Масажи и билки помагат при неврит на лицевия нерв

Неврит и възпаление: Лицевият нерв е един от най-важните в нервната система, защото контролира работата на лицевите мускули.

Отговаря за мимиката и участва в процеса на слюноотделянето.

Именно възпалението на лицевия нерв се нарича неврит. Най-често това е вирусна инфекция, която се обостря при простудяване.

Но може да се случи и по други причини, затова при първите прояви веднага посетете специалист. Иначе процесът може да стане необратим.

Лечението отнема много време, но болестта не трябва да се задълбочава в никакъв случай, защото лицето може да остане неподвижно завинаги.

Още повече стандартното лечение няма да ви спаси от рецидиви. Причини за заболяването могат да станат преохлаждане, възпаление на средното ухо или околоушната жлеза, травма и т.н.

Невритът на лицевия нерв се съпровожда с пареза на мускулите на половината лице.

Освен това се нарушава вкусът, болният получава болки в ухото, изпитва трудности при говорене и прием на храна. Възникват проблеми и с отделянето на сълзи и слюнка.

При необходимост неврологът назначава противооточно и противовъзпалително лечение.

Дайте мнение и Вие тук!

Подбира антивирусни средства и препарати, които да помогнат за подаването на кръв и хранителни вещества към нерва и неговите центрове в мозъка.

А след това идва ред и на физиотерапевтичните процедури и лечебната гимнастика.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Много голяма роля за побеждаване на болестта играят рефлекторните методи.

Иглорефлексотерапията може да се справи с болката и да предотврати атрофията на мимическите мускули, както и асиметрията на лицето.

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *