ябълков оцет и тамян за шипове, лечение
ябълков оцет и тамян за шипове, лечение, лекарства за остеофит

Лечение на шипове с ябълков оцет и тамян. Яйца

Макар да казват, че шипове не се лекуват, много от пациентите твърдят, че след тези компреси повече не са имали болки

Лечение при шиповете няма! Това заключение е известно на всеки, който страда от заболяването и звучи в ушите му всеки път, когато изпита острота болка във врата или гърба.

В медицината обаче 2 и 2 никога не прави 4, така че шанс винаги има. Макар до момента да не се е намерил лек при шипове, много пациенти твърдят, че са се избавили от болката.

Преди обаче да се предприемат каквито и да било методи на лечение и облекчаване, важно е да се знае дали със сигурност става въпрос за шипове. Ренгенографията е сред основните методи за поставяне на диагноза.

Какво представляват шиповете (остеофит)?

Това е болест на опорно-двигателната система, при която се формира ново образование около костта. Погрешна е представата, че шиповете бодат. Напротив – те сa заоблена костна тъкан, която се образува вследствие на наранявания или друг вид увреждане на хрущяла. За да „поправи грешката“, организмът започва да произвежда нова тъкан – т.нар. шип. Тези израстъци са по-често безболезнени, затова много хора ги имат, но не подозират за тях.

Ето защо когато говорим за шипове и болка, със сигурност е намесен и трети фактор – анатомични изменения или друго.

Причини

Изненадващо, причина Номер 1 за остеофит не е напредването на възрастта или травма, а… неправилното хранене! Доказано е, че лошите хранителни навици увреждат ставите и водят до появата на шипове. Това особено важи за хората с наднормено тегло.

Стресът също е фактор, който води до заболяването, а ако имаме и фамилна обремененост, опасността от появата им става още по-голяма.

Разбира се, не малко влияние оказват и неправилната стойка, травмите, напредването на възрастта или ниската двигателна култура. Те водят до износването на ставите и карат организма да произвежда нова тъкан.

Лечение с масаж

Лечението с масаж е нож с две остриета, като тук е по-правилно да говорим за облекчение. Масажът може да успокои болките ви, но няма да „отстрани“ шиповете. Нередки са случаите, в които се получава обратен ефект, особено ако манипулацията не е извършена от специалист. Един неправилен масаж може буквално да ви осакати! Има и случаи на мозъчен удар! Разтриването трябва да е леко и нежно, не бива да се натиска!

При всички положения алтернативната медицина тук е препоръчителна като метод. В много редни случаи можем да говорим за оперативна намеса или някакви лекарствени препарати.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

По-скоро методи като иглотерапия, кинезитерапия или Боуен терапия могат да подобрят състоянието.

Компреси с ябълков оцет топят шипове

Много добре се повлияват пациенти с оплаквания от шипове при прилагането на компреси. Особено ябълковият оцет е с доказан облекчаващ ефект.

  • Ябълков оцет и тамян

Използва се дълго парче вълнен плат, което се намокря обилно с натурален ябълков оцет. Изцежда се много добре, може да се остави леко да изпръхне, за да остане само влажно. Обилно се наръсва с бял тамян, ситно счукан (най-добре го вземете от църква). С превръзката се преспива и всяка сутрин се сваля. До седмия път би трябвало вече да няма оплаквания.

10 г тамян и се разтваря в една водна чаша ябълков оцет. Болното място се масажира с така приготвената смес.

Дайте мнение и Вие тук!
  • Ябълков оцет и яйце

Едно прясно яйце се поставя в чаша, в която се сипва ябълков оцет. Трябва да се покрие един пръст над яйцето. Кисне се три дни, докато черупката се разложи, след което обелката заедно с жълтъка се отстраняват и белтъкът отново се връща в чашата с оцета. Разбърква се с 40 г терпентин до получаване на хомогенна смес, с която се налага болното място с помощта на марля всяка вечер. Сутрин марлята се сваля и мястото хубаво се измива. Облекчение трябва да има още на 3-ата вечер.

  • Ябълков оцет и черен хляб

Накисвате черен хляб в ябълков оцет и с него налагате болното място за няколко часа. След като го свалите, увийте го с вълнен плат.

Рецепти „Аз оздравях“

Предлагаме ви и 2 рецепти, за които пациенти твърдят, че са оздравели напълно:

  1. Приемайте два пъти дневно една супена лъжица оцет, с една супена лъжица мед, разтворени във вода. След месец трябва шиповете да са изчезнали.
  2. Отделете една дебела люспа от зрял лук и капнете върху нея няколко капки катран. Наложете люспата върху болното място, превържете с марля и преспете с нея, като на сутринта свалите компреса.

Вижте и ТОВА:

Шипове във врата: Лечение с масаж, упражнения и др. начини

Как се ползва Фастум гел при шипове:

Фастум гел или Репарил? Дийп рилийф и другите. Мнения и описание

Целината също е много полезна при шипове:

Целина. Топ 15+ ползи и рецепти с глава от целина. Противопоказания

И накрая едно видео на английски за лечението на шипове с ябълков оцет:

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Крем Витасин за белези. Мнения, видове

Витасин – видове и мнения. Оставете и вие своя отзив!

Какви видове Витасин има и как помагат? Как действа и как се прилага при косопад, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.