Ако страдате от прекомерно окосмяване, ето го решението!

Прекомерното окосмяване е проблем, от който се оплакват много и мъже, и жени! Справянето с проблема „прекомерно окосмяване” не е чак толкова труден.

Важно е човек да се поинтересува и да предприеме необходимите действия на време.

Това смятат група изследователитe от университета „Сюлейман Демирел” в турския град Испарта, които са открили лек срещу окосмяването в големи дози.

„Открили” може би не е точната дума, тъй като въпросното средство е част от живота на вески един от нас. Става дума за чая от мента, пише електронното издание actualno.com.

Чаят от мента е идеалното решение на проблема, но изследователите посочват една особеност – той е ефективно средство за премахване на окосмяването само при жени.

Обяснението, което учените дават на този феномен, се свързва с високото съдържание на мъжки полови хормони андрогени в тялото на жените.

Именно андрогените предизвикват така нареченото състояние хирсутизъм, при което се наблюдава окосмяване по лицето, по гърдите и стомаха на жените. Ако обаче жената, която страда от него, консумира по две чаши чай от мента всеки ден, въздействието на хормона може да бъде успешно потиснато.

Фигурин билки за отслабване

Въпреки че се предлагат множество орални контрацептиви за справяне с проблема, допълват учените, доказано е вече, че чаят от мента е конкурентна естествена алтернатива за лечение на прекомерното окосмяване.

Вижте непременно и ТОВА:

Окосмяване и побеляване при жените. Бели косми по веждите

Оставете мнения, отзиви и коментари в нашия форум по-долу и вижте още по темата:

Получавайте първи ЛЕКАР.БГ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *