Чай за отслабване диети фигурин демир бозан годжи бери
С тази статия искаме да съберем повече мнения за най-добрия чай за отслабване през 2020 година. Кажете според вас кой е той в нашия форум с отзиви от реални хора ТУК!

Чай за отслабване 2022-2023. Мнения за китайските билкови чайове, Фигурин и др.

Как да изберем чай за отслабване. Мнения и отзиви за билков чай “Сание”, за “Фигурин”, канадски чай Wowtea, Инхуа. Вреди и ползи. Цена и как се ползват.

Диетите и хапчетата за отслабване са безсилни, когато са нарушени обменните процеси. Щом синтезът и натрупването доминират над разграждането, следствието е отлагане на още, и още мазнини. Полезните и в същото време вкусни чайове за отслабване гарантирано помагат да се изхвърлят няколко излишни килограма. Защо? Те съдържат специално подбрани билкови сборове, които работят в множество посоки – подобряват обменните процеси, функционирането на органите, разграждат натрупаните мазнини.

Да се каже: ще пробвам с чай, е лесно. Но с какъв? Възможностите са така многобройни – разни марки, наименования, производители и произход, че човек се обърква. Кои чайове се сочат като ефективни? И кои дават резултат от разграждането на мазнини, а не само заради слабителните и пикочогонните си свойства?

Съдържание:

Как да изберем чай за отслабване

Избирайки фитосбор, първо проверяваме неговия компонентен състав. Направо отказваме продукти, състоящи се единствено от провокиращи диария и обезводняване билки.

Те не носят полза, а обратно – риска да се наруши електролитният баланс и да се стигне до дефицит на хранителни вещества.

Не си струват и съмнителните продукти, купени „от ръка“. Ако билкарят е известен и с добро име, хубаво, но повечето източници не са контролирани – как подбират билките, как ги съчетават, как са ги обработили, при каква хигиена.

как да познаем добрия чай за отслабване?
Нека заедно потърсим добрия чай за отслабване! Препоръчайте вие чай, който действа, ТУК!

Дори и любителите на „домашното“ ще признаят, че е по-добре такива продукти да са сертифицирани и гарантирано брани от екологично-чисти райони, без съдържание на ГМО и радионуклиди. И най-вече: с компетентно подбрани съставки.

Някои билки предизвикват алергия у отделни хора. Това е довод в полза на продуктите с етикет, на който е описан съставът. Неозначените сборове може да съдържат примеси, безполезни за целите на отслабването. Недопустими са каквито и да било химически компоненти, особено в продукти, афиширани като натурални.

Сред множеството продукти ще търсим тези, които не оставят съмнение, че са здравословни и качествени. Като такива определяме чайовете, които извеждат шлаките, подобряват обмяната, потискат чувството за глад и горят вече натрупаните мастни слоеве. Необходимо да почистват тялото, да регулират кръвното, да избистрят кожата.

Много дами са се разочаровали от чайовете за отслабване и за тях в интернет са публикувани множество негативни отзиви. Причината е във възлагането на прекалено големи очаквания. Билковите смеси не работят като самотни войни в борбата с наднорменото тегло. Те имат нужда от помощници – промяна на храненето и двигателна активност. Последните два компонента отказват не един и двама желаещи да намерят бърз и неангажиращ подход.

“Фигурин

Но! Ако чаят за отслабване се подбере разумно и ако се прилага разумно, а не кампанийно, в подходящите условия (без гладуване и без обилно похапване например), той е в състояние да даде огромна и съществена подкрепа в раздялата с вредните и разболяващи мазнини.

Чай за отслабване, фигурин, демир бозан
Чайовете за вталяване са радост на сетивата с прекрасния си вкус и аромат
Общи правила за приложение:
  1. чаят не се подслажда. В случай че неподсладената напитка ви е непоносима, компромисно може лъжичка мед;
  2. чаят не се съпровожда със „закусчици“, най-малкото с бисквита или солети;
  3. чаят се взема не повече от две седмици, след които се отдъхва 5 дни (освен ако на опаковката не е посочена друга схема на приложение);
  4. ефект в положителна посока се установява при мин. 4/5 пъти в един ден.
Странични ефекти

Макар и съставени от билки (много хора ги намират за безвредни), при безконтролно и непремерено приемане чайовете за отслабване имат странични ефекти и дори са способни да провокират сериозни проблеми. Те произтичат от нарушаването на електролитния баланс, постепенното обезводняване и загубата на полезни в-ва, които изчезват наред със шлаките. По време на отслабване тялото губи калий, чийто дефицит причинява мускулна слабост и нарушава функциите на бъбреците.

Такава напитка се явява слабително средство, продължителният прием провокира загуба на възможността организмът самостоятелно да регулира изпразването на червата.

Освен това в готовите чайове понякога присъстват небезопасни компоненти, които въздействат на вътрешните органи, а някои причиняват пристрастяване. Отчитайки негативните последици от продължителното приемане на отслабващи чайове, следва строго да се придържаме към указаните на пакетите срокове и да имаме предвид, че на всеки петнайсетина дни задължително се дава почивка.

Кой отслабващ продукт е „най“ – видове

Многообразието на пазара обезверява или провокира спонтанна покупка. Затова нека подредим продуктите по видове. А те не са много на брой – само три:

  1. Китайски (зелен, жълт, черен и червен);
  2. Билкови сборове;
  3. Чайове на основата на плодни корени и други компоненти, способстващи за снижение на теглото.

Коя разновидност си струва? За съжаление, няма еднозначен отговор. Налага се да сравним най-известните продукти по двата най-съществени за всеки потребител показатели: ефективност и цена.

Сравнение на продуктите по ефективност и цена

Китайски чай по японска технология Инхуа
Чай за отслабване, фигурин, демир бозан
Чай инхуа, китайски чай за отслабване

Представител на първата група – китайските чайове, на основата на зелен чай с прибавка извлек от гинко билоба и млечна захар. Какво значи „японска“ технология? Принципно японските чайове се отличават от китайските по начина на обработване на чаените листа. В Китай се прилагат стотици способи, но в края на технологичния процес винаги стои фиксация на листото с висока температура.

Докато японците обработват на пара, което оставя чая наситен, леко горчив и с тревист вкус. Такъв чай е по-свеж, но и нетраен. В каква степен японският начин да се обработва чаят е вложен в Инхуа, не се знае. Казват, че превес взима японският принос в извличането на екстракт от гинко билоба. Но в края на всичко се е получил един продукт, който целенасочено работи за избавяне от ненужните килограми, съчетано с очистване на тялото от токсични в-ва. Чаят се прави в Китай и е одобрен от местните здравни власти.

Още в текста: ♠ Билкана ♠ 17 билки ♠ Буллайф ♠ Витакс Слим ♠ Фитолек Елеганс ♠ Слим пам ♠ Лонг лайф ♠ Ройбос ♠ Витаслим ♠ Пу Ер ♠ Аптеката на “Поп Богомил” ♠ Какво можем сами ♠ Други натурални помощници ♠ Джинджифил ♠ Годжи бери ♠ Зелен чай ♠ Чай от лимон ♠ Черен чай ♠ Билкови отвари ♠ Мурсалски чай ♠ Предпочитанията на потребителите

Според производителя, Инхуа е израз на традиционната китайска медицина. Проведени изследвания са потвърдили оздравителния ефект. Принципът е отслабване чрез очистване. В листовката се отбелязва етапно действие, което започва от почистване на червата и стига до разграждане на мастните слоеве и тяхното извеждане.

Инхуа не съдържа химически добавки. Подобрява и частично стабилизира обмена на веществата, помагайки да се изведат токсините и шлаките, излишните течности, което оказва влияние на общото състояние на тялото.

На кутията на Инхуа ясно е отбелязано, че съставките отстраняват първопричината за отлагане на мастни депа. Препоръчва се в комбинация с други мерки за сваляне на теглото и за постоянно приемане при нормален начин на хранене за задържане на теглото в нормални граници. Неголемите дози се определят на 3 до 5 чая на ден. Дозата е същата и за задържане на постигнатото.

Освен отслабващ ефект, Инхуа регулира апетита, задържането течности, усвояването на хр. в-ва, функциите на мускулните тъкани.

Приготвянето е директно в чашата със запарване от 2 минути. Цената: 32 пак./ 36 капсули за 9.30-9.40 лв.

Инхуа Слим (под формата на капсули)
Чай за отслабване, фигурин, демир бозан, вреди, противопоказания
Инхуа на капсули има и противопоказания

Капсулираното отслабващо средство е със същото име, но различно съдържание, попадащо в трета група – растителни екстракти. Основата е круша, подкрепена с алое, канела, глог, индийска ягода и водна лилия. Според описанието, това е уникална формула, създадена за по-добри резултати в сравнение с чая. Приемат се еднократно в деня, по 1-2 бр.

Отзиви за Инхуа

Никога не съм мислила, че ще имам проблеми с теглото. Но през бременността обмяната ми се забави и заедно с кърменето сложих 14 кг, разказва потребителка в интернет с никнейм Katali03na. Смятах, че като почна диета, излишните кила ще се стопят. Но нищо не ми помогна, а пък не ми се спортува и никога не съм. Питах един близък диетолог. Посъветваха ме да пробвам с китайски чай.

Доста време не се решавах да купя, защото ми се видя много скъп, а пък се пие дълго и по много. Все пак купих Инхуа. След всяка чаша тичах до тоалетната и ми се гадеше. Пих го около седмица и се реших да видя кантара – бяха паднали само 500 г и това много ме разочарова. Но продължих – вече имах купен, и след месец кантарът показа минус 7 кг. Този път резултатът ме зарадва, защото не ми костваше особени усилия. Чаят несъмнено е добър, а и килата не се връщат.

Във форумите са публикувани и противоположни на горния отзив. Потребителка с ник нейм Anedi разказва, че не е получила резултат нито от чая, нито от таблетките: Пих и резултат не видях. Първо взех от чая, намалих количеството, взех да съобразявам какво ям. Изпих три кутии, но нищо. После чух за капсулите – от тях изпих 3 опаковки. Пак нищо. Наистина, апетитът ми спадна и от две краставици взех да се засищам, но само от Инхуато не се отслабва. Виж, ако не ядеш – става.

Hallisa дава положителен отзив за капсулите, които тя е приемала наполовина на предписаното: При мен хапчетата се задействаха от първия ден. Пия само по една преди да обядвам и нямам нужда от другото. Ден пети: минус 1.4 кг. При това отслабването ми е продължаващо, преди това бях на 90-дневната и свалих 5 кила за десетина дни. Направих си мой си режим и си хапвам от каквото поискам, но по малко. Направо ще литна от радост!

Странични ефекти, вреди

В описанията на двете разновидности на продукта в интернет-аптеките няма посочени странични ефекти. Но първото, за което питат потребителите, е дали има вреда при продължителна употреба. Неприятните реакции, които се споделят във форумите, са гадене и известно неразположение по храносм. тракт, както и чести позиви за тоалетна. От секцията за въпроси и отговори на Фрамар става ясно, че продуктът не се приема при бременност и лактация. Освен това е за възрастни.

Сание
Чай за отслабване, фигурин, демир бозан
Има различни мнения за китайски чай за отслабване “Сание”.

Чаят с това наименование е с традиция у нас, защото се пие към две десетилетия. Като цена спрямо Инхуа е по-евтин – в момента до 6.80 лв за 30 бр пакетчета с филтър. Сание е представител на зелените чайове, обогатени с растителни компоненти като листа от слез, лотос и бамбук и цвят от кайсия.

У нас е предлаган в опаковки с различни надписи – Билков Сание и Зелен китайски с бамбук, изписани на български, както и Anti Adipose tea. Съставът, посочен върху опаковката е идентичен, както и познатите зелени кутии са такива – тези, които българските потребители познават. Има известна разлика в цената, която варира от 4.80 до 6.80 лв към момента. Каква е отликата между продуктите?

В своя форум бг майки споделят опита си с употребата на Сание. Те различават чая по цената му, за да не се объркват от надписите. Твърдението е, че чайовете в долната част на ценовия диапазон са по-слаби и действат по-бавно, докато опаковките над 6 лв са със силно съдържание. Преди е имало на пазара и продукти с разлика в състава – с 3 или с 5 билки, съответно по-слаб и по-силен вариант.

Според описанието на производителя, Сание е насочен към регулиране на работата на стом.-чревн. тракт и по този начин постига отслабващия ефект. Освен това снижава холестерола и кръвното, има извеждащо токсините д-е. Препоръчва се съчетаването му с диета и физически натоварвания, за да разгърне напълно възможностите си. Резултати се обещават при минимум 30-дневно приложение, а препоръчителният срок е 40 дни, еднократно вечер. 40-дневният курс се възобновява след 1-месечна почивка от чая.

Очакван резултат: 3/ 4 кг за срока на приложение (30-40 дни).

Същият продукт е предназначен и за регулиране на храносмилателния тракт, като за тази цел се взема през 3-4 дни по веднъж. Третото му предназначение е за хора с хроничен запек заради разхлабващия ефект.

Видове Сание – с бамбук и без бамбук

Видовете Сание не се афишират като едновременно предлагани разновидности и дори това не е отбелязано на видно място върху опаковките. Но задълбоченото проучване на състава върху етикетите показва, че има Сание със и без бамбук. Ето сравнение на компонентите в двете разновидности:

  1. Лотос, кайсия, слез, бамбук и зелен чай;
  2. Лотос, кайсия, дива ягода, глог и зелен чай;
Вреден ли е?
Чай за отслабване, фигурин, демир бозан
Опаковка антилипиден чай, която поразително прилича на опаковката на “Сание”, но не носи името му

Излязъл на български пазар в зората на отслабващите хапчета и чайове, Сание се свързва с множество коментари върху вредите от този вид вталяване. Стотици потребителки започват да пробват „китайските“ средства, както ги наричат, предупреждавани, че ще си увредят здравето. И досега много хора питат Гугъл дали чаят е вреден. От една страна стоят доводите за натуралните му съставки, а от другата страна споделянето на редица неприятни ефекти.

Странични ефекти

За разлика от Инхуа, Сание и подобните на него разновидности специално отбелязват върху опаковките, че чаят, макар и натурален, предизвиква колики заради слабителните си свойства. Потребители споделят по-широка палитра от неприятни усещания:

Лини-лени: Заболя ме коремът, но това, което ме стресира, беше сърцебиенето, съпроводено с отпадналост и дори безсилие.

Pamelin: Не знам откъде чух, че е полезен, но на мен ми ставаше лошо.
Има и обратните отзиви като този на Килиана: Пих го, както си трябваше – нито гадене, нито повръщане, както ме предупреждаваха. Чак взех да се питам прави ли нещо този чай, защото нищо не усещах. Но свалих 2 кг за първата опаковка и още 1 кг през втората.

Антилипиден Тянши чай

Чай за отслабване, фигурин, демир бозанМинаваме към „високия“ ценови клас на китайски чайове. Тянши е 34 до 40 лв за 40 бр пакетчета. Афишира се като антилипиден чай, съставен от „пълноценни“ треви с произход Китай. Това е също зелен чай, обогатен от растителни съставки: листа от гиностема и лотос, семена от касия тора и планински многоцвет. Производителят акцентира на уникалната рецепта, в която са вложени концентрирани екстракти.

Според листовката чаят има качествата на прочистващо съдовете средство, подобрява обмяната и зрението, намалява нивото на холестерина и дори сваля висока температура и нервно напрежение. Дава се за профилактика на сърдечни патологии и срещу високо ниво на липиди в кръвта. Не е толкова отслабващо, колкото лечебно средство при редица изменения, включително онкологични, на простатата, лимфата и кожата.

Противопоказания няма с изключение на бременност и лактация.

Тянши Тиенс за отслабване

Възможно е наименованието на продуктите на Тиенс да въведат в заблуждение. Чаят, наречен „антилипиден“, не е насочен към отслабването, макар да има такъв ефект. За тази цел в линията има друг артикул, наречен „за отслабване“ и с по-различен състав. Този чай стимулира обмяната и мозъка едновременно. Съставките са чайовете от сорта „Кудин“ и „Черен дракон“ плюс лотос и касия тора, познати от Тянши, плюс лаваница и кора на мандарина. Цена 36.00 лв.

Програми на Тянши

Тянши-Тиенс продава серия натурални продукти – хр. добавки, рекламирани като добре усвояеми и без противопоказания. В серията има и таблетки за вталяване с цена от 56 лв за 180 бр в опаковка. Според описанието те са натурални, създадени за регенериране на клетките на черн. дроб, щитовидната жлеза, стомаха и за отслабване. Съставките му са екстракти от лопуш, фукус, анасони глог.Чай за отслабване, фигурин, демир бозан

Функциите на продукта са да подтикват тялото да разгражда мазнините, тоест по присъщия му за това път, да потиска апетита и да контролира количеството усвоявани от храната мазнини. В същото време са вложени хранителни в-ва за подсилване при преумора. Отслабващият резултат се постига чрез активизиране на щитовидната жлеза, но заедно с това регулира ред функции като сърд. ритъм, кръвното, холестерола, емоционалният баланс.

Предназначение: за хора със залежал начин на живот и повишено тегло, при метаболитни отклонения и отравяне на тялото.

Противопоказания не са описани, освен прилагането с внимание до 12 г. Дозата е 2/3 бр на ден, което прави една опаковка достатъчна за два или три месеца. Такъв е и препоръчителният срок за употреба без прекъсване.

Мнения за продуктите Тянши-Тиенс

Коментарите в българските форуми са концентрирани около цената, която се оценява от нашите потребители като висока. Съответно и очакванията за ефекта са завишени. Ето някои мнения:

  • Michon: Продуктите им са възхитителни, уникални! Аз ги ползвам, на приятелите си ги препоръчвам, на нашите купувам! Няма такъв, който да не е останал доволен. Вярно, малко са скъпички.
    Карамел: Ползвам Кордицепс, Антилипиден чай и Двойна целулоза. Доста добри са, мисля.
  • Tizija: Въобще не съм доволна, а платих доста пари. Някои от програмите на Тянши излизат над 200 лв. Очаквах повече за тези пари.
  • Д. Аврамова: Ползвала съм продуктите на Тянши, била съм и дистрибутор. Виждала съм тяхното положително действие.
Други популярни видове китайски чай
  • TAVA TEA комбинира три сорта зелен чай – Wuyi Oolong, Puerh и Sencha. Според производителя, той превъзхожда останалите продукти на пазара за сваляне на тегло. Ако съдим по рекламата, комбинацията е по-ефективна от „моно“ продуктите, защото изгаря двукратно повече мазнини. Също така му се отдава свойството да намалява ефективността на усвояване на въглехидратите и апетита. Цената е 40 лв за кутия с отстъпки при покупката на повече на брой опаковки.
  • Алое чай – зелен с 10%-на компонента алое вера за стимулиране на метаболизма и с други ефекти като слабително и прочистващо от токсини действие. Цена от 4.70 лв за 20 бр.
  • Скини детокс Тийтокс – комбинация от зелен, годжи бери и йерба мате срещу психическото изтощение и потискащо апетита действие. Съдържа още ред растителни съставки като лимонова трева, глухарче, лициум, джинджифил, бреза, коприва, златна пръчица, хвощ. Афиширан като детоксикиращ продукт, той е разработен в 2 варианта за сутрешно и вечерно приемане, като всяка от опаковките е на цена от 35 лв и 55 лв за комплект.

Фигурин по тайна рецепта на Лидия Ковачева

Чай за отслабване, фигурин, демир бозанПродуктът е сбор от 28 вида леч. растения, растящи по българските земи. Съставен е по бележки на Лидия Ковачева, прочута с нейното гладно лечение. Но същността на чая е да се постигне вталяване без отказ от храна. Опаковката е разчетена за 1-месечно приложение, по 3 на ден, като тази доза е показана за ефективно горене на мазнините. В същото време сборът въздейства на общото състояние и лекува редица патологични изменения в тялото като амбициозната цел е цялостно оздравяване. Подробности виж ТУК: Чаят за отслабване по тайната рецепта на Лидия Ковачева “Фигурин”.

Технологията за производство на Фигурин е непроста. За да се извлекат максимално полезните свойства на лечебните растения, всяко е добито по най-правилния за него начин. Всяко едно е брано по различно време на годината, когато е „сезонът“ му, избирани са находища с природна чистота, незасегнати от човешка дейност. Затова създателите на чая открито споделят съставките, дори процентното им съдържание в продукта, но посочват, че той трудно би бил възпроизведен самостоятелно заради спецификата на бране. Все пак, рецептата е известна и би могла да бъде самостоятелно изпълнена.

Втори важен елемент на Фигурин е начинът на съхранение на билките – специални според индивидуалните им изисквания, за да не се загубят ценните качества. Прецизна е и обработката и условията на смесване. Изброените компоненти правят продукта не евтин (49.10 лв за 90 бр), като цената отразява специфичното и трудно производство.

Чай за отслабване, фигурин, демир бозан
Лидия Ковачева съставя билков сбор за отслабване, но не го разпространява

Централно място в богатия на съставки сбор заема сладникът, който се намира на ограничени по брой места в Северна България. Представлява корен на многогодишно растение (сладък корен), който нар.медицина отдавна ползва като диуретик, регулатор на храносмилането и антиоксидант. Растението има и още редица действия, но спрямо отслабващите е от значение свойството му да намалява апетита.

Това става чрез въздействие върху мозъчния център, който командва този механизъм у човека. При липсата на чувство за глад, разграждането на мазнини е трайно и липсата им не се компенсира от тялото чрез натрупване на нови. В описанието специално се подчертава работата му при нарушения в метаболизма.

Съставен само от лечебни растения, сборът няма противопоказания (неподходящ е само при бременност, лактация и естествено – при малки деца) и нежелани реакции. Сред съставките му са такива обичани от българите билки като маточина, мечо грозде, мента, жълт кантарион, цикория, коприва, зърнастец и др. Процентното съдържание на сладника е едва 3.3%, какъвто е делът и на останалите съставки с изключение на зърнастец и резене, чийто дял е 7.1%

Как се приготвя Фигурин? Като чай, но с удължено запарване до 10 минути, за да се извлекат добре ценните съставки на билките. Дозата за отслабване е 3 пак. дневно, всяко предхожда храненето с около трийсетина минутки. При затлъстяване е подходящо пакетчетата да се увеличат на 4. Фигурин се съчетава с по-премерено ядене с контрол върху опасните за талията ястия като пържено, мазно, тестено, сладко и газирано. Естествено, се придружава и с доста водичка, както при всяко отслабване.

Има ли го по аптеките?
Чай за отслабване, фигурин, демир бозан
Мис Плейбой 2009 е сред потребителите на “Фигурин”. Пред медиите Светлана Василева споделя, че за месец е отслабнала с 2-3 кг.

Чаят на Л. Ковачева се поръчва по интернет, но го има и в определени аптеки. Доставка се прави до обекти, които са заявили желанието да продават продукта. Лесно достъпен е в столицата (аптека Жанин, дрогерията до Съдебната палата), в Стара Загора (аптеки Фрамар), Свиленград, Сливен и Гълъбово.

Най-лесно Фигурин се поръчва от дома с куриер, като цената е идентична с тази в аптеките, без натоварване с такса за доставка. Предвидена е отстъпка от 8 лв при поръчка на две опаковки (90 лв).

Отзиви на потребители

  • Смиляна Ан: Започнах да пия „Фигурин“ заради 3 кила, които сложих миналата зима и вече по никакъв начин не успях да махна. Видя ми се смешно да се справя само с чай, но обичам да си пийвам по нещо топло през деня и това надделя. Стана! Свалих килата и даже преди да свърша кутията.
  • ЙониСлава: Пих Фигурин след раждането, защото тогава внимавах какво взимам, докато се грижа за малката. Исках да отслабна, но и да бивам, все пак. Отгоре чаят ми излекува страховата невроза, която ми се появи заради бебето, и следродилната депресия.
  • Мария Смядова: Скъпичък е, други са по-евтини. Но пък видях промяна в кантара. Изкарах и един камък от бъбреците, не знам дали беше от чая, но излезе – доста голям беше.
  • В.Куртева: Ползвала съм го, има ефект.
  • Галина Илиева: За първи път виждам чай с толкова много съставки – той е цяла аптека. Природна!
  • Т. Дамянов: Пих от Фигурина почти три месеца и свалих 11 кг.
  • Още ТУК: Отзиви и официален сайт за отслабване с Фигурин!

Демир бозан за отслабване

Чай за отслабване, фигурин, демир бозанТова е сбор от 6 растения, създаден с лечебна цел. Неговото предназначение не е отслабване, но чрез пречистване на кръвта, на клетките от токсини и шлаки, чрез подсилване на естествените процеси в тялото, Демир бозан оказва и такова действие. Компонентите му са няколко от категорично най-мощните леч. растения, намиращи се у нас. Силата на чая е в комбинирането, при което всяка една билка допълва и подсилва действието на останалите, създавайки по този начин ударен „отбор“ за справяне с ред патологии.

Всъщност натрупването на излишни кила върху тялото е белег за болестни процеси на различни нива. Демир бозан се справя с отделните проблеми, започвайки от премахване на отровите. Отделно действа върху метаболитните процеси.

Ефективността на билките за отслабване отдавна е доказана, но това, което ги изтласква на по-задна позиция, са бавно настъпващите резултати. Създава се усещането, че са „слаби“, но те работят „отвътре“, отстранявайки причините за напълняването. Така и „Демир бозан“ – лечебните растения в сбора не са за отслабване, но лекуват причините за напълняването. Затова без да се афишира като „отслабващ“ продукт, чаят се оказва именно такъв.

Най-голямата полза от него е пречистването на кръвта, а тази част е даже по-трудна и от самото отслабване.
„Демир бозан“ се поръчва по интернет, струва 43 лв за кутия.

Дайте мнение и Вие тук!
Отзиви за „Демир бозан“

Ето мнения, събрани от форумите за вталяващи:

  • Анислава88: Четох две жени спореха във форума има или няма билка „демир бозан“. Пуснах в гуглето да прочета повече и неусетно се зарибих, поръчах си чая. Взех го за изчистване, а свалих и килограми. Не съм се теглила, но всичките ми дрехи сега са широки.
  • Валерия: По-миналата година не можах да разбера какво има в „Демир бозан“ и се отказах да купувам. Аз съм страшен противник на сената и подобни слабителни. Скоро обаче, в първите дни на 2020 година попаднах на описание на чая и видях, че няма такива билки. За една кутия свалих 2 кг, имам да бутна още 1.
  • Още ТУК: Отзиви за демир бозан като билки при отслабване.
Съставки на Демир бозанЧай за отслабване, фигурин, демир бозан

Отслабващият ефект на сбора се базира основно на котешката стъпка, която и самостоятелно се прилага за вталяване заради нейната безопасност. Такова силно действие има и полският хвощ, както и глогът. Другите съставки са великденче, блатен тъжник и царев.коса. Сборът е прецизиран да чисти кръвта и да подкрепя тялото в самостоятелното прочистване и избавяне от вредните натрупвания, сред които са и мастните слоеве, в които се задържат отрови. Помага при преяждане, прекаляване с алкохол и ред патологични отклонения, произтичащи от нещадящия тялото начин на живот.

Други български продукти

Биопрограма

Продукт под името „за отслабване“ и „тънка“ цена от 1.30 лв, залага на зърнастеца, съчетан с билки като глухарче, гръмотрън, хвойна, роза, бъз и бял равнец. Комбинацията предполага диуретичното действие на чайчето, заедно със стимулирането на чревната перисталтика и извеждането на ненужни вещества от тялото. Препоръчва се за трикратно пиене, като в една кутийка са поставени традиционните 20 пакетчета.

Билкана

Линия от 7 вида чай на „Билкокооп“ – адстрингиращ, успокоителен, слабителен, за храносмилането, за кр. захар, за простатата и за красиво тяло. Повечето от тях съдействат за отслабване чрез насоченото си действие, а този за красиво тяло потиска апетита и подпомага извеждането на натрупани мазнини чрез действието на водораслите, съчетани с бял равнец, гръмотрън, бъз, девисил, ,орех, зърнастец, цар.коса. Цената е 3 лв за 20 бр. Препоръчват се по три на ден.

17 билки за детоксикация и отслабване
Чай за отслабване, фигурин, демир бозан
Отслабването чрез силата на лечебните растения се случва бавно, но търпението се възнаграждава

Това е името на сбор – патентована комбинация от жълт кантарион, пчелник, глог, резене, коприва, ленено семе и други. Показан при затлъстяване, чернодр. проблеми и високо кръвно. Отслабващият ефект се осигурява по разни пътища – от снижаване на холестерола до хармонизиране на нервната система и прочистване на кръвта. Билковият сбор се вари еднократно в деня и се дели на три – преди ядене. Препоръчва се всекидневна употреба до желания резултат. От сбора се прави и тинктура. 5.99 лв е цената за опаковка.

Буллайф (BulLife)

Чаят Буллайф е друго съчетание на лечебни растения на основата на зеления чай и добавка от витамин С. Сред нашите билки изпъкват хвощ, глухарче, бял трън, резене и сена, съчетани с екзотичните гуарана и артишок. Целта на сборът е да стимулира тялото и потиска апетита, като така подпомага естествените способности да се разграждат мазнините. С подчертано антиоксидантно действие и цялостно подобряване на обмяната.

Чаят се пари 10 минутки и се пие по желание до трикратно на ден. Интересното е, че се придружава с флакон за ароматерапия, съдържащ етерични масла и екстракти от хвощ, салвия, лимон, копър, евкалипт, хвойна и други компоненти с антицелулитно действие. Предназначен за подкрепа на обмяната и подобряване на кожата. Прилага се посредством приятен масаж, като Буллайф се обогатява със зехтин. Друга приятна употреба е във вана. Цена – 5.20 лв.

Витакс Слим програма

Система от чайове (два на брой) с обща цена 9.50 лв, които имат по-прецизно насочено действие. Единият намалява апетита и вдига обмяната, а другият целенасочено работи за загубата на мастния слой. Предложението е да се прилагат едва 15 дни за успешен резултат, но програмата е подходяща и за повтаряне на цикли, до постигането му.

Актив-формулата има прочистващо действие и ускорява обмяната. Базира се на коприва, върбинка, бреза, зелен чай и ябълков оцет, обогатени с хромов хлорид и растителна целулоза. Макс-формулата (за горене на мазнините) е съчетание на L-карнитин с екстракт от гарциния камбоджа и Pu-erh, които ограничават формирането на нова мастна тъкан. В състава влизат още ябълка, хибискус, шипка, гуарана и други. Доза 2 бр на ден.

Фитолек Елеганс

Чай за отслабване, фигурин, демир бозанЧай за активизиране на жлъчна секреция и перисталтика, допринасящи за извеждане на излишните вещества и течности и нормализиране на обмена на веществата. Базиран на билки, спомагащи при затлъстяване и склонност към натрупването на течности в тъканите.

Това е друга комбинация от резене, роза, сена, коприва, гарциния и чая Pu-erh. Цена от 3.20 лв за 20 бр.

Слим пам

Двукомпонентен продукт – капсули и чай за 18.50 лв. По-известен е като чая на д-р Памуков. Според описанието, професорът има принос в научни разработки за регулирането на теглото, като неговата е с особено висок ефект. Афишира се като подходящ за моменти, в които е затруднително да се спазва диета и да се подбират здравословни храни. Пациенти, наблюдавани клинично, са свалили със Слим пам от 20 до 45 кг за около една година.

Продуктът е с натурални съставки, прецизирани да работят без строги диети, при нормално хранене. В такъв режим се очаква снижение на теглото с 2/ 4 кг за месец. Регулира обмяната, подобрява функциите на черн. дроб и храносмилането, антиоксидантен ефект и подобряващо д-вие върху кожата и косата.

Дозата – 2/3 бр пакетчета чай и още толкова капсули, като има точни указания кога и как да се приемат. Първите признаци за действието му се обещават на третия ден, след прочистване на храносмилателната с-ма.

В състава влизат глухарче, маслодайна роза, ленено семе и билки.

Лонг лайф

Познат като чая на д-р Борис Лозанов от Асеновград, той се афишира като билков продукт за ред патологични проблеми като шипове, синузит, хемороиди, ставни болести и други. Действа чрез хармонизиране на обменните процеси, които се отразява върху теглото.

Ройбос

Растение от Южна Африка, червено на цвят, завладява българския пазар от няколко години. Приписват му се отслабващи и дори магически свойства. Ароматната напитка ускорява метаболитните процеси. Той е богат на ред минерали като магнезий, калций, манган, цинк и желязо, сред които цинкът действа директно за отслабване. Представлява профилактика на черн. дроб. Има го насипен и на пакетчета, като струва към 1.70-2.00 лв за 50 г и към 4-5 лв за 20 бр.

Витаслим

В този продукт зеленият чай е екстрахиран и въведен в капсули за лесно приложение, заедно с други компоненти като линолова к-на (за телесна редукция и спиране на образуването на нови мазнинни слоеве), хром (за вдигане на метаболитните процеси и въздействие върху механизма на инсулина, подпомага преобразуването на мастните слоеве в мускули), гуарана (освобождава енергия, поддържа теглото, работи срещу умора и за жизненост).

Продуктът за отслабване е под името „лайт“ и се продава за 18.50 лв за 30 капсули, като указанието за дозиране е 3 до 6 бр на ден.

Wow tea

Чай за отслабване, фигурин, демир бозанРекламата е, че ще ни накара да ахнем. И че действа като убиец на апетита. Красиво слабо женско тяло визуализира действието му. Това обещание се базира върху компонентите като Йерба Мате и зелен чай – основа, обогатени с ройбос, борчак, копър, котешка стъпка, мащерка и мехурчесто водорасло. Афишира се като детокс продукт за правилно хранещи се и спортуващи.

Чай “Пу Ер”

Вече срещнахме името му в състава на няколко от по-горе описаните отслабващи продукти. Той е един от китайските видове, който има целенасочено д-е към храносмилателната с-ма, съдовете, сърцето и психологическия фон. Самият чай съдържа етерични масла, микроелементи и аминокиселини, които действат детоксикиращо и разграждащо отлаганията от мазнини. Отслабващият му ефект е повсеместно известен и не напразно участва в редица отслабващи формули.

Пу Ер засилва горенето на мазнините, прочиства, активизира храносмилането, загрява, подобрява метаболитните процеси, активира жлъчката. За разлика от зел. чай не вдига киселинността в стомаха. Друго особено при него е, че активизира кръвотока. Ефектът се гарантира с 2 чашки в деня, но е неприятен на вкус – някои го сравняват с риба, и има нужда от подправки като мед, канела, джинджифил.

Пу Ер се пие внимателно при наличие на бъбречни патологии, язва, хипертония, глаукома и патологично отношение към кофеин съдържащи продукти. Не е подходящ за бременни, болни с висока температура, при нервно напрежение и преумора.

Чай за отслабване, фигурин, демир бозан
Чаят Пуер (Пу-Ер) се оставя да “отлежи”, защото с времето придобива все по-високо качество

За отслабване се вари и запарва поне 20/30 мин. Взема се придружаващо или замества едно хранене, но никога вечерята. Вземането му преди сън разстройва почивката.

Цената на Пу Ер варира значително според вида на предлагане, разновидността на самия чай и начина на обработка. Започва от около 4.00 лв и достига до над 13.00 за по-ценения бял Пу-Ер.

От аптеката на ул.“Поп Богомил” в София

Това е билкова аптека до Лъвов мост. В отдела й за отслабване има няколко продукти с такава цел, основно базирани на водорасли, черен бъз, клен. сироп и други.

Какво можем да направим сами

Много! Защото са измислени стотици начини за въздействие върху силуета и плътността на тялото. Крайният резултат зависи от:

  • избора на метод, който импонира на индивидуалната личност;
  • последователното му прилагане без съществени отклонения и прекъсвания;
  • постепенно захранване и осигуряване на период за задържане на постигнатото;
  • справяне с лакомията и неконтролируемото поглъщане на храна след успешно отслабване;
  • поддържане на сравнително активен начин на живот с минимум 30 мин дневно ходене/ разходка и други активности като стълби/ велосипед/ гимнастика/ йога/ танци… възможностите са наистина безкрайни.

Обстоен преглед на различните методи и средства за отслабване правим ТУК: Как да отслабна в корема и на други места? Кое от всичко действа?

Други натурални помощници в отслабването

Джинджифил

Съществуват множество рецепти за самостоятелно приготвяне на чай за отслабване. Една от най-действените напитки е от корените на джинджифила, чиято главна ценност е в етеричното масло, което усилва обменните процеси. В същото време източният продукт потушава апетита и помага за ограничаване на количеството поемана храна. Той се добавя в блюдата като подправка и се вари на чай. Като повечето подправки този продукт отлично тонизира, затова той с лекота заменя обичайното кафе за разбуждане сутринта.

Рецепти за чай от джинджифил
  • №1 – с варене: избира се свеж корен (понякога в супермаркетите пускат изсъхнали корени на промоционална/ намалена цена) и се нарязва на фини шайби. Колкото по-тънко е разслоен коренът, толкова по-голяма част от ценните си съставки ще се отдели в течността. Варенето става от незагрята вода и на бавен огън, а не се пуска в кипната като билките. Идеята е да се обработи продължително. Самото варене след кипването е 15 минутки. Не се приема горещ. Подходящо е овкусяване с мед и лимонче.
  • №2 – в термос: по-лесен вариант, но пък изисква по-дълго време за извличане на съставките на корена. От значение е и извънредно тънкото нарязване. Шайбите се пускат в термос и се допълва с кипната вода. Остават вътре поне час-два. Напитката е удобна за отпиване преди всяко похапване.
  • №3 – с чесън: засечено е, че двете съставки влизат в як тандем за горене на мазнини. Такъв чай определено не може да се нарече вкусен, но пък е „изгарящ“. Джинджифилът и чесънът са в приблизително равни пропорции. Приготвят се по метод №2 без варене.
Диета с джинджифил

Представлява засилено приемане на джинджифил по разнообразни начини, за да се осигури по-мощен ефект на пречистване на тялото и стимулиране на обмяната. Провежда се чрез:

Чай за отслабване, фигурин, демир бозан
Това е Да-Хонг-Пао – един от най-редките и сред петте най-скъпи видове китайски чай в света
  • прибавяне на подправката към възможно повече ястия, които понасят този вкус;
  • прибавяне на подправката към свежи салати;
  • самостоятелното й приемане – настърган корен, подправен с лимон;
  • пиене на чай;
  • приготвяне на смутите с джинджифил и други полезни съставки като цитруси и мента;
  • дъвчене на малки парченца от корена.
Чай от годжи бери

Малки плодчета – антиоксидантни бомби, които по света са доста по-широко ползвани за отслабване, отколкото у нас. Вталяване се постига чрез диета на годжи бери или чрез варене на чай. У нас се продава предимно в сушен вид, подходяща рецепта е 10/ 15г плодчета, запарени в термос.

Зелен чай

Той присъства в поне 60% от комбинациите, описани по-горе. Основа е на множество чаени формули за вталяване. Но със същата цел се взема и „моно“, заради неговите антиоксидантни способности, ускоряването на метаболизма и активизирането на мастното разграждане. За постигането на положителен резултат се считат за достатъчни три чаши за деня, съчетано с ограничено приемане на сладко, тестено и мазно. Бонус е страхотната кожа.

Кой зел. чай е ефективен

Името е само отправна точка към неизбродимите дебри на изкуството за отглеждане, обработване и приготвяне на чай. Разнообразието идва от видовете, различните начини на бране, отбирането на определени листчета, след това обработката като технологичен процес. Спецификата ясно се оглежда в цената, която може да бъде и под левче, а може и да стигне до 650 долара за кг (това е цената на Gyokuro Tea – единственият зелен в топ 10 на най-скъпоструващите сортове в света и шести в тази класация. Бере се по пълнолуние).

Предпочитан за отслабване е насипният и от сорта оолонг/ улонг (Oolong, Wu-Long), в който зеленият е комбиниран с черен. Твърди се, че бута няколко кила на месец без строги диети. Освен че има топящи мазнините качества, той е богат на желязо и калций.

Подробно за тази божествена напитка ще прочетете по-подробно ТУК:

Зелен чай: Ползи и вреди. Как и кога се пие. За отслабване

Диета със зел. чай

Тя се основава на протеинов режим на хранене с акцент върху рибата (във варено състояние) и засиленото приемане на топъл зелен чай. Разчетът е 3 чашки дневно като абсолютен минимум и при възможност увеличаването им на 5 пъти. Те се свързват с петкратно хранене със следните параметри:

Чай за отслабване, фигурин, демир бозан
Японски зелен чай Гиокуро се смята за едно от най-силните пречистващи и енергизиращи растителни средства
  • малки порции 5 бр/ден;
  • храненето се предхожда от зелен чай;
  • между храненията – доста чиста вода;
  • менюто се основава на протеинови храни (месо, риба, млечни и яйца).

Начина на хранене се доближава до японските предпочитания, но без ориза, който е въглехидрат. Заради липсата на въглехидрати, такъв режим се следва в ограничен период от 1-2 седм. Продължителният отказ от нормални дози зеленчуци, витамини и плодове ще стане видим в тялото след посочения по-горе период.

Чаят се вари преди консумиране и се изпива веднага – пресен, неподсладен, без добавки.

Примерно меню за един чаен ден
  • Начало на деня: чаша пресен чай; 30 минутки след него – вар. яйце и извара – 100 г;
  • Сутр. закуска: чаша чай, чаша кисело мляко с намачкано в него сирене (30 г);
  • Обед: чаша чай, 150 г варена риба/ месо и салатка или готвени/ на пара зеленчуци (150 г);
  • Междинно: чаша чай със сушени плодове;
  • Вечеря: чаша чай, салата/ на пара зеленчуци (150г) със сирене/ кашкавал/ пил.филе/ пил.гърди/ немазна пържола/ извара или друга протеинова храна (избира се само едно).
  • Преди сън: чаша чай, силно разреден с лъжица мед.

Посоченото меню се прилага 7 поредни дни, ако е постижимо – в идентичен вариант. При най-строгото му приложение се обещават 4-5кг надолу в рамките на въпросната седмица. Но внимание! След изтичането на седемте дни храненето се обогатява, но принципът се запазва, а пиенето на пресен чай продължава до стабилизиране на резултатите.

Зелен чай на капсули/ таблетки

Измислени са за забързаните в ежедневнието си жени, които нямат време или условия да варят чай. Таблетките и капсулите съдържат екстракти, които в някои отношения превъзхождат пресния продукт, особено в концентрацията, която се приема в еднократната доза. Разбира се, при хапчетата се губи приятното преживяване на „чае-пиенето“, което балансира и хармонизира психиката – важно условие за отслабващите.Чай за отслабване, фигурин, демир бозан

Цени: екстрактът в капсули се предлага в широки граници от 15.00 лв за 90 бр на MyVitamin през 33 лв за 100 бр на Нау фуудс и 48 лв за 30 бр на Nature’s Way.

На хапчетата за отслабване обръщаме специално внимание ТУК: Хапчета за отслабване. Сериозно ли вършат работа?

Чай от лимон

Прекрасният цитрус се вари на чай и така също умее да допринася за вталяване, а като антиоксидант – и за общо прочистване и тонизиране на тялото. Извежда токсините от клетките и енергизира. Прекрасно негово свойство е, че хидратира в дълбочина. Той е и антистресово средство. Но най-важното му свойство е по отношение на храносмилането, обмяната и топенето на вече създадените мастни депа.

Продава се на пакетчета, цената му е относително ниска – примерно 0.90 лв/ 20 бр.

Черен чай

Има множество публикации за изключителните ползи от черния чай, който несправедливо се подценява, когато е за отслабване. Някои автори дори го обявяват за по-действен от зеления, като му приписват способността да ускорява обмяната няколко пъти повече. В 250 мл прясно сварена напитка има всички нужни на човека витамини и минерали. Кои негови съставки са „отслабващи“?

  • Първо, йодът. Той подпомага работата на щитовидн. жлеза, отговаряща за правилния разход на мазнините. В една чашка се съдържа не по-малко от 3% йод. Той придава леко горчивия вкус на напитката. Само с едни 0.2 л чай ще се предпазите от натрупването на 300 до 500 г излишно тегло и ще си намалите апетита.
  • Второ, таинът. Той се съдържа в чаените листа в значително количество и именно той ускорява метаболизмът. Съкращава времето за преработка на храната. Поетото количество не би се задържало в стомаха, ако 20 минутки след яденето се поеме и една чашка черен чай.
  • Трето, пектин. Той е вероятно най-ценният компонент на черния чай по отношение на отслабването. Пектинът е страшилище за излишните килца, знаем, че съществуват и пектинови диети, в които това му свойство се използва в максимална степен.

Черният чай се поема на гладно 20-25 минутки преди храненето, с което той изгаря поне 200 калории от блюдата, които ще бъдат поети.

Диета с черен чай за 7 дниЧай за отслабване, фигурин, демир бозан

Всеки от седемте дни се явява своеобразна еднодневна монодиета – най-мощното за бързо сваляне на килограми. Тя се основава върху използването на една храна в рамките на 24 до 48 часа. Условия на диетата:

  • не се поемат течности и храна едновременно;
  • при жажда – чиста вода поне 30 минути след нахранване;
  • чаят се взема на гладно 20 мин. преди яденето;
  • не се подслажда.
  • хранения: 3Х150 г или 5/100 г.

При комбинацията с черен чай ще приложим следната схема на 7 поредни монодиети:

  • 1 ден: извара с масленост 0% (или минималната масленост, която намерите);
  • 2 ден: варени пил.гърди без кожа и мазнина;
  • 3 ден: приема се само черен чай с пр. мляко в пропорция 50/50, на всеки час;
  • 4 ден: 9 зелени ябълки, разпределени по желание;
  • 5 ден: варено червено месо (говеждо, телешко или друго);
  • 6 ден: 9 сурови моркова, настъргани и объркани с мед, разпределени на 3/5 приема;
  • 7 ден: овес. ядки със сухи плодове или грис с плодове. В краен случай: ориз.

Отслабващи с-ва на билкови отвари

Мурсалски чай

Чудната билка на Родопите, заплашена от изчезване, поставяне под забрана за бране, търсена и недотам позната съдържа над 20 елемента от огромно значение за тялото на човека. Лечебното растение работи за ред неправилни изменения и като цяло оздравява. То се ползва и за отслабване, най-вече заради регулирането на черн. дроб, имун. с-ма и чистенето на токсините.

Казват, че традиционно свареният чай не е така ефективен както екстрактите, тъй като водата успява да извлече миниатюрна част от твърдата и жилава растителна структура. Някои фирми произвеждат екстракти на капсули. Примерна цена: 23 лв за продукта на Life Nutrition.

  1. От коприва – тя потиска апетита и позивите за глад, заради което се включва в ред билкови сборове с цел отслабване. Като моно-отвара може да се приема за контрол върху неудържимото и обилно похапване.Чай за отслабване, фигурин, демир бозан
  2. От мента – ароматът й потиска апетита, а компонентите й балансират храносмилането. Ментата е постоянен спътник на всякакви съчетания с лечебни цели заради успокояващото и релаксиращо действие.
  3. От канела – известно отслабващо средство, прилагано като добавка, но и „моно“. Чаят от канела се вари сутрин и пийва на гладно.
  4. От майчин лист (сена) – включва се в сборовете заради очистващото си действие. Мощно средство срещу запек и за основно изпразване на червата. Вари се самостоятелно и в комбинация. Понякога действието й провокира болки ниско в корема.
  5. От магданоз – пресен и на чай той стимулира обмяната и подпомага топенето на вече отложените мастни образувания. Вари се бавно, около 15 минутки.
  6. От гръмотрън – срещнахме го в почти всички описани по-горе комбинации. Той е предпочитан заради мощния си диуретичен ефект. Ползва се коренът, който се настъргва и вари. Има способността да регулира и хормоналния фон.
  7. От глухарче – билка за детокс, прочиства кръвта, черн. дроб, регулира храносмилателните процеси, диуретик и успокояващо. Чаят от глухарчето прочиства кръв.с-ма и топи теглото.
  8. От кимион – или на чай, или на прах, тази подправка активно премахва всякакви наслагвания под кожата и около органите. Експериментиран е целенасочено за отслабване и е доказал високата си действеност. Кимионът не се вари, а се пари 10-15 минутки. Съотношението за 0.2 л е чаена лъжица.
  9. От джоджен – познат е като средство срещу целулит. Стяга и изглажда кожата. Вари се на чай в съотношение грам на 50 мл вода.

Кой чай за отслабване предпочитат потребителите

Чай за отслабване, фигурин, демир бозан
Tieguanyin – официално признат за най-скъпия чай в света с цена от 3000 $ за килограм

Запитани или питащи кои са наистина ефективните чайове за вталяване, интернет-участниците във форумите дават разнообразна картина на предпочитанията. Наистина, видовете са дотолкова разнообразни, че няма потребител, който да е опитал всички и да е способен да ги сравни. И все пак някои видове получават повече „плюсчета“ от други.

Една част от българките вярват на свойствата на зеления чай, но рядко му се доверяват напълно и още по-рядко – като на единствено средство за отслабване. Нашите потребители отдават приоритет на таблетираните форми, въпреки по-високата им цена.

Друга група – много значителна, предпочита билковите смеси, на които вярва безрезервно. Такива хора само се информират за качеството на съчетанието в една или друга търговска марка. Много се харесва чаят „Фигурин“ заради приятния вкус и ефективността си. Той събира много положителни отзиви.

Друго съчетание, известно от интернет, е сборът „Демир бозан“, който без да се рекламира за отслабващ, се ползва и с такава цел. Харесват се още китайските чайове и продукти, чиито екзотични имена допринасят за интереса.

Потребителите все по-добре разбират, че цената на продуктите е в пряка зависимост от качеството и ефективността им. Евтините варианти на чайове (от порядъка на 1-3 лв) вече не се възприемат като основно, а само подпомагащо средство и дори – само ободряващо средство.

Накрая: дори и да нямате нужда от отслабване, помнете: лечебните растения носят безценни ползи за човека и повечето ни радват с разкошния си вкус и чувството за топлина, с което ни даряват.

Кой е вашият любим чай?

И кой вид ви помогна да се вталите? Ако сте имали успешни опити с чай за отслабване, моля, споделете го с нашите читатели.

Ето и един отзив за чая “Фигурин” от спортист, майстор на кикбокса, който отслабва с него:

За Радост Ангелова

Радост Ангелова е редактор и репортер в множество национални и регионални вестници и електронни медии с над 30 години стаж в областта на здравеопазването, социалните политики и бизнеса.

Прочети още

Ориз за отслабване

Отслабване с ориз

Реабилитация: и белият е полезен!

3 Мнения

  1. Величка Маринова

    Аз съм се мъчила с всякакъв китайски чай за отслабване: И “Инхуа”-то (което има много противопоказания), и Anti Adipose Tea-то, което има хубав детоксикиращ ефект, и на “Биопрограма” (шит!). Най-хубаво ми е действал “Фигурин” от всичко изброено и съм сваляла цели 7-8 кила за месец. Обаче внимавайте да не пропускате – пие се по 3 пъти в деня, ако искаш наистина да отслабнеш. Който казва, че не действало, не го е пил редовно. Гаранция давам! Работи!

  2. Радостина

    Всеки чай,всяко лекарство при едни хора действа така,при други иначе,нека не се заблуждаваме -няма 2 еднакви човека на планетата,различаваме се по физическа натоварване,начин на хранене,важни са хранителните навици,вкусове,аз пробвам много неща,но работата ми е затворена в 1 дом,години наред живея така,а и прекарах операция тежка от тумор,2003,а и все още се боря с тумора,сега за 4 път се борех с него,аз консумирам много куркума,джинджер-прах,зехтин,благодарение на тези неща 2 пъти укротих звяра в себе си/тумора/ако някой иска подробни схеми на вземане с удоволствие ще му ги дам,сега правя 1 коктейл канела ,куркума,мед,джинджер,зелен чай/имам Коледен китайски,той е сбор от китайски зелен и черен,ухае прекрасно,и роза и слънчоглед жълтите листенца има,в подправките и билките има много сила,повярвайте!

  3. Пу ер чаят е добър.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *