aлергична кашлица
Алергична кашлица се причинява от алергичен ринит или сенна хрема

Домашни лекове срещу алергична кашлица

Предлагамe ви три изпитани рецепти за справяне с алергична кашлица

Алергична кашлица може да сполети човек по всяко време на годината. Тя не се различава особено от простудната. Ако дихателната система е засегната, това затруднява особено ежедневието и е напълно нормално да посетим лекар. Алергична кашлица обаче може да излекувате както с лекарства, така и с домашни лекове.

Изследванията са установили, че алергична кашлица се появява от алергичен ринит или сенна хрема, които влияят негативно на организма и той създава по-голямо количество секрет в синусите. Оттам те започват дразнене като храчки и секрети.

На първо мясато избягвайте алергените, които го провокират. Това може да са косми, мъх, прах… Промивайте синусите си, а освен това пийте течности, защото така ще подсилите ефекта за по-бързото изхвърляне на секретите.

Домашното лечение може да протече и с няколко народни рецепти. Те ще ви гарантират бързо облекчение на дразнещите симптоми на алергичната кашлица:

– Намачкайте два банана, след което ги залейте с чаша гореща вода. Подсладете с мед и поглъщайте получената смес 6-7 пъти на ден чрез супена лъжица.

Дайте мнение и Вие тук!

– Гореща вода примесена със сок от моркови също е ефикасно средство. И към нея добавете мед, за да постигнете максималния ефект. Сместа трябва да се консумира топла по 3-4 пъти на ден.

aлергична кашлица
Алергична кашлица се причинява от алергичен ринит или сенна хрема

– Микс от 300 г мед и един лист ситно нарязано алое се смесва с половин литър гореща вода. Сместа трябва да заври, след което да се остави да изстине. Разбъркайте хубаво и я оставете в хладилника. Консумирайте по 3 пъти на ден чрез супена лъжица.

За Радост Ангелова

Радост Ангелова е редактор и репортер в множество национални и регионални вестници и електронни медии с над 30 години стаж в областта на здравеопазването, социалните политики и бизнеса.

Прочети още

фликсоназе или назонекс мнения

Назонекс – начин да се преборим със сенната хрема

Начини за прием на назонекс при сенна хрема (алергичен ринит), синузит и полипи в носа. …

Едно мнение

  1. Мечът също е голям алергени….така че съветите ви не струват…..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *