активен въглен
С активен въглен може и да се отслабва

Активен въглен – за пречистване и за отслабване

Активен въглен споменаваме и търсим обикновено когато имаме стомашни проблеми. Известно е, че с помощта на активен въглен успешно се преодоляват критични състояния на стомашно-чревния тракт: натравяния, диарии при вирусни инфекции.

Твърди се също, че чрез активен въглен може успешно да се направи цялостна детоксикация, пречистване на организма.

Спрягат го и в описания на програми за редукция на теглото.

Какво всъщност е активен въглен?

Химически чист въглен, получен при изгаряне на кокосови черупки, бамбук и други материали при специални условия. Обработен е с кислород, което увеличава многократно повърхността му, а оттук – и способността му да поема, да всмуква молекули на други вещества. По данни от revita.bg например 50 грама медицински въглен имат обща пореста площ, равна на десет футболни игрища.

Активният (медицински) въглен има огромна адсорбираща мощ. Точно това го прави приложим в много човешки дейности, като особено важно е значението му в медицината.

Той е универсална противоотрова: действа бързо и може успешно да изпълни функциите си във всеки сегмент от стомашно-чревния тракт. “Обезвредява” вредни органични и неорганични съединения и отрови достатъчно рано – преди да са нанесли някакво увреждане на организма.

Освен като антидот активният въглен се прилага и като лекарствен продукт при болестни състояния, предизвикани от вирусна или бактериална атака, както и при активен метеоризъм или подуване на червата. Набавянето му в аптеките не е проблем; има го под форма на таблетки, капсули или прах.

Как се прави пречистване на организма с активен въглен?

Практиката на пречистване чрез прием на въглен (ентеросорбция) не е откритие на модерните времена – практикувана е още в Древния изток. Идеята е чрез поглъщане на определени дози активен въглен сорбентът въглен да “обере” и изнесе от организма всички токсични компоненти. Често опитвана схема на пречистване чрез активен въглен е двуседмичната, при която се поема по една таблетка на 10 кг тегло два пъти дневно. Между двата приема трябва да има интервал от най-малко 2-3 часа, обясняват ентусиасти от marulka.com. Пие се много вода, поне два литра, и се яде лека храна с минимално съдържание на мазнини. Този режим според запознати не бива да е по-продължителен от 30 дни. Причината за това е способността на въглена да изнася от тялото и множество полезни компоненти, което обеднява функционирането на стомашно-чревния тракт.

Дайте мнение и Вие тук!
активен въглен
Активен въглен – една уникална, универсална противооотрова

Правилно проведената детоксикация наистина пречиства стомашно-чревния тракт, както и черния дроб и бъбреците. Постигат се нормални стойности на кръвните показатели, подобрява се кръвообращението, имунната защита и клетъчното хранене. Мрежите препоръчват активен въглен като средство срещу махмурлук. Естествено – препиването си е чиста проба токсична история, от която се излиза по-лесно с 6-8 таблетки активен въглен. Същият съвет за пречистване на организма може да влезе в работа и след празнични трапези с много пикантна и мазна храна.

активен въглен
С активен въглен може и да се отслабва

Още една препоръка – преди купони с тежки трапези могат да се вземат превантивно 2-3 таблетки активен въглен. Така “теренът” на клетия ви стомах ще е подготвен за смъртоносните съставки на вкусотиите, които ще погълнете. Накрая: ако тръгвате на дълъг път, на всяка цена си вземете таблетки с активен въглен. Възможно е много да ви потрябват, ако ви споходи т.н диария на пътника.

Безопасна ли е детоксикацията с активен въглен? А отслабва ли се?

Преди да вземете черното хапче активен въглен, трябва да сте сигурни, че не сте склонни към вътрешни кръвоизливи, нямате язва и не страдате от хроничен запек!

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Доста спорове има около използването на активен въглен като основен компонент в програми за редукция на теглото. Такава примерна програма предлагат от framar.bg с уточнението, че по същество става дума за пречистване на организма, при което отслабването е допълнителен ефект. Програмата препоръчва прием на 10 таблетки въглен дневно по схема. Ако се храним пет пъти, преди всяко хранене се гълтат две таблетки. Ако храненията са три, преди закуска и обяд се вземат по три, а преди вечеря – четири. Започва се с по една таблетка преди всяко хранене и дозите се увеличават постепенно. Порестата структура на въглена буквално мете тракта, като интензивно изнася и хранителните компоненти, преди да бъдат усвоени. На това се дължи и ефектът на отслабването.

Вижте и ТОВА непременно: Отслабване с активен въглен – какви опасности крие и как точно се свалят килограмите, за да не ни навреди?!

За Марта Савова

Марта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите.За контакт: [email protected]За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

Прочети още

Чай за отслабване диети фигурин демир бозан годжи бери

Чай за отслабване 2020: Мнения. Инхуа, Фигурин, Сание или др.?

Как да изберем чай за отслабване през 2020 г.? ♠ Видове според състава ♠ Инхуа …

Едно мнение

  1. Дозите са подвеждащи, пишете по 1 таблетка на 10 кг тегло, но таблетките са с различен грамаж. Има таблетки с 200 мг активен въглен, има и такива с 330 мг. По колко милиграма активен въглен на 10 кг тегло е въпросът?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

АБОНИРАЙ СЕ БЕЗПЛАТНО!

Получавай на мейла си новите публикации на Лекар.БГ

Публикуваме рядко, не пропускайте!АБОНИРАЙ СЕ!