разделно хранене

Разделното хранене помага при диабет и гастрит

Как да си помогнем с разделно хранене при диабет и гастрит. Доста лесни начини, които могат да ни свършат чудесна работа!

Добре е да поговорим за правилното съчетаване на хранителни продукти – разделното хранене, което трябва да се прилага не само при вашите заболявания, но и при напълно здрави хора, за да не се стигне до подобни заболявания.

При безразборно съчетаване на храните ние поглъщаме голямо количество храна, за смилането на която се изразходва голямо количество енергия. Поради това, че храните са неправилно съчетани, голяма част от тях остават непреработени, предизвикват ферментация, отделяне на газове, гниене и получаване на токсични вещества, които остават в организма.

Разделното хранене е лечебен метод, който задължително трябва да се използва в комплексната програма за лечение при всички останали здравословни проблеми, особено при диабет, стомашни, жлъчни, бъбречни, чернодробни болести.

Как да съчетаваме плодовете при разделно хранене.

Те трябва да се ядат самостоятелно минимум 20-30 минути преди консумиране на белтъчна храна или 2-3 часа след нея. Не бива да се приемат непосредствено след хранене, защото ферментират и затормозват смилането на приетата храна. Плодовете могат да се комбинират помежду си. Динята трябва да се консумира самостоятелно.

Добрата комбинация за киселото мляко е приемането му заедно с моркови краставици, тиквички, чушки, спанак, зелен фасул, плодове, които са, богати на захари – банан, сушени смокини, кайсии, сливи, стафиди. Лоша комбинация на киселото мляко е с месо, риба, картофи, хляб и тестени изделия. Свареното прясно мляко трябва да се пие самостоятелно, на отделен прием.

То е трудносмилаема храна и, особено ако имате гастрит, следващото хранене е добре да бъде след 2 часа.

Дайте мнение и Вие тук!

Най-добрата комбинация на месото е със зеленчукова салата като предястие или гарнитура. Лоши комбинации на месото е консумацията му с картофите, ориза, зърнените храни, сиренето, кашкавала, яйцата и киселото мляко.

Погледнете и ТУК за нещо по-добро:

https://www.lekar.bg/2016/11/25/%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%BE-%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B5/

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Отслабването може да бъде един приятен и немъчителен процес, ако, разбира се, знаете какво да правите и какви храни да консумирате.

Топ 10 храни, които ще ви помогнат при отслабване

Отслабването може да бъде един приятен и немъчителен процес, ако, разбира се, знаете какво да …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *