното окосмяване по тялото си.

Дали ще го направим – е, това си е наш собствен избор все пак, но нека обърнем внимание на онези продукти и методи за обезкосмяване, които най-често се използват и съответно се радват на най-голяма популярност, когато става дума за прилагане в домашни условия:

1. Студена кола маска

– факт е, че това се смята за доста болезнен метод за премахване на излишното окосмяване.

И с право!

Но ако сте решили да прилагате кола маска, определено студената е и по-безболезнена, и по-чиста като начинание. Самата процедура се изразява в нанасянето на лепкава субстанция върху кожата, пристискане и рязко отлепване;

2. Топла кола маска

– разликата между тази и първата очевидно е в температурата на субстанцията, която се нанася. Тя също е подходяща за прилагане в домашни условия, като ефектът е подобен – няколко седмици без косми. Трябва обаче лентите да се отлепят бързо, защото в обратен случай има опасност от залепване за кожата;

Дайте мнение и Вие тук!

3. Депилаторни кремове

– тук болка няма!, но трябва кожата е да здрава и устойчива.

И да не забравяме добрия стар епилатор, но това е друга тема…

За Маргарита Алексиева

Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Кремове за лице, грижи

Грижата за лицето с кремове за лице – основни напътствия

Заставайки пред някой човек, първото което се вижда, е неговото лице. То може да покаже …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

АБОНИРАЙ СЕ БЕЗПЛАТНО!

Получавай на мейла си новите публикации на Лекар.БГ

Публикуваме рядко, не пропускайте!АБОНИРАЙ СЕ!