кондиломи, остри
Неудобството да имаш кондиломи се преодолява в името на здравето

Кондиломи: Кое лекарство е добро? Симптоми и лечение

Кондиломи – симптоми, лечение и снимки. Заразяване с кондиломи. Вътрешни кондиломи и на ануса

Кондиломи или генитални брадавици: ето една неудобна тема, която страдащите от тези неприятни генитални брадавици предпочитат да обсъждат анонимно.

Обяснимо е: кондиломи се предават по полов път и това има своите деликатни в много отношения моменти. Освен това човекът, който носи заразата, сам не винаги знае, че в тялото му се е настанил папилома вирус, причинителят на проблема.

Вижте тук най-подробния материал в БГ интернета по темата: Топ билки, лекарства и други средства и начини за лечение на кондиломи (папиломи)!

кондиломи
Неудобството да имаш кондиломи се преодолява в името на здравето

Вирусът – Human papilloma virus, HPV, може да остане скрит най-малко три месеца и да се прояви едва след този срок (puls.bg) . Има случаи, когато “дрямката” му продължава и години!

Друга особеност на въпросните кондиломи е това, че те могат да засегнат най-напред вътрешни органи на женската полова система, т.е. да са незабележими. При интимен контакт са в състояние да заразят един нов партньор, без носителката/носителят им да подозира за тази опасност.

С две думи: заразяването с кондиломи е лесно, а опасността от нелекувани кондиломи е да се развият злокачествени процеси.

Кондиломи – симптоми, лечение и снимки

кондиломи
Заразата с кондиломи се предава при интимен контакт

Появата на кондиломи първоначално не привлича вниманието: това са кожни образувания със зърнеста структура, бледо розови, неболезнени. При небрежна лична хигиена издават характерна лоша миризма.

Развиват се на групи; разположението им, както и нарастването, са тревожен симптом и заразеният не бива да се залъгва, че ще отминат някак от само себе си.

От кондиломи са засегнати и двата пола. При жените кондиломи могат да се развият по външните полови органи – в зоната около влагалището, ануса, да са засегнати клиторът, големите и малките срамни устни, уретерът.

По-опасно е развитието на кондиломи във вътрешността на тялото, в уретер и особено по шийката на матката. Тук появата на кондиломи създава риск от злокачествено израждане на клетки и появата на рак на маточната шийка.

При мъжете “жертва” на кондиломи обикновено е пенисът. Не можеш да не се запиташ как се живее с подобно бреме и защо трябва да се търпи, когато лечението на кондиломи е възможно – до голяма степен! Мъжкото тяло е обречено да понесе агресията на кондиломи не само външно – болезнено се засягат уретрите, кондиломи могат да се появят и вътре в ануса.

Демир бозан за безсъние

Специфичното разположение на брадавиците кондиломи насочва всеки лекар, при който рано или късно ще отидете, към точната диагноза. Тя трябва да бъде потвърдена чрез кръвен анализ, след което започва лечението с медикаменти; често споменават е изопринозинът. Препоръчван е и хомеопатичният продукт туя окциденталис30СН (framar.bg).

Лекуват се едновременно двамата партньори, които са имали интимна близост, дори при единия да няма външно изразена симптоматика (rozali.com). При нови сексуални контакти се вземат строги предпазни мерки; важно е да не се докосват брадавиците, тъй като заразата при допир е изключително лесна. Ако са налице по-големи образувания, те могат да се изрежат или да се изгорят с лазер или азот.

Лекуващият преценява каква лечебна технология да приложи, като обикновено изпраща тъкан от кондиломи за хистологичен анализ. Целта е да се провери дали вече не са започнали процеси на злокачествени изменения в клетките.

кондиломи
Неприятните кондиломи имат бледорозов цвят и се развиват на групички

От всичко това трябва да ни е ясно, че проблемът кондиломи никак не е безобиден. Лечението на упоритите папилома вируси от тип 6 и 11 е продължително и може да не даде бърз и окончателен резултат. Много лекари смятат, че папилома вирусът никога не може да бъде изчистен докрай от едно заразено тяло.

Дайте мнение и Вие тук!

Лечението може да подобри здравословното състояние и вирусът да “потъне”, да няма видими прояви, но някакъв външен тласък отново да го активира. Има и друга теза – че организмът сам може да се справи със заразата и да се освободи от вируса, като разчита на здравата си имунна система.

Лечение на папиломи. Топ билкови рецепти, народна медицина, но задължително при лекар!

Народната медицина препоръчва домашно лечение на кондиломи с ябълков оцет (ezine.bg). Ето как се прави:

Памучен тампон, напоен с ябълков оцет, се поставя върху брадавиците за 40 минути. На следващия ден се мажат само брадавиците с клечка за уши, потопена в оцет. Препоръчва се при по-тежки случаи процедурата да се извършва два пъти на ден. Обещание – след около седмица брадавиците ще са победени, но на тяхно място могат да се появят ранички. Тях също можем да лекуваме с домашни мехлеми, съдържащи лайка, невен и жълт кантарион.

Коректно е все пак идеята за подобно лечение да се консултира с лекар – третирането на деликатни зони, каквито са половите органи, с ябълков оцет може да се окаже нож с две остриета!

Лекарства при кондиломи:

  1. Салицилов спирт или киселина
  2. Крем “Алдара”
  3. Гел Панавир
  4. Изопринозин против вируси
  5. Кондолин солуцио
  6. Ваксина Силгард
  7. Ваксина Церварикс
  8. Витамини и комплекси от минерали

Вътрешни кондиломи; кондиломи при бременни жени

кондиломи
Народната медицина препоръчва ябълков оцет срещу кондиломи

Човешкият папилома вирус – както вече стана дума – атакува организма като цяло. Затова е възможно кондиломи да се появят по места, които не са имали пряк контакт с брадавиците у друг човек.

Форумите са доста наситени с отчаяни вопли на момчета и момичета, които се кълнат, че не са правили анален секс – но имат брадавици точно “там”. Популярното обяснение е, че наистина не е задължително да се е случило точно това. Вътрешните кондиломи могат да засегнат както женския, така и мъжкия организъм – да се развият около ануса и навътре, да засегнат ректума, уретрите.

Описани са случаи, при които отстраняването им в подобни случаи – по хирургичен път – нормализира функциите на тези органи.

Особено важно е да се вземат мерки в случаите, когато една бременна жена има кондиломи. Реален е рискът бебето й да се зарази с папилома вируса по време на раждането и да развие кондиломи например в устната кухина. По тази причина е нормално рискът да се избегне чрез раждане със секцио.

Брадавици: Топ-начините за лечение. Кое лекарство е добро?

За Марта Савова

marta-savovaМарта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите.За контакт: martasavova@yandex.ru.За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

Прочети още

Витамин Б Комплекс с магнезий, странични ефекти.

За какво се пие витамин В комплекс?

Мнения: Точно за какво се пие витамин В комплекс? Странични ефекти. С добавка магнезий за …

Едно мнение

  1. Здравейте,тъй като този препарат/алдара/ми е много скъп,искам да попитам може ли да се ползва ВЕРУТОЛ за кондиломи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *