Кондиломи – има ли лечение?

Гениталните брадавици, които се наричат още кондиломи, обикновено имат розов до сив цвят и се образуват в областта на половите органи, на гениталиите, както и в перианалната зона.

Типичното за тях е, че варират от изключително дребни образувания до такива, които могат да бъдат забелязани с просто око.

Повърхността и броят им също могат да варират – от набраздена до гладка, от единични до появата на групови образувания.

Още по темата ТУК: Лечение с билки и лекарства (мазила и за пиене) на кондиломи и папиломи!!

Кондиломите се срещат както при мъжете, така и при жените, като в зависимост от особеностите на мъжкия и женския организъм проявленията им леко се променят.

След като веднъж е диагностицирано наличието на кондиломи, следва дълъг период на лечение. Въпреки че има случаи, в които образувания изчезват, без да се налага намеса, в по-голяма част от случаите става дума за продължително лечение, което невинаги гарантира, че заразата ще се изчисти докрай.

Фигурин чай за отслабване

Консервативното, ако може така да се нарече, лечение се състои в употребата на препарати, изготвени върху различни количества подофилотоксин. Веществото се отличава с антимикотично действие, което води до некроза, но при което често има и сериозни странични ефекти.

Друг продукт – Имиквимод – модулира имунния отговор, който е даден от страна на вируса. Криохирурията с течен азот е по-драстичният подход за лечение.

При него обаче често се срещат рецидиви – в рамките на следващата половин година до 70% от пациентите отново биват атакувани от вируса.

Оставете мнения, отзиви и коментари в нашия форум по-долу и вижте още по темата:

Получавайте първи ЛЕКАР.БГ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *