Изпотяването на дланите и на ръцете говори за невроза

Изпотяването на дланите означава, че непрестанно сте подложени на напрежение, от което не можете да се освободите, неизяснени конфликти, стрес.

Тези психични моменти разстройват един от отделите на нервната система, който ръководи потните жлези. Затова дори и при малка тревога този отдел реагира болезнено.

Потенето е най-малката беда. Обикновено такива разстройства протичат значително по-тежко – като невроза. Пациентът е с разстроен сън, непрестанно уморен, става избухлив и нетърпим за близките си.

Лечението трябва да започне с откриване на причината за стреса. И по възможност – с нейното отстраняване.

Ако това не е възможно, трябва да ви предпишат някои лекарства, които да успокоят неотреагираната възбуда. Като начало си вземете от аптеката успокоителни чайове с маточина и мента, и се погрижете за добрия си сън. Битката за съня е наполовина спечелена битка с неврозата.

Демир бозан за безсъние

Необяснимото и упорито изпотяване при най-малки пречки и конфликт в живота може да е ранен признак на увреждане на щитовидната жлеза. Тя започва да произвежда повече от хормона тироксин, който предизвиква не само изпотяването и нервността, а и ускорен пулс.

изпотяване на дланите и на ръцетеЗатова при такова изпотяване пребройте пулса си. Ако той е около 70 в минута, щитовидната жлеза е в ред. Ускоряването му до 80 – 85 все още е в нормата. Но щом мине 90, и се задържа така повече от час, и това става всеки ден, проверете щитовидната си жлеза!

Оставете мнения, отзиви и коментари в нашия форум по-долу!

Получавайте първи ЛЕКАР.БГ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *