активен въглен
С активен въглен може и да се отслабва

Как се ползва активен въглен за отслабване? Кой е хубав?

Начини за използване на активен въглен за отслабване. Как да изберем добър черен въглен? Откъде да го купим. Как се пие? Мнения? Фрамар, Бг-мама

Активен въглен търсим при стомашни проблеми. С него успешно се преодоляват критични състояния на стомашно-чревния тракт: натравяния, диарии при вирусни инфекции. Това вещество провежда цялостна детоксикация, пречистване на организма. Включват го в  програми за редукция на теглото.

Активен въглен за отслабване: тук предоставяме два от най-безопасните и ефикасни начина за редукция на теглото. Въгленът е добавка, която допринася за бързо и плавно вталяване. Инструкции, дози, меню и рецепти за експресно отслабване.

Начини за използване на активен въглен за отслабване

Рецепта №1: експресно отслабване с активен въглен

Активният въглен задържа перисталтиката, затова той добре се комбинира с хранене, което усилва перисталтиката. В резултат експресно се свалят 2-3 кг за 3 дни. Методиката е разработена от руски диетолози.

Диета за 3 дни: всеки ден се изпиват няколко (ще видим колко) таблетки. Броят им зависи от вашето тегло – по 1 бр. на 10 кг. Ако тежите 70 кг, изпивате 7 таблетки, като количеството делите на три приема( 2 Х 2 + 1 Х 3) и ги вземате преди да пристъпите към хранене.

Важно: Пиенето на въглен без промяна на храненето ще донесе слаб ефект. Експресното отслабване се осигурява от диетично хранене, в съчетание с което активният въглен разгръща пълния си потенциал.

Мено за бързо отслабване
  • Първият ден минава под знака на киселото мляко. 1-1.5 л разделете на 3 порции и това ще бъде всичко, с което ще се храните в този ден. 30 минути преди порцията мляко изпивайте таблетките, съпровождайки ги с 200 мл чиста негазирана вода.
  • Вторият ден е посветен на ябълките – прекрасни диетични плодове, които чистят червата и подават пълноценни елементи за отслабващия човек. На всяко хранене изяжте по 1 голяма ябълка, 30 минути преди която вземате и необходимият брой таблетки въглен.
  • Третия ден в нашето меню е за зеленчуците. Нарежете си салата по вкус, подправете я с кисело мляко (напр. спаначена, маруля) или пригответе зеленчуци на пара без масло. И не забравяйте таблетките!

Важно: Дори да сте издържали тези 3 дни без усилия, не продължавайте. Спрете и направете почивка. Повторете след 10 дни.

Рецепта №2: стандартно отслабване с активен въглен

Този курс е 10 до 30 дни. Започнете с приемането на 1 таблетка от черните преди всяка трапеза, за да подготвите организма си за по-силното въздействие на въглена.

  1. В началото ще приемате по 3 таблетки дневно (3 Х 1 бр.).
  2. На следващия ден добавете 1 таблетка само към вечерята, значи 2 Х 1 бр., 1 Х 2 бр.
  3. На третия ден добавете 1 таблетка към обяда, ще станат 1 Х 1 бр., 2 Х 2 бр.

По този начин, увеличавайки само с 1 таблетка на ден, ще достигнете до 10 таблетки на ден. Те ще са разпределени така: 2 Х 3 бр., 1 Х 4 бр.

Проследете как се чувствате и ако усетите нещо неприятно, прекратете въглена.

Мнения за отслабване с активен въглен

Във Фейсбук и форуми като Фрамар и БГ-мама намираме доста отзиви за вталяване с въглен. Постарахме се да ги обобщим. Ето какво казват повечето хора:

Активният въглен премахва подпухването и отоците, нормализира храносмилането, детоксикира и подобрява общото състояние. Забележимо се подобрява настроението. И горе-долу с това се изчерпват основните ефекти от използването на този абсорбент. Очакванията за отслабване на хората не се оправдават. Мнозина осъзнават, че само пиенето на акт. въглен не разгражда реално мазнините, нито спира усвояването на нови. Въгленът пречиства и помага. Той носи много ползи, но само в съчетание със спорт, сериозна диета или билки за отслабване.

Фигурин лесно отслабване диета 10 килограма

Препечатваме разказа на една потребителка, която е открила работеща формула за отслабване и пречистване. Тя съчетава въглен за детокс с билки за отслабване Фигурин.

Моето отслабване с активен въглен и чай: 8 кг. за месец!

Невена, Моето отслабване с активен въглен и чай: 8 кг. за месец!
Невена Стоева от Кърджали

През бременността се обзаведох със 17 кг. 7 от тях бързо се свалиха, но едни упорити 10 кг ми се запънаха. Още кърмех и не се впуснах в експерименти. Взех само активен въглен, който абсорбира токсини, бактерии, отпадъци. Увериха ме, че няма да повлияе на кърмата.

Пих въглена 3 месеца, с прекъсвания. Изпробвах всички схеми за пиене, които намерих. Съчетах го с диета, няколко вида, с гимнастика. Общо свалих смешните 2 кг. Бях жестоко разочарована. Починах си малко, докато приключа с кърменето и веднага след това се впуснах в атака.

Купих Фигурин, за който слушам само хубави неща. Няколко приятелки бяха доволни от него и дори ме убеждаваха, че няма да повлияе на бебето. Съчетах билките Фигурин с активен въглен. Исках да използвам най-доброто и от двете.

Резултатът ме зашемети – 8 кг за един месец. И това бяха всичките 8 кг, които ми бяха в повече. Билките дадоха неочаквано мощен тласък на отслабване. Много качествен продукт, препоръчвам го от цялото си сърце. Уникален чай, вкусен и полезен! Освен че отслабнах с него, той ме тонизира, активизира и ми възвърна силите.

Невена Стоева от Кърджали

Направени са проучвания за ефикасността на препарата Фигурин

Как да изберем добър черен въглен?

Първо, има бял и черен въглен. Белият е много по-ефикасен, но днес се намира трудно. Ако все пак откриете, знайте, че 1 таблетка бял въглен се равнява на 10 таблетки черен.

Дайте мнение и Вие тук!

Но тук ще разгледаме черния въглен, който е наличен в аптеките. Той се произвежда от множество производители на прах и на таблетки. Стандартната дозировка от 250 – 260 мг.

Таблетките на пръв поглед са еднакви. Но ние знаем, че не са. Ефективността на въглена зависи от неговата порьозност. Тя се измерва на единица площ. Бихме могли да сравним таблетките по този показател, за да открием най-ефикасната. Обаче производителите не предоставят тази информация.

В такъв случай ни остава да подбираме по два критерия – или да се доверим на доказали се производители, или да си харесаме продукт на изгодна цена.

Откъде да го купим: от аптека.

Какво всъщност е активен въглен?

Химически чист въглен, получен при изгаряне на кокосови черупки, бамбук и други материали при специални условия. Обработен е с кислород, което увеличава многократно повърхността му, а оттук – и способността му да поема, да всмуква молекули на други вещества. По данни от revita.bg например 50 грама медицински въглен имат обща пореста площ, равна на десет футболни игрища.

Активният (медицински) въглен има огромна адсорбираща мощ. Точно това го прави приложим в много човешки дейности, като особено важно е значението му в медицината.

Той е универсална противоотрова: действа бързо и може успешно да изпълни функциите си във всеки сегмент от стомашно-чревния тракт. “Обезвредява” вредни органични и неорганични съединения и отрови достатъчно рано – преди да са нанесли някакво увреждане на организма.

Освен като антидот активният въглен се прилага и като лекарствен продукт при болестни състояния, предизвикани от вирусна или бактериална атака, както и при активен метеоризъм или подуване на червата. Набавянето му в аптеките не е проблем; има го под форма на таблетки, капсули или прах.

Как се прави пречистване на организма с активен въглен?

Практиката на пречистване чрез прием на въглен (ентеросорбция) не е откритие на модерните времена – практикувана е още в Древния изток. Идеята е чрез поглъщане на определени дози активен въглен сорбентът въглен да “обере” и изнесе от организма всички токсични компоненти.

Често опитвана схема на пречистване чрез активен въглен е двуседмичната, при която се поема по една таблетка на 10 кг тегло два пъти дневно. Между двата приема трябва да има интервал от най-малко 2-3 часа, обясняват ентусиасти от marulka.com. Пие се много вода, поне два литра, и се яде лека храна с минимално съдържание на мазнини. Този режим според запознати не бива да е по-продължителен от 30 дни. Причината за това е способността на въглена да изнася от тялото и множество полезни компоненти, което обеднява функционирането на стомашно-чревния тракт.

активен въглен
Активен въглен – една уникална, универсална противооотрова

Правилно проведената детоксикация наистина пречиства стомашно-чревния тракт, както и черния дроб и бъбреците. Постигат се нормални стойности на кръвните показатели, подобрява се кръвообращението, имунната защита и клетъчното хранене. Мрежите препоръчват активен въглен като средство срещу махмурлук. Естествено – препиването си е чиста проба токсична история, от която се излиза по-лесно с 6-8 таблетки активен въглен. Същият съвет за пречистване на организма може да влезе в работа и след празнични трапези с много пикантна и мазна храна.

активен въглен
С активен въглен може и да се отслабва

Още една препоръка – преди купони с тежки трапези могат да се вземат превантивно 2-3 таблетки активен въглен. Така “теренът” на клетия ви стомах ще е подготвен за смъртоносните съставки на вкусотиите, които ще погълнете. Накрая: ако тръгвате на дълъг път, на всяка цена си вземете таблетки с активен въглен. Възможно е много да ви потрябват, ако ви споходи т.н диария на пътника.

Безопасна ли е детоксикацията с активен въглен?

А отслабва ли се?

Преди да вземете черното хапче активен въглен, трябва да сте сигурни, че не сте склонни към вътрешни кръвоизливи, нямате язва и не страдате от хроничен запек!

Доста спорове има около използването на активен въглен като основен компонент в програми за редукция на теглото. Такава примерна програма предлагат от framar.bg с уточнението, че по същество става дума за пречистване на организма, при което отслабването е допълнителен ефект. Програмата препоръчва прием на 10 таблетки въглен дневно по схема. Ако се храним пет пъти, преди всяко хранене се гълтат две таблетки. Ако храненията са три, преди закуска и обяд се вземат по три, а преди вечеря – четири. Започва се с по една таблетка преди всяко хранене и дозите се увеличават постепенно. Порестата структура на въглена буквално мете тракта, като интензивно изнася и хранителните компоненти, преди да бъдат усвоени. На това се дължи и ефектът на отслабването.

Вижте и ТОВА непременно: Отслабване с активен въглен – какви опасности крие и как точно се свалят килограмите, за да не ни навреди?!

Активен въглен за отслабване: трите най-добри диети. Как да дозираме безопасно. Резултати

За Марта Савова

marta-savovaМарта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите.За контакт: martasavova@yandex.ru.За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

Прочети още

Стафидена вода, рецепти, за отслабване

Стафидена вода: за отслабване, диария и кисти. Диети и рецепти

♠ Полза ♠ Рецепти ♠ Стафидена вода ♠ Със сена и шипка ♠ Със зърнастец …

7 Мнения

  1. Дозите са подвеждащи, пишете по 1 таблетка на 10 кг тегло, но таблетките са с различен грамаж. Има таблетки с 200 мг активен въглен, има и такива с 330 мг. По колко милиграма активен въглен на 10 кг тегло е въпросът?

  2. Дани, няма значение, това е дребно малко отклонение за това естествено вещество Виж, че се приемат огромни количества. А и повечето таблетки са по 250 мг, това е средното. Ако искаш да си точна, преизчисли. Дозите винаги се дават за таблетки по 250 мг.

  3. Оля Коканова

    Пих по 9 таблетки в продължение на 1 месец и отслабнах с 1.5 кг. Ако искате вярвайте, това е всичко! Но пък не съм била на диета, нито съм спортувала. Затова смятам, че беше много добре

  4. Спрях сладкото, тестото и натуралните сокове, с които злоупотребявам. Включих по 10 таблетки въглен на ден и така 3 седмици. За това време свалих 3 кг. Абсолютно си струва!

  5. Габи Иванова

    От активния въглен урината ми се оцвети и аз се изплаших. Като спрях, се изсветли. Значело, че съм се изчистила. За сваляне – не беше много, около 1-2 кила=

  6. В аптеките има ли го?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *