Разделното хранене помага при диабет и гастрит

Как да си помогнем с разделно хранене при диабет и гастрит. Доста лесни начини, които могат да ни свършат чудесна работа!

Добре е да поговорим за правилното съчетаване на хранителни продукти – разделното хранене, което трябва да се прилага не само при вашите заболявания, но и при напълно здрави хора, за да не се стигне до подобни заболявания.

При безразборно съчетаване на храните ние поглъщаме голямо количество храна, за смилането на която се изразходва голямо количество енергия. Поради това, че храните са неправилно съчетани, голяма част от тях остават непреработени, предизвикват ферментация, отделяне на газове, гниене и получаване на токсични вещества, които остават в организма.

Разделното хранене е лечебен метод, който задължително трябва да се използва в комплексната програма за лечение при всички останали здравословни проблеми, особено при диабет, стомашни, жлъчни, бъбречни, чернодробни болести.

Как да съчетаваме плодовете при разделно хранене.

Те трябва да се ядат самостоятелно минимум 20-30 минути преди консумиране на белтъчна храна или 2-3 часа след нея. Не бива да се приемат непосредствено след хранене, защото ферментират и затормозват смилането на приетата храна. Плодовете могат да се комбинират помежду си. Динята трябва да се консумира самостоятелно.

Добрата комбинация за киселото мляко е приемането му заедно с моркови краставици, тиквички, чушки, спанак, зелен фасул, плодове, които са, богати на захари – банан, сушени смокини, кайсии, сливи, стафиди. Лоша комбинация на киселото мляко е с месо, риба, картофи, хляб и тестени изделия. Свареното прясно мляко трябва да се пие самостоятелно, на отделен прием.

То е трудносмилаема храна и, особено ако имате гастрит, следващото хранене е добре да бъде след 2 часа.

Най-добрата комбинация на месото е със зеленчукова салата като предястие или гарнитура. Лоши комбинации на месото е консумацията му с картофите, ориза, зърнените храни, сиренето, кашкавала, яйцата и киселото мляко.

Погледнете и ТУК за нещо по-добро:

Разделно хранене: Изчерпателни таблици, диета, меню, правила

Оставете мнения, отзиви и коментари в нашия форум по-долу и вижте още по темата:

Получавайте първи ЛЕКАР.БГ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК:
Разделното хранене помага при диабет и гастрит
5 (100%) 1 vote

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *