инфлуцид
Инфлуцид помага при грип и настинка

Инфлуцид е сигурната защита от грип и настинки!

Лечение с инфлуцид на грип и настинка. Профилактика и кърмене. Схема на прием. Как да предпазим детето от вируси? Съвместно действие с тонзилотрен. Д-р Михайлов по темата.

Инфлуцид е популярен хомеопатичен продукт, широко използван за профилактика и лечение на грип и настинки.

Инфлуцид e разработен на основата на шест компонента с успешно приложение – всеки от тях действа активно в отделна фаза на инфекцията и атакува проявените водещи симптоми.

Съставката аконтинум съдейства за овладяването на високата температура, тя е активна в началната фаза на заболяването. Компонентът бриония помага на организма да се справи със сухата кашлица при засегнати бронхи.

Ипекакуана втечнява бронхиалния секрет и подпомага отделянето и изхвърлянето му. Гелземиум е съставката, която действа укрепващо при състояния с отпадналост и умора; действа обезболяващо при дискомфорт и мускулни болки.

Чрез фосфорус се постига стабилност на енергийния баланс и кондицията на нервната система при хронични и остри състояния; помага при главоболие, болки в гърлото и ларингити.

Засилва имунитета и съдейства за по-бързото възстановяване. Последната съставка е еупаториум перфолиатум – хомеопатично средство, използвано и самостоятелно при настинки и грип (framar.bg).

Профилактика с лекарството и кърмене

Профилактиката с инфлуцид е един от успешните варианти за предпазване от вирусни инфекции. Напълно здрави възрастни и деца на възраст над една година могат да направят с предпазна цел един превантивен курс, като приемат три пъти дневно по една таблетка. Таблетките се държат в устата до пълното им разтваряне. Курсът може да продължи до 8 седмици и се практикува преди началото на очаквани грипни епидемии. Профилактичният ефект продължава около три месеца (multipharm.eu).

Дали инфлуцид може да се прилага профилактично от кърмещи мами, както и от бременни? Тук е в сила общата препоръка, че и най-обикновеният и предвидим медикамент следва да се приема от споменатата потребителска група само след лекарска преценка на индивидуалния случай (framar.bg).

Примерна схема на прием

Правилата на лечение с инфлуцид са доста ясни и могат без затруднения да се прилагат по стандартна схема.
Възрастни вземат по една таблетка през час, като я оставят да се разтвори бавно в устата. Лимитът на дневния прием е 12 таблетки.

Деца на възраст 1-12 години вземат по една таблетка през два часа, но не повече от 8 таблетки на ден.

Демир бозан за безсъние

След острия период деца и възрастни трябва да приемат по 1-2 таблетки три пъти дневно в продължение на една седмица. Таблетките се разпределят през равни интервали от време; приемат се половин час преди или след хранене (multipharm.eu).

Как да предпазим детето си от вируси?

инфлуцид
Добрата профилактика с инфлуцид спестява болести

Естествено – първият съвет, който всеки ще ви даде, е да направите профилактична подготовка преди сезона на вирусите. Тя може по ваш избор да е с добър хомеопатичен продукт – например осцилококцинум или инфлуцид, а може и с природно средство като клеевата тинктура (purvite7.bg).

Друг важен момент е добрата лична хигиена. Честото миене с топла вода и сапун, особено след пътуване в обществения транспорт, пребиваване в детската градина или в класната стая, могат да ви спестят не една инфекция, при това не само грипна.

Избягването на местата със струпване на много хора: интернет зали, киносалони, купони, размотаване в мола – всичко това са сигурни стъпки да “вдишате” вирусите и да не разберете откъде ви е дошла болестта.

Дайте мнение и Вие тук!

Предхождаш момент е закаляването, за което пълноценно трябва да се използва лятната ваканция – но грижите за това да продължат постоянно. Насърчавайте децата си да спортуват.

Обърнете внимание на храненето: осигурявайте в менюто им храни с високо съдържание на антиоксиданти, калций и ненаситени мастни киселини омега-3. Плодове, зеленчуци, пълнозърнест хляб, млечни продукти – това е добре за подрастващия организъм. Добре би било да откажем най-младите българи от всекидневната консумация на фаст фууд, но това наистина е почти невъзможна мисия.

С какво можем да съчетаваме инфлуцид?

Вижте и по-добрия ни текст за Инфлуцид ТУК:

Инфлуцид – кога да го изберем пред антибиотика

Инфлуцид се съчетава успешно с други хомеопатични продукти – но с кои точно може да определи само специалистът в зависимост от индивидуалния профил на пациента. Става дума за ехинацея, инфлуенцинум, енгистол, есберитокс, осцилококцинум.

Инфлуцид може да се комбинира и с Шуслерови соли: при главоболие в начална грипна фаза и настинка – с №7, при проявена грипна симптоматика – №3, профилактично – №3, 6 или 7, при температура до 30 градуса – №3 (multipharm.eu).

Познати са също комбинациите с имунокинд, цинабсин.

Медикаменти, които могат да се комбинират с инфлуцид: мукосолван, респивакс, парацетамол, медикаменти за високо артериално налягане (по framar.bg).

Съвместно действие на тонзилотрен и инфлуцид

Двата хомеопатични продукта често се препоръчват за паралелен прием в случаите, когато става дума за често боледуване от ангина. Прилагат се по индивидуална схема, като профилактичният курс може да продължи 2-3 месеца в зависимост от общото здравословно състояние на пациента, най-често дете (bg-mamma.com, консултация с д-р Марио Янакиев).

Какво казва д-р Атанас Михайлов по темата?

инфлуцид
Инфлуцид помага при грип и настинка

Позицията на д-р Атанас Михайлов – популярен фитотерапевт и специалист по хомеопатия, е че продуктът инфлуцид е успешен вариант за профилактика и лечение на грип и настинки (168chasa.bg). Едновременно с това д-р Михайлов обръща внимание на общото укрепване на организма – състоянието на имунната система ще определи дали някой от нас или децата ни ще се разболее.

Към мерките за укрепване на имунната система д-р Михайлов посочва закалителните процедури, физическа активност – разходки на чист въздух, здравословното хранене с прием на сезонни храни с богато на антиоксиданти съдържание, здравият сън, избягването на стреса.

За Марта Савова

marta-savovaМарта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите.За контакт: martasavova@yandex.ru.За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

Прочети още

синупрет

Синупрет – опитайте го при хрема и синузит!

Синупрет – всички растителни съставки на медикамента; как действа. Лечение със синупрет, дози и ефекти. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *