Начало > Болести > Масажи и билки помагат при неврит на лицевия нерв

Масажи и билки помагат при неврит на лицевия нерв

Неврит и възпаление: Лицевият нерв е един от най-важните в нервната система, защото контролира работата на лицевите мускули.

Отговаря за мимиката и участва в процеса на слюноотделянето.

Именно възпалението на лицевия нерв се нарича неврит. Най-често това е вирусна инфекция, която се обостря при простудяване.

Но може да се случи и по други причини, затова при първите прояви веднага посетете специалист. Иначе процесът може да стане необратим.

Лечението отнема много време, но болестта не трябва да се задълбочава в никакъв случай, защото лицето може да остане неподвижно завинаги.

Още повече стандартното лечение няма да ви спаси от рецидиви. Причини за заболяването могат да станат преохлаждане, възпаление на средното ухо или околоушната жлеза, травма и т.н.

Невритът на лицевия нерв се съпровожда с пареза на мускулите на половината лице.

Освен това се нарушава вкусът, болният получава болки в ухото, изпитва трудности при говорене и прием на храна. Възникват проблеми и с отделянето на сълзи и слюнка.

При необходимост неврологът назначава противооточно и противовъзпалително лечение.

Дайте мнение и Вие тук!

Подбира антивирусни средства и препарати, които да помогнат за подаването на кръв и хранителни вещества към нерва и неговите центрове в мозъка.

А след това идва ред и на физиотерапевтичните процедури и лечебната гимнастика.

Демир бозан билки за бъбреци

Много голяма роля за побеждаване на болестта играят рефлекторните методи.

Иглорефлексотерапията може да се справи с болката и да предотврати атрофията на мимическите мускули, както и асиметрията на лицето.

За alexa

Оставете коментар

Моля, Влизане за да коментирате
  Абонирайте се  
Уведомение за